Kijken! Thierry Baudet pakt referendumverdunnend D66 aan die internationale verdragen wil uitsluiten: ‘Rad voor ogen!’

In de Tweede Kamer heeft dan gisteren eindelijk de eerste lezing plaatsgevonden van de nieuwe referendumwet die door de SP wordt ingediend. Thierry Baudet (FVD) is warm voorstander, maar D66 probeert er nog snel een amendement doorheen te jassen om internationale verdragen uit te sluiten. Baudet is het daarmee niet eens en pakt de D66-woordvoerder, Joost Sneller, daarna dan ook stevig aan…

In de Tweede Kamer werd gisteren gedebatteerd over een wetsvoorstel van SP-Kamerlid Ronald van Raak om een bindend correctief referendum in te voeren. Van Raak ondernam die stappen nadat de coalitie, met D66 voorop, het raadgevende referendum na een paar jaar alweer afschafte. D66-referendumwoordvoerder Joost Sneller doet alsof hij het wetsvoorstel omarmt, maar FVD-voorman Thierry Baudet vertrouwt het niet.

Baudet zal zich herinneren hoe D66-coryfeeën Kajsa Ollongren en Rob Jetten de Referendumwet hielpen door de plee te spoelen, omdat de bevolking niet stemde wat de sociaal-liberale partijelite wilde. Het Oekraïneverdrag waarbij de uitkomst niet de kant van D66 oprolde, borrelt daarbij naar de oppervlakte

Daarom dient D66 een amendement in om te zorgen dat er nooit referenda kunnen worden aangevraagd over internationale verdragen. Naar eigen zeggen om “het draagvlak te vergroten,” maar Thierry Baudet nam daar gisteren in het debat geen genoegen mee. Hij vroeg zich af of D66 toch niet éigenlijk slechts referenda wil die alleen over “stoeptegels” en dergelijke mini-onderwerpen gaan. Want alle grote thema’s: klimaat, immigratie, EU-uitbreiding – gaan via verdragen en niet via wetsvoorstellen.

Sneller antwoordt dat het echt niet zo is, en sneert dat Baudet niet het gehele debat in de plenaire zaal zou hebben gezeten. Op zijn beurt pakt Baudet de D66’er aan op zijn toekomstige stemgedrag. Want wat gaat de partij van Jetten en Kaag doen, mocht dit amendement sneuvelen? Gaat D66 dan net als de vorige keer het referendum om zeep helpen? De partij draait de kiezer een “rad voor ogen,” besluit de FVD-voorman.

Op YouTube gooit de partij er echter nog wat stevigere teksten tegenaan. “D66 vindt bevolking te dom voor referenda,” schrijft de partij bij een video van de parlementaire schermutseling. “D66 verstopt zich, maar gaat wéér tegen referendum stemmen,” zo voorspelt de partij van Thierry Baudet ook alvast. “Joost Sneller (D66) weigert de kritische vragen van Thierry Baudet te beantwoorden,” vindt de partij ook en duidt nog even scherp wat in de ogen van FVD de verschillen zijn tussen de beide bewegingen: “D66 staat voor globalisme en technocratie,” vindt de partij. “FVD staat voor de traditionele natiestaat en democratie!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Svetlana Patricia de Fleur

  Baudet heeft zijn ei weer gelegd in de kamer. Man man man wat een gênante vertoning.

  1. Kretoloog

   De Slet gaat opnieuw eieren leggen op DDS.
   Het begint weer aardig te meuren.
   Rotte eieren dus.

  2. Lex

   Een fantastische vertoning, een man met pit, lef en doorzettingsvermogen.

   Blijf maar lekker op de linkse kliek stemmen dan gaar het hele land naar de kloten.

   1. Antihedo

    De meeste Nederlanders zijn te weinig geïnformeerd om een afgewogen beslissing te nemen als het gaat om internationale verdragen. Ik ben blij dat daarvoor de democratie is uitgevonden waarbij het volk diegene kiest die het best zich in de materie kan verdiepen en de beslissing kan maken. Het volk laten kiezen klinkt leuk maar dan zouden de kiezers op zijn minst het verdrag moeten lezen alvorens een keuze te maken.

