EU-trekpop Klaas Knot: ‘Nederland heeft flink geprofiteerd van euro, we moeten méér macht inleveren bij Brussel!’

Alsof er nooit wat veranderd is blijven de pro-EU-praatjes voor de vaat maar komen. Nederland heeft echt gi-gan-tisch geprofiteerd van de euro, zo heet het. En om te zorgen dat dat zo blijft moeten we nóg meer macht inleveren in Brussel. Ditmaal komt de oproep tot het afschaffen van nationale soevereiniteit van De Nederlansche Bank-directeur Klaas Knot (VVD). Zucht.

De inkt van Mark Ruttes handtekening onder de nieuwe EU-begroting is nauwelijks droog, of er staat weer ergens een hooggeplaatste VVD’er op die vindt dat we nóg meer geld en macht moeten overdragen aan Brussel. Dit keer is het Klaas Knot, die ook nog eens een lofzang houdt op wat de euro ons zogenaamd allemaal niet gebracht zou hebben. Bergen met welvaart, en we zouden er heel erg “sterk” mee geworden zijn.

Gelooft u het, met lonen die al twintig jaar hetzelfde blijven, en de ene na de andere gift aan Zuid-Europa uit onze portemonnee? Klaas zelf in ieder geval wel, zo kunnen we opmaken uit een toespraak van de bankbobo gisteravond:

“Nederland zal soevereiniteit aan Brussel moeten afstaan. Alleen met meer centrale financiële en economische afstemming zal de euro overeind kunnen blijven.

Hij wijst er ook op dat het profijt van de gezamenlijke munt oneerlijk is verdeeld: „Landen met een sterkere economie, zoals Nederland, hebben méér geprofiteerd, dan landen met een zwakkere economie.””

Knap hoor, alle inmiddels reeds lang doodgebloede talking points tóch nog maar een keer ter berde gebracht: 1) de euro heeft ons veel opgeleverd, 2) we zijn toch in gevaar, dus 3) we moeten ongekozen EU-lui meer macht in de schoot werpen want 4) anders zijn we allemaal véél duurder uit.

Klaas Knot is trouwens niet de enige DNB-bestuurder die wel gecharmeerd is van grote, gecentraliseerde macht. Zijn directe voorganger, CDA’er Nout Wellink, liet in zijn recent verschenen boek ook al weten dat hij het totalitair geleide China bijzonder veel aanbidt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. NO8D0

  Voor de.eu en de euro, waren we straatarm .
  De EU heeft ons geld gegeven om de haven in Rotterdam te bouwen Schiphol bestond niet eens.
  Dankzij de EU hebben we de Afsluitdijk gekregen en andere Deltawerken, allemaal gebouwd en gefinancierd door de Italianen Grieken en Spanjaarden.
  Onze infrastructuur hebben we te danken aan timmerfrans.
  Dus laten we nu ook maar eens solidair zijn met de knoflookpad Den.

  1. Henk42

   Wist je trouwens dat de dom in Utrecht en het Kurhaus zijn gebouwd door de marrokanen in 1899 met sponsoring van de EU?

   1. Chalres Bingley

    Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed heeft er voor gezorgd dat ook vrouwen in Nederland mogen autorijden vanaf 2019.

   2. NO8D0

    Tja zo zie je maar,zonder de EU waren we reddeloos verloren.

   3. Chee

    Klopt henk, dat zie je ook duidelijk aan de architectuur van de gebouwen, typisch Moors de dom met zijn klokken

  2. Cootje

   Volgens mij ben je een koe die heeft ook een hersencel minder dan een mens .

  3. Winfrida

   @NO8DO.

   Bedoeldt u niet de EEG?

  4. combat le pelicule

   Ik ga ervan uit dat nonndo dit cynisch bedoeld

 2. Jack Flash

  Marokkanen werken zich de tyfus in bejaardentehuizen en geven veel geld aan daklozen.Dankzij Marokkanen is het veilig op straat.

