Thierry Baudet grillt CDA-coronabruidegom Ferd Grapperhaus: ‘Onacceptabele arrogantie van de macht!’

FVD-voorman Thierry Baudet laat in een reactie op de weinig coronaproof bruiloft van minister Ferd Grapperhaus geen spaan heel van de “arrogantie” van de minister door gewoon met een buslading gasten op een kluitje te staan, wat lijnrecht tegen de anderhalvemeterregel indruist. Werkelijk “onacceptabel,” schrijft de oppositievoorman.

Thierry Baudet is niet te spreken over de bruiloftskiekjes van minister Grapperhaus. Dat schrijft de FVD-fractieleider op Twitter, waar hij het feest van Ferd Grapperhaus vergelijkt met de massale Black Lives Matter-demonstratie van burgemeester Femke Halsema enige maanden geleden. Burgemeesters en ministers doen waar ze zin in hebben, terwijl burgers voor dezelfde zaken hoge boetes krijgen. Het Kamerlid kan het niet uitstaan:

“Wij zijn tégen de Coronaregels en vóór vrijheid. Maar het is onacceptabele arrogantie van de macht dat Halsema en Grapperhaus, die vóór strenge regels zijn en zelfs boetes uitdelen tegen mensen die samenkomen, hun éigen demo’s en feestjes wél laten doorgaan.”

Behalve bij Thierry Baudet ligt Grapperhaus ook bij Politico onder vuur. Het gezaghebbende internationale medium over politiek maakt de Nederlandse minister belachelijk door te stellen: “We can confirm that the wedding did not take place at a golf course.” De tekst is een verwijzing naar de Ierse eurocommissaris Phil Hogan, die na onvoldoende afstand te hebben gehouden op een golfresort zijn baan kwijtraakte.

Grapperhaus lijkt echter niet van plan te zijn om op te stappen, en hoopt dat de politieke storm weer overwaait. Maar voor die beslissing zal hij vermoedelijk wel een prijs voor betalen. Want als de leiders de regels niet meer naleven, waarom zouden burgers dat nog wel doen? Het gezag van de CDA’er ligt in duizend stukjes op de trappen van het bordes waar hij z’n bruidsfoto’s liet maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. carpediem

  Grapperhaus is een charlatan en pathologische leugenaar dat is volledig duidelijk inmiddels

 2. Blondie

  Wat deze Minister en wat WA hebben geflikt, kost een normale burger in Nederland geld en of gevangenis straf.

  Kijk en deze tweede zeggen sorry en alles is over en uit.

  Is dit nu klasse justitie of hoogmoed.

 3. Cycle25

  Zo’n 35 man op de foto x 4 jaar..haha, o wacht…sorry !

 4. Ernest Stern

  De kleingeestigheid van Baudet wordt met de dag gênanter.

  1. ervi

   De kleingeestigheid van de multinick wordt met de dag lachwekkender

  2. Rood

   etc

 5. nexit nu

  Het is,
  * klasse justitie
  * hoogmoed nadat men aangesproken is
  * arrogantie van de macht
  * regenten reactie

  Het enige juiste antwoord had moeten zijn , ik heb alle mensen uit mijn gezelschap verzocht in quarantaine te gaan en het spijt me dat ik de intentie heb gewekt dat de 1,5 meter regel niet gerespecteerd hoeft te worden

  Overigens hoeft van mij niemand in quarantaine en mag de 1,5 meter de prullebak want het is niet te handhaven zoals grapperhaus zelf aantoont. Maar als schepper van de regels is hij de eerste die ze foutloos moet implementeren in zijn prive leven

 6. Gerdien

  Ik merk dat onze Thierry er politiek weer bovenop zit.

  Wat een fluim is het toch.

  1. Jack Flash

   Ja Gerdien, iemand moet het doen, nietwaar?
   Chapeau Baudet.

   1. Mireille

    Maar u bent toch tegen de Corona maatregelen? Juist u kunt dit Grapperhaus niet kwalijk nemen. Het is menselijk.

    1. Jack Flash

     Ik geloof dat Mireille hier iets niet begrijpt.

    2. M. Brandenburg

     Juist wanneer je tegen de maatregelen bent, is dit een moment om het aan te halen wat deze galbak flikt. Immers hij wil dit het normal volk opleggingen zonder inspraak, wil het zelfs met 4 jaar bestraffen, maar ja zoals altijd bij links zijn sommige dieren gelijker dan andere dieren. Totalitair is altijd links en is altijd enkel maar totalitair voor de onderdrukte bevolking, voor de leden van de staatspartij gelden er altijd andere regels.

