Blunderburgemeester van Tilburg overweegt verbieden betaald voetbal na uit de hand gelopen evenement

Gisteravond liep een evenement voor 500 voetbalsupporters na de wedstrijd tussen Willem II en Glasgow Rangers flink uit de hand en werd de 1,5-meter afstand absoluut niet gerespecteerd. Burgemeester Theo Weterings van Tilburg verleende de vergunning voor een feest waarvan de kans héél dik aanwezig dat de maatregelen aan de laars zouden worden gelapt. En nu is, volgens diezelfde blunderburgemeester, het betaald voetbal het grote probleem.
Burgemeester Weterings was ervan overtuigd dat er niets meer aan de situatie te doen was en hij noemt het in de uitzending steeds “kiezen tussen twee kwaden”. Want de supporters zouden zich sowieso niet aan de maatregelen hebben gehouden én de supporters van beide teams zouden elkaar ook geheid op gaan zoeken.

Hij verleende uiteindelijk de vergunning en maakte weliswaar afspraken, maar die werden niet nagekomen. Ingrijpen wilde hij toen op dat moment ook niet, want volgens hem zouden de supporters zich dan overal door de stad kunnen gaan verspreiden. Kortom, de naïviteit druipt ervan af! Eerst hopen dat er afspraken kunnen worden gemaakt, maar dan geen plan paraat hebben voor het geval die afspraken niet worden nagekomen… Man, man, man, wat moeilijk allemaal!

Dus nu wil deze burgemeester misschien het betaald voetbal tijdelijk verbieden omdat hij overduidelijk niet met de situatie om kan gaan. Hij had de organisaties waar afspraken mee zijn gemaakt ter verantwoording moeten roepen en het evenement direct af moeten blazen zodra men de regels begon te overtreden.

Dan escaleert de boel maar een keer, jammer dan. Slinger alle aanwezigen maar op de bon en laat die organisaties maar een grotere boete betalen. Of is Tilburg een stad met maar tien politiewagens of zo? Want dan snap ik de huiverige houding van de burgemeester wel! Anders is dit toch gewoon zwichten voor de meute?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Blondie

  Gewoon VVD.

  1. Fijnproever

   Neen gewoon Baudet, terug naar het normale.

 2. JochemX

  Wacht 10 dagen:geen zieken, geen doden.

 3. RPML

  Ik denk dat de 5.000 nog altijd in leven zijnde BLM-supporters van de Dam het schandelijk zullen vinden dat een minderheid het zo voor hen verpest

 4. ZWEEDSE K0K

  Volgens mij werd er toen op de Dam veel harder geschreeuwd, gezopen, gejuicht en om elkaar nek gehangen.

  1. Fijnproever

   Het zal er om hangen.

  2. vandaag

   jawel het spul van antifa had met 15.000 man schijt aan de 1,5 meter

   Hoeveel besmettingen volgde hieruit ?

   0,00 , mevrouw valsema bewees iedereen een dienst om aan te tonen dat de 1,5 meter totale onzin is en was.

 5. Brenda Welsh

  DDS gooit olie op het vuur. Er moest en zou een terugkeer naar het normale moeten komen. Mede op aandrang van de hiphop non-valeurs. Gevolg dat straks een ieder een bewijs van getest bij zich moet hebben wil men de straat op kunnen. Een kleine minderheid verpest het met hun gedrag voor allen die meewerken. Bijna 1 mio Madrilenen in een lock down. Meer regios in Nederland met een code ingedeeld. Het gaat de goede kant op!

  1. RPML

   ‘Getest’ zijn is een momentopname en zegt helemaal niets 😉

  2. vandaag

   hahahaha , domme tról ,

   quote DDS gooit olie op het vuur. Er moest en zou een terugkeer naar het normale moeten komen. end

   Slechts domme in paniek elkaar opzwepende overheden komen met lock downs , avond klokken en weet ik veel wat voor meer onzin

  3. Cootje

   In zuid Europa kunnen ze toch wel even teren van onze centen , dus daar gaat het wel goed wij zullen wel werken om hun te onderhouden , centen zijn er toch kwijt dus met een lock down hebben ze daar tijd om onze centen op te maken , gelukkig zijn ze daarna failliet

 6. Marija

  Het gezicht spreekt boekdelen van vvd onkunde e.d.

 7. vandaag

  Een dweil van een kerel die wegloopt voor zijn eigen verantwoordelijkheid. Het proto type uitstekend passend in het partij kartel

 8. Jannes-46

  Rutte had tegen zijn partijgenoot Weterings moeten zeggen dat ie gewoon zijn bek had moeten houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.