Arnoud van Doorn steekt de nazi-Rubicon over: prijst moslims die met SS vochten tegen ‘terreur’ van het Verzet

Den Haag heeft een raadslid dat openlijk sympathiseert met de nazi’s. Dat is de enige mogelijke conclusie na het zien van een tweet van PvdE-raadslid Arnoud van Doorn waarin moslims uit Bosnië worden geprezen die in de Tweede Wereldoorlog de kant van de Duitsers kozen.

Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn is één van de meest ontspoorde mensen in de Nederlandse politiek. Hij insinueert dat Israël het coronavirus zelf heeft ontwikkeld en wil dat jonge moslima’s niet meer dansen als ze daar zin in hebben, ze moeten op last van Arnoud hun “identiteit” beschermen. Sterker nog: zelfs alle muziek moet worden verboden voor kinderen. Daarnaast is hij een complotdenkende MH17-truther die gelooft dat Oekraïne het bewuste vliegtuig heeft neergehaald.

Er leek al geen bodem te zitten in de put die de intense leegte van haatfiguur Van Doorn symboliseert. Maar een nieuwe tweet van gisteravond bevestigt: het kan altijd erger met de ex-PVV’er die daarna niet alleen moslim is geworden, maar meteen ook maar een extremistische salafist met fascistische trekken. Van Doorn plaatste namelijk een video op Twitter om zijn eer te bewijzen aan collaborateurs uit de Tweede Wereldoorlog – moslims uit Bosnië die zich aansloten bij de nazi’s en poogde het verzet daar uit te roeien.

Of zoals graftak Van Doorn het uitdrukt: moslims vochten met ‘het Duitse leger’ tegen de ‘communistische terreur’.

Totaal van de pot gerukt, natuurlijk. Wanneer wordt dit haatzaaiende, neonazistische figuur een keer veroordeeld, Openbaar Ministerie? Dat wordt namelijk wel eens een keer tijd!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Freba

  Overigens heeft mannetje met snorretje 100 jaar geleden voorspeld hoe de wereld er vandaag eruit zou zien. Helemaal gelijk gekregen. We zouden de prooi zijn van een geprivatiseerde samenleving , geregisseerd vanuit Wallstreet en omgeving. En dan druk ik mij heel netjes uit. Inmiddels is de Deutsche Bank van de 3e plaats naar de 13e plaats geduikeld. En uiteraard delen wij ,Nederlanders, mee in de malaise . Het meest haatdragende volk bevindt zich op

 2. Freba

  Overigens heeft mannetje met snorretje 100 jaar geleden voorspeld hoe de wereld er vandaag eruit zou zien. Helemaal gelijk gekregen. We zouden de prooi zijn van een geprivatiseerde samenleving , geregisseerd vanuit Wallstreet en omgeving. En dan druk ik mij heel netjes uit. Inmiddels is de Deutsche Bank van de 3e plaats naar de 13e plaats geduikeld. En uiteraard delen wij ,Nederlanders, mee in de malaise. En Corona is de beste windowdressing van de EU. Verhult de immense problemen. EU is failliet gelijk de US . Sjalom

 3. roodkapjelusttaart

  Hij draag ook al zo’n smerige nazi doek van de onderdrukking, dat maakt het plaatje compleet.

 4. Reinoud van Gelre

  De SS en de Waffen SS vonden het een grote schande dat er moslims bij werden gesleept.
  Maar ja, tegen het einde van de oorlog hadden ze nu eenmaal nieuwe divisies nodig.

 5. Edjan

  A.H. werd idd met gejuich ontvangen door het volk van o.a. Oekraïne. Dat was logisc, want Stalin had daar miljoenen slachtoffers gemaakt en de Duitsers waren de vijand van Stalin. Dat gejuich was snel over toen de Duitsers hun ware gezicht toonden.
  Ook in Nepal en India werden de Duitsers met gejuich ontvangen want zij waren de vijanden van de Engelsen en die hielden de zaak daar stevig onder de duim.

  1. Seneca

   @Edjan
   allemaal leuk en aardig hoe begripvol u bent. maar wat is nu uw reactie. bent u het met dit individu eens of niet? dat wil ik graag weten en geen pseudo wetenschappelijke stellingen hoe blij men al dan niet is geweest.

 6. Banne de Booyer

  Deze SS moslims waren uit nood geboren. Omdat de juiste mannen schaars waren aan het einde van de ww2 zag dld zich genoodzaakt om mindere kwaliteit in te zetten. Dit waren de meest zwakke bataljons van de SS en echt blij waren ze er niet mee. Ongedisciplineerd en godgans verwilderde barbaren werden ze door blanke collega,s genoemd. Dus zo roemruchtig was het allemaal niet.

 7. Karel Broere

  Het probleem is niet wat een Arnoud aan onzin uitkraamt, maar dat er mensen zijn die er naar gaan luisteren en denken wat geschreven staat is waar. Negeer dit soort lui en ga een leuk boek of stripverhaal lezen.

 8. Rene van der Grijp

  Het is geen geheim dat de nazi’s goede betrekkingen onderhielden met de islamitische leider Amin Al-Hoesseini, de Grootmoefti van Jeruzalem. Direct nadat de nazi’s de macht overnamen schreef hij:

  “De Moslims in en buiten Palestina begroeten het nieuwe regime in Duitsland van harte en hopen dat ook andere landen het fascistisch-antidemocratisch staatsbestel zullen overnemen.”

  Wiki:

  “Nazi-Duitsland verzorgde via de kortegolfzender van Zeesen vanaf 1939 uitzendingen, gericht op het buitenland. De Arabische afdeling was de grootste afdeling en stond vanaf 1941 onder leiding van Al-Hoesseini. Al-Hoesseini riep via deze zender moslims op de Balkan op om dienst te doen in speciale moslim-eenheden van de Waffen-SS (de Handschar en Kama divisies). De zender kon ook in het Midden-Oosten goed ontvangen worden. Al-Hoesseini riep in zijn uitzendingen de Arabieren op om in opstand te komen tegen de Britse kolonisator en tot het vermoorden van iedere Jood die men tegenkwam.[14][15]”

  Er waren de nodige ideologische overeenkomsten tussen nazisme en islam, waarvan uiteraard het antisemitisme de belangrijkste was. Tot op de dag van vandaag wordt Mein Kampf goed verkocht in het Midden-Oosten.

  Deze collaboratie met de nazi’s is een zoveelste schandvlek op de islam maar Van Doorn lijkt zich er niet voor te schamen.

  1. Freba

   Als je iets op het gebied van staatsinrichting wilt lezen, adviseer ik Mein Kampf. Je staat verstelt hoe er zou worden afgerekend met “gasten” die zich hadden verrijkt tkv de gemiddelde Duitser. Adolf had de pest aan privatiseren. U weet wel, waar het Kabinet en met name Amerikanen zo’n voorstander van zijn. Ongeveer “verplicht” op school 10 jaar godsdienstonderwijs genoten. 10 jaar lang aan moeten horen hoe de “Uitverkorenen” ruzie maakten met iedereen in hun omgeving. Natuurlijk waren zij nooit de veroorzakers van de ellende. Keep on Dreaming…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.