Bam! Pietenklapper Akwasi is nog niet van justitie af: maar liefst drie partijen starten vervolging via Gerechtshof

Ondanks dat Akwasi dankzij Kick Out Zwarte Piet-lui die bevriend zijn met hoge OM-pieven aanvankelijk onder z’n vervolging uitkwam voor enkele haattweets, is hij nog niet af van de dreiging van een strafblad. Er zijn maar liefst drie partijen die het niet bij het sepot laten zitten en de haatrapper alsnog veroordeeld willen krijgen.

Rapgozertje Akwasi dacht dat hij het allemaal geregeld had. Een slijmerig excuusbriefje, een sepot omdat een officier van justitie een kameraad is van de KOZP-beweging, en weer doorr…!

Althans, dat was het plan. Maar er bestaat een goede kans dat zijn strafrechtelijke vervolging wegens het aanzetten tot geweld er alsnóg gaat komen. Want van de meer dan veertig mensen die aangifte tegen hem deden, willen tien niet stoppen bij het abrupte einde dat het OM aan deze zaak gaf. Ze organiseren zich in drie kampen en blijven onverminderd strijden voor een straf voor Akwasi. Dat wil zeggen: ze beginnen een zogeheten artikel 12-procedure:

“Minstens tien van de 44 mensen die aangifte hebben gedaan tegen rapper Akwasi spannen een zogeheten artikel 12-procedure aan bij het gerechtshof. Ze zijn het er niet mee eens dat het Openbaar Ministerie heeft besloten de rapper niet te vervolgen voor zijn uitspraak over Zwarte Piet tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op 1 juni op de Dam in Amsterdam. Ze willen dat justitie Akwasi alsnog gaat vervolgen.”

Wat het Gerechtshof ook moge belissen: laten we in ieder geval hopen dat de personen die de beslissing nemen niet óók bevriend zijn met activistische anti-Zwarte Piet-groeperingen. Dan hebben we in ieder geval straks een oordeel wat vrij is van (de schijn van) belangenverstrengeling. En dat is ook wel wat waard in een rechtsstaat, nietwaar?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Aborifa

  Goede zaak. Het recht moet zijn loop hebben. De rechter moet oordelen, niet het OM.

  1. Cootje

   Maar welke rechters van D66 ??

  2. Blondie

   Ik heb helemaal geen vertrouwen in het Nederlandse rechtssysteem, of het nu over het OM gaat, of over de rechters, ze zijn Links, ze denken Links en ze doen het Links en ze zijn ook nog sympathisant van D’66 , PvdA of Gr Links.

   Greenpeace is ook Links, daarom hun gang naar de rechter.

   1. EvertB

    Jammer dat je er geen vertrouwen in hebt, blondie. Dat kan niet liggen aan de rechtspraak in Nederland. De rechterlijke macht en het OM hebben wij uitbesteed aan professionals. De rechtsregels zijn te lezen. Uitspraken zijn gemotiveerd onderbouwd. Alles is dus heel transparant.

 2. Beukman

  Akwasi heeft keurig zijn excuses aangeboden. Daarmee zou de kous af moeten zijn. Maar hoe zit het met Lange Frans met zijn moordideetjes over de premier, en met de vele dreigementen aan het adres van politici door boerenmaffiaorganisatie FDF?

  1. Grasmaaier

   Waarom bescherm je iemand die openlijk meerdere keren met geweld gedreigd heeft? Omdat hij zwart is?

   1. Chalres Bingley

    @grasmaaier…precies, oproepen tot geweld en daarmee dreigen meerdere malen zelfs is gewoon strafbaar.
    Wilders wordt gepoogd om voor zelfs minder te veroordelen.

   2. Beukman

    Bejje gek. Ik mag de man niet zo, maar ben wél voor rechtvaardigheid. Zijn eerdere uitingen gericht op ZP deed hij op twitter toen hij nog volslagen onbekend was. Er was dan ook niemand die zich er druk over maakte.
    Zijn laatste opmerking over ZP heeft hij ingetrokken. Wat mij betreft is daarmee de kous af.

    Hetzelfde geldt voor de doodswensen en -bedreigingen van Lange Frans, de klootzak die Omtzigt stalkte, W. Engel en de Boerenfascistenbond.

    We moeten ook kunnen vergeven, maaier.

    1. Grasmaaier

     “Wat mij betreft is daarmee de kous af.”

     Dat mag voor jou en je linkse broeders gelden Beukman, maar dat geldt niet voor iedereen. Sorry zeggen is te makkelijk. Akwasi heeft in de loop van 9 jaar dezelfde bedreigingen en oproepen tot geweld herhaald: daarin was hij zeer consistent.

     Dat zijn overduidelijke strafzaak nu voorwaardelijk wordt geseponeerd door een zwartvriendelijk kruidenvrouwtje van het OM, kan natuurlijk niet ongestraft passeren.

     Akwasi moet op de harde manier leren wat de Nederlandse rechtsstaat inhoudt, dat is de beste en eerlijkste manier.

