FVD’ers en VVD’er Dijkhoff bakkeleien over #ikdoenietmeermee-BN’ers: ‘Terug naar het oude normaal!’

Vanuit de rechterkant van het politieke spectrum wordt heel verschillend gereageerd op de aankondiging van een sluwe aan BN’ers die onder de noemer ‘#ikdoenietmeermee’ zegt te gaan stoppen met zich houden aan coronamaatregelen. FVD heeft veel begrip voor de actie, VVD-fractievoorzitter Dijkhoff vindt dat hun actie niet kan.

Forum voor Democratie eist dat het kabinet alles op alles zet om een tweede lockdown te voorkomen. Dat zegt de partij in antwoord op diverse BN’ers, waaronder Famke Louise en Tim Douwsma, waarmee FVD zegt ‘mee te voelen‘:

“Wij voelen mee met deze artiesten, van wie het leven – net zoals dat van miljoenen Nederlanders – nu gedwongen op pauze is gezet. Kabinet moet dit serieus nemen. Duidelijk signaal: géén nieuwe lockdown, géén verdere inperking vrijheid, maar terug naar het oude normaal!”

Zoveel begrip krijgen ze echter niet van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, die in een reactie laat weten dat het ook voor artiesten “nare tijden” zijn, maar: “een dodelijk virus is geen spel waar je even mee kunt stoppen.” Dijkhoff introduceert ook meteen zijn eigen hashtag: “#Coronadoetwelmee” Dijkhoff zelf ook mee, zegt hij in een andere tweet.

Dat komt het Tweede Kamerlid op een stevige reprimande uit de FVD-senaatsfractie te staan. Nicki Pouw-Verweij vindt dat Dijkhoff andere belangen niet goed afweegt tegen de waarde van gezondheid:

“Klaas, de griep is ook dodelijk voor bepaalde groepen. Onze bezwaren gaan om proportionaliteit. Ik maak me zorgen om alle ouderen die al maanden geen bezoek krijgen. Alle bedrijven die failliet gaan. Alle depressies, de klappen in de cultuursector. Denk je daar ook over na?”

Gezien FVD in de oppositie zit en de VVD in de regering zullen de twee partijen elkaar voorlopig nog wel even bestrijden op het punt van het coronavirus. Niet dat het de BN’ers enige zorg is: die doen allang niet meer mee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. JochemX

  Nare tijden voor artiesten? Veel gaan gewoon failliet, dat is zeker naar, terwijl die maatregelen buiten proporties zijn. #ikdoeooknietmeermee!

 2. Xan

  Hoog tijd dat alles terug gaat naar hoe het was..
  #ikhebnooitmeegedaan

 3. Blondie

  Natuurlijk is er iets, de griep is ook iets en daar is dit jaar NOG NIEMAND AAN OVERLEDEN GEK HE.

  Maar toen in het jaar 2018/2019 aan DE GRIEP, ca 8000 personen overleden, was het best iets.

  En in die periode deed de overheid niets buitensporig, geen achterlijke onverantwoorde maatregelen.

  Nu krijgt de griep dode, gewoon het stempel Corona op en klaar zijn Rutte en van Dissel.

  Zolang Rutte blijft liegen, doe ik ook niet meer mee.
  Rutte blijft de leugens maar opstapelen, tot de berg omvalt.
  Rutte ga weg knul, hou de eer aan je zelf.

  1. Piet51

   @Blondie
   “Natuurlijk is er iets, de griep is ook iets en daar is dit jaar NOG NIEMAND AAN OVERLEDEN.”

   Je kletst ook maar wat in de ruimte, hè? Je bewering is gemakkelijk te verifiëren, omdat verschillende instanties die cijfers publiceren. Natuurlijk was er dit jaar griep in Nederland. Maar die is gelukkig niet altijd zoals in 2017/2018 met plm. 9.400 griepdoden (niet in 2018/2019, want toen waren er plm. 2.900 griepdoden). In 2017/2018 deed de overheid inderdaad niets bijzonders. Nu tegen corona wel en juist daarom valt het aantal doden tot nog toe mee.
   Dit jaar was de griepepidemie kort (een paar weken) en zwak, plm. 400 oversterfte, 65.000 ziektemeldingen. De griepgolf was al bijna verdwenen, toen corona de kop opstak en dat is in grafieken heel goed te zien. Dit is niets bijzonders of gemanipuleerd, zoals sommigen hier vast zullen denken. Er zijn zelfs jaren geweest zonder aantoonbare oversterfte, zoals in 2013/2014 en ook 2 en 3 jaar eerder was de oversterfte “slechts” enkele honderden doden.

