Ja hoor! D66-ministers willen Nederland transformeren tot EU-wingewest, maar wel even poseren in rood-wit-blauw!

De kledingkeuze op Prinsjesdag is een grof schandaal. Althans, als je kijkt naar de outfits van de drie vrouwelijke D66-ministers. Zij kozen voor een ensemble zodat ze gedrieën de kleuren rood, wit en blauw vormen. De kleuren van de vlag van Nederland. Van hen soevereine, vrije en onafhankelijke Nederland. En precies daar wringt het ‘m.

D66 wenste ons iets na het middaguur een “fijne Prinsjesdag.” Nou ja, insgelijks, dan maar. Maar voor de begeleidende foto zou de hele partij zich eigenlijk flink moeten schamen. We zien de drie bewindslieden van de sociaal-liberale partij op een rijtje staan: Ingrid van Engelshoven in het rood, Kajsa Ollongren in het wit en tenslotte de kersverse D66-leider Sigrid Kaag in het blauw. Een leuke gimmick: de drie vrouwen zijn met z’n drieën de kleuren van de Nederlandse vlag.

Op zich best een aardig geintje: wat betreft outfits moeten de politici altijd opboksen tegen de Partij voor de Dieren die in een gekke doch aandachtsgrijpende outfit komt opdagen. Als minister moet je toch iets serieuzer overkomen dus dan maar zo’n ensemble.

Jammer alleen dat het D66-bewindslieden zijn die deze truc uithalen. Want als er één partij is geweest de afgelopen jaren die niets heeft gegeven om de onafhankelijkheid en de zelfredzaamheid van Nederland, dan is… inderdaad… D66 wel.

Nog geen twee weken geleden vertelde Sigrid “blauw” Kaag namelijk wat haar ambities zijn als nieuwe partijleider. Heel simpel: meer macht aan Brussel geven. Dus minder rood-wit-blauw, en méér twaalf gele sterren. Lees zelf maar:

“De nieuwe D66-leider Sigrid Kaag wil dat Nederland het voortouw neemt bij een verdergaande Europese integratie. Brussel moet meer slagkracht krijgen, bijvoorbeeld op het gebied van defensie. ‘Betekent dat een opoffering van nationale soevereiniteit? Ja, daar moeten we eerlijk over zijn.’”

Dat amper een halve maand later deze zelfde minister leuk staat te poseren met de kleuren van de vlag terwijl ze eerder nog pleitte voor de de facto opheffing van de Nederlandse onafhankelijkheid, is eigenlijk wel een gotspe te noemen. Maar goed: zulke lage streken zijn we van D66 inmiddels wel een beetje gewend geraakt, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Ernest Stern

  Een wingewest is Nederland binnen de EU bepaald niet; we hebben ons als land in de EU enorm verrijkt ten koste van de zuidelijke lidstaten.

  1. Mushroom2100

   Onderbouw dat eens.? Ik denk namelijk dat bijvoorbeeld hun staatsschuld er al anders had kunnen uitzien als ze een paar jaar langer zouden door werken en ze gewoon wat efficiënter omgaan met alle mogelijkheden op het gebied van handel en infrastructuur die daar net zo voor handen is als hier.

   1. palko

    @Mushroom, Ernest Storm had een droom. Zal wel een natte droom zijn geweest.
    Wat een giga onbenul is me dat. Hopenlijk krijgt deze sukkel binnenkort van vergeetachtigheid. En vergeet hij wakker te worden. Dan hang ik de Nederlandse en Hongaarse vlag uit.

    1. Mushroom2100

     Ja ach t’was zo’n typisch linkse kramp opmerking van Ernest die je zo vaak ziet als de realiteit niet voldoet aan hun vertroebelde idealen. Dan krijg je of een onzin reactie of een blaartrekkende vergelijking waar ze zich achter kunnen verschuilen zodat ze het werkelijke probleem niet hoeven te benoemen.

    2. Ernest Stern

     Heb je nog een inhoudelijk argument, palko, of is dat te hoog gegrepen?

     1. Factor

      enz

     2. palko

      Voor giga sukkels als jij is alles te hoog gegrepen. Bij het uitdelen van de hersencellen heb je gegarandeerd voor een verkeerd loket gestaan.

   2. Ernest Stern

    De zuidelijke lidstaten zijn gebonden aan de gemeenschappelijke munt en kunnen hun exportpositie niet verbeteren door de hun munt te devalueren. Dit brengt landen als Nederland en Duitsland in een zeer gunstige exportpositie en een extreem groot overschot op de betalingsbalans.
    Er spelen meer factoren maar dit is de kern van de zaak.

    1. Mushroom2100

     Dat gezegd hebben kunnen we concluderen dat Europa hun niets brengt en ons een molensteen om de nek heeft gelegd waardoor de een de ander naar beneden trekt. Europa als één groot conglomeraat in stand houden zal nooit wat worden. De Britten snapten dat al. Nu wij nog.

     1. Ernest Stern

      Van een molensteen is geen sprake, integendeel, we zijn schatrijk geworden van de EU.

     2. Factor

      etc

  2. Blondie

   Noem eens één punt, waarop de inwoners van Nederland zich hebben verrijkt.
   Nederland is nog steeds Netto betaler.
   De EU heeft ca 1 miljoen gelukszoekers / honingpot likkers, in Nederland gedumpt.

  3. Jack Flash

   Ha ha! Precies omgekeerd dus.

  4. evil knievel

   🙈

 2. Winfrida

  De koning is koning van Nederland. Dus dat kan niet missen. Maar is deze partij toch nog trots op Nederland of is het een beetje sarcasme voor de koning?

