Kijk dan: larmoyante DENK-droeftoeter Azarkan springt in de bres voor haathoaxende anti-vaxxers

Nu vanwege al het interne geruzie binnen DENK veel kiezers wegblijven bij de partij, tapt partijleider Farid Azarkan dan maar uit een ander vaatje: hij hoopt de stem van de antivaxxers aan zich te binden, zoveel is duidelijk. Deze week speelde hij zieke politieke spelletjes met een pandemie in de Tweede Kamer, en via social media wil de partij daar nu munt uit slaan.

De politieke partij DENK is helemaal nergens zonder angst. De ongefundeerde angst dat Geert Wilders straks het Nederlandse regeringsbeleid mag bepalen, bijvoorbeeld, maar nu kennelijk moet ook de totaal ongegronde angst voor een “verplicht” vaccin tegen het coronavirus worden opgestookt.

Dat zagen we deze week bij de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer, toen Farid Azarkan aan de interruptiemicrofoon verscheen om bij premier Rutte te zaniken dat hij echt geen door de overheid opgelegde vaccinatie wil. Sommige mensen willen de vrijheid om de pandemie nog wat langer te laten duren, zo kunnen we de DENK-fractievoorzitter parafraseren.

Maar nu DENK ook nog eens de boer opgaat met een filmpje van dit debatje tussen Azarkan en Rutte, is de maat toch wel vol. Deze vuiligheid moet veroordeeld worden.

Allereerst is er al de caption van het filmpje: “Kan de overheid iemand verplichten tot een #vaccin?” Alsof die verplichting er is (nooit geweest), of ooit zal komen. Het enige dat bestaat, is dat kinderdagverblijven de vrijheid hebben om ongevaccineerde kinderen te weigeren – die kunnen namelijk een groot gezondheidsgevaar vormen voor de kinderen wiens ouders hun oren níét laten hangen naar één van de meest levensgevaarlijke fake news-campagnes van de afgelopen decennia.

Maar Azarkan zet vol in op de stem van antivaxxers – het schuim van de natie – en laat Rutte weten dat sommige mensen de “vrijheid” moeten hebben om zich niets aan te trekken van zo’n niet-bestaande vaccinatieplicht. Rutte herhaalt nogmaals dat Azarkan naar iets refereert dat niet bestaat: juridisch is het niet eens mogelijk zoiets te verplichten.

Helaas. Want er is een grote kans dat wanneer zo’n coronavaccin eenmaal beschikbaar is, de groep antivaxxende antihelden – met hun slappe geouwehoer over Bill Gates, 5G, Bilderberg en microchips – de groepsimmuniteit tegen het coronavirus gaat tegenwerken door lekker niet dat vaccin te nemen, waardoor we nog tot Sint Juttemis vastzitten aan die verschrikkelijke anderhalvemetermaatschappij en die ergerlijke mondkapjes in het OV.

Maar DENK-voorman Azarkan denkt dus dat er stemmen te winnen zijn bij deze complotdenkende roede antivaxx-halvegaren, dus behartigt hij hun “belangen”. Wat een sippe ui is die vent toch ook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Tom Bombadil

  Ehhhh ik laat me zeker ook niet vaccineren. Nee ben geen anti vaxxer. Of een conspiracy nutter.

  Ik ben een realist.

  1. M.Dikker

   *Boks*

  2. Buzz68

   *duimpje omhoog*

  3. Factor

   “Ehhhh ik laat me zeker ook niet vaccineren.”

   En waarmee zou je gevaccineerd worden? Het c-virus muteert waar je bij staat en vaccins tegen RNA-virussen zijn sowieso kansloos.

   1. Tom Bombadil

    Je stelt een vraag waar je vervolgens antwoord op geeft:D

    Met de info die ik heb kan ik ook afleiden dat het te snel muteerd om iets aan het vaccin te hebben.