   Je vindt de corona-maatregelen achterlijk en onverantwoord, hoewel ze veel doden voorkomen. Maar afschaffen ervan zou zoiets zijn als de maximumsnelheid van 30 km/h in woonwijken afschaffen, omdat er immers nauwelijks doden vallen. Probeer het gewoon eens, maar dan wel in je eigen buurt graag. 😉

   1. J.Pz. Coen

    Pietje, ga je nekharen eens knippen. Er komt namelijk alleen maar onzin uit.

    1. Piet51

     @J.Pz.Coen
     “Er komt namelijk alleen maar onzin uit.”

     Wat is die onzin dan? De cijfers over de z.g. verdwenen griepdoden in 2020? Kijk maar naar de cijfers. De info over eerdere griepepidemieën? Kijk maar naar de cijfers. Elke vergelijking met griep gaat mank. Kijk maar naar de cijfers.

     Mijn vergelijking met de maximumsnelheid in woonwijken? O.k., dat is misschien onzin, maar dan is een pleidooi om de corona-maatregelen af te schaffen ook onzin.

    2. Ernest Stern

     J.Pz.Coen staat met de mond vol tanden.

     Best wel zielig.

   2. Blondie

    Mijn stukje richting Piet51 wordt niet geplaatst jammer maar de waarheid is hard.

    1. Piet51

     @Blondie
     Ja Blondie, zo gaat dat. De redactie beslist in al haar wijsheid om jouw zonder twijfel lovende woorden aan mijn adres niet te plaatsen. Best wel jammer, maar voor jou misschien maar goed ook.

  2. J.Pz. Coen

   Precies Blondie, door het vage gedrag van Rutte en de Jonge stapelt de twijfelachtigheid over de bedoelingen van die twee zich tot grote hoogte op. Die van Dissel valt al helemaal niet meer serieus te nemen.

 4. zeester

  We liepen toch al achter de feiten aan dank zij dit kabinet

 5. DubbelZout

  Ik zou zeggen tegen alle Coronawappies:
  U gaat direct door naar het hospice en ontvangt geen behandeling op de IC
  (Vrij naar de gevangeniskaart bij Monopoly)

 6. Rieks

  Het wachten is op de doorbraak, wereldwijd: een erkende autoriteit die bewijst dat corona gewoon een griep is. Waaraan, dat wisten we toch al vooral ouderen sterven. En dat patroon zien we nu ook alleen moest er iemand zo nodig weer met iets nieuws komen.

  1. Piet51

   @Rieks
   Dat zou ik ook graag willen: een erkende autoriteit die bewijst, dat corona gewoon een griep is. Dat zou een heleboel ellende meteen oplossen. Helaas zijn er alleen maar erkende autoriteiten die ervan overtuigd zijn, op basis van eigen onderzoek en dat van anderen, dat corona een levensgevaarlijke epidemie veroorzaakt en niet te streng bestreden kan worden. Die autoriteit die jij en ik zo graag met bewijzen zien komen, zal er nooit zijn. Iedereen die de ernst van corona bagatelliseert blijkt tot nu een leek te zijn. Er zijn alleen wat deskundigen met autoriteit die de genomen maatregelen in twijfel trekken en voor strengere of juist voor minder strenge maatregelen pleiten.

   1. Vriend

    De corona-maatregelen van de overheid zijn staatsterrorisme. De ‘ikdoenietmeermee’ beweging zal -terecht- alleen maar groeien.

 7. Ernest Stern

  “FVD heeft veel begrip voor de actie, VVD-fractievoorzitter Dijkhoff vindt dat hun actie niet kan.”

  Tim kiest zorgvuldig geen partij.

 8. andergeluid

  ach ja voetballers kunnen gewoon op het veld spelen elkaar aan raken binnen de 1,5 meter zij aan zij staan enz enz
  Wielrenners fietsen heel dicht bij elkaar gaan samen hand in hand fietsen enz dat kan allemaal maar wij moeten 1,5 meter afstand houden
  Handbal net zo en nog meer sporten waar helemaal niets van klopt
  Dus of allemaal wel 1,5 meter afstand of allemaal niet.
  Die PCR test die werkt niet hier voor dat heeft de maker zelf bevestigd dus hou op met die onzin en hou op de boel onnodig te slopen en twee deling te zaaien

 9. NationalSniper

  Hoezo verschillend gedacht op de rechterflank? Daar zitten maar 2 partijen: FVD en PVV en die zijn het hier over eens.
  VVD is een links partij. 15-20 jaar geleden nog centrumrechts maar steeds meer naar links geschoven. Zie afbraak defensie en politie, steun klimaathoax, autotje pesten, massa-immigratie, belastingverhogingen. Het is in de praktijk een flink linkse partij geworden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.