Kabinet geeft horeca nu definitief een corona-nekslag: om 22.00u allemaal dicht en veel minder aanwezigen

De horeca is het kind van de rekening geworden van de tweede lockdown die Nederland vanaf morgen kent. Voornamelijk cafés en andere horeca-instellingen zullen de prijs betalen voor de tweede golf, en om 22.00u ’s avonds allemaal de deuren moeten sluiten. Of die maatregel helpt, weten we echter pas over drie weken.

Vanavond is er weer een coronapersconferentie van premier Rutte en stuntelbobo Hugo de Jonge. Voor het eerst in maanden worden daar ook écht strenge maatregelen in aangekondigd: het aantal personen dat bij elkaar mag komen gaat drastisch naar beneden, en reizen naar de grootste steden wordt op het laagst mogelijke pitje gezet. In supermarkten wordt er strakkere regie gevoerd en ook kappers worden aan een strenger regime onderworpen.

Maar geen sector wordt zo hard getroffen door de nieuwe maatregelen als de horeca. Die zullen hun openingstijden drastisch moeten inkorten én het aantal mensen dat ze kunnen ontvangen flink terugschroeven:

“Het sociale verkeer wordt daarom aan banden gelegd, terwijl de economie zoveel mogelijk moet blijven doordraaien. In het nieuwe concept-pakket gaat de maximale grootte voor een gezelschap omlaag naar vier personen. Die norm geldt ook thuis. In zalen en restaurants mogen niet meer dan dertig mensen tegelijk binnen zijn.

Landelijk worden de normen voor de horeca opnieuw scherper. De nieuwe sluitingstijd wordt 22.00 uur, met een inloopstop vanaf 21.00 uur.”

Verder worden hotels in de grootste steden flink gesaneerd: ze mogen de aankomende drie weken geen gasten meer ontvangen. Pas daarna worden alle maatregelen geëvalueerd, maar veel van de schade zal reeds zijn aangericht.

Met andere woorden: de nieuwe lockdown is hier. Hij is niet zo drastisch als de vorige – voorlopig, althans – maar voor de horeca is dit wéér een grote economische nekslag die ze zich eigenlijk nauwelijks zullen kunnen permitteren. Dus coronagolf of niet: verwacht in ieder geval een griezelige faillisementsgolf in de nabije toekomst.

Sterkte, Nederland!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Fascal

  EBOLA – 50 % dodelijkheid
  MERS – 34.4 % dodelijkheid
  POKKEN – 30.0% dodelijkheid
  SARS – 9.6% dodelijkheid
  COVID-19 – 0.2% dodelijkheid

  COVID-19 is op lijst A gezet en heeft
  een dodelijkheid van 0.2% !

  Voor de perceptie: De seizoensgriep heeft een dodelijkheid van 0.16%. Leg mij uit waarom wij deze maatregelen en lock downs hebben!

  1. vandaag

   Ze zijn K N E T T E R G E K !

   Een verkoudheid virus kan door de wanbeleid de hele wereld slopen. Niet door zijn eigenschappen maar door de paniekzaaiers er omheen.

   1. wesley benley

    Fascal, Vandaag & Homefront.
    De drie musketiers

    1. vandaag

     wesley stront vlek ernest

     1. wesley benley

      Dreumes SiemenFisifisi heeft weer eens last van z’n kwade genius.

     2. vandaag

      enz

  2. Beukman

   Misschien moet je eens luisteren naar de inzichtelijke podcast van Weird Duck in de Telegraaf, om beter te begrijpen wat het probleem is.

   telegraaf.nl/nieuws/143414341/amsterdam-en-den-haag-in-top-10-coronabrandhaarden?EMAIL_SK=SK3319375

   1. Beukman

    Dat moet natuurlijk zijn: Wierd Duk.

    1. Kretoloog

     Wierd Duk is een malloot. En onsympathiek bovendien.

     1. Jannes-46

      Sprak de malloot!

   2. homefront

    Beukman is voorstander van het weggeven van Nederland dus hier likt beukman zijn vingertjes bij af natuurlijk uiteraard

   3. vandaag

    als er geen probleem is scheppen we een probleem is het credo van het verneukmannetje

    enz

  3. homefront

   Boem, spijker op z’n kop..

   1. EvertB

    De horeca geeft klanten kopstoten.
    Het kabinet geeft horeca een (corona-)nekslag?!

 2. JochemX

  Maatregelen prima, maar deze zijn onzinnig. Schandalig! We worden geregeerd door een stel idioten en ook artsen zijn prima lui, maar als ze wat macht krijgen worden ze levensgevaarlijk.

  1. Fascal

   “We worden geregeerd door een stel idioten…”

   Fascisten!

