Kijk dan: niet alleen Grapperhaus, ook D66-Kamerlid Tjeerd de Groot heeft openlijk maling aan de coronaregels

Minister Grapperhaus blijkt zeker niet het enige coalitielid te zijn die de anderhalvemetermaatschappij aan z’n ministeriële laars lapt. Ook D66-Kamerlid Tjeerd de Groot heeft er maling aan  – zoals te zien was op videobeelden die zijn uitgezonden op Tweedekamer.nl bij de NOS.

Dat de anderhalvemetermaatschappij een zegen voor ons allen zou zijn zolang het coronavirus nog voortwoekert, is een beleidsmaatregel die het kabinet-Rutte III ons al maanden voorhoudt. Maar zoals vorige week bleek: er zijn eigenlijk twee regels. Eentje voor ons, het voetvolk. En dan een ander, voor de beleidsmakers. Want zij hoeven zichzelf natuurlijk niet aan de anderhalve meter afstand te houden, vinden ze.

Een duidelijk voorbeeld hiervan was natuurlijk minister Grapperhaus, die op z’n eigen bruiloft niet alleen slapjes toeziet op de anderhalve meter afstand, maar ook zélf de regels schond door mensen vast te pakken.

Maar de CDA’er blijkt zeker niet het enige coalitietopstuk dat een loopje neemt met de anderhalvemetermaatschappij: ook D66-Kamerlid Tjeerd de Groot heeft maling aan de regels. Dat was duidelijk te zien op beelden van het Kamerdebat van afgelopen week, waarin Grapperhaus het vuur aan de schenen werd gelegd. De Groot stond voor het oog van bijna tienduizend online kijkende mensen héél dicht op twee andere mensen in één van de ingangen naar de plenaire zaal van de Tweede Kamer.

De Groot maakt zich al een tijdje druk om de verspreiding van het coronavirus bij nertsenfokkerijen, en vindt het goed dat de Nederlandse nertsenhouderijenworden onderworpen aan uitgebreide corona-onderzoeken die schuld en opzet proberen aan te tonen. Dat is natuurlijk allemaal goed en aardig, maar wat voor een nertsenfokker geldt geldt natuurlijk net zo goed voor een D66-Kamerlid. Tjeerd de Groot heeft dus héél wat uit te leggen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Ritter

  Het is een beetje als Pelsoi van de Democraten in de VS.

  Die preekt voor strenge corona maatregelen ( voor de camera!) maar nu blijkt ze die zelf te overtreden als niemand kijkt.

  Nu blijkt ze zelf de kapper de schuld te geven. Kennelijk vanuit het idee dat aanval de beste verdediging is.
  ==============================

  Pelosi heeft de lockdown-regels overtreden om een kapsel te krijgen. Nu eist ze een verontschuldiging – van de salon ?!

  Maandag heeft House Speaker Nancy Pelosi haar haar laten doen in een kapsalon in San Francisco, ondanks het feit dat de lockdown-beperkingen door het coronavirus de heropening van de salon hebben voorkomen. President Donald Trump riep haar terecht uit over deze hypocrisie, en de alleenstaande moeder die de salon bezit, noemde Pelosi’s kapsel een ‘klap in het gezicht’. Op woensdag probeerde Pelosi de rollen om te draaien, noemde het kapsel een “set-up” en eiste een verontschuldiging.

  ht*ps://pjmedia.com/news-and-politics/tyler-o-neil/2020/09/02/pelosi-now-says-the-hair-salon-owes-her-an-apology-it-was-a-set-up-n880757

  1. Ernest Stern

   ht*ps://rationalwiki.org/wiki/PJ_Media

   1. Factor

    etc

 2. Gebande3

  Een blokkeerpoliticus, coronaregels-overtreder en regeringsnaatregelen-negeerder.
  De droom van veel DDS reageerders.
  Maar met welke 2 medestrijders staat hij daar?
  Opsporing verzocht van de 2 andere strijders voor onze vrijheid.

