Italië steekt nu al middelvinger naar Nederland op: misbruikt EU-coronafonds om eigen belastingen te verlagen

Terwijl in Nederland de broekriem moet worden aangehaald om de economische klap van het coronavirus – verergerd door de verhoogde afdrachten aan de EU – heerst er in Italië een totaal andere sfeer. Daar worden de naar Rome overgemaakte Nederlandse belastingcenten gebruikt om de belasting voor Italianen juist te verlagen.

Wie had dat gedacht? De Italianen gebruiken het coronafonds dat de EU heeft ingesteld nadat Mark Rutte een totaal waardeloze ‘controle’ op de uitgave regelde voor totaal de verkeerde doeleinden. Het idee is om de economie te hervormen, zodat deze op lange termijn meer geld genereert zodat rijke landen als Nederland de boel niet hoeven op te plussen met hun eigen staatskas. Maar Italië heeft een ander plan, en wil vooral cadeautjes uitdelen.

Het Financieel Dagblad schrijft:

“Italië is al vergevorderd met zijn hervormingsplan en wil het Brusselse steungeld deels gebruiken voor belastingverlagingen voor de middenklasse.”

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, lijkt het allemaal fantastisch te vinden en noemt lagere belasting een ‘goed idee om de groei te stimuleren.’

Sywert van Lienden, die meeschrijft aan het CDA-verkiezingsprogramma, zet echter ernstig zijn vraagtekens bij die ‘hervorming’, en zoekt aansluiting bij het altijd met kritische blik getooide Kamerlid Omtzigt: “Feitelijk komen we dan uit in een fiscale transferunie toch, Pieter Omtzigt?”

Ook FVD-leider Thierry Baudet veroordeelt de zet van de Italiaanse regering. Hij is het met Van Lienden eens dat dit betekent dat er een fiscale unie aan het ontstaan is: “Klopt, precies waar ik al tien jaar voor waarschuw,” en verwijst nog een keer naar zijn in boekvorm uitgegeven proefschrift De aanval op de natiestaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Jack Flash

  Met dank aan prutte.
  NEXIT.
  Now!

 2. M.Dikker

  Ah, wie had dat nou verwacht?

 3. NO8D0

  Italië is een derde wereld land ,de corruptie tiert daar welig.
  Italianen hebben veel persoonlijke bezittingen in de vorm van (bijna) afbetaald huizen mooie en dikke auto’s en motoren en een hoge staatsschuld.
  Bij ons andersom.
  Belastingen laag ,veel omzet gaat buiten de belasting om.
  En wij maar hogere belastingen.
  Zou dit item vanavond op het NOS komen?
  Die kans is klein ,om de Nederlanders nog dommer te houden.
  Fvd en pvv krijgen

  1. Logica

   PRECIES!!

 4. Blondie

  Rutte jij als grootste paljas, van waarschijnlijk de toekomstige republiek Nederland.

  Heeft mijn bedrijfspensioen aan de EU geschonken en daar gaan de Italianen nog steeds, met 60 jaar mee met pensioen.

  Nu gaan ze ook nog minder belasting betalen en dat allemaal omdat jij als de grootste gladiool van Nederland wordt gehuldigd.

 5. Buzz68

  Tja… Verbaast me niets.
  Het is eigenlijk ook voor NL de beste remedie. Vooral aan de onderkant van het loongebouw. Meer geld betekent daar meer bestedingen -en daardoor ook weer meer omzet belastingen -en BTW inkomsten…
  – In Calvinistisch NL ondenkbaar natuurlijk.

