D66 doet zwaar huiliehuilie, want FVD had bijeenkomst met Trump-ambassadeur Hoekstra

Heel D66 is in rep en roer: het blijkt namelijk dat Forum voor Democratie een bijeenkomst op de Amerikaanse ambassade heeft gehad met de door Trump aangewezen ambassadeur Pete Hoekstra. Een overleg tussen politieke geestverwanten, maar de partij van Sigrid Kaag draait helemaal door.

Jongens, er is een megaramp gebeurd! Althans, als we het centrum-linkse blaadje De Groene moeten geloven, die een verhaal optekent alsof het gaat om het begin van een horrorroman:

“Het is donderdag 10 september. Terwijl de avond valt, druppelt een gezelschap de Amerikaanse ambassade aan het John Adams Park in Wassenaar binnen. Ze zijn hier voor een bijeenkomst die draait om Forum voor Democratie, de partij van voorman Thierry Baudet die hoopt de komende verkiezingen zijn tweetal zetels in de Tweede Kamer flink uit te breiden. De dertig à veertig namen op de gastenlijst vormen een opvallende groep: partijprominenten aangevuld met rijke ondernemers. Gastheer is ambassadeur Pete Hoekstra.”

Wat? Een rechts Tweede Kamerlid dat op bezoek gaat bij een ambassadeur van een rechtse Amerikaanse president?! Nou, dat mag niet van D66, hoor. Alleen zij mogen aan globalisering en internationale contacten doen. Maar FVD? Die niet, natuurlijk. Anders klopt het plaatje van enge nationalisten die zich terugtrekken achter de dijken niet meer. En dus gaat D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma meteen in de overdrive: “Zeer opmerkelijk!”, twittert hij opgewonden en suggereert onmiddellijk dat internationaal recht is geschonden.

Sjoerdsma krijgt bijval van partijgenoot Thijs Kleinpaste. De voormalige lokale D66’er gaat zelfs verder dan de parlementariër en droomt hardop van een uitwijzing van Hoekstra: “Reden genoeg om de ambassadeur van het regime uit de Verenigde Staten uit te wijzen.” Ook wil Kleinpaste dat de Kamer hierover in debat gaat (lol).

Behalve D66’ers maakte ook de radicaal-linkse theoloog Stefan Paas zich nogal druk om de ontmoeting. Die fantaseerde dat premier Rutte ambassadeur Hoekstra maar eens verbaal alle hoeken van het Torentje moest laten zien; een “een ernstig gesprek over inmenging in binnenlandse partijpolitiek” moest maar eens plaatsvinden.

Eh, links-liberale jongens… storm in een glas water, much? Is het echt zo verbazingwekkend dat geestverwanten Trump (/Hoekstra) en Baudet overleg plegen? Haal rustig adem en ga, als je het echt niet zint, lekker onderonsjes houden met de ambassadeur van Macron. Mag ook, hoor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. CLoVis

  Sigrid -ik wil de eerste vrouwelijke premier worden- Kaag;
  ze leeft in Sprookjesland en droomt iedere nacht over eenhoorns.

  1. CLoVis

   En dan haar zusjes, Sjoerdsma en Kleinpaste…

  2. Logica

   D’66 is machtsgeil en ze staan er in de peilingen slecht voor. En terecht. Gisteravond toevallig even gekeken bij Op1. Uiteraard zaten daar weer D’66 ‘ers. Deze keer Kaag en Koolmees. Ze hebben niet alleen veel macht binnen de NPO maar ook binnen de rechterlijke macht.

   Stem ze weg. Stem PVV of FVD.

 2. J.Pz. Coen

  Zijn de Amerikanen opeens onze vijanden geworden ofzo? Heb ik iets gemist soms? Nee, hamas, dat is pas zuivere koffie.

 3. homefront

  De d666 is nietszeggend, heeft niets in de pap te brokkelen..

 4. Gebande3

  Ik vind Pete Hoekstra perfect bij het FvD passen.
  Waarschijnlijk heeft Pete ook 2 dierbare betrouwbare vriendinnen, die hem informeren over 4 Marokkanen die politici in de trein in brand steken, of zoiets.

  1. Henduk

   Tja .
   Zo denken wij over jou.
   Jij zit regelmatig bij Azarkan in zijn bilspleetje met jouw tong zijn bipsgaatje te rimmen .
   Maar hoor je ons daar normaal over ?

  2. werikke

   zoek hulp verwarde man

 5. LifeBuddy

  D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma en Stefan Paas gaan liever met ultra sLinkse Radicalen aan tafel zitten. Daarom zijn er meer dan 10.000 kinderen, die [geen ouders meer hebben] de ultra sLinkse hier naar toe hebben gehaald en in de azc hebben gedeporteerd, allemaal vermist. 2 maanden daarna komt de politie met een bericht dat er een explosieve stijging van kinder p*r*o is. Sjoerd en Stefan gaan natuurlijk Niet de sLinkse tegen de schenen schoppen en de media zaten allemaal met de kop in het woestijnzand.

  1. Henduk

   Was ernestje daar ook ? 😁

   1. LifeBuddy

    die stond op de uitkijk bij azc

 6. deZwaluw

  De Kaagbrigade schenkt liever belastinggeld aan terroristische organisaties.
  D66, de meest onbetrouwbare partij van NL.

  Vaagzeweg zodra het kan.
  Stem pvv of fvd en nexit.

 7. Meriadoc Brandebok

  Hoekstra komt op me over als iemand die volkomen is verdwaald: hij heeft geen idee hoe NL in elkaar zit en doet er ook geen moeite voor om iets over/van Nederland te leren.

  1. NO8D0

   @brandewijntje reflecteert zijn autobiografie op Hoekstra , dommertje valt keer op keer door de mand

  2. werikke

   maar je kan er natuurlijk naast zitten. zelfreflectie misschien

  3. evil knievel

   Zoals pRutte & zn parasiterende,zogenaamde,zielige pyromanen/plunderaars dus!?🤔😁

 8. vandaag

  demonen 666 , stem sociaal , stem PVV

 9. Bilderberg

  Hoekstra de aambei van Trump

 10. evil knievel

  Iedere dag,Clovis!
  Sn8s is deze bloedzuiger op j8!😁

 11. Michael M

  Als er 1 partij een levensgevaarlijke partij is dat levenslange massa immigratie goedkeurt tot wel 50 miljoen wonenden in Nederland dan is dat de partij met de 2 zessen. De D staat voor het kwaad. Levensgevaarlijke linkse partij. Ze hebben het volk monddood gemaakt om het vrije menselijke mensenrechten referendum af te schaffen. Het immigratie pact meegetekend hebben. Een partij dat jarenlang door belasting subsidies wordt gesteund terwijl de FVD het moet hebben van giften van de mensen.

 12. Michael M

  666 66 D D enge partij ! Een partij met zelfhaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.