Klimaatkerstman Frans Timmermans is “overtuigd” dat VS en China megalomaan EU-klimaatbeleid wel even gaan kopiëren

Als we onszelf nu maar uit de markt prijzen qua klimaatbeleid, dan gaan Amerika en China vanzelf Europa nadoen en ook verregaande klimaatmaatregelen nemen. Dat denkt EU-klimaattsaar Frans Timmermans, zegt hij in een interview met het NRC Handelsblad.

De Kerstman-lookalike in de Europese Commissie – PvdA’er Frans Timmermans – is weer eens ontzettend goed in grenzeloos dromen, zonder te beseffen hoe belachelijk onbetaalbaar het eigenlijk allemaal is dat hij voorstelt. In een interview met het NRC zegt de klimaatclown uit Brussel dat Europa “het eerste klimaatneutrale continent” ter wereld moet worden.

Met een dik EU-rapport zou onderbouwd worden hoe Europa de technische knowhow in huis heeft om dat klimaatneutrale Europa voor 2050 te realiseren. Mind you: dit komt dus van een man die niet kan voorkomen dat het geluid van een grasmaaiende buurman een videoconferentie met journalisten in het honderd stuurt. Maar ik bemoei niet.

Waarmee ik me wel bemoei, is het naïeve idee dat als je als EU maar genoeg belastinggeld tegen dat klimaatprobleem aankwakt, China en de VS ons vanzelf zullen naäpen:

“Natuurlijk zal niet iedereen het leuk vinden, maar uiteindelijk is de beweging richting CO2-neutraliteit een mondiale beweging. Zelfs in China denkt men nu na over een emissiehandelsysteem. Het gaat alleen niet in hetzelfde tempo overal gebeuren. De leiding nemen en dan corrigeren voor de effecten, dat is de juiste aanpak voor Europa. Anderen zullen volgen, daar ben ik van overtuigd.”

En zie je het al voor je? Trump en Xi Jinping die zeggen: nou, als Brussel dat doet, gaan wij het ook doen. Plunder de staatskas, klimaatwalhalla here we come! Heel geloofwaardig, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. vandaag

  Iets wat aantoonbaar niet werkt wordt niet gekopieerd maar in de vuilnisbak gekletterd.

  De energietransitie en van het gas af is volslagen belachelijk zelfs binnen de EU want er fors gesubsidieerd om mensen aan aardgas te zetten

  timmerfrans is volslagen krankzinnig en moet samen met rutte opgenomen worden

  1. Freba

   De energietransitie is niet anders dan het niet kopen van Russisch gas. Veel beter van kwaliteit trouwens dan het onze. Momenteel wordt een vloot gebouwd van gastankers. Zij gaan n.l. Het schaliegas vanuit de VS vervoeren naar Europa . Lekker opslaan in Rotterdam en dan door verkopen aan de rest. Krijgen we toch nog wat terug voor de honderden miljarden dollars die we geïnvesteerd hebben in de VS . Of zijn we vergeten dat de vader des vaderlands enen Willempje Kok, er prat opging dat NL de grootste investeerder was van de VS ? Nooit wat van teruggezien. U gaat de gevangenis in en gaat niet langs AF. U ontvangt geen 200 GULDEN. Alle zich noemende socialisten zijn voor de bijl gegaan vanwege hun maatschappelijke positie en de centjes. Verwarde mensen hebben vaak de grootste Ego’s

 2. Forlan

  Xi en Trump kunnen hun machtspositie verder gaan uitbouwen. Franske kan toch niet werkelijk geloven dat ze de grootste grap van de wereld wel even klakkeloos overnemen? Totaal de realiteit kwijt deze Limburgse tuinkabouter. Voortaan de wijn laten wtqqn

  1. Forlan

   Laten staan

 3. plakband

  Timmerfrans is in de war.
  Hij heeft ooit iets gehoord over een wapenwedloop.
  Nu denkt hij dat hetzelfde opgaat voor een klimaatwedloop.
  Hoe dom kun je zijn.

