Bizar! Doodsbedreigingen en scheldkanonnades tegen zorgcentrum na oproep Viruuswaarheid-naarling Willem Engel

Op onder andere Facebook riep Virusmessias Willem Engel zijn discipelen op om massaal naar het verzorgingshuis Guidenakker in Goirle te bellen. Tal van Engel-adepten deden dit braaf, en sterker nog de telefoonlijn werd overspoeld met bedreigingen scheldtirades. Willem Engel deed de oproep nadat het verzorgingshuis opnieuw de deuren moest sluiten – vanwege corona. 


De burgemeester van Goirle liet weten dat het zorgcentrum tal van nare, en zelfs bedreigende berichten ontving:

‘Ik wens u een langzame, pijnlijke en eenzame dood en in combinatie met ernstige ziektes’

En weer laat het zien wat een engnekken die Engel en zijn volgelingen wel niet zijn. Want waarom zou je werknemers van een zorgcentrum gaan bedreigen?

Dit soort oproepen kunnen gezien worden als opruiing, de vraag is dan ook of het zorgcentrum aangifte gaat doen – als ze dat al niet gedaan hebben – of dat het OM zelf besluit tot vervolging.

Kritiek uiten op beleid is natuurlijk prima, maar dit soort acties zijn absoluut not done. Het oproepen van je trouwe volgelingen om massaal een zorgcentrum lastig te vallen is complete idioterie, maar Engel zal zijn verhaal zo vormen dat hij wel weer het slachtoffer is in deze kwestie.

Nu blijkt dus dat naast Dennis Schouten ook een zorgcentrum is bedreigd door of Willem Engel zelf of door zijn volgelingen, is het afwachten wie of wat het volgende doelwit is…

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. vandaag

  De deuren van verzorging/verpleeg tehuizen horen open . De eenzaamheid is groter dan de angst voor corona. Je kan dat deze mensen niet meer aandoen . Het asociale kabinet laat deze mensen afsterven in slecht geventileerde gebouwen.

  Telefonische bedreigingen en ander gezeur is uit den boze. Jammer dat engel dit doet. Hij speelt zijn tegenstanders zo ontzettend in de kaart. Er jammer. Vaak kan het personeel ook niets veranderen aan de situatie,

  1. wesley benley

   blanlabladiebla

  2. Augustus

   De meeste mensen wonen uit eigen overweging in een verzorgingstehuis. Of omdat ze nooit sociale zekerheid hebben gekweekt in hun eigen familie of omdat ze het wel lekker relaxed vinden dat andere mensen voor hun zorgen.

   Daar gaat wel een stukje zelfstandigheid aan ten kost, en dan moet je ook gewoon redelijk bedenken dat je met andere mensen leeft waarbij ook gezondheid op het spel staat. Wil je lekker vrij naar buiten en vrij bezoek, dan ga je lekker op jezelf wonen en laat je kinderen of particuliere verzorger voor je zorgen.

  3. Ernest Stern

   “De deuren van verzorging/verpleeg tehuizen horen open .”

   Vandaag wenst kennelijk een hogere sterfte van bejaarden.

 2. ZWEEDSE K0K

  Zowel Willem Engel als Famke Louise kunnen hier op steun voor hun ideeën rekenen.
  Wat dat zegt laat ik aan een ieder zijn fantasie over.

  1. vandaag

   cijfers zijn geen fantasie maar realiteit

 3. Banne de Booyer

  Natuurlijk weer bij een tehuis met weerloze bejaarden. Zolang er geen opstootjes zijn nabij het binnenhof is het horen zien en zwijgen daar. Jongeren en studenten worden uit alle macht ontzien. Eerlijk beleid toch?

  1. morgen

   Weerloze bejaarden veroorzaken geen opstootjes zijn nabij het binnenhof is het horen zien en zwijgen daar.

 4. J.Pz. Coen

  Bedreigingen en intimidatie zijn tegenwoordig de enige maar kennelijk ook tevens de effectiefste manieren om aandacht te genereren én uiteindelijk je zin te krijgen. Kijk bijvoorbeeld naar de handelswijze van grauwe eeuw, KOZP, BLM. Daar heeft Willem kennelijk goed naar gekeken. En waarom ook niet? Als dat soort opruiers hun zin al kunnen afdwingen dmv deze handelswijze moet de overheid zich toch maar eens een keertje achter de oren krabben of die er wel goed aan heeft gedaan om altijd maar mee te buigen met een handjevol geestelijk gestoorden.

  1. morgen

   De overheid moet zich toch maar eens een keertje achter de oren krabben of die er wel goed aan heeft gedaan om altijd maar mee te buigen.

 5. Jack Flash

  Dit bericht klopt niet.
  Willem Engel roept niet op om te dreigen en al zeker niet tot geweld.