  1. Blondie

   Kijk de kosten voor de club van WA lopen uiteen, de een noemt ca 45 Miljoen en de ander noemt ca 350 Miljoen Euro.

   Dus gewoon middelen via de marktmethode, komt dat neer op ca 200 Miljoen Euro per jaar, ca 560000 Euro per dag.

   Een goede vakkenvuller, die ook nog goed kan spiegelen, pakt ca 40 Euro per dag.

   1. Winfrida

    @Blondie

    De koning zeg dit, de koning doet dat en Maxima is natuurlijk geen echte koningin. Bij de NOS lusten ze er wel pap van. Wat een toneelspel!

   2. Gebande3

    Dus gewoon middelen via de marktmethode

    Kunt u wat meer vertellen over de marktmethode?

    1. Blondie

     Jawel, maar niet aan onruststokers.

     1. EvertB

      Je kunt het dus niet, blondie. Helemaal geblokkeerd omdat je nu met de billetjes bloot moet.

 3. O.k.

  Zolang ze rechtop staan is het de Franse vlag 😉
  Tijd dat ze alle 3 horizontaal gaan op een stapel

  1. O.k.

   Oeps omgekeerde Franse vlag

   1. Jack Flash

    Drie randdebielige namaakwijven op een rijtje in rood wit blauw.

    1. Cootje

     En dan staat Rob Jetten met de regenboog vlag er niet bij maar dat zou ook een vlag op een strontschuit zijn

 4. Benny

  De wolven van ddr66 in rood wit blauwe schaapskleren…… levensgevaarlijk deze mensen

 5. Brenda Welsh

  Mijn Kajsa ! Weergaloos goed gekleed.5

 6. evil knievel

  Die godvergeten LANDVERLAKKERS zouden zich moeten schamen,de driekleur ONWAARDIG!🤢🤮

 7. Cootje

  Gelukkig handhaaft Corona zich uitstekend in zuid Europa om al hun mankementen bloot te leggen, de banken staan daar om omvallen en hebben waarschijnlijk nog een klein zetje nodig , de staatsteun van de ECB gaat niet helpen want aan een dood paard trekken levert stink eieren op

  1. Piet51

   @Cootje
   En waarom ben je blij als Italië omvalt? Heb je enig idee hoeveel wij exporteren naar Italië? Italië hoort voor ons meestal bij de top-5. Een paar jaar geleden exporteerde we ruim 20 miljard naar dat land en dat zal niet minder geworden zijn. Dat valt dan voor het grootste deel weg. Waarom dacht je, dat Nederland zo graag Italië in de lucht houdt? Als je dat wenst, heb je blijkbaar niet veel goeds voor met ons land.
   De top van onze exportlanden bestaat overigens helemaal uit EU-landen met de VS als enige uitzondering. Maar de VS staan niet op 1.

   1. Ernest Stern

    “En waarom ben je blij als Italië omvalt?”

    Cootje hoopt dat de EU ontploft. Dat is niet in zijn belang en ook niet van zijn landgenoten maar leg hem dat maar eens uit.

    1. vandaag

     Het is niet de vraag of de EU ontploft maar wanneer, verder voor dit gewauwel

     enz

     1. Ernest Stern

      Het is natuurlijk denkbaar dat de EU over een eeuw of twee ontploft. Deze eeuw is dat niet te verwachten.

    2. vandaag

     enz

 8. andergeluid

  ik zag een stukje van de NOS dat Minister van Engelshoven bij de kapper zat de kapster droeg wel een mondkapje maar raakte Ministervan Engelshoven wel gewoon met haar hand aan om haar op te maken.
  Dat kan wel maar je mag geen handen schudden en binnen de 1,5 meter komen
  wat een lachertje en maar vol blijven houden dat het allemaal zo erg is
  Burgemeester van Zanen liep ook binnen de 1,5 meter van zijn collega maar dat kan wel en bij het interview na troonrede liepen ze ook te dicht bij elkaar om naar de microfoons te lopen.
  een groot theaterstuk is het.
  en die hele pcr test werkt niet dus Nederland moet open dit kost de economie miljarden en 100.000 den werklozen.

 9. ervi

  Hey, dat zijn de de D66 prostituees.

 10. andergeluid

  Mooi gezicht daar staat aan dik 510.000 euro aan salaris en wat doen ze er voor Nederland slopen ons geld weggeven enz enz enz .
  Lang leven de hoge salarissen van het kabinet
  Tel even alle salarissen van het kabinet of de hele tweede kamer
  als je dan nog tijd over hebt dan ook de eerste kamer want dat zijn ook geen vrijwilligers.
  dan alle ambtenaren die nodig zijn om b.v briefjes rond te brengen water en koffie in te schenken de briefjes tikken die ze voor mogen lezen enz enz
  En de hele ambtelijke molen die in de gebouwen werken.
  En wat komt er uit dat we elk jaar meer moeten betalen en dat er steeds meer geld weggegeven word aan allerlei landen en hobby clubs en wij onze soevereiniteit kwijt raken

 11. Bes Tolen

  Eem volstrekte idioot als ES probeert te irriteren. Dat is misbruik.

 12. Bes Tolen

  Europa wordt door de meest achterlijke en machtige groeperingen, die Europa al lang ”rijk” is, altijd al gechanteerd. Italië in het bijzonder waardoor gekozen regeringen zoals die van Berlusconi hun plannen om orde op zaken te stellen telkenmale en dat is bij Berlusconi vijf keer, op grove wijze gedwarsboomd zagen. Dat is het wezenlijke schandaal en niet al die laster, die over Berlusconi ten onrechte werd uitgespreid. Zo beheersen de eeuwige leugens Europa.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.