  1. Braboworstenbroodje

   @jack klopt Marokkanen houden de buurten veilig van autochtoon gajus die oudere marrokaanse vrouwen beroven mishandelen en verkrachten

 3. Cootje

  Volgens mij hebben de multinationals alleen geprofiteerd van de invoering euro, met een korting van 10% werd in een klap de Nederlandse arbeidskosten 10% goedkoper en werd uitgevoerd en kan niet anders dan VVD’er zalm / Rutte wou dit jaar de multinationals 2 miljard verlaging geven helaas Corona / Jan modaal met 2400 gulden werd een armoedzaaier met 1130€ , import werd 10% duurder en de individuele Nederlander was de pineut, de multinationals hoefde zich niet meer in te dekken tegen zuid Europese valuta schommelingen nee die kwamen op conto de Europese belasting betaler. De winsten van die ondernemingen zijn allemaal in de zakken van de aandeelhouders gegaan , en toen er net als nu weer een recessie komt kunnen de rijke landen althans de inwoners daarvan de bedrijven en zwakke landen redden , het ondemocratische Europa bestaat over de ruggen van de noord Europese samenleving , de rest zijn dieven en die dekken elkaar

 4. Blondie

  Nu snap ik het bericht over die verwarden personen.

  Deze Knot moet mij eens vertellen, waar de winst van de EU uit bestaat voor de man of vrouw op de vloer.

 5. andergeluid

  Je moet echt het IQ van een visstick hebben als je dat allemaal gelooft !!!!!
  De Heer Klaas Knot was een van de vele gasten die aan tafel zat bij de Bilderberg conferentie waar de rest van de lobbyisten en de elites zaten.
  Daar werd natuurlijk de Agenda 2030 besproken en hoe alle multinationals nog rijker kunnen worden en hoe Corona in het leven geroepen moest worden om de mkb en de gewone burgers zo snel mogelijk hun nek om te draaien samen met de oudjes.
  ze zeggen wel altijd wat we zogenaamd allemaal aan voordeel hebben maar zeggen nooit wat het allemaal gekost heeft en nog kost want we hebben wel weer miljarden zo maar weggegeven.
  Maar ons land schreeuwt om geld voor meer politie betere uitrustingen de brandweer is een vak van vrijwilligers enz enz.
  Het hele kabinet belijd is een lachertje met hun FAKE Corona

  1. Blondie

   Jij snapt het, andergeluid.

   De club van Opa Bernhard die regelt de boel in de EU.
   Bernhard / Beatrix en nu WA.

 6. andergeluid

  Oh ja Klaas Knot omdat het allemaal zo goed is de EU waar is onze rente dan gebleven ????
  Als Lagarde van de ECB er geen geld bij drukt en dat uitstrooit dan flikkert de hele beurs in elkaar en kunnen ze geen dividend meer uitkeren en hun eigen aandelen terug kopen en gaan ook de multinationals merken dat ze hun geld kwijt raken.
  die hele banken wereld is ziek.

 7. Maurits Dekker

  Ok, en nu alle ongein op een stokje.

  De inkomenspositie van de Nederlanders is de laatste 30 jaar niet verbeterd.
  Deelname van ons land aan de EU heeft hier ook aan bijgedragen.
  Feit is dat ons land sinds het begin netto betaler van de EU is geweest.
  De EU kost ons dus veel meer dan het oplevert.
  Klaas Knot liegt, en dat weet hij zelf ook.
  Klaas Knot is geen lid van een politieke partij, maar de oorzaak hiervan is misschien wel dat we in ons land geen communistische partij meer hebben.

 8. Piet51

  Klaas Knot sprak gisteren deze ideeën op de H.J. Schoo-lezing uit. Maar het voor mij meest verrassende idee, dat hij lanceerde om de EU te versterken, was zijn pleidooi voor hogere lonen en lagere belastingen in Nederland. Ik had ook daarover commentaar verwacht, maar die komt blijkbaar niet. Die verhoging van de koopkracht in Nederland zou meer activiteit op de interne EU-markt teweeg moeten brengen, waar o.m. de zuidelijke zwakkere landen van gaan profiteren. Dat is ook een vorm van transfer van geld van noord naar zuid, maar dan toch heel anders dan in de z.g. transfer-unie zou gebeuren.

  1. Piet51

   Mijn bovenstaande informatie zal menigeen verbazen, denk ik. Gisteraaond was Klaas Knot in Op1 te gast, waar hij zijn ideeën in lekentaal nog eens toelichtte. Terugkijken lijkt me zeer interessant voor voor- en tegenstanders van de EU.

