“Viezerikken!” Sylvana Simons scheldt politici die wilden spreken bij herdenking #GerechtigheidvoorBas uit

Politici die een toespraak wilden houden bij de morgen te houden stille tocht voor Bas van Wijk, zijn allemaal ongelofelijke “viezerikken”. Dat stelt het Amsterdamse raadslid Sylvana Simons (BIJ1) in een post op social media. Ze is blij dat de familie van de vermoorde jongeman “dit afwijst,” schrijft ze.

Politici die verzoeken hebben ingediend om morgen een woordje te mogen spreken op de stille tocht voor de in Amsterdam vermoorde Bas van Wijk, zijn allemaal “viezerikken.” Dat vindt althans Sylvana Simons, die namens BIJ1 in de gemeenteraad zetelt. “Heel goed dat de organisatie dit afwijst,” schrijft ze in een bericht dat gisteravond verscheen op haar Facebookpagina.

Wie de politici zijn die door de BIJ1-politica worden uitgescholden is niet bekend, maar het RTL Nieuws-bericht dat ze aanhaalt laat ons weten: “Onder anderen Thierry Baudet en Geert Wilders hebben getwitterd over de zaak.”

Ook heeft ze, opvallig genoeg, zelf wél deelgenomen aan demonstraties waarbij de gewelddadige dood vanslachtoffers centraal stond, zoals George Floyd en Mitch Henriquez. Toen juichte Sylvana het juist aan om de straat op te gaan. “Ook in Amsterdam zoekt de onmacht haar weg naar buiten. En ook hier is opstand onontkoombaar als er steeds weer wordt gekozen voor repressie,” liet ze in het kader daarvan op 1 juni weten in Het Parool: “Want opstand is de taal van de ongehoorden.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. perry

  Bas van Wijk is blank, dus een stilletocht en/of een empatisch woordje gesproken door politici is te veel eer?????
  Er mag volgens SS, énkel gejammerd en gekreund worden indien het slachtoffer een kleurtje heeft, dat heb ik goed begrepen toch!

  1. Mushroom2100

   Klopt Perry. Kleurtje, migratie-achtergrond, uitkering liefst ook nog een strafblad..dan komen Tim Hofmans, Silvana, Georgina, Arie, Thijs R, Akwasie, Faberyayo, Erik van M, Femke H, Memphis en al die andere über hypocriete deugrakkers allemaal op je laatste feestje om hun afschuw te uiten. Maar jij met je blanke kop..? Forget it.

   1. Blondie

    Kijk Mushroom2100.

    Het schept duidelijkheid het racisme komt niet uit de hoek van de blanke mensen.

    1. Marija

     Heel goed gezien ++++++++++

 2. Braboworstenbroodje

  Sylvan Simon’s de racistische kapstok , afschuwelijk hypocriete discriminerende teef.

  1. Braboworstenbroodje

   Volgende landelijke verkiezingen gaat ze weer falen..
   Volgende gemeenteraadsverkiezingen krijgt ze in islamsterdam misschien weer een restzetel uit medelijden van de linksgekkies aldaar.

 3. Che

  Niet vaak eens met Silvana, maar het zijn ranzige figuren die over de rug van het slachtoffer politiek gewin willen halen.

  Zie toch dat grachtengordeldier die desnoods klompen, kiel en pet gaat dragen, terwijl de boer hem aan zijn reedt kan roesten.

  1. Augustus

   Dan is het niet de juiste persoon om het mee eens te zijn, gezien Simons zelf direct gebruikt maakte van het hele George Floyd gedoe. Vooral desondanks dat George een verharde crimineel was en Bas juist iemand was die zich opsprak tegen criminaliteit.

   1. Che

    Dat Floyd gedoe is van een geheel andere order.
    Halsema heeft als burgemeester haar afschuw uitgesproken.

    Alle politici die aanwezig zijn bij de mars en een woordje willen spreken, zijn voor mij ranzige figuren, uit op politiek gewin.

    Ook de familie van Bas heeft zich hier over uitgesproken.

    1. Blitzkrieg

     Che :
     Quote : “Alle politici die aanwezig zijn bij de mars en een woordje willen spreken, zijn voor mij ranzige figuren…”
     Kijk dat soort politieke figuren heeft Nederland nu net nodig! Hoe ranziger jij het vindt hoe beter het is, ga nog eens lekker uit je plaat…

     1. Che

      @B
      Ach ja , negeer de familie.

    2. Maurits Dekker

     TR0L

  2. ervi

   Che zeg eens, wat zou je er van vinden als Rutte en Willem Alexander een woordje kwamen doen?

