Corona-uilskuiken Hugo de Jonge zei nee tegen 20.000 (!) extra tests per dag: ‘Paste niet in het denkpatroon!’

Minister Hugo de Jonge (CDA) heeft een aanbod van 20.000 extra coronatesten per dag laten schieten. Het ministerie van de christendemocratische bewindsman vond dat het aanbod niet in het “denkpatroon” paste en laat liever half Nederland in de rij staan terwijl de besmettingen flink oplopen.

Net als je denkt dat je het begrijpt, dat Hugo de Jonge écht, écht, écht helemaal niks kan. Net als je meent te hebben geaccepteerd dat Hugo de Jonge een verdwaalde schoenen-Instagrammer is die toevallig het CDA is komen binnenlopen en direct tot vice-premier is gepromoveerd. Net als je denkt volledig te kunnen beredeneren hoe zo’n politieke gladjakker zonder veel kwaliteiten lijsttrekker van een grote partij werd… Nou, dan gebeurt er dus dit: Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, blijkt dus gewoon nóg onbekwamer dan we zelfs durfden te vrezen.

Hij kan echt helemáál niks. Zelfs coronatesten die hem op een zilveren schaal worden aangereikt, wijst hij nog af. Ongelooflijk:

“Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid heeft een aanbod afgewezen van ruim tien Nederlandse laboratoria die dagelijks uiteindelijk 20.000 coronatests kunnen analyseren. Dat zegt de landelijke branchevereniging Fenelab tegen BNR. ‘Ons voorstel was zo innovatief dat de overheid zei dat het niet in het huidige denkpatroon paste,’ zegt voorzitter Pieter Vos van Fenelab. Het ministerie van VWS ontkent.”

Vanmiddag mag de Kamer in debat met de bewindspersoon onder wiens bezielende leiding het aantal coronabesmettingen gierend uit de klauwen loopt. Als er Kamerleden bij zitten met cojones: jongens, kom op zeg. Het wordt zo onderhand wel tijd voor een motie van afkeuring tegen deze met clownschoenen getooide non-valeur, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. vandaag

  Het is een leeg brulkuiken zonder visie en feitelijke kennis

 2. Cootje

  Hij heeft wel mooie schoenen.

 3. Cootje

  Wij geven ons geld weg aan de zuiderlijken profiteurs die kunnen met hun 62 ste genieten van de aanwezige zo’n. En voor de oudjes hier in nederland of je nu sterft door Corona of door een slechte behandeling verpleeghuis , de ene zijn dood is de andere zijn brood . En mensen in het zuiden hebben het echt verdient.

  1. Cootje

   Zon

 4. NO8D0

  Als je denk en gelooft dat corona zoiets als het zombie virus in een zombiefilm is ,ja dan snap ik dat je vind dat dit een gemiste kans is om 20.000 testen per dag extra mis te lopen.
  Hugo gelooft er blijkbaar ook niet in ,grapperhaus al helemaal niet en zo zijn er nog meer in dit kabinet die wel heel vermanend toespreken maar als ze denken dat de camera de andere kant op wijst anders doen.
  Het word steeds duidelijker dat het virus milder is geworden ,zich voornamelijk verspreid binnen in gebouwen door aerosolen , andere halve meter samenleving is pertinent onnodig en moet direct worden afgeschaft met alle andere maatregelen.
  Als je als.overheid geloofwaardig over wilt komen begin eerst eens ventilatiesystemen in overheidsgebouwen aan te passen met coronaproof luchtfilters ,de onderdrukking die we nu krijgen werkt niet ,maar een groot en dom deel van het volk trapt er wel weer in door propaganda kanaal NOS met een kansloze talk iedere dag maar weer.

  1. ET007

   Het is onbetaalbaar om alle ventilatiesystemen aan te passen en te vernieuwen. Zeker in oudere gebouwen. En wie gaat dat overal doen met welke middelen. Hopen maar dat de installateurs geen Corona hebben.
   Daarom is het testen zo belangrijk: wie gezond is kan werken en wie ziek is blijft thuis. Testen, testen en nog eens testen.