 6. M. Brandenburg

  Misleidend artikelen van Bart, immers ondanks dat ik niets met Engel heb, zegt hij niets verkeerd, wil je klagen dan bel je, gooi die centrale maar plat, nergens integenstelling tot de vele gesubisideerde gelukszoekers, ook wel bekend als cultuurverrijkers, ropet hij nergens op tot geweld of bedreiging, het is dan ook ziekelijk om het gedrag van die enkeling in de schoenen te schuiven van degene die dan mag hebben gezegd om te bellen, NOOIT heeft opgeroepen tot geweld. Een recificatie zou op zijn plaats zijn. Of plaats de bewijzen waar Engel op enige wijze oproept tot geweld dan wel bedreigingen. Hij is van het padje af, maar hij is geen Antifa of BLM-marxist.

  1. Ernest Stern

   De acties van Engel leiden wel degelijk tot dodelijke slachtoffers.

   1. observer

    Misschien krijgt Bart ook wel 65.000 eurieus van het RIVM, net zoals Chris Klomp

   2. Blondie

    Het niet beschikbaar stellen van PBM materiaal, voor het verzorgend personeel, in de verzorgingshuizen voor oudere, door met name RUTTE en VAN DISSEL, heeft voor doden gezorgd in de begin periode, van deze Corona Hype en het niet volgen van de meten is weten insteek aangaande de testen door De Jonge.
    Schaam je kapot als je dit beleid probeer te verdedigen.

   3. vandaag

    De acties van rutte leiden wel degelijk tot dodelijke slachtoffers.

   4. andergeluid

    Die van het kabinet nog veel meer en niet alleen doden maar ook veel mensen die onnodig ontslagen thuis zitten depressief zijn geworden geen uitweg meer zien en de rest zal ik je maar besparen.
    de great reset moet wat er ook gebeurt een feit worden doe je huiswerk eens

  2. Beukman

   Engel is in een paar maanden tijd van een zachtaardige dansleraar veranderd in een over het paard getilde arrogante kwast, zo blijkt uit zijn berichtje op Facebook, hier te zien:

   destentor.nl/algemeen/doodsbedreigingen-en-scheldpartijen-tegen-zorgcentrum-na-oproep-voorman-viruswaarheid~a0d75be6/?referrer=https%3A%2F%2Ft.co%2F

   We hebben geconcludeerd dat dit (dichtgaan tehuis) nooit meer mocht, en toch proberen ze het weer.

   Uiteraard beroept Engel zich op zijn vrijheid van meningsuiting blablabla. Helaas is hij niet meer in staat om te dealen met de bijbehorende verantwoordelijkheid, want de bedreigingen die het personeel nu ontvangt, zijn het gevolg van Engels oproep.

   Wie een onfrisse aanhang heeft, moet eerst even nadenken voor ie wat doet.

 7. rexm

  Wat is dat voor een figuur die Engel, zulke horen thuis voor een jaar of tien in Veen huizen, de mafklaas.

 8. Heras

  Laat bewoners zelf beslissen of ze bezoek willen. Hebben ze geen zelfbeschikkingsrecht meer?
  Doodsbedreigingen versturen is walgelijk. Maar de bewoners laten rotten is nog walgelijker.

 9. Appelstroop

  Eng clubje, wil je met je bordje staan om tegen te protesteren prima, ga je mensen als Omzigt bedreigen, of Dennis Schouten, of die Baudet kloon met die rauwe stem (ken nie op z’n naam komen), of zelfs een verzorgingstehuis, ga je te ver. Dan ben je gewoon een Antifa-light. Geweld en bedreiging zou altijd een laatste toevlucht moeten zijn. Aan de vele beelden te zien, is het nou ook niet bepaald de creme de la creme uit de samenleving die er staat. Genoeg mensen die het inhoudelijk met ze eens zijn wat betreft maatregelen en gestuntel van het kabinet, maar zich nooit zullen scharen achter dit gajes omdat ze het voor zichzelf verpesten. Dat de media daar bovenop springt, uiteraard, bevolkingsopstand ga je niet stimuleren, we zitten hier niet in de US.

 10. antoon5

  Tenenkrommend dat men bejaarden uitsluit van het normale medicijnen, zonlicht en bewegen, in plaats daarvan zijn ze binnen onderhevig aan besmettingen door waarschijnlijk slecht geventileerde ruimte, ik heb er geen woorden voor, het is beslist niet goed om te dreigen, maar ik begrijp de lang ingehouden woede wel een beetje

  1. ZWEEDSE K0K

   bejaarden uitsluit van het normale medicijnen, zonlicht en bewegen,

   Helemaal zelf verzonnen?
   Ik zou er ademhalen nog bij schrijven, maakt het nog dramatischer.