  2. Ernest Stern

   De kern van het probleem is dat de zuidelijke lidstaten aan de euro zijn gebonden en hun munt niet kunnen devalueren om tot een betere exportpositie te komen. Deze situatie is voor de noordelijke lidstaten bijzonder voordelig en we zijn er ook steenrijk van geworden.
   De Corona brengt het wat in de versnelling maar met handhaving van de euro zullen we de zuidelijke lidstaten moeten ondersteunen om aan deze zeer onbiddelijke situatie een einde te maken.
   Vergroten van de koopkracht in de noordelijke lidstaten helpt wel iets maar lost dit structurele probleem niet op.

   1. Factor

    etc en enz

    h**ps://decorrespondent.nl/4322/honderd-dagen-na-het-nieuws-over-keulen-de-feiten/1462312524860-fec39895

    1. Piet51

     @Factor
     Klaas Knot kreeg in het programma Op1 het verzoek om zijn ideeën voor de kijkers nu eens in Jip-en-Janneke taal toe te lichten. Ik begrijp uit jouw reactie, dat zelfs dat heel begrijpelijke verhaal van hem voor jou te hoog gegrepen was. Geeft niets hoor, blijf gezellig meedoen.

     1. Factor

      “Ik begrijp…”

      Whahaha, dat had je gedroomd! Je bent nog te dom om je eigen reet te vegen.

   2. Piet51

    @Ernest Stern
    Klaas Knot gaf die nuancering gisteravond in Op1 ook, maar was wel iets optimistischer over het effect van loonsverhoging en belastingverlaging. Alleen als de huidige crisis te lang duurt of er een tweede corona-golf komt met dramatische gevolgen, zijn ook andere steunmaatregelen hard nodig.

   3. Bunky01

    Baarlijke onzin en dat weet u heel goed. Hervorming en bezuiniging is iets wat deze landen stelselmatig hebben geweigerd. Daar ligt de sleutel en nergens anders.

  3. Jannes-46

   De inflatie aanwakkeren is één van de pijlers waarop de EU rust. Inflatie zorgt ervoor dat de schulden dan ogenschijnlijk kleiner worden.

  4. carpediem

   pleiten voor lagere belastingen in Nederland is hetzelfde als het pleidooi iedereen miljonair

   bladieblabla malle pieje

 9. Jannes-46

  Klaas Knot, is de EU-paling in een emmer snot. Een gladde glipper dus.

 10. Bunky01

  De heer Knot heeft ondanks zijn verstand, waarover hij wel degelijk beschikt, toch even niet gebruikt of willen gebruiken bij deze opmerking. „Landen met een sterkere economie, zoals Nederland, hebben méér geprofiteerd, dan landen met een zwakkere economie.”
  Hoe komt het hr Knot dat deze landen een zwakke economie hebben? Dat is de grote vraag die er werkelijk toe doet. Italie: staking op staking en “tientallen”corrupte regeringen sedert 1945. Spanje: Corrupt en lui tot op het bot. Frankrijk: stuurloos sedert de dood van de Gaulle. Portugal: Corrupt en lui tot op het bot. Over Griekenland nog maar niet te spreken. De grootste gemene deler is, en dat weet Klaas Knot als geen ander; men heeft daar geen enkele zin in de hervorming van hun economie. Al die landen die het verrekken om in hun eigen land orde op zaken te stellen, juist die landen zijn het die wij met ons bezuinigde spaargeld overeind moeten houden. Alles opgeofferd op het heilige altaar van de Europese Unie. De hardwerkende Nederlander begint eindelijk een beetje te ontwaken en pikt de roverij niet langer meer. Jammer voor de heer Knot en cs, maar hen komt de afrekening van de volkswoede er een keer aan. Uw en uw mede-kompanen vernaggelen en bestelen ons al jaren (zie de heer Zalm die het bestak om bij invoering van de euro ons een zeer nadelige wisselkoers in de maag te splitsen).
  Zie, hr Knot, de leegloop op de dekkingsgraden van onze pensioenen, die wij nota bene zelf bij elkaar hebben gespaard! Ik noem dat ordinaire diefstal, en hoop dat u en uw voorgangers en allen die daar aan hebben meegewerkt, zo snel mogelijk tot lange gevangenisstraffen worden veroordeeld. Uw en uw kompanen hebben stelselmatig Nederland bedrogen, belogen en leeggeroofd. De “grote jongens” hebben geprofiteerd maar niet de normale burger. Ik walg van uw argumentatie omdat u donders goed weet waar werkelijk de schoen wringt. En zeker walg ik van de oproep om nog meer macht naar Brussel over te hevelen. Want daar zitten de mee-profiterende marionetten van het beleid wat u propageert. Ooit was er een gezegde “zo betrouwbaar als de Nderlandse bank” Heden is het omgekeerd evenredige de bittere waarheid.