 5. HD

  Daar konden de vrienden van de uitgerangeerde schoolmeester niets aan verdienen.
  Het “ virus “ is een uitkomst voor deze ratten, kan onder het mom van staatsgeheim heeeeeel veel aan verdiend worden.
  Is het niet eens tijd voor een volksgericht.

 6. RPML

  Binnenskamers bij het CDA zijn de spindokters allang de aftocht van De Jonge aan het voorbereiden. De onverwachte (bijna) zege van -luis in de pels- Omtzigt knaagde al intens binnen CDA-gelederen op provinciaal niveau, de opeenstapeling van blunders en de openbaring daarvan ondermijnen niet alleen het gezag, maar zeker ook de geloofwaardigheid. Binnenkort heeft De Jonge voldoende tijd om zijn schoenen te poetsen en weer voor de klas te staan, sprookjes vertellen gaat hem daar beter af.

  1. Ernest Stern

   Heeft RPML een bron voor deze binnenskamerse gebeurtenissen of heeft hij dat helemaal op eigen kracht verzonnen?

   1. Hardline

    Niet iedereen verzint dingen Ernest. Dat U zich hiertoe verlaagt is onmiddellijk pijnlijk duidelijk, maar probeer niet anderen te beschuldigen.

    Iets met pot en ketel

  2. Kretoloog

   De regering kennende, hebben ze voor Hugo vast nog wel een burgemeesterspost klaar liggen. Ergens in de biblebelt of zo. Eerst even de gemeenteraad bewerken, en dan is de man met zijn Delfsblauwe schoenen ook weer onder de pannen.

 7. Blondie

  Het Linkse Rutte Kartel, is niet geïnteresseerd in een voor spoedige oplossing, van deze door hun zelf gecreëerde hype.

  Leugens en bedrog, zijn het handelsmerk van dit Linkse Rutte Kartel.

  Ze wachten op de jaarlijkse griepgolf, die ieder najaar plaats vindt, veel doden dat lijkt het doel waar ze naar streven, oplossingen zijn niet gewenst.
  Angst moet er zijn veel angst.

  1. Ernest Stern

   Blondie denkt dat het partijkartel streeft naar veel dodelijke slachtoffers.

   Het staat er echt!

   1. Blondie

    Het staat er echt.

    Corona-uilskuiken Hugo de Jonge zei nee tegen 20.000 extra test per dag:
    Paste niet in het denkpatroon!.

    Het staat er echt.

 8. ET007

  Ik ben aan het bellen en aan het bellen, maar niets! Geen telefoonlijn! En ook via DigiD werkt niet. Als ik me kan laten testen, weet ik of ik Corona heb. Nu weet ik niks en verlies ik inkomen. Op het werk missen ze nu een arbeidskracht en heerst er onzekerheid.
  Nu ik dit artikel lees word ik ontzettend kwaad. Dit is gewoon pure nalatigheid en onkunde. Maar uiteraard zal alles wel weer met een sisser aflopen voor deze prutser. Want onze Regering is zo rot als maar wat. Dat ik nu inkomen verlies en bijvoorbeeld ook niet mijn ouders kan bezoeken zal deze kwal geen ene reet interesseren.

 9. roodkapjelusttaart

  Hoe meer testen, hoe eerder, de wereld een groot concentratiekamp wordt.

  1. Pauline Kummer

   Stoerdoen? Totaal gestoord.

 10. andergeluid

  Ik moet hem nu gelijk geven want die dingen werken toch niet :):)
  Dat heeft de maker van deze test zelf gezegd

 11. Yoyo

  Ik vind uilskuiken voor dit heerschap met de chaussures veels te lief.
  Het is gewoon een incompetente Jan Joker.

 12. rexm

  In Belgie liggen ze op 80.000 per dag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.