Ja hoor, daar komt de opvolger van open grenzen EU-verdrag Marrakesh! EC-president Ursula: ‘Niet optioneel!’

Riemen vast en helmen op, want de EU gaat weer eens aan de migratieregelgeving morrelen. EU-president Ursula von der Leyen vindt het namelijk de hoogste tijd voor een nieuw migratiepact voor de hele Unie, en waarschuwt immigratiesceptische landen alvast dat het nakomen van “morele verplichtingen” niet optioneel zal zijn.

De Europese Unie is nog altijd niet tevreden over de inspanningen van EU-lidstaten met betrekking tot het openen van de grenzen. In Oost-Europa blijven ze potdicht, en ook in het Westen kan je nog altijd niet ongefilterd binnenkomen. De Europese Commissie is het met die gesloten grenzen niet eens, en waarschuwt dat landen hun “wettelijke en morele verplichtingen” moeten nakomen. En om te garanderen dat dat ook écht gebeurt, kondigt Ursula von der Leyen ook alvast een nieuw verdrag aan. Een nieuw Europees migratieverdrag, als de opvolger van de pro-opengrenzenovereenkomst van Marrakesh.

Von der Leyen:

“Volgende week zullen we het Nieuwe Migratiepact introduceren. We nemen de menselijke en de humane benadering. Het redden van levens op zee is niet optioneel en de landen die hun wettelijke en morele verplichtingen nakomen, of meer blootgesteld zijn dan anderen, moeten kunnen rekenen op de solidariteit van onze gehele EU.”

Europese landen kunnen zich dus gewaarschuwd weten: Brussel staat te trappelen om de leiding over de immigratiewetgeving over te nemen, om de grenzen verder open te gooien.

In Nederland hebben nog niet veel politici gereageerd op deze nieuwe ambitie van Von der Leyen in verband met Prinsjesdag en de APB. Toch laat Forum voor Democratie weten ‘zich hier in ieder stadium tegen zal verzetten.’ Wordt dus vervolgd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. hans-e-pans

  Wie had er iets anders verwacht dan dit?

 2. Tom Bombadil

  Ok, dan gaan we meer immigranten hierheen halen. Maar dan moeten ze in europa niet raar opkijken dat de “gewone” burger zich genoodzaakt voelt om een vuurwapen aan te schaffen om zich evt te kunnen verdedigen. Meer immigranten betekend meer overlast, meer verdeeldheid en minder draagvlak om echte vluchtelingen op te Vangen. Dit gaat zo uitlopen op een burgeroorlog. Ik persoonlijk ben het al aardig beu om overal maar te horen hoe racistisch ik ben. En dat ik een fascist zou zijn als ik op Forum stem.
  Deze week is in Nigeria een 13 jarig jongetje veroordeeld tot 10 jaar cel omdat ie Allah zou hebben beledigd in een gesprek met een vriendje van hem. En ze verwachten dat wij zulke mensen met open armen ontvangen??
  Elk jaar worden er duizenden meisjes vermoord uit eerwraak, dezelfde mensen die zeggen voor de lgbt communitie te strijden staan de volgende dag hypocriet moslims met open armen te ontvangen.

  1. Armilus

   @t b
   Je kletst behoorlijk uit je nek.
   Alle moslims gooi je op één hoop.

   Baudet ziet de goede dingen in de islam, persoonlijk zie ik het liefst alle religies verdwijnen.

   1. Tom Bombadil

    Haha haha ik klets niet uit mijn nek. Alles wat ik zeg is te bewijzen.
    En waar gooi ik alle moslims op 1 hoop? Ik maak onderscheid tussen immigranten en vluchtelingen. Ik had misschien duidelijk moeten maken dat dat jongetje dat veroordeeld is wat mij betreft welkom is. (hij moet vluchten en vrezen voor zijn leven zelfs na de onterechte gevangenis straf)

    En als fvd stemmer hoef ik t zeker niet op alle punten met Thierry eens te zijn. Ik zie geen enkel goed punt in welke religie dan ook.

    1. M.Dikker

     Precies. Mensen die vanwege hun geaardheid of hun (christelijke) geloof in gevaar zijn in eigen land, zijn welkom. De kampen in brand stekende, asieleisers niet.

  2. Loelap

   In een tweet van Timmermans ongeveer een jaar geleden zegt hij; “We moeten 120 miljoen Afrikanen binnenhalen vanwege de vergrijzing, ik ga me hier persoonlijk hard voor maken”.

   Het is dus gewoon de bedoeling van de EU om veel mensen te importeren.

   Je mag je afvragen wat al die miljoenen Afrikanen hier moeten doen en waar ze moeten wonen.
   Het kwalijke is dat het naïeve clubje mensen wat hier over beslist in hun blanke villawijk (nog) geen last heeft van de gevolgen van hun beslissingen.

