Akwasi komt dan tóch nog met excuses voor ‘Zwarte Piet op gezicht trappen’, noemt zichzelf “licht der vreedzaamheid”

Het is dan toch gebeurd: rapper Akwasi maakt z’n excuses. Dezelfde Akwasi, dus, die afgelopen juni dreigde om Zwarte Piet – die naar zijn “hoerenmoeder” moest – op zijn gezicht te trappen, waarna enige dagen geleden ook tweets opdoken met dezelfde context. Maar nu is het “afstand nemen” wat de klok slaat.

Na maandenlang te hebben volgehouden dat hij z’n oproep op de Dam in Amsterdam om Zwarte Pieten vierkant in elkaar te slaan eigenlijk overdrachtelijk bedoelde, en dat het zijn dichterlijke overdrijving als artiest was, is rapper Akwasi vanochtend dan toch maar gezwicht. Het kostte hem een paar maanden om zijn excuses te maken voor het aanzetten tot geweld, maar hier is het dan toch.

“Hierbij stuur ik jullie een verklaring over mijn uitspraken op de dam van 1 juni jl.,” schreef hij even voor twaalven op zijn Twitterprofiel: “ik hoop dat we deze kwestie hiermee kunnen afsluiten. met liefdevolle groeten, de ondergetekende.” Waarna Akwasi afsloot met een kroontje van een koning, want kennelijk is dát wat je bent nadat je terugkijkt op jarenlange oproepen tot geweld op een verkleed kinderfiguur.

Bij nader inzien was Zwarte Piet op zijn gezicht slaan toch geen “artistieke vrijheid” en waren die tweets over het vermoorden van die trouwe hulp van Sinterklaas toch getypt door de vingertjes van de veelbesproken hiphopartiest.

De vraag is dan ook of Akwasi wel wat meent van die “ondubbelzinnige” excuses, die “afstand” van op de Dam uitgesproken geweldsverheerlijking, die “onbezonnen en kwetsende tweets”. Het aanbieden van verontschuldigingen volgt namelijk pas nu de ophef zo groot is geworden dat zijn hele carrière in gevaar is gekomen.

En fin. We tellen natuurlijk onze zegeningen hier, hoor. Die excuses komen inderdaad wel rijkelijk laat, maar ach. Beter laat dan ooit, toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. CLoVis

  Excuses?
  Die zie ik nergens.

  Wat me wel opvalt:
  het is maar weer eens ‘ik’ wat de klok slaat.

  1. CLoVis

   ‘Het OM zegt de publieke terugtrekking van Akwasi op sociale media belangrijk te vinden om ervoor te zorgen dat het risico op geweld vermindert en eenieder zich veilig kan voelen tijdens de komende Sinterklaasperiode.” Het OM zegt te verwachten dat met Akwasi’s openbare ’sorry’ op dit moment, een groter preventief effect zal worden bereikt dan wanneer de zaak pas na geruime tijd aan de rechter zou worden voorgelegd.’
   (Telegraaf, heden)

   Welk ‘sorry’?

   Hij:
   – ‘betreurt de ophef’
   – ‘het was niet de bedoeling’
   – ‘hij neemt er afstand van’
   – ‘hij kon zich gen voorstelling maken van de gevolgen’
   – ‘hij wil dit graag achter zich laten’
   – ‘hij zal zijn woorden voortaan zorgvuldiger kiezen’.

   Ik krijg dezelfde braakneigingen
   als wanneer ik Ruttekop schijnheilig hoor kletsen.

 2. Mogguh

  Het begint hem dun door de broek te lopen, de namaak held……

 3. Mogguh

  “Uitingsvrijheid komt met verantwoordelijkheid”
  Nieuwsbericht | 11-09-2020 | 12:14

  De uitspraak die Akwasi op de maandag 1 juni tijdens de Black Lives Matter demonstratie op de Dam in Amsterdam heeft gedaan, is naar het standpunt van het OM in Amsterdam ‘opruiend’ en daarmee strafbaar. Na een gesprek met de officier van justitie en zijn advocaat heeft Akwasi toegezegd publiekelijk afstand te nemen van zijn opruiende woorden. Dat heeft hij inmiddels gedaan. Daarom heeft de officier van justitie besloten de zaak tegen Akwasi voorwaardelijk te seponeren.

  OM

  1. RPML

   Ah, dus als je een strafbaar feit pleegt maar er daarna afstand van neemt wordt het geseponeerd… waar heb ik dat de laatste weken toch nog meer gehoord…

   1. Shadow1100

    Ik ben blij dat meneer Wilders geen afstand neemt van het feit dat hij alleen maar vroeg:”Willen jullie meer of minder marokkanen in Nederland?”
    90% Van de NEDERlanders staat nog steeds achter hem. Maar die domme elite, Op(a)stelten en zijn Minervavriendjes van het Ministerie van Justitie en Vuiligheid willen hem nog steeds vervolgen. Hoe zo klassenjustitie? Links mag alles. Rechts mag nog niet scheef kijken.

 4. Ernest Stern

  Netjes.

  1. Oepsie

   Was jij maar zo ‘netjes’ hè speklapje.

  2. CLoVis

   Netjes zijn voor oudere vrouwen
   met kalende hoofdjes.

  3. Ritter

   Ernest Stern

   Akwasi word niet vervolgd…………………………..dat noemen ze “black privilege.”

