Kijk! Jeugdjournaal legt uit wat loos is met ‘moslimcultuur’: ‘In de islam schamen we ons heel erg!’

Wow, de Nederlandse jongelui werden gisteren daadwerkelijk een stukje wijzer gemaakt over de islam. Ze moesten wel goed opletten, bij dit interview met rapper Ashafar, want erg lang stond de kinder-NOS er dan weer niet bij stil…

Warempel! Bij het NOS Jeugdjournaal was gisteren daadwerkelijk een informatief klein stukje wetenswaardigheid over de islam op te luisteren. Je moest wel goed opletten, want na een aantal seconden was het weer weg, maar toch: een rapper legt kort uit wat een groot probleem is binnen wat hij de “moslimcultuur” noemt: die eindeloze schaamte. Iedereen moet zich constant afvragen wat anderen wel niet zouden denken van wat hij doet of zegt.

Bij deze rapper Ashafar heeft dat tot gevolg gehad dat hij heel lang niet z’n ouders heeft mogen vertellen wat hij daadwerkelijk uitspookt. Zelfs toen z’n vader een YouTube-link gezien had, bleef hij ontkennen – bang z’n familie te schande te maken. Pas toen Ashafar er écht niet meer omheen kon, besloot hij tot het vertellen van de waarheid over te gaan.

Daar hield het oneerlijke gebeuren echter niet op: z’n vader gaat regelmatig naar de moskee, waar hij de carrière van z’n zoon nog altijd geheim probeert te houden – want wat zouden die oude theedrinkende Mohammedanen er wel niet van vinden?

Ashafar sprak over z’n eigen ervaringen, maar heeft onbedoeld een ernstig manco van de islamitische cultuur blootgelegd: individualisme wordt afgestraft, alleen de groepsmening is relevant – en daaraan moet iedereen zich confirmeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Adriaen van Bergen

  Nooit wat van gemerkt dat Marokkanen of Turken zich ergens voor schamen. In tegendeel, ze zijn zo brutaal als de beul. Kijk naar die rellen, maar ook naar die trouwpartijen. 0,0 schaamte.

  1. Rene van der Grijp

   “ze zijn zo brutaal als de beul”.

   Tegenover niet-moslims wel ja. Maar onderling ligt het anders. Islamitische culturen zijn schaamteculturen.

   Schaamtecultuur: cultuur waarin grote waarde gehecht wordt aan eer, aanzien en reputatie, en de leden nog meer gedwongen worden tot conformisme aan de groep dan al het geval is bij elke andere vorm van samenleving (wiki).

   Dit lijkt vrij onschuldig maar dat is het niet: “Een belangrijk neveneffect van deze prioriteiten vanuit de schaamtecultuur is echter, dat het indirect een vrijbrief geeft om te misdragen, zolang niemand hiervan op de hoogte is of niemand weet dat diegene betrokken is. Binnen de schaamtecultuur heeft men zelf geen last van een schuldgevoel bij het misdragen. Er is geen geweten dat knaagt. Voorafgaand, tijdens en na afloop van het onjuist handelen, is er geen schuldgevoel dat tot (her)overwegen kan leiden. Zolang anderen overtuigd blijven van zijn onschuld, ervaart hijzelf geen schaamte en schuldgevoel kent hij sowieso in het algemeen niet. Hierdoor voelt hij tevens geen remmingen.”

   ht*p://verenoflood.nu/islam-is-onverenigbaar-westen-mede-vanwege-schaamtecultuur/

  2. M.Dikker

   Waarom denk je dat ze hun “undie” aanhouden tijdens het douchen in de sportclub?

   1. Maurits Dekker

    Waarom denk je dat ze hun “undie” aanhouden tijdens het douchen in de sportclub?

    Omdat ze een kleine hebben?

  3. Fortiori

   Wel es hooligans gezien in Rome ?

   1. M.Dikker

    “Wel es hooligans gezien in Rome?”

    Neu. Waren die ook in hun undie?

    1. Fortiori

     Klinkt wetenschappelijk, staat ver weg van onze spruitjes cultuur met een een bal gehakt in vette jus.

  4. SilverFox

   Ik denk dat “schamen” niet het goede woord is. Ze zullen eerder erg onzeker zijn. Dat verklaart hun extravagante, agressieve en emotionele gedrag. Velen zijn ook laaggeschoold. Gemiddeld IQ zal in die landen ergens tussen de 80 en 90 liggen. Dat zal genoeg zijn waar zij vandaan komen, maar hier in het ontwikkelde Westen kom je dan tekort en bungel je aan de onderkant van de samenleving.

 2. Henduk

  Voor degene die het niet begrijpt , vraag het aan onze nedermoslim ernestje.
  Die zal u met veel plezier wegwijs maken in zijn geloof.