  3. Opa73

   Dat heb ook gelezen en een 22 jarige zanger moet worden opgehangen omdat hij enige kritiek had in zijn liedjes tegen de islam en dat geloof halen we hierheen met duizenden, helemaal gestoord.

 3. Armilus

  Dat FVD wordt hier wel erg gepromoot.

  1. M.Dikker

   En terecht. PVV is ook goed.

  2. Tom Bombadil

   Ach ja, zouden ze ook neutraal zijn op de linkse (fake) nieuws site’s????

 4. Bunky01

  Hoogtijd dat Frau von der Leyen is 4 toontjes lager gaat zingen. Heeft dat mens nu nog niet in de gaten dat deze plannen alleen averechts gaan werken ?

 5. M.Dikker

  Ach ja en als de asieleisers te lang moeten wachten, ligt er in totaal een bedrag van 65.000.000 voor ze klaar.

 6. gargamel

  Ik denk dat deze verklaring bewijst dat met het EU-lidmaatschap elk land zijn soevereiniteit verliest.We zullen zien hoe Orban, Kurz en anderen zullen reageren en wat Brussel kan doen.

  1. M.Dikker

   Wordt dat je nu pas duidelijk?! Het was al lang duidelijk. We moeten naar de pijpen van Brussel dansen! We hebben in 2006 TEGEN een Europese Grondwet gestemd. Men geeft het een andere naam en hop, ze gaan gewoon door met het plan.

 7. evil knievel

  WAL-GE-LIJK!🤢🤮

 8. vandaag

  Deze hork sleept ruim 1500 euro per dag uit de kas voor eigen gewin ! Dag in dag uit.

  NEXIT NU , ga maar een baan zoeken secreet

  stem sociaal stem PVV

 9. Blondie

  Dit is gewoon wat Links Nederland op de rol heeft staan, de omvolking gaat te traag, dus snelheid maken met de aanvoer van gelukszoekers.
  De Nederlandse oudjes lossen we zelf wel op.
  Boven een bepaalde leeftijd, geen entingen meer tegen bv de griep.

 10. Maurits Dekker

  De dreigementen vanuit de EU en de openlijke vijandschap tegen de Europese volkeren wordt steeds ernstiger.
  Tijd voor NEXIT.

 11. Stanly2000

  Misschien helpt dit met het bepalen van uw partij in maart 2021.

 12. Cootje

  Niet in de war zitten , Corona gaat de verschillen in Europa heel precies op een rijtje zetten , en dan blijft er niet veel meer van over, zuid Europa is al failliet de banken daar hebben geen vel meer over op hun botjes , en de financiële markten geloven nog een beetje in het ECB monopolie geld , maar de tweede Corona golf gaat het zetje geven , en dan weten we dat het einde van de ondemocratische scheven verhouding met zuid Europa is afgelopen. Mensen die niet werken niets produceren en alleen hun hand op houden en leven van corruptie moeten het zelf maaruitzoeken

 13. PG

  He-le-maal van het padje. Waar is de realiteitszin van deze mensen?
  Wat een idioten!!!

  Het is dan wachten op grote groepen mensen die hier fel en met grof geweld tegenin zullen gaan. Ik ga niet ontkennen dat ik dit met groot enthousiasme zal toejuichen.

 14. Henk Albarda

  Brussel in paniek.

  Grappig dat paljas von der Leyen deze plannen introduceert, waarmee ze, en dat weet ze, de voltallige burgerij van Europa tegen zich in het harnas jaagt.

  Dan nog het gekrijs van timmerfrans dat hij wel even de hele wereld duizenden miljarden zal laten uitgeven om de temperatuur op aarde over 10 jaar met 0,000007 * MINDER te laten stijgen, en de paniek is duidelijk.

  Brussel weet dat ze de burger tegen hebben en dus maken ze gewoon nog meer lawaai.

  Groen links en d66 willen graag een EU dictator omdat ze denken dat zij dat zullen worden, en rutte heeft die partijen nodig voor zijn eigen belang, dictator baan in Brussel, dus die probeert ook uit alle macht veel links lawaai te maken.

  Stern, beukman, brandebok, met al jullie leugens gaan jullie het niet redden.

 15. Opa73

  Het is een wonder dat dat vrouwmens daar zit maar ja een vriendin van Mütti Merkel want in Duitsland was ze niet meer houdbaar als Minister van defensie daar had ze er een complete chaos van gemaakt en moest ze weg en dan ongekozen leider van de EU, komt ongeveer op hetzelfde neer als de kartelpolitiek hier in NL, zie Buma, Pecholt, timmer, Rosemuller, etc, etc. als je maar van de juiste politieke partij bent.

 16. RvdBe

  Rutte: hier ga ik niet mee akkoord.
  op deze manier ga ik niet akkoord.
  er zal nog veel onderhandeld worden.
  we gaan de goede kant op.
  we hebben een akkoord.
  Gaaaaaaaaaaap

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.