FVD pakt winterslapende VVD’er Dijkhoff terug die beweerde dat Baudet er nauwelijks is: ‘Deed 10x zoveel debatten!’

FVD-voorman Thierry Baudet is tijdens de eerste dag van de algemene politieke beschouwingen hard in botsing gekomen met VVD-voorman Klaas Dijkhoff. De liberale fractievoorzitter suggereerde namelijk dat de Forum-leider nauwelijks in de Kamer te vinden is, waardoor Dijkhoff – omgedoopt tot “winterslaper” – een factcheck om z’n oren geslagen kreeg.

Het is zo’n beetje de meest voorspelbare aanval die je kan plaatsen op Forum-voorman Thierry Baudet: dat hij nauwelijks in de blauwe bankjes van de Tweede Kamer te vinden zou zijn. Vroeger probeerden ze het bij SP-leider Jan Marijnissen, die stelde dat hij als één van de weinige Haagse politici nu eenmaal vaak in het land te vinden was en dat hij geen tijd had voor de “onzin” van het tekenen van een presentielijst.

Vanochtend was Baudet de kop van Jut toen Dijkhoff achter het spreekgestoelte kroop voor de inbreng van de grootste regeringspartij bij de algemene politieke beschouwingen, maar de voorbereide aanval van de VVD’er werd meteen afgeslagen. “Ik wil een punt maken van de heer Dijkhoff die weer zegt ‘de heer Baudet’ is er niet. Ik heb aan vijf keer zoveel debatten meegedaan als Klaas,” liet Baudet weten, die Dijkhoff meteen omdoopte tot “Klaas Winterslaap”.

Op Twitter trok FVD echter nog feller van leer:

“Factcheck: Thierrybaudet nam in 2019 aan ongeveer 60 debatten deel. Maar liefst 10 keer zo veel als Klaas “Winterslaap” Dijkhoff, die het hele jaar maar aan zes (!) debatten deelnam. Geen wonder dat Dijkhoffs ingestudeerde interruptie tegen Baudet niet landde… “

En:

“Sinds 1-9-2019 deed Klaas “Winterslaap” Dijkhoff aan 12 debatten mee. Een verdubbeling van zijn 6 debatten in heel 2019. Maar nog steeds slechts 29% van het aantal van Thierrybaudet, die sinds 1-9-2019 aan 41 debatten meedeed. Wakker worden, Klaas!”

Het lijkt er dus sterk op dat de VVD een andere aanvalsmethode moet kiezen, want deze wordt een beetje sleets…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Jack Flash

  VVD’ers zijn beroepsleugenaars.

 2. rexm

  Die Dijkhoff is ook geen knip voor zijn neus waard, hij zit of staat te zwetsen in de ik vorm, ik dit, ik dat, maar wat wil nou de burger, dat weet hij helaas niet.
  Knetter zijn ze daar, de een komt op gekleurde schoenen, de ander heeft geen sokken aan en Dijkhoff staat daar met een stropdas als een rouwkaart.
  Stem op de FVD/PVV.

 3. vandaag

  Dit is toch die flapdrol die zijn chauffeur over een demonstrant liet rijden ? Een varken van de bovenste orde dus.

  Dijkhoff is een walgelijk sujet.

 4. Blondie

  Kijk zo’n Dijkhoff, die onterecht Baudet van iets beschuldigt, moet gewoon publiekelijk worden gekielhaald.

  Wat een verschrikkelijk laffe aanval, van deze Dijkhoff.
  Proberen te scoren, over de rug van een ander.
  Zo scoren, komt in het boekje van Baudet en of Wilders niet voor, dat doen deze heren niet.

  Typisch VVD.
  Laf en verachtelijk.

  1. Piet51

   @Blondie
   “Zo scoren, komt in het boekje van Baudet en of Wilders niet voor, dat doen deze heren niet.” Goeie grap, echt. Ik heb een tijd naar de speech van Wilders gekeken. Inderdaad, heel beleefd, geen beschuldigingen en zo. Alleen nu en dan, maar niet meer dan eens per 5 minuten gemiddeld, een sneer naar Rutte, de Nederlandse rechters, onze rechtstaat, linkse partijen, collega-politici met naam en toenaam. Maar verder heel beleefd, en goed onderbouwde beschuldigingen ook.
   Maar ik begrijp het best. De verkiezingscampagne is vandaag begonnen en de speeches worden daarop toegesneden. Jammer, maar verder wel begrijpelijk. Alleen wel frappant, dat Wilders het met een dergelijke toon probeert te winnen. Als hij zo zijn kiezers qua denk- en beslisniveau inschat, hebben we niet veel van hem te vrezen. Dan wordt het namelijk helemaal niets. En dat vind ik dan eigenlijk ook wel weer jammer, want Wilders benoemt wel een paar belangrijke thema’s waarover de Nederlandse samenleving en politiek het niet eens zijn en waar ze samen iets van zullen moeten maken. Helaas zet Wilders zichzelf zo buiten spel.
   En dan moet Baudet vandaag nog komen. Ik weet nog niet of ik dat wil zien en horen.

   1. vandaag

    blabla bladieblabla sprookjesverteller malle pietje

   2. Blondie

    Piet51.

    Wat leuk dat je op jezelf reageer.

    Een vraag aan jou, hoe hou je al je namen uit elkaar

    1. Piet51

     @Blondie
     Gewoon uit interesse, deze vraag. Achter welke namen vermoed je mij? Dan vertel ik jou, en alle andere geïnteresseerden hier, hoe ik mijn namen uit elkaar hou. Dat is namelijk verrassend eenvoudig.

