Dubbele mediastandaard: Nul ophef nu Ali B. praat over ‘flikkers’, bij Johan Derksen staat het land in de brand

Nu Ali B. het zonder massa-ophef gewoon kan hebben over “flikkers”, doemt nogmaals de vraag op: hebben we in dit land niet last van een verschrikkelijke dubbele standaard. Want beeld je eens in dat Johan Derksen het in een talkshow ineens gaat hebben over flikkers, of andere niet altijd aardig bedoelde “koosnaampjes” voor homoseksuelen? Zou hij dan ook wegkomen met het excuus dat dit voor hem gewoon “respect” betuigen is? Wat denk je zelf?

In een recent interview heeft rapper Ali B. het nogal bont gemaakt. Hij noemt homo’s “flikkers”, mensen met het syndroom van Down “mongolen” en beweert dat dat voor hem allemaal het betuigen van respect is, ondanks dat die woorden toch vrij algemeen gelden als denigrerende taal en beledigingen.

Behalve SBS-vehikel Shownieuws en de gesjeesde GroenLinkser Tofik Dibi zwijgt Nederland echter in alle talen over de opmerkingen. Dat was wel anders toen Johan Derksen opmerkingen over homoseksualiteit maakte in zijn programma Veronica Inside. Die kreeg de volle laag nadat hij onder meer had gesproken over “hysterische jonge homootjes.” Maar Ali B. mag er kennelijk gewoon op los beledigen, zonder daarvoor door media en social media ter verantwoording te worden geroepen. De iets helderdere lichtjes in de Nederlandse commentatorenklasse hebben dat feilloos door:

“Merkwaardig, vindt Playboy-baas Maarten Bloem dat. “Zero ophef over deze“, twittert hij.

Kustaw Bessems wijst erop dat Johan Derksen eerder wél onder vuur lag om uitspraken die als homofoob werden gezien. “Ja, interessant wel hè? Helemaal de Derksen-lijn maar prima kennelijk.”

Ali’s uitspraken leiden echter maar niet tot controverse. Maarten: “Gewoon niets, heel weird.””

Het komt vaker voor dat Ali B. nogal opmerkelijk gedrag vertoont, en er gewoon publicitair mee wegkomt. In december 2016 verscheen een rap van zijn hand met antisemitische teksten (“Ik ben op m’n money als een jew”), en in 2018 bleek dat hij bevriend is met nogal wat zwaar criminele lui.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Adriaen

  Minder, minder?

  1. Dixie

   Ali B, komt naar mijn Idee teveel in de media. Denkt idd dat is alles kan maken en zeggen

   1. Jannes-46

    Ali B. is het knuffelmarokkaantje van de media en mag dus zijn zakken schaamteloos vullen van o.a. ons belastinggeld.

   2. Jannes-46

    Ali B., weg ermee.

  2. Jannes-46

   Véél minder. Nog minder dan minder.

 2. Smek

  Ali B !! het blijft een rapper dus. Allemaal criminele dus.

  1. Jack Flash

   Allemaal storm in een glas water.

   1. Oepsie

    Als je klein genoeg ben, is dat best wel eng hoor. Maar u bedoelt natuurlijk, uw verstandelijke vermogen? Ja dat is idd een storm, in een glas water. Nietszeggend en overbodig.

 3. Aborifa

  Ali krijgt te veel aandacht.

 4. Eppo123

  Selectieve verontwaardiging is hier weer op z’n plaats. Wanneer ik met een t-shirt van Adolf zou rondlopen, zouden de meeste mensen daar terecht verbolgen over zijn. Wanneer ik in een t-shirt met een afbeelding van Moa of Jozef Stalin zou rondlopen, is er niemand die daar over valt.

  1. CLoVis

   Sterker nog;
   als je een shirt met afbeelding van Che Guevara draagt,
   word je door links als ‘held’ gezien.

   1. Cootje

    Of een button 1873

    1. Blondie

     Cootje een 10 met een griffel.

 5. Yoyo

  Selectieve verontwaardiging is een specialiteit van De linksche Kerk.
  Typerend voor bijvoorbeeld heel wat zgn. BN’ ers.
  Arie B. Voorop.