 4. RvdBe

  De Chinezen en Amerikanen lachen zich een slag in de rondte, een obese doorgedraaide diabeticus die samen met een Mongolide Zweedse tiener de Europese economie trachten de nek om te draaien, daarbij gade geslagen door een stelletje nitwits die niks beter weten te verzinnen dan groen te zijn en ja te knikken terwijl ze onder de voet worden gelopen door half Afrika.
  Vive Le Europe!!

  1. Freba

   Europa wordt bevolkt door ongeveer 750.000.000 mensen. Slechts 10% van de wereldbevolking. En dan denkt Timmermans dat hij de overige 90% ff De Weg kan wijzen. Arrogantie wordt voornamelijk gevoed door onkunde. Ik herken altijd de drankmisbruikers. Veel ervaring daarmee, vanwege de aanwezigheid van alcoholisten in de familie.

 5. Stanly2000

  Misschien helpt dit met het bepalen van uw partij in maart 2021.

  1. Cootje

   Was in de jaren 80 Hans Janmaat Pim Fortuyn en nu al jaren Wilders , in die tijd het socialisme in Europa zien verdwijnen naar theekransje niveau

   1. Chalres Bingley

    @cootje heb Hans Janmaat en een paar keer ontmoet eind 80 en begin 90 ,en zeer wijze en aimabele man was dat.
    Helaas sociaal en strategisch was hij niet opgewassen tegen het ultra linkse media geweld en politici.

 6. Cootje

  Waar blijft het tweede deel van het SP filmpje ?? Hij speelde daar in een hilarische hoofdrol , precies op zijn bouw en maten gemaakt een diabetische in optimaforma die niet kijkt naar zijn voetafdruk maar wel graag met het vingertje wijst , wat in de natuur zit van een omhoog gevallen socialist .

 7. Yoyo

  Je snapt gewoon dat deze volidioot, Timmerschwanz op deze plek kan zitten.
  Of eigenlijk misschien wel.
  Het geeft het aankomende failliet aan van de EU.

  Hoe krijgen we dat ooit weer in goed vaarwater?

  1. Cootje

   Met het failliet Europa moet brexit en Corona nog even hun best doen , de balansen zuid Europese banken !!!????

  2. Ernest Stern

   Alleen een onnozele vmbo-er zal Timmermans een volidioot noemen.

   1. vandaag

    enz volidioot

   2. Cootje

    Of een hoog opgeleide dorps idioot , een echte Rob Jetten fan

   3. deZwaluw

    Ernest,
    Een betere benaming is volgevreten idioot.
    Maar, de inteligentsia zal beide termen begrijpen.
    Jij hebt er kennelijk moeite mee.

  3. vandaag

   quote Hoe krijgen we dat ooit weer in goed vaarwater? end

   nexit , stem sociaal , stem PVV

   timmerfransje vreet zijn buikje rond van zijn courtage , 25.000 euris in de maand , hij doet het niet verkeerd toch ? voor die prijs roep ik ook ” van het aardgas af ”

   😂🤣😂🤣😂🤣

 8. Ernest Stern

  Ik denk dat Timmermans dat juist ziet. Geen enkele land zal zich op termijn aan de klimaatproblematiek kunnen onttrekken.

  Op de korte termijn is voor een wezenlijke beleidsomslag de verkiezing van Biden in de V.S. wel essentieel, ook om landen als China en India over de streep te trekken. Als, wat God moge verhoeden, Trump een tweede termijn krijgt zijn de klimaatrampen niet te overzien.

  1. vandaag

   er is geen klimaatproblematiek ook al herhaal je het 10.000 keer stront vlek

   Er is klimaatverandering en dat is zo sinds het bestaan van de aarde.

   dus wederom enz

   1. palko

    @vandaag, voor de volle 100% correct. Maar breng dat een draaideurmongool als Ernest Stern maar eens aan het verstand. Zeker als je, zoals Stern, lang geleden bij het uitdelen van de hersencellen voor het verkeerde loket stond. Het zou een zegen voor Europa én voor de mensheid zijn als de EC gebouwen in Brussel binnenkort imploderen. En dat met name figuren als Guy Verhofstadt, Ursula van der Leyen en Frans Timmermans niet meer terug te vinden zijn.

