Hoppa! Hugo Borst hakt coronabeleid van Rutte in dunne reepjes: ‘Het maakt me kotsmisselijk!’

Programmamaker Hugo Borst, die binnenkort op de buis komt met een nieuwe tv-serie over de zorg voor demente mensen, is razend over de wijze waarop het kabinet-Rutte invulling heeft gegeven aan de bestrijding van het coronavirus. Ouderen zijn gewoon aan hun lot overgelaten, vindt hij: “Ze zaten de godganse dag te wachten tot die godganse dag weer voorbij was.”

Binnenkort is Hugo Borst weer op de buis, met de tv-serie Thuis op Zuid, waarin de voetbalcommentator op bezoek gaat bij demente ouderen. Hij heeft met eigen ogen gezien hoe het kabinet-Rutte in de coronacrisis totaal geen oog voor de ouderen heeft gehad. Dat werd nergens zo goed in beeld gebracht als bij de mondkapjes: die kwamen langzaam beschikbaar voor allerlei sectoren in de zorg, maar bij de verzorgingstehuizen pas als laatste: ‘Het laat zien wat de prioriteiten van Vadertje Staat waren,’ aldus Borst in een interview met het Algemeen Dagblad.

Het virus heeft flink huisgehouden, maar het beleid van de overheid veroorzaakte zelf nog veel meer “leed”, stelt de tv-maker: “In blinde paniek hebben we verpleeghuizen veel te snel dichtgegooid.” Ouderen werden in een isolement geduwd zonder dat er nog om hen bekommerd werd: “Ze zagen hun kinderen of andere mantelzorgers maandenlang niet of nauwelijks. Ze konden niet naar de dagbesteding en er was amper thuiszorg. De meesten van hen kunnen niet facetimen of zoomen, dus zaten ze de godganse dag te wachten tot die godganse dag weer voorbij was.”

Dat neemt de voetbalcommentator premier Rutte en zijn politieke kompanen flink kwalijk. Hij wordt “kotsmisselijk” van hun strijd, en noemt het een “totaal gepolitiseerd debat.” Borst: “Dat alles gebeurt over de ruggen van zorgmedewerkers die na een klaterend applaus nu uitgeteld in de hoek liggen.”

Héél benieuwd, dus, of Rutte dáár nog wat over durft te zeggen tijdens zijn persconferentie vanavond. Of zal hij ‘anderhalve meter, dingdong’ weer als een soort mantra blijven herhalen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. CLoVis

   
  Ruttekop komt gewoon weer met de oude smoesjes:

  “Ik ben diep geschokt”.
  “Ik herken mij niet in het geschetste beeld”
  “Dit/dat is een incident(je)“
  “De verantwoordelijk minister/staatssecretaris kondigt een verregaand onderzoek aan waarvan de resultaten over een half jaar verwacht worden“
  “Met de kennis van nu..”

  1. Factor

   “Het ligt niet aan mij, het ligt aan het virus.”

   1. Jack Flash

    Hugo geeft niet de schuld aan het personeel. Maar aan Rutte en zijn kompanen.
    Word daar maar misselijk van Stern.
    Een beetje begrijpend lezen is aan jou blijkbaar niet besteed.

 2. Jack Flash

  Zet ‘m op Hugo.
  Je bent echt niet de enigste.

 3. Blondie

  Inderdaad Hugo jij durft de waarheid te spreken.

  Rutte heeft heel veel leed op zijn geweten en met zijn angst hype, heeft hij vele oudjes het laatste zetje gegeven, ik merk dat op de soos ook zolangzamerhand de afkeer richting Rutte groeit.

 4. Adriaen

  Rutte drinkt liever thee met die windbuilen van BLM en KOZP dan dat hij naar zijn eigen volk omkijkt.
  Het is om moedeloos van te worden.

  1. Blondie

   Inderdaad Adriaen.

   Deze stelling is mij bij gebleven.

   Rutte praat niet MET ons.
   Rutte praat OVER ons.

 5. Heras

  Er wordt aangifte tegen Rutje gedaan………heerlijk.
  Dit kabinet moet gesloopt worden, zoals ze bij het mkb hebben gedaan.

 6. ikweetwatikwil

  Dank je wel Hugo Borst. Mee eens.

 7. Hamer Sikkel

  De Sparta-fan Hugo Borst is een ervaringsdeskundige, omdat zijn moeder, die steeds dementer werd, in het verpleegtehuis een niet al te goede zorg kreeg (bezuinigingen!), terwijl er nog geen sprake was van een coronavirus.

 8. Lefty

  Op welke politieke partij stemt Hugo Borst?

 9. Kretoloog

  Spuit 11 Hugo Borst geeft ook modder. Na een half jaar al. Poehee, hij durft! Lafbek, eerst de kat uit de boom kijken.

  Er waren er ook die direct al kritisch waren op het kabinetsbeleid tegen Corona. Zoals Marga Bult en Jort Kelder. Maar toen hoorde je Hugootje niet.

 10. Ernest Stern

  “Ouderen werden in een isolement geduwd zonder dat er nog om hen bekommerd werd”

  Dit is lasterlijke onzin van iemand die niets weet van verpleeghuiszorg en verschrikkelijk krenkend voor al die mensen in de verpleeghuiszorg die de afgelopen maanden hebben geploeterd om het leven van bejaarden gezond en dragelijk te houden.

  Ik word kotsmisselijk van dit soort brulapen aan de kant.

  1. Blondie

   Wie is die IEMAND in jouw stukje knul ??

   Er staat ook het BELEID van de OVERHEID zorgde zelf voor nog meer leed.

   De mondkapjes en de beschermende kleding, moesten naar de IC’s en niet naar de verzorgings/verpleeghuizen.

  2. ervi

   Ouderen in verzorgings/verpleeghuizen werden wel degelijk in een isolement geduwd; mochten maandenlang geen bezoek ontvangen.
   En dankzij het gelieg van de moordenaar Hugo de Jonge mocht het verzorgend personeel deze ouderen besmetten waardoor ze stierven, als ze al niet doodgingen van eenzaamheid. Wat denk je dat dit met de verzorgers/ verzorgsters deed?

   Jij bent om van te kotsen Stern, jij brulaap aan de kant.

 11. Michael M

  Rutte 1,2,3 VVD gaat de geschiedenis boeken in als de slechtste regering vol leugens van deze eeuw. Pinocchio is er niks bij. Waar in Frankrijk alles perfect werkt met de mondkapjes en alle economie gewoon verder kan draaien daar speelt Rutte en die baardman van de RIVM voor God. Ze zijn geen God en ze hebben niet altijd gelijk. Sterker nog, in Frankrijk werkt de mondkapjes plicht supergoed. Maar in Nederland hoef je maar 1 consumptie spetter van 1 besmet corona Covid-19 patient te krijgen op je bovenlip dan wou je dat je toch dat mondkapje op had. Stelletje idioten in Nederland met die persconferentie. Doe zoals Frankrijk dat doet. Gewoon de mondkap en de economie en de mens is voor een groot deel beschermd dan die Godspeler baardman RIVM.

 12. Dondervisje

  Als je de reacties hier over Rutte ziet, dan is er geen slechtere MP, maar de meerderheid blijft op hem stemmen, ben benieuwd hoe het de volgende keer gaat, zeker als er weer zo’n komedie weer opgevoerd. Laat je niet in de luren leggen, HIJ HEEFT GEEN BALLEN.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.