 3. Edjan

  Individualiteit lijkt in onze cultuur vanzelfsprekend. Toch is het iets wat pas in de 18de of meer nog in de 19de eeuw opkwam. Het heeft zo zijn voor- en nadelen. Ook gaan er stemmen op die zeggen dat het weer langzaamaan aan het verdwijnen is.

 4. LifeBuddy

  ”De islamitische cultuur blootgelegd”, Dat hebben we gezien bij 9-11 toen alle moslim vrouwen de straat opliepen en op barbaarse manier gingen tjielepen. Zolang dat ze de islam trouw blijven , gaan ze nog trouwen met kinderen van 8 jaar. kots!

 5. LifeBuddy

  Daarbij roepen al die antisimitisten moslim jongeren, dood aan alle joden. Dat hebben ze duidelijk van papa en tjielep mama en uit de koran die levens gevaarlijke geraffineerd propaganda verkondigd. En de ultra sLinkse stond er lachend bij en keek er naar. Dubbelkots!

 6. Heras

  Ja klopt. kijk maar naar de eerwraak. Ze doden lieven hun zus of dochter dan dat ze bekend maken wat “ze uitspookt”. Daarnaast is homofilie ten strengste verboden, en zullen ze hun kinderen ombrengen als dat uitkomt.
  Daar tegenover staat weer de volledige vrijheid om niet- moslims te treiteren, aan te randen of te verminken.
  Democratie moet vernietigd worden en omgeruild voor theocratie (allah).

  En wij hebben (onze regering) deze mensen massaal hier toegelaten. En we vinden het dan raar dat de integratie mislukt is. Ze haten de westerlingen.

  1. Rene van der Grijp

   “En wij hebben (onze regering) deze mensen massaal hier toegelaten.”

   Dat is een gevolg van een combinatie van incompetentie en de eeuwige gelijkheidsideologie cq cultuurrelativisme. Men heeft gedacht dat de moslims wel zouden verwesteren en zich aan zouden passen. Inmiddels is duidelijk dat slechts een (klein) deel van de moslims dat heeft gedaan. De rest houdt krampachtig vast aan deze achterlijke religie en de barbaarse cultuur die daar bij hoort.

   Links hoopt nog steeds dat door het doen van (verregaande) consessies het probleem opgelost kan worden, maar ze snappen gewoonweg niet dat de islam elke consessie als een stap ziet op weg naar het islamitische einddoel: werelddominantie. De islam kent geen reciprociteit: ze verwachten consessies maar zelf zullen ze geen enkele consessie doen. Dat zit in de aard van het beestje.

   Het zich verdiepen in de rigide islam als religie en als cultuur is voor de boven ons gestelden teveel gevraagd. Politici die dat wel hebben gedaan zijn stelselmatig gedemoniseerd. Het is ongelofelijk, maar waar: de patriotten worden verguisd terwijl het paard van Troje hartelijk wordt verwelkomd en op allerlei manieren wordt gefaciliteerd.

   Zelden in de geschiedenis heeft een cultuur zichzelf zo in de voet geschoten als de westerse vanaf de late 20e eeuw.

 7. R.H.J. van Hees

  Als men het niet weet is het okee! Ja nu snap ik het. Mooi dat je dan alles kan flikken in het geniep. Maar als paps of ome amed er achter komt oei oei oei. Pas echt totaal niet in de Nederlandse maatschappij, dus het is niet gek dat dit botst. Eerlijkheid en oprechtheid zijn duidelijke Nederlandse waarden en normen. Daar wijk ik niet van af. Het word me langzaam wel duidelijk. Bedankt jeugdjournaal, voor dit duidelijke verhaal en uitleg door een moslim zelf. Uit Zwinderen gegroet

 8. J.Pz. Coen

  Nou hang ikzelf ook niet alles aan de grote klok maar ik loop dan ook niet te rellen, te bedreigen, homo’s te treiteren, onwelvallige bevolkingsgroepen dood te wensen, vrouwen te vernederen en een erkende p*do als almachtige te vereren. Toevallig wel eigenschappen die gerelateerd zijn aan de islam. Inderdaad iets om je kapot te schamen dus.

 9. Kleurloze Politiek

  @LifeBuddy

  He één goed advies voor je .
  Praat asjeblieft niet over onderwerpen waar je geen kaas van hebt gegeten..

  Ouders voeden hun kinderen helemaal niet met jodenhaat dat is puur een PVV fabeltje
  Mijn vader hijft ons nooit met jodenhaat opgevoed
  De eerste en de tweede generatie ouders waren totaal niet antie joods omdat van deze generatie met joden in Marokko is opgegroeid.

  Want in heel noord afrika werden die arme joden tenminste niet voor 7 gulden aan de Duitsers verraden en verkocht..
  Over opvoeding gesproken.