  2. Willem Bever

   Maar hoe voelt het nou als complot wappie ontkenner
   🙂

  3. RvdBe

   Als er al een klimaatprobleem is veroorzaakt door mensen, moet je de waarheid durven uit te spreken: overbevolking.
   Uiteraard brand geen van de politici zich aan dit heikele onderwerp.

   1. Ernest Stern

    …..

   2. Ernest Stern

    Wenst RvB de klimaatproblematiek op te lossen door de helft van de mensheid uit te roeien?

    1. vandaag

     geboortebeperking misschien een optie stront vlek

     tevens weer een enz

     1. palko

      @vandaag, en verder wordt het tijd dat elk werelddeel zijn zelf veroorzaakte problemen zelf oplost.

    2. RvdBe

     Dat bedoel ik nou, overbevolking is het probleem en degene die het probleem benoemt wordt gelijk aangewreven dat ie de halve mensheid wenst uit te roeien.
     Daarom brand geen enkele politicus zich aan dat onderwerp. Overbevolking is niet op te lossen mede omdat het simpelweg niet benoemd mag worden.

     1. vandaag

      lijkt wel op de overlast van de is-lam, als je het benoemt moet je 24-7 beveiligd worden

  4. Maurits Dekker

   Ernest Stern, u bent echt knettergek.
   Redding is niet meer mogelijk. Zelfs niet in het Pieter Baan waar u nu verblijft.

 9. Maurits Dekker

  Als Timmermans echt gelooft dat China onze klimaathysterie gaat overnemen is hij nog gekker dan gek.
  In de EU is hij een waanzinnige temidden van andere waanzinnigen.

  1. Jack Flash

   Die stomme tuinkabouter wordt nu al uitgelachen door VS en China.
   Alleen vervelend voor de Nederlanders en de rest van Europa, vanwege het weggegooide geld.

 10. gustav

  Trump en Xi Jinping hebben lak aan mijnheer Timmermans, en al helemaal aan zijn fobie’s !

 11. Pieter48

  Mijnheer Timmermans laat u eens uit uw ivoren toren zakken en land eens op aarde. Ga eens uiteraard op kosten van uw EU regenten een bezoek brengen aan China en India. Vervolgens vraagt u zowel op tv als op de radio zendtijd aan. Natuurlijk word uw boodschap in de taal waar u uw plannen gaat verkondigen vertaald.Ik ben benieuwd wat de reacties zijn aldaar. De mensen in India hebben meer aan hun hoofd dan uw klimaat plannen. In China zullen ze u hartelijk uitlachen . China is nu al superieur aan Europa en laat zich niets vertellen door iemand die in Brussel indruk maakt bij de vergader junks. Natuurlijk denkt u dat alle bewoners van deze planeet in u de klimaat redder zien maar niet overal zal u warm onthaald worden. De wereld denk niet zo als u graag zou willen.

  1. Bunky01

   Pieter48, in de door u genoemde landen zullen ze een standbeeld voor hem oprichten om dat hij als europeaan hun europeesche concurrentie vakkundig de nek gedraaid heeft.

 12. pasco

  Het probleem van planeet aarde is niet het misbruik van grondstoffen en de omgang/effecten/afvalstoffen hieraan verbonden!
  Neen, de ongebreidelde bevolkingsgroei in de sociaal/economisch zwakke landen en het decadente leefpatroon van de westerse landen zijn primaire basisoorzaken!