    3. nexit nu

     ja het is menselijk je te vergissen in die wirwar van achterlijke regeltjes daarom is het des te verwerpelijker om 400 tot 4000 euro boete op te leggen aan gewone mensen snap je muts ?

  2. evil knievel

   Aldus berdien,met dr dwarsfluit!
   Krijg steeds meer respect voor jullie volhardendheid!👍👊
   T werkt alleen niet,helaas!😔🤣

  3. Henk Albarda

   Gerdien, groen links kennellijk? Een goede argumentatie kon er niet af, uw enige sterkte is inhoudsloze kretologie.

 7. Meriadoc Brandebok

  Baudet lult uit zijn nek. Met arrogantie heeft het niets te maken, meer met een domme fout die Grapperhaus heeft gemaakt.

  1. Chee

   @brandewijntje net als iedere reactie van jou een dronken foutje is.

   1. Meriadoc Brandebok

    😘

   2. Ché

    Aldus onze nageboorte.

  2. Henk Albarda

   Brandebok, doof maar vooral blind. Op de foto is duidelijk te zien dat allen letterlijk bewust binnen enkele cm´s van elkaar staan. Maar ja, uw groen links arrogantie overtreft die van grap, dus u weet niets beters te bedenken dan weer onzin uit te slaan.

 8. Meriadoc Brandebok

  De heibel over Grapperhaus’ huwelijk is overtrokken. Sleur hem direct de straat op om hem te lynchen, zou ik zeggen. Is dit het volksgericht 2.0.? Ja, hartstikke dom van hem, had hij niet moeten doen. Maar dat idiote om zijn huwelijksfoto’s overal te verspreiden en direct roepen om z’n scalp is politiek-correct moralistisch gedoe. Wie zonder zonde is mag de eerste steen werpen.

  De rechter moet hem gewoon een boete opleggen en verder doorlopen. Goede genade, wat zijn we een zeikland geworden zeg.

  1. Jack Flash

   Ja Brandebock,
   vroeger had je Story en Privé.
   Die vertrutting zit nu in alle media.
   Nog meer verdeling.
   Grapperhaus betaalt die boete en dus de vrijbrief is er om alle verbalisanten de boete moreel te verplichten om te betalen.
   Deze overheid lacht zich een kriek.

   1. Meriadoc Brandebok

    “vroeger had je Story en Privé.
    Die vertrutting zit nu in alle media.”

    Klopt, een een of andere randdebiel heeft met z’n fotocamera in de bosjes gestaan om Grapperhaus te fotograferen. Story-niveau.

  2. Beukman

   Je gaat nu krijgen dat iedere boerenlul vindt dat hij zich niet meer aan anderhalve meter hoeft te houden, omdat vrienden van Grapperhaus te dicht bij elkaar stonden: “Huh, hun deden het ook.”
   Om de een of andere reden ontbreekt het de hysterische klagers vrijwel altijd aan een moreel kompas.

   1. Cootje

    Welke politici zijn in het bezit van een moreel kompas ??? Maar wel met het vingertje naar andere wijzen

    1. Beukman

     Daar is Thierry inderdaad een grootmeester in.

   2. Jack Flash

    Gevolg van hysterische maatregelen Beukman. Wel realistisch blijven.

   3. Meriadoc Brandebok

    Juist, Beukman.

  3. Cootje

   Als Baudet zijn vriendinnen zich vergissen in werkende noord Afrikanen in een trein is de wereld te klein , terwijl je er ook van op kan kijken , maar dan komt het beter uit om het gevalletje uit te vergroten en te demoniseren, nu gaat een van onze voorvechters in de fout en mag Baudet dit niet uit vergroten , als er dadelijk in december weer zo hartelijke zwarte pieten discussie komt mag Baudet en Wilders dat in februari voor de verkiezingen uitvergroten . Het toch geen eenrichtingsverkeer al denk je dat vaak wel

   1. Beukman

    Ferd heeft zijn excuses aangeboden. Nu Thierry nog.

    1. Ernest Stern

     Ik denk dat Thierry net zo bedreven is in het aanbieden van excuses als Donald Trump.

     1. Beukman

      🙂
      Het lijkt erop dat toen God de sociale vaardigheid van excuses aanbieden uitdeelde, de populisten en de zgn sterke mannen achterin de rij stonden. Poetin, Geert en Bolsanaro hebben ook geen benul van hoe dat moet.