 6. Cootje

  Maar gelukkig breid de Corona overal uit in zuid Europa , dus laat ze nog maar even genieten , de garanties zijn we toch kwijt , maar hun economie staat bij een volgende golf om omvallen en dan gaan we hier een feestje vieren de zuid Europese banken zitten in elkaar verstrengeld dus wachten op het dominosteentjes in een van die landen en dan kan de Europese vlag naar beneden , en onze driekleur hoog in het vaandel

  1. Logica

   Bootje, de corona wordt misbruikt. Onder dat mom worden hun oorspronkelijke plannetjes doorgedrukt. Maar jij weet dat ook

 7. Cootje

  Je kan Rutte toch wel boeren slimheid toe dichten, we geven de Italianen geld om onze spulletjes te kopen die verdwijnen in de zakken van de multinationals die keren weer uit aan de aandeelhouders . Als de Italianen omvallen zijn hun centen gedekt door onveranderd de Nederlandse belasting betaler. En alsze wel betalen betaald de belasting betaler het bosje tulpen van de Italianen dat noemen geld rondpompen maar er is er maar een die de echte centen verdient heeft de rest is monopolie geld , fijn hè 10 jaaar Pinokkio

  1. Piet51

   @Cootje
   Je begint het spel een heel klein beetje te begrijpen. Ik help je nog een beetje verder. Met het door de EU, en dus ook Nederland, geschonken en geleende geld zou de Italiaanse economie uit het slop geholpen moeten worden. De Italianen willen dat via belastingverlaging doen om zo de koopkracht te verhogen. Of dat de optimale maatregel is of niet, ik weet het niet. Maar met die koopkracht gaan ze kopen. Dat helpt of houdt de Italiaanse economie in beweging, want dan moeten Italiaanse bedrijven leveren of produceren. Voor beide zijn goederen van elders nodig. De interne Europese markt is ook voor Italië belangrijk en dus worden veel goederen daar gekocht, onder meer in Nederland. Van die belastingverlaging profiteren inderdaad Italiaanse en Nederlandse bedrijven en daarmee ook hun aandeelhouders. Maar dat is niet zo heel erg interessant. Die bedrijven hebben veel mensen nodig om aan de vraag te kunnen blijven voldoen en precies dat heet in gewoon Nederlands werkgelegenheid. Dus ook in Nederland. En zo zijn die schijnbare schenkingen en leningen gewoon uit eigen belang gedaan. O.k. ook een beetje uit solidariteit, maar toch vooral om die Europese markt actief te houden. We zijn ten slotte niet voor de gezelligheid samen de EU. Italië is de derde economie van Europa en ons vijfde exportland. Die laat je niet zo maar stikken, want dat is vooral heel slecht voor onszelf. De Italianen hebben bedacht dat belastingverlaging een goede strategie is. Maar natuurlijk is daarover overleg met Brussel geweest. Ik ben ook benieuwd.

   1. vandaag

    blabla bladieblabla

    1. Fortiori

     Moeite met het begrijpen? U krijgt in klare taal opgelepeld hoe het in elkaar steekt. Triest als dit niet wil begrijpen, want dat is het.

     1. vandaag

      ENZ

     2. Ernest Stern

      Ik vermoed inderdaad dat het vandaag inhoudelijk boven de pet gaat.

     3. Piet51

      @Ernest Stern
      Het gaat de meeste mensen boven de pet. Men begrijpt ook niet, dat die aandeelhouders die van die winsten profiteren vooral onze pensioenfondsen zijn en dus hun toekomstige pensioenen. Zo is iedereen gebaat bij het in de lucht houden van alle Europese economieën.
      Dan kan men wel een paar deelnemers hier voortdurend belachelijk proberen te maken, maar profileren zen vooral de eigen onkunde. Gelukkig zijn er hier toch een paar deelnemers die de situatie wel reëel beoordelen en gelukkig niet alleen ter linker zijde.

     4. Ernest Stern

      “Zo is iedereen gebaat bij het in de lucht houden van alle Europese economieën.”

      Dat is juist, Piet51, de EU is een verstrengelde economie geworden waar je niet zonder onvoorstelbare schade een steen uit kunt trekken.
      De noordelijke economie profiteren hier echter vanwege de eenheidsmunt wel meer van dan de zuidelijke. Dat is een structurele wanverhouding die vroeger of later de EU wel onder druk zet. Als we niet bereid die wanverhouding te corrigeren, en daar lijkt me meer voor nodig dan het voorstel van Klaas Knot om ons besteedbare inkomen te vergroten, houden we de euro niet overeind.