    1. Adriaen

     @Antihedo

     Uw naïviteit is vertederend.
     Hoeveel volksvertegenwoordigers denkt u dat de verdragen lezen?
     Er wordt voor hen gelezen.
     Door de partijleiding.
     Die tevens bepaalt hoe te stemmen.
     En dat noemt u democratisch?

  3. Grasmaaier

   De tr0llette is weer haar afzeikertjes begonnen.

  4. AS210854

   Sletvana, 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  5. Maurits Dekker

   Gottegot, het moet niet gekker worden.
   Nu heeft de TR0L Ernest Stern als gevolg van zijn psychische stoornis ook al een geslachtsverandering ondergaan.

   De herziene tr0llenlijst:

   Ernest Stern oftewel Svetlana Patricia de Fleur
   Che
   Charles Bingley

   Meriadoc Brandebok

   Gebande3

   Namo Saya
   
DubbelZout

 2. Edjan

  D66 is niet alleen a-democratisch maar ook anti-democratisch. Het liefst zou deze partij zien dat alleen zeer rijke mensen mochten stemmen en/of dat je een soort IQ test moet doen voor je stemrecht krijgt. Dat deze test door D66 wordt samengesteld, spreekt vanzelf.
  Ik mag toch hopen dat het “plebs” het deze keer een paar maanden onthoudt en bij de volgende verkiezingen dienovereenkomstig stemt.

 3. Lex

  Thierry Baudet word steeds beter in de politiek.

  Ik heb het debat gisteren gezien en heb hier echt van genoten, ook Martin Bosma vond ik goed.

  Beter geen referendum dan een beperkte referendum waar alleen binnenlandse kwesties aangevochten kunnen worden en geen europese wetsvoorstellen en besluiten.

 4. Armilus

  Deze man gun je toch max 10 zetels.

  1. Svetlana Patricia de Fleur

   10 zetels? Indrukwekkend! En met wie gaat deze toekomstige minister president een coalitie vormen ? 🙂

   1. AS210854

    Sletvana, een ding wat dat betreft, met jou zeker niet.

 5. Freba

  Grote geesten zeiden het al:” De Verschillen Maken De Eenheid”. Om dat te begrijpen is enige intellect vereist. En dat krijg je niet door den ganzen dag selfies te plaatsen op bepaalde platforms en naar de hedendaagse “bagger TV” te kijken voornamelijk bevolkt met onnozele praatprogramma’s. Ego’s kennen geen huidskleur. Iedereen “gelijk” is desastreus voor een samenleving. Jammer dat de gemiddelde lezer dezes niet een kijkje kan nemen in 2100. Iedereen voorzien van een chip. Uiteindelijk wordt SF werkelijkheid. Hoe houd je anders tot 10 miljard afstammelingen van apen in bedwang? Overigens ben ik geen uitzondering…

 6. Gebande3

  In de peilingen is Forum Voor Democratie weer aan het zakken. Maar toch is Thierry Baudet erg optimistisch als hij naar de komende verkiezingen kijkt.
  Baudet ziet enthousiasme in de samenleving
  Jair Ferwerda vraag de FVD-leider naar het aantal zetels dat Baudet verwacht te halen. “Ik denk 25. Als ik zie het enthousiasme in de samenleving…”

  1. Armilus

   Lavendelgeur is hem naar het hoofd gestegen.

 7. Gebande3

  h**ps://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/vvd-verliest-alweer-maar-rutte-wel-populairste-optie-voor-premierschap/

  Wanneer we deelnemers vragen wie ze geschikt vinden als premier, kruisen vier op de tien (39 procent) deelnemers Mark Rutte aan.
  Daarmee torent hij ver boven de rest uit.
  Op de tweede plek staat Wopke Hoekstra: een kwart (26 procent) van de deelnemers denkt dat hij een goede premier zou zijn.
  Sigrid Kaag staat daar net onder, zij wordt door 23 procent van de respondenten aangevinkt.

  Baudet en Wilders?
  Helaas, komen niet in aanmerking.

  1. Blondie

   Kom op knul.

   Een vandaag.avrotros.

   Linkser is niet mogelijk, anno 2020 in Nederland.

 8. Blondie

  Links is onbetrouwbaar en D’66 is Links.