     1. Beukman

      Akwasi moet op de harde manier leren wat de Nederlandse rechtsstaat inhoudt, dat is de beste en eerlijkste manier.

      En dat is precies wat er gebeurd is: hij is schuldig bevonden, maar heeft geen straf gekregen.
      Maar nee, voor een paar middeleeuwse horzels is het weer niet genoeg.

     2. Factor

      Zuigert

     3. Grasmaaier

      “…hij is schuldig bevonden, maar heeft geen straf gekregen”.

      Bedreiging met geweld is toch echt iets anders dan groepsbelediging, Beukman. Akwasi heeft straf verdiend alsmede een strafblad, opdat hij leert dat oproepen tot zwaar geweld in Nederland niet getolereerd worden.

      Dat een OvJ via belangenverstrengeling heeft gezorgd dat deze aanzetter tot haat en geweld vrijuit ging, plus het feit dat jij dat ook nog eens verdedigt, getuigt ervan dat de rechtsstaat volledig uitgehold is.

     4. Beukman

      Sorry Maaier, maar jij bent Vrouwe Justitia niet.
      Hoe zit het volgens jou trouwens met Lange Frans, die boerenorganisatie, Engel, de Omtzigtstalker en al degenen die hier op DDS doosverwensingen en -bedreigingen hebben geuit? Strafblad verdiend?

     5. Banne de Booyer

      Als de zijden handdchoentjes weer worden gebruikt is het vermoeden juist, helaas.

     6. wesly bentley

      “Hoe zit het trouwens met Lange Frans, die boerenorganisatie, Engel, de Omtzigtstalker en al degenen die hier op DDS doosverwensingen en -bedreigingen hebben geuit? Strafblad verdiend?”

      Krijg je toch gen antwoord op

    2. Stanly2000

     Beukman,
     “Zijn eerdere uitingen gericht op ZP deed hij op twitter toen hij nog volslagen onbekend was.”
     Vandaag staan er ook volslagen onbekende voor de rechter in de zaak Gargard.

     1. Grasmaaier

      Bravo Stanly2000: raak!

     2. CLoVis

      De 25 mensen die vandaag (en de komende dagen) terecht staan voor bedreiging van “Clarice Gargamel” zijn ook volslagen onbekenden.

      Iets met ‘gelijke monikken, geljke kappen’?

     3. Beukman

      Zijn die dan al veroordeeld?
      Ik zou onderscheid maken tussen degenen die racistische uitingen en oproepen om demonstranten te doden of te verminken aan de ene kant, en onschuldiger uitingen aan de andere kant. Was ik de OJ, dan zou ik de laatsten de kans willen geven om het goed te maken met excuses.

      Overigens heeft Akwasi zelf een paar maanden terug niemand met de dood of met verminking bedreigd.

    3. vandaag

     De kous moet over zijn koppie getrokken worden bij zijn arrestatie.

  2. Cootje

   Hoe zit het met de individuele vervolging van de banken oplichters die hun fouten konden afkopen met 750 miljoen€ zonder dat er een rechtspersoon is vervolgt , miljarden verdienen min 750 miljoen€ en aftrekbaar van belastingen , noemen ze klassen Justitie . Dus het meten met twee maten in een bananen republiek is geoorloofd

  3. Cootje

   Die Berkman vist in de zelfde vijver als Rob Jetten , dus daar zit een luchtje aan

   1. M.Dikker

    Aha! Nu begrijp ik zijn reacties.

  4. Forlan

   Een taakstraf, bijvoorbeeld graffiti en andere vernielingen aan de standbeelden van onze nationale helden ongedaan maken zou toch minstens op zijn plaats staan? Er zijn mensen veroordeeld voor minder (minder, minder)

 3. Cootje

  Volgens mij in Eindhoven te koop kleren in kledingdracht voor hem voor een klein prijsje , kan hij mee te voorschijn komen bij een rechter

 4. Aborifa

  Akwasi komt uit militair lab.

 5. Aborifa

  Wilders zei ook later dat hij alleen criminele Marokkanen bedoelde. Maar de rechter oordeelde, dat zijn er zo veel dat het toch groepsbelediging is.

  1. Factor

   “Maar de rechter oordeelde…”

   Tja, dat is dus de vraag want ‘rechter’ impliceert rechtvaardigheid.

   1. wesly bentley

    zuigclan

  2. Augustus

   Er is een groot verschil tussen het beledigen van de gevoelens van een groep, en het fysiek dreigen met geweld. Alhoewel ben ik van mening dat geen van deze processen ooit voor hadden moeten gekomen in dit poppenkastrecht.

   Justitie moet achter geharde criminelen aan gaan en zorgen dat deze droeftoeters geen geweld brengen naar een kinderfeestje.

   1. Aborifa

    Krek!

 6. C.A.Barstow

  Het Nederlandse rechtssysteem is een smerig links D66 ratten nest.

  Stem FvD/PVV

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.