    Als de info veranderd dan laat ik me wel vaccineren. Maar zoals het er nu voor staat niet

 2. Grondeekhoorn

  Hmm, toch maar even geregistreerd. Wat een onzin in dit artikel. Kinderdagverblijven die kinderen weigeren die niet gevaccineerd zijn goedpraten?? Volgensmij was het zo dat kinderen toch vrijwel geen covid konden overdragen. Ik laat mij ook niet vacinneren om geheel andere redenen (en daar zijn er genoeg van die niks met complotten te maken hebben). En dan ook nog aangeven dat mensen die zich niet laten vacinneren groepsimmuniteit tegen werken? Volgens mij hoeft slechts 60% zich te laten vaccineren voor groepsimmuniteit dus dat slaat echt nergens op. Er zijn genoeg mensen die zich maar al te graag laten vaccineren dus dat moet goedkomen.

  Er is geeneens een goedwerkend influenza vaccin en er is nog zo weinig over COVID-19 bekend dat niet eens duidelijk is of je herbesmet kunt raken en een vaccin zou er al met een paar maanden zijn? Laat me niet lachen. Ik ga niet de guinnea pig uithangen, dat doet de rest maar lekker.

 3. JochemX

  Geen vaccinatie-verplichting? Dat weet je nooit met dit stelletje aan de macht. Had iemand een jaar geleden gedacht dat de overheid kan bepalen dat je niet dichter dan anderhalve meter tot je medemens mag komen en wel met een sanctie van 390 euro?
  We hebben ruim zeven miljard mensen op de aarde. Er is getalsmatig geen spraken van een pandemie, nooit geweest. Die corona is een hoax. Tim ga je eens in de materie verdiepen!

  1. gargamel

   Verplichte vaccinatie op dit moment zou grote opstand teweegbrengen. Iedereen die dit alles heeft gepland, weet dat er stapsgewijs in die richting moet worden gewerkt: het vaccin zal voorlopig niet verplicht zijn, maar bewegingsvrijheid zal zeker worden bepaald door het verplichte vaccin. Je hebt een huis in Spanje, je kunt de grens niet over zonder bewijs van het vaccin. Het is misschien bizar om nu te zeggen, maar het is mogelijk dat je nergens toegang hebt zonder het vaccin. Alles onder het voorwendsel, infectiegevaar.

 4. Blondie

  Ik ben geen Denk sympathisant, maar ik Denk dat deze Azarkan, de ware reden van die entingen wel weet.

  Het meten is weten van de Corona test, is ook bedoeld om van heel veel personen, het DNA te kunnen opslaan.

  In combinatie met de zogenaamde verplichte Corona enting en de verplichte app, is een ieder in Nederland te traceren.

 5. Meriadoc Brandebok

  Ik zag gisteren een filmpje van de Algemene Politieke Beschouwingen, waarin Naudet Beweerde dat Lodewijk de Veertiende de Franse revolutie niet zag aankomen.

  Sukkel. 🤪😂🤣🤦‍♂️

  1. JochemX

   Ja Bokkie, maar de essentie van zijn betoog ontgaat je. Jammer. Maar het klopt wel, want Lodewijk de 14e zag hem sowieso niet aankomen.

 6. Kleurloze Politiek

  DDS slaat hier weer zoals gewoonlijks totaal de spijker in de plank mis.

  Azerkan veaagt gewoon om helderheid als het gaat om al dan niet de vrije keuze die je hebt als werknemer om je wel of niet te in te vaccineren..
  En met name in de zorg zal dit tot veel verdeeldheid zorgen.
  Verpleeghuizen Ziekenhuizen thuiszorg.
  Docenten in het onderwijs
  Dit zal nog een hele grote twistpunt blijven
  En wat te denken van hotels die dit kunnen verplichten in het buitenland.

  1. vandaag

   die nep moslim is niet te vertrouwen. Een wolf in schaapskleren

  2. vandaag

   die nep islamiet kun je niet vertrouwen , een wolf in schaaps-kleren

  3. vandaag

   die nep islamiet kun je niet vertrouwen ,

   1. vandaag

    een wolf in …………………..

 7. ervi

  Rutte had al laten weten dat vaccineren niet verplicht wordt gesteld.
  Maar iedereen weet dat hij altijd liegt.
  Ik ga me ook zeker niet laten vaccineren.
  En Tim, “schuim van de natie”? Ga je mond eens spoelen met zeep.

