Forum-kopstukken Baudet en Roos rekenen op vrijspraak voor Geert Wilders: ‘Vrijspraak is de enige optie!’

Vanmiddag zal het langverwachte vonnis in de hogerberoepzaak van Geert Wilders worden uitgesproken door het Gerechtshof van Amsterdam. Wat volksvertegenwoordigers van Forum voor Democratie betreft kan er maar één uitkomst zijn: “Vrijspraak,” zo eist onder meer partijleider Thierry Baudet. Dat is, zo benadrukt hij, de “enige optie.”

Rond half twee zal de rechter nog één keer de zitting openen in de zaak-Wilders, die draait om de beruchte ‘minder, minder, minder Marokkanen’-uitspraak van 2014. Aan een lang en tumultueus proces komt dan een eind. Een meerderheid van alle Nederlanders vindt dat vrijspraak moet volgen, zo bleek gisteren uit een peiling.

Belangrijke politici bij Forum voor Democratie zijn het eens met die bevinding. Partijleider Thierry Baudet laat weten: “Vandaag is de uitspraak in het politieke en onterechte proces tegen ambstgenoot Geert Wilders. Vier jaar geleden steunde ik zijn recht op vrijheid van meningsuiting al met dit artikel. Ik sta er nog steeds 100% achter. Vrijspraak enige optie.” Ter verdediging van de PVV-voorman deelt hij een vier jaar oud NRC-artikel van zijn hand waarin Baudet schrijft dat het vervolgen van Wilders een weinig productieve daad is: het betekent dat meningen “ondergronds” zullen gaan, aldus leest het artikel uit december 2016.

Behalve Baudet deelt ook europarlementariër Rob Roos zijn ongenoegen over het “politieke proces” waaraan Wilders de afgelopen zesenhalf jaar werd blootgesteld. Dit “had al lang geseponeerd moeten worden,” liet de FVD-politicus vanochtend weten: “Vrijspraak is de enige optie. De rechtsstaat in Nederland verkeerd op vele punten in een zorgelijke toestand. Succes vandaag, Geert Wilders.”

Ook FVD-senator Toine Beukering hoopt dat de rechter vanmiddag voor vrijspraak gaat: “Inderdaad…,” zo bevestigt hij z’n partijgenoten: “Sterkte Geert!”

Kopstukken van Forum voor Democratie spreken zich al geruime tijd uit voor vrijspraak voor Wilders. FVD-senator Paul Cliteur schreef afgelopen 5 mei een column voor deze website waarin hij schreef dat Nederland pas werkelijk bevrijd is “als Geert Wilders weer op zijn fiets naar zijn werk kan.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. G.Pier

  ”Kopstukken van Forum voor Democratie spreken zich al geruime tijd uit voor vrijspraak voor Wilders.”

  Man man, G.Pier roep toeterde dat ook al jaren geleden.

 2. Pierre Tombale

  In een rechtsstaat zou vrijspraak de enige optie zijn.
  In hoeverre Nederland die kwalificatie (nog) verdient zal vanmiddag blijken.

 3. ikweetwatikwil

  Geert Wilders moet vrij gesproken worden, dat is pas eerlijk.

 4. Ernest Stern

  Ik verwacht geen vrijspraak en als men daartoe nochtans toe zou besluiten zou dat ook een kwalijk signaal zijn.

  1. Logica

   Dit land is gek geworden. 6,5 jaar proces, dagelijkse bedreigingen aan zijn adres, uitspraken van Samson die veel generaliserender zijn dan die van Wilders en haatdragende uitspraken van Spekman. Onbestraft en wel. Waar was DENK met hun grote wafel toen? Criminelen die onze steden onveilig maken. Het is een grove schande. Rutte zei dat hij de PVV kapot zou maken. Hij maakt Nederland kapot. Nederland verdient aan de EU is het verhaal maar alles is wegbezuinigd, criminaliteit neemt toe en Rutte gaat in gesprek met de criminele BLM, Antifa en KOZP. Volgend jaar verkiezingen. Nederland mag zijn eigen lot bepalen. Ik stem met mijn machtiging voor zowel PVV als FVD. Die gebruiken gezond verstand en komen op voor Nederland. Referenda terug is dan een garantie.

 5. Edjan

  Wilt u meer of minder d66 rechters?
  … minder, minder, minder …

  Zo, dit was een belediging van het d66 ras.

 6. DubbelZout

  Zodra politici op de stoel van de rechter gaan zitten weet je wel hoe laat het is

  1. M. Brandenburg

   Wanneer geschiedenisleraren Minister-President kunnen worden met alle ellende van dien maar politicie die sinds 1975 al actief waren in de rechtstaat en zelfs twee eigen advocatenkantoren bezitten niet meer mogen zeggen over iets waar ze aantoonbaar verstand van hebben, dan weet je wel hoe laat het is, dan heeft links veel te veel macht gekregen, dan gaat wenselijkheid voor kennis.

 7. gustav

  De strenge multiculturele richtlijnen mbt rechterlijke uitspraken, zijn door de EU nauwgezet geordonneerd!
  Uiteraard wordt er door de geselecteerde politiek correcte rechters goed naar geluisterd, benoemingen tot rechter zijn immers geen kattepis.
  Rechts georiënteerde rechters worden meteen uit de selectie gehaald, als ze de selectie al halen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.