 5. Petrazoveel

  Aquarium meent hier helemaal niets van. Is uitsluitend bedoeld om aanklachten/aangiftes te voorkomen.

 6. Blondie

  De dunne stront loopt uit zijn bruine gaatje.

  Als aanklager niet akkoord gaan met het seponeren, gewoon doorgaan net als het OM met Wilders doet.

 7. Cootje

  Ik vind hem een held als hij bij de intocht Sinterklaas vrijwillig voor zwarte piet speelt , hij kan er niets aan doen dat zijn donkere voorvaderen zich hebben verrijkt met handel in slaven. Al kan ik mij voorstellen dat dat je verschrikkelijk veel pijn doet . Maar de Afrikaan is het nog niet verleerd en verdient nog veel geld met bootjes en mensen. Zou goed wezen als hij daar een rolmodel in zou willen zijn , de publieke omroepen zouden hem daar hartelijk in steunen. En eenmalig een zwarte pieten rol op onze nationale feestdag voor de kinderen Sinterklaas zou een geloofwaardig excuus beamen

 8. Ritter

  Akwasi heeft geen excuses gemaakt…………………….hij heeft alleen afstand genomen voor zijn uitspraken.

  Dat was de deal met het OM.

  De deal tussen het OM en Akwasi is dat hij afstand doet van zijn uitspraken in ruil voor geen strafvervolging.

  Of hij het echt meent is echter iets anders.

 9. AS210854

  Had niet anders verwacht. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 10. Cootje

  In een bananen republiek met D66 invloeden kan je beter een allochtone trein conducteur wezen , kan je beter als burgemeester met een button 1873 de Corona wet overtreden , kan je als donker zwarte rapper je donker zwarte uitspraken bezigen. Kun je als minderheidsgroep een week lang de publieke opinie beïnvloeden , zijn van oudsher de socialisten begonnen om bij negatieve publicaties de thee pot te voorschijn te halen. En gelijk bij Hans Janmaat en Pim Fortuyn de boel proberen weg te demoniseren . Maar dit is toch wel pure klasse justitie wat Wilders nu zegt . En meten met twee maten misschien dat het onafhankelijke ?? wetenschappelijk bureau van justitie het WODC een passende bijsluiter voor de minister heeft verstrekt !!

 11. Benny

  Stel je voor, akwezel had geroepen willen we meer of minder zwarte pieten,en Wilders had geroepen als ik een Marokkaan zie dan ,,,,,ach ja u begrijpt mijn punt wel……

 12. evil knievel

  Rechtzaak ook nog geseponeerd!🤔
  Lukt schnbr alleen als men juiste kleur heeft!?🤨
  Had ik toen maar gezegd dat t niet de bedoeling was die verdovende middelen de grens over te brengen,had ik 3 jaar van mn leven terug!😔
  Heb alleen de juiste kleur nie!😭

  1. evil knievel

   Sorry!😔
   Oftewel,entschuldigung!🙈
   Krijg ik nu die 3 jaar,financieel vergoed!?😁
   Mevr Merkel msschn!?
   Oh nee,die schaft s wel!🤣🖕

 13. evil knievel

  Hoe durft deze kwakbol zich NEDRELANDER te noemen!?🤬

  1. evil knievel

   NEDERLANDER !😁

 14. J.C.

  Het is logisch om te verwachten dat dit willekeurige beleid van het OM tot Kamervragen gaat leiden………

  Vraag is of minister Grapperhaus (CDA) nog genoeg gezag heeft om het OM tot de orde te roepen!

 15. Sando

  Ik en mijn echtgenote gaan nooit weer een stem uit brengen en dat lucht op gelijk de stempas Verschueren.

 16. .nexit2021

  ongewenste vreemdeling , uitzetten die onrust stoker

 17. macsjang

  Wat een held, dat “Licht der vreedzaamheid”.
  Trekt zijn keutel in en het OM struikelt haast om bij een microfoon te komen om te verkondigen dat die opruier spijt heeft betuigt en daarom niet wordt vervolgd.
  Wilders is blank en werd door het OM onder stiekeme leiding van Ivo de ritselaar 6 jaar met een showproces bezig gehouden. Onnozelheid ten top. Angsthazen.

  1. Ernest Stern

   Hij bood zijn excuses aan voor een uitspraak die nauwelijks strafwaardig was. Een nette vent.

   1. .nexit2021

    tja soort zoekt soort stront vlek

   2. Cootje

    Je zal er een kleur van krijgen.

 18. Rogerio

  Ik gun die opportunistische zwarte hond alle ellende die maar mogelijk is…. oproerkraaier! Retour donker Afrika svp!

 19. Meriadoc Brandebok

  Bood Wilders zijn excuses ook maar aan.

  1. .nexit2021

   minder , minder , minder mag niet dat is beledigend maar gelukkig mag je wel zeggen dat je minder kutmarokkanen wil want dat is niet vervolgbaar volgens het hof

 20. Adriaen

  Hahaha, het zoveelste domme negerke.
  Niet op reageren, mensen.
  Allemaal verspilde aandacht.

 21. 56RdK

  Excuses? Hahahahhaha, en gij gelooft dat?

 22. omgekvanteworden

  Om te beginnen heeft hij geen excuses aangeboden maar waar het op neer komt is dat wij het allemaal verkeerd interpreteren. Ja, me neus, direct weer een rechtszaak aanspannen en dan tegen de eerder gedane uitspraken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.