     5. M.Dikker

      @Piet51 Altijd gemakkelijk om mensen die tegenstander zijn voor onwetend uit te maken. Momenteel is Nederland de grootste netto betaler AAN de EU. Dus als we de economieën van de EU hoog houden, dan krijgen we ons eigen geld weer terug. Als we geluk hebben. De EEG voldeed prima.

      Daarnaast verliezen we onze soevereiniteit. Wat ene Adolf H. niet gelukt is, probeert men nu in Brussel.

     6. Piet51

      @M. Dikker
      In een gezonde EU heb je altijd netto-betalers en netto-ontvangers. Anders gaat het niet, of je moet altijd geld bijdrukken. Nederland is netto betaler, maar het is kortzichtig om alleen naar de directe geldstromen te kijken. De andere effecten zijn vele malen belangrijker en dan is Nederland één van de grootste profiteurs. We krijgen ons geld meer dan voldoende terug, we verdienen er namelijk veel aan.

      Wat die soevereiniteit betreft, met het trekken van de vergelijking tussen de EU en het Derde Rijk maak je alleen maar, dat je niet serieus genomen wordt.

   2. M.Dikker

    Het is natuurlijk absurd dat je netto betaler bent, terwijl een groot deel van je bevolking moeite heeft met rondkomen!

    Vertel eens wat het verschil tussen Adolf H. en Brussel is m.b.t. het derde rijk, als we in ogenschouw nemen dat Adolf het met geweld deed en tot Jodenvervolging overging en Brussel d.m.v. dicatoriale zetten en met de omvolking. Wat is het verschil?

    1. Piet51

     @M. Dikker
     Zie mijn reactie hier direct boven.
     Die Nederlandse bevolking, vooral ook de lage inkomens, heeft het allergrootste belang bij een gezonde Zuid-Europese economie met inwoners die wat te besteden hebben. Dat is goed voor onze werkgelegenheid en onze pensioenen.

     Je vergelijking tussen de EU en het Derde Rijk is idioot, om het niet al te onvriendelijk te kwalificeren. Je hebt blijkbaar niet de leeftijd om te kunnen vergelijken, of je mist familieleden en kennissen die WO II wel hebben mogen meebeleven en je geïnformeerd hebben. Ik heb familieleden die kampen overleefd hebben. In die verhalen schiet elke vergelijking tussen EU en Derde Rijk tekort.
     Ik ga er niet vanuit, dat je serieus verwacht dat ik of iemand anders aangeeft waar de EU beter is dan wat A.H. voor ogen had.

     1. Ernest Stern

      “ Je vergelijking tussen de EU en het Derde Rijk is idioot”

      Zeker, Piet51, maar deze maffe vergelijking is op DDS meer regel dan uitzondering. Er figureren hier nogal wat mensen die echt denken dat de Europese samenwerking vanuit hetzelfde motief plaatsvindt als het streven van de nazi’s naar een Groot Duits Rijk.

     2. Piet51

      @Ernest Stern
      “Er figureren hier nogal wat mensen die echt denken dat de Europese samenwerking vanuit hetzelfde motief plaatsvindt als het streven van de nazi’s naar een Groot Duits Rijk.”

      Maar dat zijn dan toch mensen die vanaf halverwege het basisonderwijs niet meer hebben opgelet of niet meer mee mochten doen? Of die geen enkel boek, artikel of film over WO II tot zich genomen hebben. Zulke mensen kun je toch niet meer serieus nemen als mensen die weten waarover ze het hebben? Dat zijn toch geen mensen die een serieuze linkse of rechtse bijdrage aan de ontwikkeling van onze samenleving kunnen geven? Zulke mensen zou je toch eigenlijk moeten uitsluiten (cancelen heet dat tegenwoordig)? Dat laatste bedoel ik natuurlijk niet serieus, alleen bekruipt me op een zwak moment de gedachte soms.