     1. Blondie

      Piet51.

      Een voor een, eerst mijn vraag dan die van Piet51.

     2. Piet51

      @Blondie
      Je hebt gelijk, excuus. Ik hou namen uit elkaar door er maar één te gebruiken. Dat is al jaren Piet51, niet alleen hier, ook elders. Elge suggestie dat ik meer nicks zou hanteren is op helemaal niets gebaseerd.

     3. Logica

      Piet51, ik geloof zeker dat jij maar 1 nickname gebruikt. Dat in tegenstelling tot anderen die hier alleen maar komen om te tr’llen.

      Je verkondigt vaak een mening die niet de mijne is maar dat mag. Je bent echter wel oprecht. Ook dat kan ik van je linkse vriend(en) niet zeggen. 24/7 hier aanwezig om even lekker te irriteren. Zal me niet verbazen als hij hier door een met belastinggeld gesponsord clubje wordt betaald.

     4. Piet51

      @Logica
      Dank voor je reactie. Ik beschouw het als compliment. Die verschillen van inzicht moeten we vooral zo houden, wel fatsoenlijk te uiten natuurlijk, want anders wordt het een saaie, maar vooral statische boel. En statisch blokkeert vooruitgang.

     5. Factor

      Klaas Dijkhoff Winterslaap.

     6. vandaag

      blabla bladiebla blabla malle pietje , een narcistische blokkade

     7. Piet51

      @Blondie
      Ik wacht nog wel op een antwoord op mijn vraag welke namen je mij toedicht. Ik ben echt benieuwd.

   3. Grasmaaier

    Wilders stond daar weer met de statuur van een staatsman. Zijn betoog was glashelder, goed onderbouwd en ieder debat dat collega-parlementariers met hem aangingen, won hij glansrijk. Ongetwijfeld heeft hij hiermee weer een groot aantal kiezers aan zich gebonden.

    Baudet bood met zijn FvD volop steun aan Wilders en de PVV, wat op zich sympathiek is, maar Baudet moet eens iets doen aan zijn lichaamstaal – hij voelt zich onzeker en de mindere en slaagt er te weinig in om de juiste, overtuigende woorden te vinden.

    De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Azarkan op een uitstekende manier tegenwicht bood: rustig en met (voor hem) de goede argumenten.

    1. Gebande3

     Wilders stond daar weer met de statuur van een staatsman.

     Wie zei dat Duitse tuinmannen geen grapjes maakten?

    2. Meriadoc Brandebok

     “Wilders stond daar weer met de statuur van een staatsman”

     🤪🤣😂🤦‍♂️

     1. evil knievel

      Na alle nicks worden nu ook de emojis gejat!?🤨
      Ver8elijk sLinks ook!😁

    3. Logica

     Grasmaaier, Azarkan is hypocriet. Wel iedereen opjagen om aangifte te doen tegen Wilders maar niets doen als PvdA’ers groffe woorden gebruiken over Marokkanen. Laatst confronteerde Azarkan Asscher met deze uitspraken. Die werd daarop boos, ontweek de beschuldiging en ging in de tegenaanval door Azarkan erop te wijzen dat dankzij DENK parlementsleden met een Turkse achtergrond niet meer naar Turkije kunnen zonder het risico in de problemen te komen.

     Inhoudelijk hadden beiden gelijk.
     De NPO kwam vervolgens met het verhaal dat Asscher kwaad was op Azarkan en liet de speech zien met de aanval op Azarkan. Maar de reden waarom Asscher kwaad werd lieten ze niet zien. Dat was dus de confrontatie van Azarkan met de woorden van Samson (Marokkanen hebben criminaliteit in de genen) , Spekman ( Marokkanen moet je vernederen) en Cohen ( kutmarokkanen) . Dat is geen toeval natuurlijk. Weer een voorbeeld van de linkse macht binnen de NPO.

   4. Logica

    Piet51, ik heb Wilders ook gehoord. Ik geloof ook zeker dat zijn proces zwaar is beïnvloed door de politiek en hoge ambtenaren. Ik geloof Wilders zeker, hij is een principieel mens, dat hij elk ander parlementslid zou hebben verdedigd als dat hem was overkomen. Niemand, behalve Baudet, kwam voor hem op. Weer een aanwijzing dat er sprake is van een kartel waarin iedereen elkaar dekt.

 5. Yoyo

  Klaas was een beetje dom.
  Probeer het nog eens, Klaas!
  Ouwe zevelaar .

 6. evil knievel

  Vraag me af waarom die druiloor & de rest van de VolksVerlakkersDievengilde dan,als machtshebbers van ons land,niet kunnen bepalen wie r ons land binnen gehuppeld komt!?🤔
  Zal toch niet vanuit Brussel bepaalt worden,toch!?🤨
  NEXIT ASAP OFTEWEL ZSM!!!🙏

 7. PG

  Het is jammer dat Dijkhoff niet de lijsttrekker is van de VVD!!
  Ooit hoopte ik dat ze Ton Elias naar voren zouden schuiven…helaas niet gebeurd.
  Nu is er wellicht een waardige opvolger voor doe goeie ouwe Ton 😀

  Liberaal zeggen ze.
  Eerder kapitalistisch en zelfzuchtig.

 8. Logica

  Mensen als Rutte en Dijkhof hebben charisma. Helaas scoort dat vaak beter dan de inhoud die ze verkondigen. Veel mensen houden zich niet bezig met politiek en klampen zich dan vast aan politici die een mooi geruststellend verhaaltje vertellen op een manier dat het hun vader had kunnen zijn. Wim Kok had dat ook en kon de boel verzieken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.