Hoera! Binnenhofwatchers zien grote kans dat CDA-coronablunderaar Hugo de Jonge het veld ruimt voor de verkiezingen

Het begint er steeds meer naar uit te zien dat het CDA ondanks de lijsttrekkersverkiezingen van afgelopen zomer tóch op zoek moet naar een nieuwe partijleider. De kans dat Hugo de Jonge sneuvelt wordt steeds groter, zo zien Binnenhofwatchers onder aanvoering van Telegraaf-columnist Wouter de Winther.

Staat Hugo de Jonge straks wel op het CDA-stembiljet, laat staan als lijsttrekker? Je zou zeggen van wel: hij won afgelopen zomer de lijsttrekkersverkiezingen zeer nipt van concurrent Pieter Omtzigt. Maar toch: door zijn volledige mismanagement van het coronavirus (ik noem mondkapjes, testbeleid, lachwekkende maatregelen zoals lichten aan in kroegen om 00:00…) staat zijn positie nu op het spel. Oppositieleiders hebben het portret van De Jonge bij wijze van spreken al op het dartbord in hun fractiekamers gehangen.

Telegraaf-columnist Wouter de Winther ziet het somber in voor de man met de clownschoenen die de rol van minister van Volksgezondheid speelt:

“Toch zagen Binnenhofwatchers rond Prinsjesdag dat minister Wopke Hoekstra (Financiën) zich bijzonder goed thuis leek te voelen in de schijnwerpers, zeker voor iemand die onlangs aan heeft gegeven geen leiderschapsambities voor het CDA te tonen. Hij ontving zelfs verslaggevers thuis en stelde Nederland voor de camera voor aan zijn verloofde.
Speculatie

Het voedt speculatie over de toekomst van Hoekstra, zeker nu de coronacrisis vroeg of laat vat kan krijgen op Rutte en/of De Jonge.”

De Winther heeft het verder over een “somber ogende De Jonge” en memoreert dat pas eind januari de kieslijsten hoeven te worden ingeleverd bij de Kiesraad: tijd genoeg om na Kerstmis nog het roer om te gooien, dus.

Maar behalve de toenemende kritiek is er dus ook de afnemende fysieke gesteldheid. Het takenpakket van De Jonge wordt binnenkort verlicht, om de bewindsman te helpen met het bestrijden van chronische moeheid.

Al met al ziet het er niet best uit voor de christendemocraat. Misschien de gang naar het UWV alvast met potlood in de agenda tekenen? Maar een ideetje, hoor! Dan kunnen wij alvast de champagne koud zetten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. NO8DO

  VVD krantje de Televaag tracht politieke opponenten te kleineren.
  Het is en blijft een vies vodje.

  1. JochemX

   Kijk maar uit, je wordt hier geblokkeerd om niets

 2. Vriend

  Het zal een opluchting zijn als de incompetente onderwijzer en schoenenfetisjist De Jonge het veld ruimt. De man deugt niet en richt veel schade aan. Hetgeen natuurlijk wel tekenend is voor de ondermaatse kwaliteit van het hele kabinet.

  1. Maurits Dekker

   De herenschoenenzaak hier op de hoek zoekt nog een hulpverkoper voor de koopavond en de zaterdag. Misschien is dit iets voor Hugo?

 3. Cor Grijpstra

  test

 4. Cor Grijpstra

  Ho@ra, Hug@ weg en het politi@ke l@ndschap ziet er plots@ling geheel anders uit.
  Het F@D wint de verkiezingen en de PV@ wordt een goede tweede.

  CD@ krijgt nog maar 3 zetels.
  VV@ daalt naar 10 zetels.

  Dit gaat e@ndigen met Ba@det als PM en W@lders als zijn adj@dant.

  1. Cor Grijpstra

   Poeh 🙂 🙂 🙂

  2. Freba

   CDA wordt de grootste partij. Na maart 2021 verandert er niets. Mensen veranderen niet. Hersenen werken n.l. al 30.000 jaar op hetzelfde niveau. Vandaar……..En Wilders zal wel verdwijnen richting Israël. Terug naar zijn kibboets. En vooral daar blijven dus. Intriganten genoeg hier…………..