     3. Ernest Stern

      “Maar dat zijn dan toch mensen die vanaf halverwege het basisonderwijs niet meer hebben opgelet of niet meer mee mochten doen? “

      Je denkt mogelijk dat het huldigen van absurde standpunten of het aanhangen van complottheorieën een kwestie is van voldoende onderwijs.
      Ik denk dat dit soms een verklaring is maar het huldigen van absurde standpunten en het aanhangen van idiote complottheorieën komt ook voor bij mensen met een goede opleiding. Thierry Baudet is daarvan een voorbeeld, tenzij je denkt dat zijn opvatting dat we uit de EU moeten stappen, de klimaatproblemen niet bestaan, Coro a een onschuldig griepje is en vrouwen verlangen naar overheersing door dominante mannen bewuste leugens zijn en hij beter weet.

     4. Piet51

      @Ernest Stern
      Het is inderdaad moeizaam discussiëren met Baudet. Hij heeft, net als Wilders, boeiende thema’s in de politieke discussie ingebracht. Hij heeft extreme standpunten ingenomen. Allemaal prima. Maar ik heb nu het vermoeden, dat hij op een aantal van die thema’s beter weet, maar niet meer zonder politieke schade van standpunt kan veranderen. Bij Wilders heb ik dat vermoeden veel minder. Dat komt ook door zijn ongenuanceerde stellingname.

     5. homefront

      Jullie (pietje en ernest) duwen je ellenbogen zo diep in elkaars aars niet normaal meer….

     6. homefront

      “Die Nederlandse bevolking, vooral ook de lage inkomens, heeft het allergrootste belang bij een gezonde Zuid-Europese economie met inwoners die wat te besteden hebben.
      Dat is goed voor onze werkgelegenheid en onze pensioenen.”

      Wat een onzin echt niet normaal meer, Nederland moet gewoon haar geld niet over de balk smijten en zeker niet naar dit soort landen overmaken domoor..

     7. eergisteren

      Homefront duwt niet zijn piemel maar zijn elleboog in de aars van zijn vriend. Zo probeerde hij besmetting met Corona te voorkomen. Veilig vrijen noemt hij dat.

     8. vandaag

      ernest omschrijft zijnrelatie met malle pietje , had wat mij betreft achterwege kunnen blijven rugridder

   3. Logica

    Piet, je redenatie klopt wel maar als je zo redeneert dan moeten we ze alles geven wat we hebben. Bij wijze van spreken dan.

    Een Nederlandse overheid heeft als taak de belangen van hun onderdanen zo goed mogelijk te behartigen.

    In ons land zijn veel tekorten in het onderwijs, zorg, etc. Ik hoef je de voorbeelden niet te geven.

    Italië is geen 3e wereldland. Er schijnt een zwarte markt te zijn van 200 miljard per jaar. Ga dat eerst eens innen. Hebben ze meer geld nodig? Ze hebben van alle landen, op 3 landen na, de grootste goudvoorraad binnen de EU.

    Wat doen ze in Zuid Europa nu met die miljarden? Ze voeren atv in, een basisinkomen, verlaging BTW, etc..

    Ik ben duidelijk voor een Nexit. Dat geld krijgen we nooit meer terug. Ik durf er een dure fles wijn met je om te verwedden dat ze binnen 4 jaar, ik verwacht zelfs binnen 2 jaar, weer om onze solidariteit vragen. Je zult dan ook zien dat er van al die harde voorwaarden niets gekomen is.

    Ja, de Nexit gaat een hoop geld kosten maar we zullen herstellen. Vanaf 1 januari zal de Brexit echt ingaan. Ook in het UK gaan ze het merken maar zullen we hen over 3 jaar
    Of ze nog blij zijn met de Brexit? Ik acht die kans bijzonder groot.

 8. Adriaen van Bergen

  Ik snap het precies.
  Het geld is bedoeld om Salvini en Le Pen de wind uit de zeilen te nemen.
  De kiezers worden keihard, met ons geld, omgekocht.

  1. evil knievel

   Daar zit wat in Adriaen!🤔

 9. Yoyo

  Wie had dat gedacht:

  ” Van ineens niet meer goed rond kunnen komen,
  naar gratis op vakantie naar het mooie Rome?”