 6. Cootje

  Een cryptische omschrijving van een uitgewerkte homofilie kok ????? Ik zal over een uur het antwoord plaatsen . Misschien weet iemand hem al

  1. Cootje

   Het antwoord op deze cryptische omschrijving is een uitgekookte flikker

 7. HD

  Nederlanders vinden dit soort grappige Marokkanen leuk.

 8. Grasmaaier

  Ali B. is een troetelMarokkaan: voor zo’n opmerking krijgt hij een aai over z’n bol en een glimlach – ‘ach, dat kun je hem niet kwalijk nemen’.

  Maar Derksen, die vuile blanke fascist en racist, die moet beter weten, die kan dat toch niet maken, hoe durft ie!! Die verdient en krijgt de volle laag, excommunicatie, sociale uitstoting en verlies van baan/inkomen.

  Zo draait links: zo hypocriet en schijnheilig als de neten en zonder enig benul.

 9. Blondie

  Dit is het grote probleem in Nederland de tweedeling die het land verscheurd.

  Men hangt Derksen of Gijp op in de hoogste boom.
  En Ali B noemt men een knuffel Marokkaan.

  Snap jij het Rutte.?

  1. ManusR

   Ik wil deze laag-intellecuele marokkaan best knuffelen hoor tot ie slap aanvoelt en daarna koud.

 10. Armilus

  “Ik ben op m’n money als een jew”

  Wat is daar mis mee?

  1. combat le pelicule

   wat is er mis met zwarte piet?

 11. pasco

  Pardon!
  Derksen is nog steeds favoriet voor het merendeel van tv kijkend (rechts)Nederland!
  Bekende Marrokaantjes zijn qua inbreng sowieso irrelevant!

 12. ko vadis

  Ali.B heeft ongetwijfeld en absoluut een alibi.

 13. LifeBuddy

  ”Ali B. mag er kennelijk gewoon op los beledigen,” Maar, ali p. mag kennelijk ook zijn vrouw tegen het aanrecht omhoog slaan. Een grotere lafbek bestaat er niet in [neder]land. Om het bewijs te leveren, sturen we tim aan de deur om opheldering te vragen, dan is DDS in een keer wereld beroemd.

 14. StanleyC

  Wij willen minder zwarten, etnische zuivering is wat hier nodig is

 15. Michael M

  Ben zelf homo, maar wanneer een Nederlander iets over homo’s begint staat heel Nederland in brand, maar als Ali B dat roept hoor je niemand in dit land, dat is pas schijnheilig en achterlijk toch?. Is dit Links geknuffel? Of angst voor de islam? Of is het Links zelfhaat? Of is het knuffelen met de wereld dan worden we allen één? Of knuffelLinks is ergens niet goed in hun hoofd of Links denkt vriendjes te maken met mensen in de wereld dat niets moet hebben van andersdenkenden? Hoe kun je de wereld één maken als het Oosten met hun denken totaal anders zijn dan het Westen? Waarom hebben we dit achterlijke gedrag van de één mag wel en de ander niet? Handje boven het hoofd houden???. Je krijgt de wereld niet één zolang mensenrechten wereldwijd niet wordt gerespecteerd, waar mensen nog altijd worden vermoord op wie ze zijn en waar mensenrechten worden geschonden.En ja, ook Ali B moet vollop in het nieuws komen over zijn gedrag en excuses aanbieden als hij dit geroepen heeft, want dat zou eerlijk zijn tegenover Dirksen. Bij Ali zien we nu hier een persoon met 2 gezichten !!!! We worden moe van het slappe Linkse gedoe!

 16. ManusR

  In wezen is elke marokkaan een crimineel en als ze dat niet zijn, zijn ze geestelijk gestoord, hoe dan ook, ik moet de eerste slimme Marokkaan nog steeds tegenkomen en dat zal nooit gebeuren.

 17. gerardnijmeijer7@gmail.com

  Ali B is een gangstervriendje, zoals de meeste kut rappers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.