 3. Forlan

  Heerlijk hoe de elite ons inkijk geeft in hun wereldbeeld! Op de golfbaan, in de schoonheidssalon, op een bruiloft van onze hardliner en achterin de plenaire zaal(dat ziet toch niemand) gelden andere regels natuurlijk. Dit maakt het voor de wakkere mensen wel een stuk makkelijker om andere mensen te overtuigen!

 4. Blondie

  Kom op media, er zijn nog veel meer foto en filmpjes van deze leugenaars, die zelf s….t hebben aan die 1,5 meter.

  Kom op, maak er een wedstrijd van, wie heeft de meeste foto van kamerleden en ministers, die ook s….t hebben aan de regels.

  1. Gebande3

   Nog zo een vrijheidsstrijder.
   h**ps://joop.bnnvara.nl/nieuws/forum-spreekt-schande-van-halsema-baudet-schudt-handen

   1. Forlan

    Ik ga die site echt niet aanklikken kerel, wat denk je wel niet? Dat jij je tijd hier verneukt door anders denkenden de les te lezen wil niet zeggen dat iedereen zo kansloos veel tijd daar voor over heeft?

    1. Gebande3

     Ik voldoe slechts aan de vraag van Blondie.
     Motie van walging dient u aan haar te richten.

 5. Ernest Stern

  Dit lijkt op spijkers op laag water zoeken.

  1. Kretoloog

   Dat is het ook, ES. Maar hoe noem je dan de bijna 1600 euro boete als ouders met hun 2 zoons een taartje eten in de tuin, op ruim 1,5 meter afstand van elkaar? Nog steeds heeft Grapperhaus dit NIET ongedaan gemaakt.

   1. Ernest Stern

    Die casus ken ik niet en ik geloof ook niet dat die heeft plaatsgevonden.
    Maar mocht dat onverhoopt gebeurd zijn dan is dat bizar.

    1. Meriadoc Brandebok

     Kretoloog loopt weer te misleiden. Schiedam had een samenscholing van meer dan twee mensen verboden. De mensen waren niet om de anderhalvemeter-maatregel bekeurd, aar vanwege het overtreden van de samenscholingsregel.

     Voortaan beter opletten wat de gemeente zegt.

     1. Gebande3

      Ouders met 2 uitwonende kinderen kan ik niet als samenscholing zien.

      Eenzelfde Boa-logica als een moeder die hier een bekeuring kreeg omdat haar dochtertje van 3 op de stoep fietste.

     2. Grasmaaier

      Als vier, op anderhalve meter van elkaar taartetende vrienden als een samenscholing wordt beschouwd, leven we in een dictatuur waarbij die van Loekasjenko een democratisch en verlicht paradijs is.

     3. Meriadoc Brandebok

      Gebande3, dat is natuurlijk onzin. De vergelijking gaat hier niet op.

      Een bijeenkomst van vier personen is gewoon door de gemeente verboden, klaar. Wie zich niet aan de wet houdt, wordt bekeurd. Dat hebben de BOA’s goed gezien.

     4. Kretoloog

      Het gaat om ouders met 2 zonen. Een gezin, dus. Als je dat een samenscholing noemt, dan spoor je niet.

      Brandebok loopt deze idiote regels goed te praten. Mensen die hier wat langer komen, weten dat Brandebok niet spoort. Voor geen meter!

    2. Marija

     Heeft wel plaatsgevonden, foto’s erbij.

   2. Gebande3

    Dat is een toonbeeld van onkunde / machtsmisbruik / boete geven erectie van Boa`s voorheen beter bekend als Melkert-melkers.

   3. Marija

    Klopt

 6. Pierre Tombale

  Terechte ophef.
  Sinds Pechtold, Ollongren, Kaag, Jetten en Verhoeven neemt niemand D66 toch serieus?
  Naive wereldvreemde warhoofden, dat zijn ‘t.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.