    2. Arbeider65

     Grapperhaus moet aftreden, net als zijn Ierse collega van EU zaken. Wel ieder ander de maat nemen en maar wijzen, samen met Rutte, met het vingertje naar de Nederlanders, maar zelf het niet zo nauw nemen. Hypocriet heet dat. Misschien een woordje dat in linkse kringen niet zo bekend is…..

     1. Meriadoc Brandebok

      Dus als Nederlanders zich niet aan de 1,5m-regel houden moeten zij aftreden bij hun werkplek of mogen ze gewoon door?

  4. evil knievel

   LYNCHEN!?
   We zijn geen BLM,indefikstaandegeit! 🤨

 9. Joeriyego

  Flapdrol grappenmaker, en truttekop halsegemaar. Links op zijn best!!!!! Aub vooral zo doorgaan!! Vette aanfluiting. Zoveel onkunde op een podium. Paar dreadlocks en het is compleet hoor!!!! Chappeau

 10. Rene van der Grijp

  Filmpje: ht*ps://twitter.com/i/status/1299006383459885066

  Grapperhaus is dus naar zijn eigen maatstaven een aso of hij acht zichzelf boven de wet verheven.

  Dat is wat Baudet bedoelt met de arrogantie van de macht.

  1. Rene van der Grijp

   Correctie, nieuwe link: https://youtu.be/CC2lo-ljd1I

 11. Beukman

  De arrogante grachtenkwal Thierry geeft Grapperhaus er de schuld van dat enkele tientallen volwassenen geen 1 meter vijftig afstand houden.
  Waarom geeft hij die mensen zelf eigenlijk niet de schuld? Hebben zij niet hun eigen verantwoordelijkheid? Nee, alles is de schuld van Ferd. Het is wel heel erg duidelijk hier dat Baudets enige interesse hier is hoe hij een politiek slaatje kan slaan uit dit onbeduidende voorvalletje.

  1. Rene van der Grijp

   Van de twitterlink geplukt:

   “22/8 jl. zou onze trouwdag zijn. Alles geregeld maar uiteraard afgezegd. Want 1,5 afstand tussen ons en onze dierbaren op wat voor ons, een van de mooiste dagen van ons leven zou worden voelt niet goed. Daarnaast stel je eens voor dat iemand besmet zou raken op onze dag.
   En dan zie je deze hufter. Geen woorden voor.”

   1. Beukman

    Precies wat ik al zei. Deze man of vrouw wordt gedreven door wrok en ressentiment. Hij geeft Ferd er de schuld van dat enkele tientallen mensen geen afstand hielden. Alsof die mensen daar niet zelf verantwoordelijk voor zijn.

    Ik kan hem op een briefje geven dat er diezelfde dag nog een heleboel mensen zijn getrouwd, en dat die zich ook niet altijd aan de anderhalve meter hebben gehouden.

    Kinderachtig gezeik.

    1. Rene van der Grijp

     Grapperhaus had moeten beseffen, zoals deze man op Twitter besefte, dat hij het huwelijk beter uit had kunnen stellen. Zeker in zijn positie en nadat hij dit had verklaard: ht*ps://www.youtube.com/watch?v=1EXzVkug3Jo

     1. Beukman

      Daar zit wel wat in ja. Ferd had kunnen weten dat er een heleboel zeikerds rondlopen die het hem zouden aanrekenen als een paar of meer genodigden te dicht bij elkaar in de buurt zouden komen, en niet die genodigden zelf.

     2. Rene van der Grijp

      Nee Beukman, zo gemakkelijk kom je hier niet mee weg.

      Eerst zegt Grapperhaus (zie filmpje) dat je een aso bent als je in Corona-tijd een feest organiseert waarvan je weet dat daar de 1,5 meter niet in acht kan worden gehouden en vervolgens doet hij het zelf.

      Ruik jij dan geen vieze lucht?

     3. Beukman

      Die uitspraak van Ferd dateert van april, toen corona op haar hoogtepunt was, en sloeg op de “huisfeesten” die op diverse plaatsen willens en wetens waren georganiseerd. Nogal wat anders dan een bruiloft in de open lucht met een man of dertig, op een moment, maanden later, dat de bestrijding aardig onder contr0le is.

      Ferd had er goed aan gedaan om de risico’s bij deze bruiloft iets beter in te schatten, omdat er altijd zeikerds zijn die appels niet van peren kunnen onderscheiden. Dat valt hem inderdaad te verwijten.

