FVD-politici maken D66-coronabeleid met de grond gelijk: ‘Rob Jetten noemt het ‘balen’. Ik noem het een schande!’

Politici van Forum voor Democratie zijn niet te spreken over het feit dat regeringspartij D66 spreekt over “balen” nu de coronatouwtjes weer worden aangetrokken. Twee Eerste Kamerleden én de opiniemaakster Eva Vlaardingerbroek kraken de wijze waarop de sociaal-liberalen het virus willen bestrijden.

D66-fractievoorzitter Rob Jetten kondigde gisteravond aan dat het begrip en draagvlak voor de coronamaatregelen van het kabinet groter moeten worden. Dat de situatie uit de hand is gelopen noemt hij “balen“. Maar ook: “nodig om te voorkomen dat de IC’s volraken én we weer in lockdown terechtkomen.”

Dat kwam hem meteen op een stevige reprimande te staan van politiek commentator, en vaste gast van het FVD Journaal, Eva Vlaardingerbroek. Zij wees Jetten er fijntjes op dat ook zijn partij deelneemt aan de regeringscoalitie, en dat dus ook zijn partij blaam treft voor het gebrek aan duidelijkheid dat hij het kabinet nu verwijt. Ook stipte ze aan dat D66 vrolijk heeft meebezuinigd op intensive cares, waardoor de afgelopen jaar het aantal IC-bedden daalde van meer dan 2000 tot minder dan 1200. Het kabinet, met daarin D66, nog steeds niet ‘inzet op flinke opschaling van bedden’, maar “disproportionele & arbitraire maatregelen.” Vlaardingerbroek kan dus maar één conclusie trekken: “het kabinet ondermijnt het draagvlak zelf.”

De woorden van de promovenda kregen direct bijval van FVD-senator Nicki Pouw-Verweij, die nog eens benadrukte dat Rob Jettens partij “jarenlang” de “vernietigende” zorgbezuinigingen gesteund heeft. Ze vindt het dan ook onterecht dat de man die straks plaatsmaakt voor Sigrid Kaag over ‘balen’ spreekt: “Ik noem het een schande.”

Dat laatste resoneert kennelijk op de FVD-fractie in de senaat, want ook Eerste Kamerlid Toine Beukering is het eens met het anti-D66-relaas. “Wie eigenlijk niet?”, vraagt hij over het betitelen van de D66-zorgbezuinigingen als een regelrechte schande.

Rob Jetten heeft niet gereageerd op de felle politieke aanval. Wel benadrukt hij dat we ons allemaal aan de regels moeten houden, want: “dan kunnen we straks allemaal weer sneller naar de kroeg, het museum of het voetbalstadion.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. vandaag

  de puinhopen van paars worden dagelijks beter zichtbaar

  stem sociaal , stem PVV

 2. DubbelZout

  Maar Thierry, al die maatregelen zijn sowieso allemaal complete onzin, want het virus is “statisch gezien dood” hoor ik je voortdurend zeggen
  Dus who cares wat Rob Jetten er van vindt

  1. vandaag

   nou omdat we allemaal zwichten onder de idioterie van de corona eisen mogen we jetten ter veranytwoording roepen zoutje

   maar zoals te verwachten , de vliegende nicht is ondergedoken

  2. Blondie

   Spaanse kok.

   Het Linkse Rutte Kartel, het kartel wat Nederland kapot maakt, is inclusief D’66

   Het Kartel wat de helft van de IC bedden heeft afgeschaft.

   Het aantal doden aan Corona met onderliggende ziektes is deze laatste week ca 3 per dag.
   Dus waar is het dodelijke virus.?
   Er sterven per dag ca 125 personen aan kanker.

   Dus wat je opmerking met het onderwerp te maken heeft.?

 3. Ernest Stern

  “Zij wees Jetten er fijntjes op dat ook zijn partij deelneemt aan de regeringscoalitie, en dat dus ook zijn partij blaam treft voor het gebrek aan duidelijkheid dat hij het kabinet nu verwijt.”

  Nee, de contrólerende macht is niet dezelfde als de uitvoerende macht. Eva snapt de trias politica dus niet.

  Pijnlijk.

  1. vandaag

   partijkartel , een samensmelting voor een kamermeerderheid stront vlek, je snapt het zeker niet maar je hebt de ganse morgen al een probleem je punt te maken.

  2. Banne de Booyer

   De gewone man ook niet meer sinds de rechterlijke macht op de stoel is gaan zitten van óók de uitvoerende macht, urgenda, klimaatgezeur , zielige vluchtelingen en ander links gezever. Ondertussen wel moordenaars met een bandje of taakstraf heensturen om zo een potentieel gevaar te vormen. Maar dat valt volgens links wel mee aangezien het slachtoffer zijn en géén echte crimineel volgens hun. Trieste resultaten zijn bekend. Helaas!

 4. Meriadoc Brandebok

  Werd gisteren die rapper niet uitgenodigd om bij het FvD als deskundige inzake op te treden?

  Hoe serieus moeten we dit nemen?