 5. Henk Albarda

  Laat al die paljassen alsjeblieft zitten.

  Zolang ze blijven zitten, maken ze fouten of, nog beter, blunders. Zolang ze dat doen, temeer kans voor FvD en PVV om met maximale munitie enkele weken voor de eerstkomende TK (Maart 2021??) nog zetels te scoren.

  Immers, uitsluitend diegenen die zich serieus met politiek bezig houden (ook hier slechts een enkeling) hebben een geheugen langer dan 6 weken.

  Zoveel te vaker VVD, CDA, D66, CU en Groen Links hun stommiteiten in de media moeten uitleggen, zoveel temeer kans op zetel verlies voor die partijen!!

 6. Blondie

  Kijk het Linkse Rutte Kartel heeft weer een kop van Jut nodig.

  De zoveelste die opgeofferd wordt door Rutte.

 7. Kretoloog

  Hugo de Jonge gedraagt zich als een clown. Maar het is nogal naïef om te denken dat met zijn vertrek als minister er ineens een ander beleid komt. De ambtenaren van VWS blijven gewoon zitten, net als de medewerkers van het RIVM, het OMT en noem maar op.

  Dus champagne bij zijn vertrek? Nee, laat dat maar in de fles zitten voor een betere gelegenheid.

 8. plakband

  Hugo de Jonge vervangen door een ander ?
  Worden we daar beter van ?
  De vraag is dus: zijn er kartel-politici met nog minder kwaliteiten dan De Jonge.
  Jawel, hele volksstammen.
  De kans dat er een nog grotere prutser komt is dus levensgroot.

  Stemzeweg.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

 9. AidemediA

  NEE niet wegdoen deze clown. Vanaf het begin dat hij minister is, gaat het de verkeerde kant op met de medische veiligheid in Nederland. In de corona crisis heeft hij de ene na de andere blunder begaan. En met hem natuurlijk onze pinokkio. Ik vroeg laatst aan mijn kleindochter van acht jaar, ‘is het een goede maatregel om na twaalf uur de cafés te sluiten’. Zij keek mij aan en vroeg of ik gek geworden was. ‘Opa dat is toch raar, de corona kan toch geen klok kijken?’. Een kind van acht, die snapt dat dit een idiote maatregel is. Ga zo door de Jonge en Rutte, jullie zijn het ministerschap onwaardig.

  1. Fijnproever

   Niet wegdoen schrijft u, en waarom niet ?

 10. Petrazoveel

  Ik hoop het niet voor FvD en PVV maar wat als het CDA opeens dan toch Omtzigt als lijsttrekker inzet?

 11. P. Puk

  Opzouten met die minkukel; laat hij maar schoenen gaan verkopen, maar ook dat zal
  hem wel niet lukken, want daar moet hij bij bukken.

 12. Heras

  Tja, eigen schuld.
  Praktisch niemand wilde de Jonge als lijsttrekker.
  Hoe hij toch won, is mij een raadsel.
  Hoekstra is ook niet zo populair meer nu velen weten dat hij de auteur is van die zg coronabonds. Waardoor wij dadelijk in de armoede zitten en andere landen profiteren van ons zuurverdiende belastinggeld.

 13. vandaag

  zo vlak voor verkiezingen stuivertje wisselen hebben we toch vaker gezien ?

 14. Telex

  Van top tot teen een ziek gezicht

 15. Telex

  Cor, foutje FVD zit aan z’n max en PVV krijgt nog een paar spijtoptanten uit niet academische hoek. En………..Rutte blijft helaas weer zitten. Wopke redt het CDA, en Nederland zit weer met de gebakken peren!

 16. Lex

  Die vent bakt er niets van, leert totaal niet van eerder gemaakte fouten van zijn voorganger.

  Hij moet snel opstappen. Er zijn veel betere kandidaten zoals Pieter Omtzigt.
  zo zie je maar dat de CDA’s totaal de kwaliteit van mensen kan inschatten.

  Pieter Omtzigt was en is een veel betere kandidaat dan die flapdrol.

  Hugo de Jonge die moet weer voor de klas gaan staan daar is hij veel beter in.

  oud Hollands gezegde “schoenmaken houd je bij de leest”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.