     4. Rene van der Grijp

      “Die uitspraak van Ferd dateert van april, toen corona op haar hoogtepunt was, en sloeg op de “huisfeesten” die op diverse plaatsen willens en wetens waren georganiseerd. Nogal wat anders dan een bruiloft in de open lucht met een man of dertig, op een moment, maanden later, dat de bestrijding aardig onder contr0le is.”

      Deze uitvlucht had ik al verwacht. Denk jij dat die bruiloft plus de huwelijksvoltrekking zich uitsluitend in de open lucht hebben voltrokken?

      Na zijn eerdere gepeperde uitspraken had hij zich moeten realiseren dat hij dit niet kon maken. Dat hij dit naliet is een duidelijk teken van de arrogantie van de macht. Daar heeft Baudet volkomen gelijk in.

      Men waant zich onaantastbaar en dat zijn ze in feite ook. Grapperhaus hier wel weer mee wegkomen.

     5. Ernest Stern

      “Ferd had er goed aan gedaan om de risico’s bij deze bruiloft iets beter in te schatten, omdat er altijd zeikerds zijn die appels niet van peren kunnen onderscheiden. Dat valt hem inderdaad te verwijten.”

      Eens, om veel meer gaat het ook niet.

     6. Rood

      etc

    2. ervi

     Beukman is een hypocriete klootzak.

     1. Ernest Stern

      Rustig maar, die soort gescheld zonder onderbouwing is slechts stompzinnig.

     2. Beukman

      Heb ik je wat gedaan, Ervi?

     3. Rood

      etc

     4. Rene van der Grijp

      “Heb ik je wat gedaan, Ervi?”

      Hij geeft z’n mening.

  2. Ernest Stern

   Klopt, populisme van het platste soort.

   1. Rood

    enz

    1. Namo saya

     enz

 12. Cootje

  in een banen republiek kan en mag alles . Politici zijn kanjers in het onterecht declareren , reageren , andere de maat nemen, oordelen en veroordelen , relaties buiten de deur , beloven en niet nakomen, dus je moet alle ingrediënten in huis hebben om een verrotte leugenaar en wereldverbeteraar te zijn. En vooral met het vingertje wijzen hoe het echt moet met uitzondering van.

  1. Joeriyego

   Populisme, wist u wel? Ruim decennia lang links is geweest. Nu incasseert links eindelijk wat rake klappen van rechts. Populisme jazeker!!! Het is slechts een begin en aanvang van een breekpunt. Welkom in 2021 zodadelijk. Beukmans.

 13. evil knievel

  Als je je dan nog druk maakt over hoe of wat Thierry met zn haar moet,ben je n godvergeten huigelaar/ONWAARDIG,sLinks misbaksel!🤬
  Of je vindt t lekker GENAAID te worden!🙈
  Stem ze weg,dit soort lichtlaajers,kom op voor ONS!
  Stem RECHTS!🙏

  1. Namo saya

   Of wat voor schoenen iemand aantrekt

 14. Lefty

  Baudet scheldt op andere politici die in een moment van onoplettendheid dingen doen die hij zelf goed vind. Wat een geestelijke armoede.

 15. Rood

  Voor de wet zijn alle mensen gelijk, alleen zijn sommige mensen gelijker…

 16. Yoyo

  Thierry heeft natuurlijk gelijk dit aan te kaarten.
  Zeker voor politiek gewin, maar hij mag en moet dit doen vanuit oppositie hoek, daar is niets mis mee.
  Het is met 2 maten meten, de linkse adepten hier springen er direct bovenop om grappige house te verdedigen, dat zegt genoeg.
  Het is ook niet slim van grappie om dit en public te doen, hij ligt nu eenmaal onder een vergrootglas.

  Een beetje dom, Freddie!

 17. Dolph Thans

  Maar met deze grappenmakerij heeft deze man toch mooi zijn foto. Wie doet hem dat na? Hij staat er gekleurd op, daar gaat het om.

 18. Henk Albarda

  Goede reactie van Thierry Baudet.
  Mijn eerste gedachte toen ik de bordes foto van de bruiloft van deze 2 nitwits en onnozelaars zag? Geen voorbeeld geven voor de 1,5 meter onzin regel.

  En Brandebok, beukman en criminele anti/semtische trawanten, u bent kennellijk uitgesproken voorstander van meten met 2 maten, zolang het in uw voordeel is. U moet zich dus wegens landverraad in een klein hoekje diep gaan zitten schamen. De afrekening met u komt, en zal hard zijn, 10 jaar dwang arbeid in Damascus.