 8. R.H.J. van Hees

  Tim, ga je nu eens eindelijk in de materie verdiepen, en stop deze staatspropaganda. Jij, Timmie, jij jaagt angst aan bij mensen die daar gevoelig voor zijn. De gemiddelde Nederlander wil geen vaccin, wil niet meedoen aan een medisch experiment. Er is in de verste verte geen pandemie, zie de cijfers.
  Tim, schrijf mooie stukjes over Sylvana of aquarium of airfrayer, en laat het daarbij. Niet dat je dat goed doet, je schaad er ook niets mee. Tim je schrijft weer bagger op, en laat je misleiden. Waarom ga je niet bij het AD solliciteren, ik denk dat je goede kans maakt. Veel wijsheid gewenst van R.H.J. van Hees uit Zwinderen

  1. Ernest Stern

   “De gemiddelde Nederlander wil geen vaccin, wil niet meedoen aan een medisch experiment.”

   Als het vaccin beschikbaar is zal het geen experiment meer zijn en een meerderheid van de bevolking gaf al aan zich te zullen laten vaccineren.

   Onzin dus.

 9. Ernest Stern

  Ik betwijfel zeer of het antwoord van Rutte aan Azarkan over de verplichting tot vaccinatie verstandig is c.q. kan standhouden.
  Ik kan me niet voorstellen dat instellingen als ziekenhuizen, verpleeghuizen en kinderopvanginstellingen die verplichting niet aan hun werknemers kunnen stellen en eigenlijk vraag ik me dat ook af voor particuliere bedrijven die anders torenhoge kosten moeten maken.

  Het lijkt me onverantwoord dat we ons als samenleving op dit punt laten gijzelen door een paar complotwappies.

 10. ReJa

  @Tim Engelbart. In uw artikel staat letterlijk Het enige dat bestaat, is dat kinderdagverblijven de vrijheid hebben om ongevaccineerde kinderen te weigeren – die kunnen namelijk een groot gezondheidsgevaar vormen voor de kinderen wiens ouders hun oren níét laten hangen naar één van de meest levensgevaarlijke fake news-campagnes van de afgelopen decennia. Dus de kinderdagverblijven laten kinderen die niet gevaccineerd zijn niet toe (en dat zal lang niet het enigste zijn wat onmogelijk wordt gemaakt). Een politiek correctere omschrijving van verplichting tot vaccinatie (je moet wel omdat je anders totaal geen kant meer op kan) is toch niet te bedenken. Dat een hoofdredacteur zonder meer meegaat in het afbranden van mensen die dat wel aan zien komen en daar zelfs met veel trots en zonder blikken of blozen het etiket antivaxxers op plakt valt me tegen van u.

 11. Kleurloze Politiek

  In America wordt de vaccin voor mensen van af 30 jaar verplicht ..

  1. vandaag

   In Nederland wordt de vaccin voor moslims van af 30 jaar verplicht ..

  2. Grasmaaier

   Correct geschreven luidt de Kleurloze zin:

   ‘In AmeriKa wordt HET vaccin voor mensen VANAF 30 jaar verplicht…’

   Heb je je basisschool wel afgemaakt Kleurloze? Of ben je na het veterstrikdiploma gestopt?

 12. Kleurloze Politiek

  @vandaag
  @Grasmaaier

  Bravo om iemand met dyslexie op zijn taal te bekritiseren.
  Tja jullie frustraties is begrijpelijk als je niet met een goed onderbouwde argument kunt komen die mijn reacties ontkrachten..
  Dan maar op dyslectische typfouten bekritiseren
  ( onbewuste incorrecte taal uitdrukking )
  Kijk ik heb al meerdere malen aangegeven dat ik geen taal génie ben als het gaat om hoe ik me schriftelijk uit druk. Dyslexie is tegenwoordig een veel voorkomend taalbarrière.
  Dat heeft verders niets met mijn taalbeheersing te maken.
  En wie hier aan twijfelt nodig ik graag uit om met mij in debat te gaan ééns kijken of je of jullie dan nog zo groot zijn om deze Marokkaan op zijn taal beheersing te bekritiseren en daarnaast gaan we jullie diploma’s met mijn diploma’s te vergelijken.

  Zonder op te scheppen maar ik durf nu al te zeggen dat ik dat win.
  Na kom op wie van jullie is er zo flink om deze uitdaging aan te gaan.

 13. rexm

  Frankenstein ruikt bloed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.