  1. Freba

   Van oudsher is Nederland een in de smaak vallend deel van Europa van elk volk om ons heen. Vandaar dat de Fransen , van oudsher, graag een graantje willen pikken. Fransen hebben mede de Nederlandse Handelsbank opgericht. Duitsland had graag NL erbij gehad en ga maar door. Vergeet nog bijna de Spanjaarden. Vroeger, schoten we op elkaar, het overgieten met pek schijnt ook nogal lang mode geweest te zijn. NU roven we elkaars banken leeg. That’s All Folks…

  2. Freba

   En Italië heeft binnen de EU een grote goudvoorraad, NL trouwens ook. De oude bankiers hebben het nog steeds te vertellen in de EU. Ga maar speuren op het onvolprezen Web. Die info wordt niet verteld via de NPO of RTL.

 11. evil knievel

  Wat lopen r toch veel m@ng@len rond in dit land & dit terwijl pRutte ons destijds toch ECHT minder EU heeft voorgeschoteld!?🙈🤔
  Ach ja,VVD!🤥

 12. nexit nu

  slechts 1 antwoord van 5 letters op het opportunistische populistische slappe gel*l van klaas vaak.

  NEXIT

 13. yellow thread street

  Klaas K. aast overduidelijk op een hoge functie binnen de ECB.
  Wat een landverrader, zelf verdient hij meer dan 4 ton per jaar, ver buiten de norm.
  Ooit heeft hij tevens een wel heel erg interessante hypotheek beklonken voor zijn extreem dure woning.
  Hoe durft hij te zeggen dat we beter geworden zijn van de EU, wat een leugenaar, netto hebben we steeds minder te besteden.
  Ja de grote bedrijven hebben er voordeel van, steeds goedkopere productie door alle arbeidsmigranten.
  De modale mensen zijn steeds meer de dupe.
  Knot is net zo erg als Wellink die vond dat de EU fantastisch zou zijn.
  En later toen hij met pensioen ging heeft hij het zelf gezegd, met de kennis van nu dan hadden we de Euro beter niet in kunnen voeren.

  1. Freba

   Als je met je inwoneraantal van rond de 2,5% in de EU “zit” op een totaal aantal van 745.000.000, heb je gewoon niets te vertellen. En als je dan vanuit de minderheid toch nog wat de centjes kunt binnenhalen, doe je het goed. Wat dat betreft kun je het binnenharken van geld wel overlaten aan de nazaten van kolonisten. Alleen als je de realiteit vertelt, worden alle NL ers gek. We hebben nu de Verenigde Europese Compagnie i.p.v. de VOC.

   1. Logica

    Ik heb op NPO Politiek de hele toespraak van een uur gevolgd. Knot is voorstander van de EU en verdergaande integratie. Maar hij ziet ook gevaren. Baudet zei al dat we niet ergens moeten blijven hangen. Het wordt dus of een Nexit of een complete ineensmelting van landen tot een federale staat.

    Knot zei ook dat de EU Nederland veel geld heeft opgeleverd. Zo’n 7000 euro per Nederlander als je dat omrekent. Dat geld is alleen niet bij de Nederlanders terecht gekomen. Het zijn de grote bedrijven en hun graaiende CEO’s alsmede hun aandeelhouders.

    Bedenk dat de zwarte markt op jaarbasis ongeveer 200 miljard bedraagt in Italië en iedereen begrijpt dat Rutte een plan aan het uitvoeren is die de gemiddelde Nederlander geen voordeel geeft.

    Op de vraag aan Knot waarom Italianen eerder met pensioen kunnen dan wij gaf hij aan dat Rutte moet eisen dat Italië de pensioenleeftijd optrekt naar die van ons. Elke president in een zuidelijk land die dat voorstelt kan daarna meteen aftreden. Dat gaat dus niet gebeuren en wij mogen blijven betalen.

    Alles overziend: een Nexit, zo snel mogelijk.

    1. combat le pellicule

     De overgrote meerderheid van ons Volk wil een Nexit. Deze linkse dictatuur manipuleerd echter de pers en de peilingen en daarom word dat niet bekend gemaakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.