  3. GvdGvd

   Haha zie het al voor me grachtengordeldier Femke Halsema op klompen, kiel en pet hand in hand met dat zooitje BN’ers er achteraan. En dat alles om de dood van een Amerikaanse crimineel, terwijl de boer ze aan hun reedt kon roesten. Kijk eens wat wij allemaal goed zijn, en we menen het allemaal, want we zijn zo tegen racisme, en nou komen we weer even in de belangstelling, anders worden wij helemaal vergeten.

  4. Mushroom2100

   Kijk het maakt me niet uit van welke politieke kleur je bent Che maar dit is wel degelijk een rassistiche moord. Geloof je nou werkelijk dat als Fatima in Burkini hem had aangesproken dit met een dodelijke schietpartij was afgelopen? Dus is het wel degelijk gerechtvaardigd dat, net als bij Floyd, politici hier iets van vinden en hier aandacht voor vragen. Of is rassisme volgens jou iets wat alleen mensen met een kleurtje kan overkomen?

  5. Maurits Dekker

   TR0L

  6. Adriaen van Bergen

   Wat doet ze nu zelf dan?

  7. Oepsie

   Plop

  8. Oepsie

   Daar komt narcist Che, de reus met lemen voeten aan, moreel hoog te Paard zal hij de domme bange tokkies vertellen of ze wel of niet deugen want Che hanteert hoge ethische en morele standaarden en heeft de wijsheid in pacht.
   Daar komt narcist Che, de reus met lemen voeten aan, moreel hoog te Paard zal hij de domme bange tokkies vertellen of ze wel of niet deugen want Che hanteert hoge ethische en morele standaarden en heeft de wijsheid in pacht.

   1. Oepsie

    Che is een ijdele narcistische homoseksuele man? die geen kritiek of spot duldt want hij vindt zichzelf geweldig. Che ziet zichzelf als een ‘persona grandiosa’, de uiterlijke persoon zoals hij er graag uit wil zien.

    1. Oepsie

     Het lijkt dat Che een andere kant van zijn persoon, zijn schaduw, die er wel eens minder fraai uit zou kunnen zien, krampachtig probeert te bedekken.
     De depressie die op de loer ligt als de zinloosheid van zijn bestaan manifest wordt zodra de dru(g) van zijn grootheidswaan is uitgewerkt.

 4. Vliegenvanger

  Het commentaar van de grootste viezerik Sylvania Simons.
  Wat een walgelijk mens is dat. De grote zwarte Piet haatster van Nederland. Op de foto gezien als zwarte Piet, Google Sylvania Simons als zwarte Piet, en jawel hoor de viezerik staat in vol ornaat op de afbeeldingen.
  Zo’n figuur geeft dan commentaar op een ander. Simons je bent geen knip voor je ogen waard.

  1. Che

   @V
   Uiterlijk is wel erg belangrijk voor u…

  2. Jack Flash

   Die vieze negerin SS wordt steeds valser en lelijker.

 5. fuckit

  Wat is SS een ondefinieerbaar afstotelijk wezen, om misselijk van te worden!
  Meer kan/wil ik er niet over zeggen, bah!

 6. Heinrich

  Een half uurtje onder een bronstige hengst vastbinden zal haar opstandige hormonen afkoelen!

 7. Yoyo

  Zei de grootste viezerik zelf.
  Zij is de laatste die hier iets van mag vinden.
  Walgelijk mens.
  Gelukkig is ze totaal irrelevant in het politieke veld.

 8. macsjang

  Een zwartjoekel aan de trekker…..toch?

 9. Sandman

  Duidelijk dat mevrouw Simons ze niet allemaal op een rijtje heeft. Je zou eerder gaan denken dat ze lijd aan een stoornis om haar afkomst. Ze had beter plaatjes kunnen blijven draaien bij TMF waaraan ze haar bekendheid te danken heeft.

 10. Jan58

  Linkse politici die “een woordje spreken” na een stille tocht voor iemand die is vermoord, staat uit politiek gewin te dansen op het graf van het slachtoffer.

 11. stemanhanneke@gmail.co.

  dus geef deze vrouw toch aub geen podium meer

 12. SilverFox

  Hoezo, zijn de daders van donkere persuasie ?

 13. IK VERTREK

  ‘Oma wat heeft u een grote ogen….’ Ja, dat komt omdat ik overal wolven zie!
  ‘En wat heeft u en dikke neus…’ Ja, dat komt omdat ik overal m’n neus voor op haal!
  ‘En dan die lippen…..’ Ja, dat komt omdat ik een grote roeptoeter heb.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.