 10. Stanly2000

  Wees gerust, mensen. Rutte trapt keihard op de rem!

  1. Logica

   Haha, de man is zóóó doorzichtig. Rutte bedoel ik natuurlijk.

 11. RvdBe

  Denk niet dat Rutte hier een 2s sorry 3e, 4e5e 6e 7e……..keer in gaat trappen!

 12. J.Pz. Coen

  Wat heeft het nog voor zin om jezelf hier nog druk over te maken? Wat je Rutte ook voor zijn voeten gooit, welke escapades er ook van ons geld worden gemaakt, het blijft toch met miljarden tegelijk overgemaakt naar deze mafia staat. Er is maar één remedie tegen deze waanzin en dat is dit kartel volgend jaar het torentje uitblazen. Naar rede wordt niet geluisterd, alles is al lang bekokstoofd. Nederland is de geldautomaat van Europa en zolang Rutte de hoogste baas is zal dat alleen maar erger en erger worden. Alleen een Nexit zal een einde maken aan deze gelegaliseerde diefstal, een andere mogelijkheid is in de huidige situatie niet meer voorhanden.

 13. Filthje

  Zijn jullie al klaar voor Rutten4

 14. Cootje

  In Spanje en Frankrijk doet Corona uitstekend werk , nu nog even een vrienden dienst aan Italië , en de boel gaat plat en de ondemocratische gebakje Ursela von der leyen , gaat een sigaartje krijgen waar geen kindje meer mee te maken is . Dat Corona de boel zo uiteen kan laten spatten , kost een beetje economische groei maar je haalt de haren uit de boter

 15. vandaag

  dank je wel oor prutte samen met dat miljard extra naar de EU vern3uk je elke belasting betalende burger. Je moeder zal vast trots op je zijn struikrover

  1. Ernest Stern

   In welke taal is deze bijdrage geschreven?

   1. vandaag

    enz

   2. Factor

    etc

 16. Meriadoc Brandebok

  Men denkt altijd dat Nederland een keus heeft, maar dat heeft zij niet. Je maakt óf geld over naar Zuid-Europa, óf de hele rotzooi klapt uit elkaar, het monetaire systeem dondert in en de schade is niet te overzien. Het enige wat Rutte kan doen is de scherpe randen wegvijlen.

  Om deze waanzin te stoppen moet Duitsland terug naar de D-mark (wat nooit gaat gebeuren), waar Nederland haar gulden weer kan koppelen, of de Euro moet worden opgeknipt in een Noordelijke en Zuidelijke variant (wat met de huidige politici in Berlijn ook niet gaat gebeuren).

  We zitten gevangen in de strop die Mofrika en de Fransozen ons om de nek hebben gelegd.

  1. vandaag

   enz

  2. Grasmaaier

   Meriadoc kletst en liegt: we zitten niet gevangen – Nederland kan te allen tijde uit de EU stappen. Net als Engeland hebben wij die mogelijkheid. Nog wel.

   1. Meriadoc Brandebok

    De economische integratie van Nederland in het continent is inmiddels zo groot, dat zo’n Nexit geen mogelijkheid meer is. Helaas.

    1. vandaag

     dom leeg gewauwel , zoals onlangs voorgelegd aan de linkse adepten alhier zijn alle handelsverdragen E.E.G 1970 + T.I.R regelingen volledig intact en gewoon bruikbaar. We kunnen dus morgen gewoon stoppen met de parlementaire EU indien de politieke wil aanwezig is.

     d666 heeft het wetsvoorstel om verplicht te stellen dat we lid moeten zijn van de EU nog steeds niet door beide kamers kunnen loodsen.

     stem sociaal , stem PVV , NEXIT NU

     1. Grasmaaier

      Zo is het, vandaag. Als betaalde overheidstro*l is het Meriadoc zijn taak om voortdurend te spuien dat een Nexit onmogelijk, onhaalbaar en onbetaalbaar is.