  2. Heinz

   Nee hoor, ze zijn aan hun eed verplicht om levens te redden, niet te (laten) vernietigen. Maar als het aan u ligt mag het wel wat kosten gezien uw reactie. Zonder gezondheid geen gezonde economie. Sterker nog zieke arbeiders zijn niet productief. Brengen schade aan de vlag zeiden ze in de VOC tijd.

   1. JochemX

    Heinz, misschien kun je een cursus statistiek voor beginners volgen. Je gaat natuurlijk niet de hele maatschappij ontwrichten voor iets dat getalsmatig nauwelijks een probleem is. Zie de uitstekende reactie van Fascal.

   2. vandaag

    Heinsje toch , de laatste influenza golf had meer doden dan corona . Heb jij iemand of enige organisatie waar kunnen nemen die regels wou invoeren om levens te redden ?

    Sterker nog , heb je bij enige influenza golf gezien dat er maatregelen genomen zijn ?

    Wij draaien overigens nog steeds sinds 16 maart en hebben slechts 1 geval op 500 medewerkers. Donder op met die achterlijkke corona relegie

 3. leukeditter

  wat hoorde ik nou???? zelfs amateurwedstrijdjes geen publiek meer?????????? terwijl de kroeg open blijft tot 22.00????????????????? wij staan gvd met 15 man naar een wedstrijdje te kijken en dat willen ze gaan verbieden???????? ik schiet werkelijk heel die bende die dit verzonnen heeft naar de zevende hemel.. GESTOORDELINGEN

  1. Jack Flash

   De vrijheid zullen we moeten gaan terugpakken, prutte voert gewoon het plan uit.
   Zal niet zonder slag of stoot gaan, vrees ik.

 4. SubTec

  En hoe lang blijven we Rutte en zijn kliek landverraders nog accepteren?

 5. ervi

  Opmaatje naar de volgende, strengere maatregelen, en dan vanaf de tweede helft Oktober volledige lockdown met strenge handhaving.
  19/20-Jarige jongens en meisjes in legeruniformen, gemotiveerd om bevelen uit te voeren, door de straten en bij checkpoints, uitgerust met automatische geweren.
  Angst, isolatie en repressie zijn ideale instrumenten om een volk zo murw te maken dat het schreeuwt om vaccinatie, de “Verlossing”.

 6. Cootje

  Waar blijft onze vriend Ernst , prognose Corona komt in Nederland en in zijn geliefde Europa precies uit , die 750 miljard gaan de zuid Europese opvreters niet redden , en het komt gewoon uit Wilders en Baudet hoeven in februari geen campagne te voeren krijgen het op een presenteerblaadje aan gereikt , de ene zijn dood is de andere zijn brood , electoraat wordt diep inde crises en werkeloosheid geduwd , en dan voelen ze persoonlijk de pijn van het weggeven van je centen aan zuid Europa die gewoon failliet zijn

 7. Cootje

  Is Ernst ook getroffen door Corona ??? Van harte beterschap

  1. Ernest Stern

   Lief van je, Cootje.

   1. vandaag

    heb je onderliggende ziekten ? dan heb je kans om bij die 0,2 % te horen anders heb je in de staatsloterij meer kans.

    das nu erg spijtig

 8. Blondie

  Eens komt er een tribunaal, waarvoor Rutte moet verschijnen.

  1. Pauline Kummer

   Geldt dat ook voor @Blondie die vrijelijk alle adviezen probeert te ontkrachten, sterker nog dreigementen uit richting de premier. Mag ik zelf beslissen wat ik moet doen om mee te werken in het belang van ons allemaal. Dat enkele dwarse ouderen en en deel van de jeugd de regels aan hun laars lappen is treurig.

   1. vandaag

    QUOTE Dat enkele dwarse ouderen en en deel van de jeugd de regels aan hun laars lappen is treurig. END

    Mag ik zelf uitmaken wie de regels aan zijn laars lapt en het gedrag beoordelen ?

    De achterlijke idioterie van rutte wordt door de media alweer verkeerd uitgelegd . Het ADVIES om niet meer dan 3 personen uit te nodigen in huiselijke kring maar de media spreken over de regel niet meer dan 3 personen uitnodigen.

    Dus analyseer ik het gewauwel van linkse adepten eerst op inhoud en die is bij paulinte – ons speklapje de tról – geheel zoek. Je liegt dus

    1. wesley benley

     Je LIEGT!

     1. vandaag

      enz ernest

     2. wesley benley

      Nee dreumes

     3. vandaag

      ja ernest

   2. JochemX

    Nee Pauline je kunt met het toepassen van onzinnige regels nooit meewerken in het belang van ons allemaal. Een schoolmeester die alleen absolute testresultaten vergelijkt en deze niet deelt door het totale aantal tests had nooit een diploma mogen krijgen. Dat zag hijzelf ook in en is toen maar in de politiek gegaan.

    1. Willem Bever

     🙂

   3. Willem Bever

    Jankert

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.