  Marokko is één van de weinige landen ter wereld die ook nog steeds een joodse stad ( Saouira ) heeft waar joden vrij zijn om hun geloof geheel op eigen levenswijze kunnen beleven.

  Andere Azolai is joods en is 40 jaar lang staatssecretaris en rechterhand van de Marokkaanse koning Hassan 2 en de huidige koning geweest

  De Directeur van de Marokkaanse Bank is ook een
  Bekwame man met een joodse achtergrond

  Geen jodenhaat in europa dan zal ik je even uit je dromen want het antisemitisme is hier in het westen ontstaan nog voor de arbeid immigranten uit noor Afrika hierheen kwamen.

  En als je twijfelt dan nodig ik je uit om naar een joods historicus te luisteren die wel de harde werkelijkheid kent en niet uit de fabeltjeskrant van Geert Wilders leest

  1. M.Dikker

   Hahahaha, nee dat zien we in o.a. Gaza. Hou op met “je weet het niet; je kent het niet”. We weten inmiddels meer over de islam dan ons lief is.
   Enne, niet iedere Nederland heeft de Joden verkocht en verraden, maar er hebben mensen met gevaar voor eigen leven Joden laten onderduiken. In Marokko moesten ze dik betalen. Dus hou maar op je eigen fabels!

  2. NO8D0

   Haha domme politiek weer even dom door de bocht.
   Ga eerst eens de koran lezen domme sukkel , een groot deel van de tekst is Jodenhaat.

   1. M.Dikker

    Precies, maar dat noemen ze dan om het te verbloemen “zionisten”.

  3. Rene van der Grijp

   “He één goed advies voor je. Praat asjeblieft niet over onderwerpen waar je geen kaas van hebt gegeten.”

   De grote vraag is hier of je er zelf wel kaas van hebt gegeten. De koran:

   “5.51. O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet.”

   “9.29. Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.”

   “9.30. En de Joden zeggen: “Ezra is de zoon van Allah” en de Christenen zeggen: “De Messias is de zoon van Allah.” Dit is, hetgeen zij met hun mond zeggen. Zij spreken de woorden na van degenen die vóór hen ongelovig waren; Allah’s vloek zij over hen, hoe zijn zij afgekeerd!”

  4. Maurits Dekker

   Kleurloze Politiek.

   U blijft kleurloos en van politiek heeft u ook geen snars begrepen als u zegt: “Ouders voeden hun kinderen helemaal niet met jodenhaat dat is puur een PVV fabeltje”

   Kijk eens in uw equivalent van H1tlers Mein Kampf genaamd KORAN.
   Daarin staat duidelijk beschreven dat Joden gehaat, vervold en gedood moeten worden. Dus donder gauw op met je achterlijk gezwam.

   1. Rene van der Grijp

    Kleurloze Politiek is waarschijnlijk opgevoed door gematigde moslims die zelf al even weinig weten van de islamitische grondbeginselen als hijzelf. Als ze dat wel zouden weten dan komen ze voor een dilemma te staan: ofwel dit duivelse geloof afzweren (zoals oa Ibn Warraq, Wafa Sultan en Hafid Bouazza hebben gedaan) ofwel wegkijken van de vele onmenselijke barbaarsheden van de islam. Het hoeft geen betoog dat de meesten voor de tweede optie kiezen. Dat is immers de weg van de minste weerstand.

  5. vandaag

   pppppf , het gekleurde islamitische adept komt ook zijn plasje even doen. Helaas valt er geen chocola te maken van zijn onsamen hangende woordenbrij.

 10. HD

  Gisteren was mijn dochter met de baby in de kinderwagen en de hond aan de riem aan het wandelen, kwam ze een groepje van die Marrokkaanse jongeren tegen, ze zei later tegen me dat ze een jaar 14 waren.
  Roepen ze op een afstand of ze de hond mogen neuken.
  Ik was er jammer genoeg niet bij.

  1. Brenda Welsh

   Deze post werd al eerder geplaatst, puur verzonnen. En de groeten aan je dochter

   1. Rene van der Grijp

    Het is wachten op het moment dat Brenda door een stelletje mocro’s wordt uitgescholden voor k*hoe*r of wordt aangerand danwel verkracht.

    Misschien vallen dan bij haar de schellen eindelijk van de ogen.

   2. vandaag

    hahaha , kijk even de verbogen camera filmpjes , westerse vrouwen zijn onbedekte ho3ren en mensen met een keppeltje op worden k-joden genoemd

    u kunt het blijven ontkennen maar de beelden en het geluid spreken voor zich

 11. homefront

  De islam is een satanische ideologie…

  1. Ernest Stern

   Nee hoor, het is een wereldreligie, vergelijkbaar met christendom en Jdendom.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.