      Allemaal slap gezwam. Als we willen kunnen we morgen de procedure opstarten om eruit te stappen. Nederland is onmisbaar in Europa dus kunnen we op gunstige voorwaarden nieuwe handelsovereenkomsten sluiten.

     2. M.Dikker

      Precies. De EU kost ons veel meer dan het oplevert. Het ergste is nog wel dat we onze soevereiniteit kwijt raken.

     3. vandaag

      idd , de hork ursula wil nu zelfs bepalen hoe wij onze zorg moeten inrichten, daar vangt die heks 1500 euro per dag voor

     4. M.Dikker

      @Grasmaaier. Liefst vandaag nog!

     5. Ernest Stern

      “Als betaalde overheidstro*l is het Meriadoc zijn taak”

      Grasmaaier is te intelligent om niet te weten dat er niet zoiets bestaat als betaalde overheidstróllen maar hij blijft deze leugen in de richting van Meriadoc gewoon eindeloos herhalen.

      Eigenlijk is dat behoorlijk min.

     6. Factor

      etc aka enz

     7. Meriadoc Brandebok

      @Grasmaaier

      Een onjuiste veronderstelling, en ook een tikkeltje naïef.

     8. Grasmaaier

      Afgelopen week sprong Meriadoc bij een akkefietje voor Ernest Stern in de bres. En voor wat hoort wat, dus nu Brandebok onder vuur ligt, komt Stern uit zijn schuttersputje en springt zijn partner in crime direct bij.

      Het is niet zo gek dat veel reaguurders er stellig van overtuigd zijn dat Ernest en Meriadoc een en dezelfde persoon zijn.

     9. M.Dikker

      @Meriadoc Brandebok. Nee hoor! Niks naïef. De EEG voldeed prima. Nu zijn we overgeleverd aan het zgn. vierde rijk. Wat ene A.H. niet schaffte, probeert men nu te schaffen. We hebben NEE gezegd tegen de Europese Grondwet. Men heeft het een nieuwe naam gegeven en HOP; alles wordt er doorgedrukt. En Nederland staat aan de minkant van het lijntje. NEXIT!

     10. Ernest Stern

      “Het is niet zo gek dat veel reaguurders er stellig van overtuigd zijn dat Ernest en Meriadoc een en dezelfde persoon zijn.”

      Grasmaaier laat laf in het midden of hij dat ook denkt.

     11. Ernest Stern

      “ We hebben NEE gezegd tegen de Europese Grondwet.”

      Dat gebeurde in een flodderig referendum waar veel verschillende motieven en argumenten hopeloos door elkaar liepen.

      Belangrijker is het feit dat een grote meerderheid van het Nederlandse volk voorstander van de EU is.

     12. M.Dikker

      @Ernes Stern. Hahaha, ik had gevraagd om niet meer op mij te reageren. Maar nu blijkt dat je toch iets inhoudelijks kunt schrijven, wil ik daar wel over discussiëren. Ik denk dat de meerderheid van de Nederlanders voor een NEXIT is. We verliezen onze identiteit, onze soevereiniteit en we betalen voor iedereen en iedereen z’n moeder, behálve voor de Nederlanders. Heb je ook een betrouwbare bron waaruit blijkt dat de meeste Nederlanders pro-EU zijn?

     13. Factor

      enz

     14. Ernest Stern

      @Dikker

      ht*ps://www.nu.nl/politiek/5860602/eurobarometer-grote-meerderheid-nederlanders-zou-tegen-nexit-stemmen.html

     15. Factor

      nu.nl etc

     16. Logica

      @Ernest. Klopt. Op dit moment zou de meerderheid waarschijnlijk tegen een Nexit stemmen.

      Maar zouden ze dat doen vanuit verstand of vanuit emotie? Ik zeg vanuit emotie. Hoe komt dat? Ik denk omdat deze meerderheid hun informatie alleen krijgt van TV en radio. Ze kijken niet naar andere bronnen op bijvoorbeeld DDS, UP!N Network, Jensen, Common sense TV, etc.

      Ik zeg niet dat die de waarheid in pacht hebben maar dat heeft de NPO ook niet met hun eenzijdige berichtgeving.