   1. vandaag

    nee , de actuele situatie in Nederland

    misschien de actualiteit volgen cock dan had je kunnen weten dat de ouderen opgehokt zijn , verstoten van medische hulp en als beweging een rondje om de tafel in de huiskamer maken

    1. ZWEEDSE K0K

     Enz, etc

 11. andergeluid

  Bart Reijmerink moet denk ik zelf door het OM vervolgd gaan worden want hij zet dus een hele groep weg en daar heeft Wilders 6 jaar lang voor de rechter voor ggestaan.
  Omdat een paar mensen dus uitlaten hebben gedaan die ze natuurlijk ook nooit hadden mogen doen worden de andere mensen meteen als discipelen en adepten en engnekken en volgelingen van Willem Engel zijn ????
  Wie denk die Bart Reijmerink wel wie hij is ????????????
  de Verdeel en heers daar trappen weinig mensen meer in dus voor dat je wat schrijft denk dan eerst even na voor je deze beweringen uit.

  1. ZWEEDSE K0K

   Omdat een paar mensen dus uitlaten hebben gedaan

   dus voor dat je wat schrijft denk dan eerst even na voor je deze beweringen uit.

   Goed advies, nu zelf nog even opvolgen.

   1. Oepsie

    Taal nazi! En klotenklapper pur sang!

    1. Reinoud van Gelre

     Taalnazi*

   2. andergeluid

    eerst goed lezen ik weet dat het moeilijk is dan als je het goed gelezen moet je het ook nog willen begrijpen.
    en dat laatste is je dus niet gelukt want je begrijpt dus niet wat ik zeg Zweedse kok koken en bakken gaat je misschien goed af maar iets lezen en begrijpen een stuk minder dat is wel jammer.
    Gemiste kans

    1. ZWEEDSE K0K

     eerst goed lezen ik weet dat het moeilijk is

     Omdat een paar mensen dus uitlaten hebben gedaan
     Hebben ze de dempers en de ophanging ook gedaan?

 12. R.H.J. van Hees

  Niet echt een handige actie van Willem, maar het komt wel ergens vandaan. Als journalist moet altijd jezelf afvragen waarom, hoezo iets gebeurd. Dan kun je een afweging maken. DDS doet niet aan journalistiek, je pakt je eigen waarheid en dringt dat op van uit een perspectief. DDS glijdt af naar bedenkelijk niveau. Gewoon de MSM. Zou de shitsofreen DDS subsidie ontvangen? Mij interesseert de mening van een journalistje niet zo, boeiend nieuws des te meer. Voor iedereen een leuke dag gewenst, Ronald.

 13. antoon5

  Beste Kokkel, als je de wetenschap maar een klein beetje volgt dan kan je weten dat Zonlicht vitamine D bevordert, wat zeer goed is voor het immuun systeem, door die onnozele maatregelen van het zich noemende WHO en zijn paladijnen weet je ook dat zij precies doen wat juist ziekte en Corona in stand houdt, je zou ook kunnen weten dat binnen in huis besmetting juist toeneemt, je zou nog meer kunnen weten maar ik laat het erbij

  1. ZWEEDSE K0K

   Gisteren hield ik een kind tegen dat wilde oversteken terwijl er een auto aan kwam rijden.
   Belemmerde ik een kind of behoede ik een kind?

   1. vandaag

    Als het greta was belemmerde je haar

 14. antoon5

  ik bedoel met bovevstaande natuurlijk ZWEEDSE K0K
  exuses

 15. antoon5

  Als we net als het voorbeeld met de auto gewoon de oude mensen regelmatig naar buiten halen uit dat tehuis en waarschijnlijk willen ze dat zelf ook , dan overtreden we de regels en wet, maar we behoeden misschien wel mensen voor een onnodige vroegtijdige dood.

  1. ZWEEDSE K0K

   Als we de oude mensen regelmatig naar buiten halen , dan overtreden we de regels en wet

   Welke wet?
   Ken genoeg centra waar de bewoners dagelijks van de binnentuin genieten.
   Contact vermijden is in veel gevallen wat anders dan opsluiten.

   1. andergeluid

    Ken en mij op uitlaten aan spreken whaha most uitlatingen zijn maar jij bedoeld vast ken van barbie
    misschien ?? ik kan

 16. johanjha

  Beste DDS , ik zou zeggen wacht tot de spoed wet er is en kijk of je het er dan nog mee eens bent . Is kijken of je dan nog vrij kan schrijven wat je wilt . Want in het rijtje van engnekken grappenhuis , pinokio Rutte en hugo met zijn schoenen word nog een engnek toe gevoegt en jawel daar is ze uber heks extreem links Olungrun ons likkertje. Deze laatste gaat alles sencureren en verwijderen van internet althans dat gaat ze proberen. Overal waar ze het dus niet mee eens is gaat ze verwijderen en de providers onderdrukken om bv jou DDS website op slot te gooien. Het is niet voor niets dat je weg bent bij Facebook.

 17. antoon5

  Het klopt als er een binnentuin is en het personeel eraan werkt dat mensen buitenkomen, maar ik vraag mij af of het overal zo is, sorry maar ik zie personeel ook weleens urenlang babbelen bij de koffie, en de bewoners kunnen het misschien niet altijd zelf opbrengen, daarbij zeg ik, de goede krijgen een duim omhoog van mij

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.