Amsterdam buigt voor linkse huildruk en geeft criminelen nog even: toch voorlopig maar niet preventief fouilleren

Amsterdamse messentrekkers, pistolenzwaaiers en cocaïneknuppels kunnen opgelucht ademhalen, want de hoofdstad geeft deze doorgewinterde criminelen wat ademruimte. Preventief fouilleren wordt door burgemeester Halsema namelijk op de lange baan geschoven.

Het is bijna komisch hoe Amsterdam keer op keer partij weet te kiezen voor de verkeerde partij. Krakers of ondernemers? Het stadsbestuur kiest voor de inbrekende huizenpikkers. Coronavirus of massaprotest? Toch maar het massaprotest. Een capabele law and order-partij of GroenLinks. Precies: GroenLinks.

De hoofdstad is een lange lijst tragische keuzes, en vandaag is daar weer een nieuw verkeerd besloten dilemma bij gekomen: moet je doorgaan met criminaliteit bestrijden of ga je eerst allerlei ambtelijke proeven doen en criminelen voorlopig wat ademruimte gunnen? Nou ja, het is Amsterdam. Dus – spoiler alert! – uiteraard voor voor dat laatste gekozen:

“Het voorstel om gerichte preventieve fouilleeracties uit te voeren in Amsterdam is andermaal op de lange baan geschoven. Na de geplande wapeninleveractie in november wordt er weer verder over gesproken.

Halsema laat nu weten dat „het bij nader inzien meer in de reden ligt om de voorwaarden van de proef eerst in de driehoek uit te werken”. Pas daarna wordt de raad geïnformeerd.”

Wie vieren er feest? Natuurlijk, iedereen die er schik in heeft om met zwaar wapentuig over straat te gaan. En dat zijn helaas een hoop mensen in het verloederde Amsterdam.

Oh ja, uiteraard dansen ook GroenLinks, BIJ1, DENK en meer van dat soort partijen de horlepiep. Want nu worden de ‘wijken niet meer gestigmatiseerd.’ LOL, wereldvreemde linkse wappies, altijd -1!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Blondie

  De redding van Nederland.

  Stop met Schengen.
  Stuur Rutte weg.
  NEXIT.

  1. Michael M

   De vorige overleden Burgemeester van Amsterdam dat was een man in hart en nieren. Dat was een echte Burgemeester. Wat er nu zit is iemand uit de eeuwenlange politiek. Een oud partijleider van GroenLinks. Ze was vroeger al heel erg. Kijk maar terug bij de live debatten, alsof ze niet luistert. Ze hoort alléén haarzelf. Ze heeft een ontzettend gemeen, narcistisch, egoïstisch karakter waar je maag tien keer omdraait maar door veel elleboog werk heeft ze haarzelf er doorheen gewurmd om die functie toe te eigenen. Dit is geen mens voor iedereen. Het is geen Burgemeester het is een schaamteloos mens waarvan haar zoon met een wapen rondliep en zelf deugt ze voor geen meter. Amsterdam is al verloren. Welke steden volgen straks? We moeten naar nieuw systeem waar de plaatselijke bewoners zelf een Burgemeester mogen kiezen en niet door vriendjespolitiek en ellebogenwerk. Daar staat de FVD voor.

 2. Bunky01

  Zodra een crimineel weet dat hij ongestoord en vooral bijna straffeloos zijn of haar gang kan gaan, zal de rechtstaat ten onder gaan. Met een wetshandhaver aan het roer -gesteund politici – die het bovenstaande niet (wil) begrijpen, is de anarchie compleet. Amsterdam is helaas verworden tot het grote voorbeeld – hoe het dus niet moet – voor geheel Nederland. De landelijke politiek grijpt niet in, in deze wantoestand, de reden ;
  in de 1e en 2e kamer zitten overwegend mensen met dezelfde slappe knietjes. En niet te vergeten een justitieapparaat dat tot op het bot verrot is. Hoe kan het ook anders dan met een totaal ongeloofwaardige minister aan het hoofd. Los nog van alle blunders en schandalen welke dit departement al jarenlang omringen.

 3. Bolkestein

  Dakloze Amsterdamse gezinnen moeten straks op straat leven, terwijl er wel miljoenen worden uitgeven voor de opvang, bezigheidstherapieën en yogalessen voor illegale klaplopers die allang het land uitgezet hadden moeten worden.

 4. Eppo123

  Links wilt niets oplossen. Dat wisten we al langer.

  1. M.Dikker

   Klopt. We huilen om een crimineel in Amerika, maar als onze eigen kinderen hier worden afgeslacht is er geen reden om iets te ondernemen. Faalsema.

 5. Yoyo

  “Amsterdam huilt, waar het eens heeft gelachen….”

 6. Pieter48

  Natuurlijk weer het slappe linkse pappen en weg kijken. Maar in wezen niets bijzonders. Je ziet dit verschijnsel in alle landen met een links bestuur. In Venezuela hebben de linkse fascisten het voor elkaar gekregen om een rijk en olie producerend land om te toveren tot een derde wereld land. Persvrijheid ingeleverd.Daarvoor hongersnood en te kort aan de meest noodzakelijke levens behoefte. Dan gaan we het maar niet hebben over wat er ooit in Cambodja heeft plaats gevonden. Ook in Amsterdam heeft de bevolking het stads bestuur gekregen wat ze verdienen. De neergang is ingezet. Bij de volgende gemeentelijke verkiezingen even nadenken Amsterdammers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.