      Daarom ben ik een groot voorstander van referenda. Er zullen debatten komen voorafgaand aan een referendum. Mensen zullen hier naar kijken als ze een stem willen uitbrengen. Voor en tegenstanders mogen hun visie inbreng een en het volk mag kiezen. Dat maakt ze meer bewust en de meerderheid mag beslissen. Blijkt achteraf dat ze toch de verkeerde keuze hebben gemaakt dan is dat zeker een leermoment. Rutte zou misschien 2x een debat hebben gewonnen, wat ik overigens betwijfel bij een weerwoord, maar geen 3e keer.

   2. Logica

    Nou Grasmaaier, ik betrap Meriadoc op een serieuze reactie met inhoud. Ik moet er ook even aan wennen maar dit verdient wel een compliment.

  3. Logica

   De scherpe randen wegkijken en blijven betalen. Je zegt het goed. De patiënt is ziek. Het medicijn (,nexit) gaat heel veel bijwerkingen hebben maar uiteindelijk herstelt de patiënt. Geen medicijn (nexit) betekent decennialang pijn zonder uitzicht op herstel.

   Waar kies jij voor?

   1. Meriadoc Brandebok

    Een handelsnatie welke overwegend afhankelijk is van de Duitse economie kan zich niet ontworstelen aan een samenwerking die door hetzelfde Duitsland wordt aangevoerd en nagestreefd. Dat is de bittere realiteit van de Europese integratie. Economisch is Nederland continentaal geïntegreerd, maar cultureel-mentaal zoekt het haar oorsprong in de zee. Uit de EU stappen is simpelweg geen mogelijkheid, net zo min als een opt out.

 17. Logica

  Ik had laatst een voorspelling gedaan. Iedereen weet dat Wilders hard heeft gevochten voor een bonus voor verpleegkundigen. De regering wilde er niet aan. Toen zei ik: let maar op, op prinsjesdag maakt de koning (tekst van de regering) bekend dat ze de verpleegkundigen een bonus gaan geven. Ik gokte op een bedrag tussen de 1000 en 1500 euro. Zo vlak voor de verkiezingen mag Wilders natuurlijk niet met de eer gaan strijken. Het kwam precies uit. Eigenlijk wilde de regering er niet aan en werd het stil na de belofte totdat Wilders er weer over begon.

  Ik kan heel veel dingen niet maar heb door ervaring veel mensenkennis gekregen. Een glazen bol heb ik zeker niet. Wel heb ik het vaker bij het het rechte eind gehad. Geldt ook voor het spelletje dat Rutte speelde met die miljardengiften aan de EU. 3x nee zeggen en vervolgens ja en terug te kunnen gaan naar Nederland om te zeggen dat hij zoveel voor ons land heeft binnen gehaald. Niemand weet wat die strenge voorwaarden zijn. Die van 20 jaar geleden kennen we wel. Meer dan 3,% begrotingstekort? De EU komt met een boete. Nooit gebeurd.

  Nu zeg ik , ik hoop van niet, dat Rutte de verkiezingen gaat winnen. Dat baseer ik niet op de peilingen maar ik vergelijk Rutte met Wim Kok. Charisma, ontspannen en dat schept vertrouwen. Daar stemmen mensen op, ook al zullen velen twijfelen in het stemhokje.

  Italië gaat binnen 4 jaar absoluut weer vragen om geld. Is er hervormd? Zeker en Rutte zal dat op gaan noemen. Kijk je objectief dan gaat het misschien om 0, 1 % .

  Vergelijk het maar met dit voirbeeld: ons product is verrijkt met Aloe Vera (goed voor de huid).
  Dat klopt. Er zit Aloe Vera in maar zo extreem weinig dat het geen effect heeft. Maar dat weet de consument niet. Zo werkt het ook met Rutte.

 18. Roel van de Laak

  Bedankt Rutte…

 19. rexm

  Wat maakt het uit, Nederland is toch gekke Henkie geworden door het slappe linkse beleid van een zogenaamde rechtse VVD hopman.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.