  1. vandaag

   deskundige ?? hahahahaha , bokje toch

   1. Meriadoc Brandebok

    stem sociaal , stem Rutte

    1. Jack Flash

     MB heeft dus duidelijk niet gekeken naar dit journaal.
     Rutte hoort in de bajes te zitten.

    2. Cootje

     Een stem op Pinokkio ???

 5. saddy

  Opletten: Er gaat genoeg geld naar de zorg, echter gaat een steeds groter deel naar directie, front en back-office-functies. Verder zijn er nog weinig jonge verplegers en jonge artsen die de patient voorop stellen.
  Jette/kaag zijn op moment bezig met geheime agenda van kaag en de VN: naast de 800.000 nieuwe huizen voor buitenlanders nog een extra taakstelling van 1 miljoen extra huizen daarbovenop. Er is immers de extra taakstelling van de VN om nog 9 (!) miljoen extra buitenlanders hierheen te halen

 6. Banne de Booyer

  In de media schijnt inderdaad de mastschappij alleen te bestaan uit horeca uitbaters en met studenten dichtgeplamuurde terassen. Het is de meeste uitbaters zeer goed voor de wind gegaan afgelopen jaren. Geld stroomde binnen en nu mekkeren dat ze geen lauw fluitje bier meer kunnen slijten voor minimaal €5,00!

 7. NationalSniper

  “Wel benadrukt hij dat we ons allemaal aan de regels moeten houden, want: “dan kunnen we straks allemaal weer sneller naar de kroeg, het museum of het voetbalstadion.””

  Alsof die regels ook maar iets doen. Het aantal besmettingen daalde al voordat de maatregelen in gingen. Het weer heeft veel meer invloed dan welke maatregelen ook. Dat zie je duidelijk als je de grafieken van verschillende landen naast elkaar zet. Geen land is hetzelfde maar je ziet wel dezelfde trend.

  De regels zijn ook achterhaald op basis van de kennis van nu. We weten intussen dat aerosolen de belangrijkste en voornaamste bron van besmetting zijn.
  Die verwaaien buiten of wanneer er voldoende ventilatie is binnen. En met goede ventilatiesystemen met UV filters of zoveel mogelijk verse lucht. Daarnaast zijn ook ionisatie en luchtbevochtiging opties.
  En in een slecht geventileerde binnenruimte met lage luchtvochtigheid zweven de aerosolen door de hele ruimte dus is de 1,5m schijnveiligheid. Als je lang genoeg in dezelfde ruimte zit wordt je besmet al zit je op 1 of op 10m.

  Niet medische mondkapjes werken niet. Werken zelfs averechts bij verkeerd gebruik (en 85% gebruikt ze verkeerd).
  Het is puur symboolpolitiek en angst zaaien (terwijl als er iets slecht is voor de volksgezondheid dan is het angst, spanning en stress).

  Ik doe niet meer mee aan die onzin. Beter voor mijn gezondheid. Minder fysiek contact verlaagt de weerstand.

  Zolang de overheid niet ventilatie op 1 zet en daar werk van maakt (en luchtbevochtiging en ionisatie) zoeken ze het maar uit. Waarom meedoen met maatregelen die nergens op slaan?
  Alleen als we allemaal niet meer mee doen kunnen we het kabinet dwingen om de koers te wijzigen.

  Stop deze hoax, het virus is niet (of misschien iets) gevaarlijker als de gewone griep. Het is geen gevaar waar we niet al standaard mee dealen. We stoppen toch ook niet mer autorijden, fietsen e.d. om al die verkeersdoden?

  Ga je af van de gegevens van de Nivel peilstations dan is er geen of nauwelijks meer SARS-CoV-2. Tot 3% kan vals positief zijn.
  Er gaat wel een hoop Rhino virus rond.
  h**ps://www.nivel.nl/nl/nivel-zorgregistraties-eerste-lijn/actuele-weekcijfers-aandoeningen-surveillance
  Zolang de overheid niet het testen verbetert ben ik niet overtuigd dat het echt SARS-CoV-2 besmettingen zijn. IC’s en doden niets aan de hand. De PCR test reageert ook op dood virusmateriaal van een oude besmetting of geeft los daarvan al tot 3% valse positieven.
  Dus minimaal zouden er meerdere samples uit zowel neus als mond moeten worden genomen. Of bij een positieve uitslag een test moeten worden uitgevoerd die wel klinisch is zoals een virus viability test die test of je echt levend virus in je hebt van een bepaald virus.

  Goed meten is weten.

  Zelfs op RIVM site zie je weer een dalende trend:
  h**ps://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken

  Het was helemaal handig geweest als ze het percentage hadden laten zien in een grafiek. Dus hoeveel procent positief getest ten opzichte van het aantal geteste. Dan zou je zien dat het percentage ongeveer gelijk blijft en onder de 3%.
  Waarschijnlijk vals positieven die klachten door Rhino hebben.

 8. Genoeg van linkse dictatuur

  De puinhopen van oa dictatuur 66 worden steeds duidelijker. Ze liegen en bedriegen en zaaien onnodig angst. De linkse media neemt het hondstrouw over en de waarheid interesseert ze niet

 9. macsjang

  Jetje is vér voorbij zijn eigen onnozelheid. Wat ênne jankbuul.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.