 19. Kleurloos

  Baudet zou helemaal zijn mond moeten houden want in Volendam stonden ze met FvD letterlijk op elkaars lippen..
  Dus dit is echt het toppunt van brutale hypocrisie
  Naar andere wijze op hun houding terwijl meneertje Baudet zelf lak heeft aan alle regels en bovendien al weken roept om de 1.5 meter af te schaffen..

  Wees dan een flinke keren met ballen en zeg … “ja hier sta ik achter ” ..

  1. Joeriyego

   Flinke kleren? Kleurloos echt ik ben spaak loos. Jezef je hebt me. Geweldige citaten. Emmel vol hoor.

 20. Shadow1100

  In George Orwell’s boek Animal Farm schreef hij al:
  “All animals are equal, but some animals are more equal than other animals”.
  Dat was in 1948!

 21. Blondie

  Gewoon het recht laten zegevieren, dus WA en Grapperhaus spiegelen aan de wet.

  Achter die wet staan beide personen, voor 100%.

 22. Jan58

  Massaal aangifte doen?

 23. Kleurloos

  @Joeriyego

  Een beetje normaal mens die de taal normaal beheerst weet dat ik met keren ” kerel ” bedoelde te schrijven.
  Maar als jij denigrerend met “Emmel vol” komt
  Dan zegt dit meer over jou niveau.
  Ik ben Dyslectisch dus nee ik schaam er ook niet voor als ik wat steekjes laat vallen.

  Maar ik neem’t je niet eens kwalijke want
  Dat is nou typisch extreem rechts..
  Als je geen argumenten kunnen vinden voor een goed en sterk verhaal dan maar op een typfoutje aanwijzen.

  Maar goed verkiezingen worden op basis van goed campagne voering en loyaliteit gewonnen en niet op basis van poppenkast en roepen dat je naar blanke supérieure staat streeft..

  En geloof me extreem zal nooit zegen vieren

  1. Joeriyego

   In het oude sparta had zover niet gekomen, daar was je al van de clif geflikkerd. Zolang je het nog kan, geniet van dit podium pannenkoek!!!

  2. Joeriyego

   “Jouw linkse ideologie is godvergeten. Alleen allah gelooft er nog in en lacht je recht in je bek uit. Wanneer wil dat nu eens in die botte hersens doordringen joh. Maar nee, noem mij vooral extreem. Dank u voor het compliment. Pannenkoek! Hahahaha

 24. Heras

  Heerlijk dat de ministers onder vuur liggen. Deze omhoog gegooide mannen en vrouwen hebben in de afgelopen jaren heel nederland kapot gemaakt.
  Niet een minister heeft een goede beslissing gemaakt.
  Boeren, mkb zzp ers en dadelijk het klootjesvolk; allemaal aan de bedelstaf.

  Nu moeten de banken weer gered worden onder het mom van corona. Alles, werkelijk alles is corona geworden. Dadelijk weer dat klimaatgedram, en de tweede golf (die nooit zal komen, want het virus is inmiddels gemuteerd) Allemaal voor de farmaceutische industrie en andere grote bedrijven.

 25. Heras

  Op DDS heb steeds dezelfde simpele (w.o. Lefty) die alleen iets roept om anderen uit te lokken.
  Ga er niet op in. Ze vinden het prachtig dat je gaat schelden. Negeer hen zoals je een bromvlieg negeert.

 26. maraton

  Wat een druiloor.
  Vuilnisman; Kan deze zak ook nog mee??

 27. JFU

  Zo gaat dat in onze ‘rechtstaat’.
  In Amsterdam 14000 demonstranten met de burgemeester op een plein, zonder gevolgen voor deze troela, en nu minister Grapperhaus verantwoordelijke minister die maandenlang met opgestoken vingertje iedereen ernstig toespreekt om de regels te eerbiedigen, en er zelf maling aan heeft….waarschijnlijk ook nu weer zonder gevolgen voor zijn positie.
  De hardwerkende horeca ondernemer wordt wel keihard afgestraft met een boete van 4000 euro als een klant zich niet aan de regels houdt.
  Klasse justitie ten top!

 28. Heras

  Rutte is ook al gespot in een restaurant, zonder mondkapje en binnen 1,5 meter.
  Dus, ze geloven er zelf niet in Stem de leugenaars weg.

 29. Henk van Doorn

  GeenStijl was zo alert om de stuitende hypocrisie van Thierry Baudet aan te tonen:

  ht*ps://www.geenstijl.nl/5155093/video-thierry-baudet-doet-er-alles-aan-de-anderhalve-meter-afstand-te-waarborgen/

  De man is dom of schaamteloos. Ik houd het op beide.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.