  1. Svetlana Patricia de Fleur

   Iedereen is ultra links behalve Peppie en Kokkie (Tjeer en Geert). Dat weet iedereen toch wel

   Ik zie al een kamermeerderheid zitten voor deze twee volkshelden 😀

 9. Vrijedenkert

  Internationale verdragen maken onderdeel uit van de grondwet dus er in opgenomen of de grondwet is aangepast aan vele internationale verdragen, deze buiten werking zetten of veranderen kan alleen met minstens een tweederde meerderheid in beide kamers!

  Internationale verdragen en delen van de grondwet even tijdelijk uitschakelen met een amendement om Corona-noodwet en mogelijk te makenm is dus ongrondwettelijk en toont daarmee het ondemocratisch gehalte van DDR666 weer eens heel duidelijk aan na afschaffen correctief referendum.

 10. Piet Klein

  Het bijzondere aan de opstelling van D66 is dat deze Kamerleden zelf ook flink nadeel hebben van wat de EU allemaal voor ons geregeld heeft. Het lijkt onwaarschijnlijk dat ze op een andere manier voordeel zouden hebben bij hun opstelling (dat zou te gek zijn voor woorden). Al zo lang de Europese samenwerking gaande is wordt het thema gehanteerd, nog even iets meer bijdragen, nog even iets redden, nog even meer macht naar de EU maar dan komt het goed. Het tegenovergestelde is het geval. We mochten onze gulden te laag omruilen, we moesten garant staan voor landen als Griekenland en banken die onmogelijke schulden waren aangegaan. We zitten met een niet meer op te lossen schuldenberg zowel bij landen als bij ECB, nog gekker werd het in het afgelopen overleg waarin NL-ers mogen schenken aan Italianen die rijker zijn, Fransen die meer verdienen. En dan hebben het nog niet over De ECB drukt de rente omlaag dat kost ons veel zowel in sparen als in pensioenen. Het we het verliezen van economische positie in de wereld. Het wordt nog gekker banken overwegen de rente negatief te maken, of stoppen met spaarproducten. We hebben het nog niet over de problemen die de migratie met zich mee brengt, overigens gaat het dan in het merendeel over aardige mensen, mensen zoals u en ik. Internationaal doen we er niet meer toe. De Russen kunnen de Krim pakken, Turkije zet ons onder druk met vluchtelingen en heeft een massieve defensie opgebouwd waarvan veel in eigen land geproduceerd wordt. De verenigde arabische emiraten hebben een missie naar mars. Iran, Turkije ontwikkelen atoomwapens. De EU lukt het om de Britten, een belangrijke handelspartner van ons kwijt te raken, zoeken ruzie met Trump. De EU maakt ruzies intern. Een gemeenschappelijk Europa is een sterk idee, maar de EU heeft vooral gewerkt aan het verval van Europa. De opstelling van D66 is totaal onbegrijpelijk. Zij lijken niet te zien hoe doodlopend het spoort is, of wijten enkel en alleen aan te weinig mogelijkheden tot regie vanuit Brussel. De opstelling van D66 is onbegrijpelijk. Ze lijken zich al lakeien op te stellen van een foute regie, of dat zou zeer onwaarschijnlijk zijn hebben ze andere belangen dan alleen hun volksvertegenwoordiger belangen. Voorlopig houden we het maar op het profiel van D66, hoog opgeleid maar nu nog leren nadenken. Netto is het effect dat ze niet voor een sterk Europa zijn maar meehelpen Europa om zeep te helpen.

  1. Bunky01

   Hr Klein, een rake analyse. 1 toevoeging; Europa als unie mag voor mij om zeep geholpen worden. Europa als samenwerkingsverband ala de oude EEG juich ik toe.

 11. Michael M

  Als je Kasja Ollongren, Alexander Pechthold, Rob Jetten een vrachtwagen vol zwarte tape zou brengen dan zouden zij dat met warm ontvangst toejuichen want dan konden ze alle Nederlanders alvast de mond voorgoed dichttapen zodat partij 66 zonder de D, zich eindeloos konden uitleven met het monddood maken van de burgers in Nederland zodat ze hun eindeloze zieke beleid eeuwig konden doorvoeren zonder tegenstribbelen om Nederland voor eeuwig kapot te maken. Mensen stem FVD, laat het partijkartel varen, hou van uzelf. Geef zelfhaters niet de ruimte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.