 13. Jopie

  Jullie zien het allemaal verkeerd of hebben het nog niet door.
  Frans T. is stiekem in z’n achterhoofd al bezig om het voor alle immigranten zo onaantrekkelijk mogelijk te maken.
  Hij wil het klimaat zover af laten koelen zodat immigranten het zo koud vinden hier dat ze massaal weer terug naar Afrika eo. willen en hun buren daar gaan vertellen dat ze absoluut niet naar Europa moeten gaan want daar is het veel te koud.
  Ze hebben daar geen aardgaskachels en het rare is daar als het niet waait brand de lamp ook niet.
  En het geld is ook op.

  Regeren is vooruitzien.

  1. vandaag

   maar het wordt enkel warmer omdat die windmolens de wind stelen

 14. Bunky01

  Met de meeste reacties ben ik het wel eens. Alleen deze man heeft wel veel macht en zit ook op een plaats waar hij macht kan uitoefenen. Regent het in Brussel dan worden we hier ook allemaal nat. Dus hoe krijgen we deze man weg, hij zit net als velen met hem tegen een zeer riant salaris met 10 seconden-lijm aan zijn geriefelijke zetel geplakt.

 15. Pieter48

  Bunki 01

  Timmerman krijgt pas een standbeeld als hij het echte klimaat probleem benoemd. Onze planeet is geschikt om te bewonen met 2 miljard mensen.Dan zou de planeet gezond zijn en niet aan het afsterven. Het denken van Timmerman lijkt veel op tunnel visie. Deze manier om naar de wereld te kijken komt veel voor bij papieren tijger club met hun club huis in Brussel en een reserve in Straatsburg. Van deze club kan je geen echte oplossingen verwachtenverwachten.

  1. Opa73

   Inderdaad het grootste probleem is de overbevolking.

  2. palko

   @Pieter48, laten we eens beginnen met het aantal inwoners van Nederland terug te brengen naar maximaal 15 miljoen. Uiteraard volgens het bekende LIFO-vakbondsprincipe: Last In, First Out. En laten we dan luidkeels met zijn allen het toepasselijke liedje van Fluitsma & Van Tijn uit 1996 zingen: ’15 miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde’.

 16. Mushroom2100

  Ondanks dat ik Timmermans over het algemeen een irritante megalomane drammer vind, valt het niet meer te ontkennen dat het klimaat in rap tempo verslechterd. Zelfs de permafrost in Siberië smelt inmiddels langzaam weg. Wat dat betreft heeft Timmermans wel een punt. Een transitie naar een klimaatneutraal Europa moet alleen ook kostenneutraal zijn voor haar burgers. Dit is mogelijk omdat er een nieuwe bedrijfstak zal ontstaan inclusief nieuwe banen en opbrengsten. Dat er iets moet gebeuren is inmiddels wel duidelijk.

  1. Chalres Bingley

   @paddestoel2100 u zegt wat dat betreft heeft Timmermans wel een punt.
   Vertel waar is dat punt op gebaseerd?

 17. Response

  Timmerfrans is altijd overtuigt van z’n eigen overtuiging. Zo is Franske. Timmerfrans; het voorbeeld van ultiem narcisme.

 18. Opa73

  Er was nog iemand die dacht dat hij de hele wereld kon overheersen heeft Timmerfrans veel gelijkenis mee.

 19. Opa73

  Nu zijn de Groen Links en PVDA mensen die in de ambtenarij zitten en geen probleem hebben als anderen hun baan verliezen als hun droom maar uitkomt, zeker als je zoals Timmermans en Samson ongeveer samen € 50.000,00 op je rekening plus een waardevast pensioen en als je wordt afgeserveerd een zeer ruim wachtgeld krijgt, ja dan kan je lekker dromen.

 20. Freba

  Ik zou voorstander zijn van de plannen, ware het niet dat eea is geformuleerd door dikke mannen, vermoedelijk gevoed door overtollig eten en alcohol. Als je geleid wordt door alcoholisten, dan wel cokesnuivers, loopt het verkeerd af met je. Meer mensen op Aarde betekent ook meer dictators. Valt niet mee om bijna 8.000.000.000 aapachtigen in het geregel te houden. Overigens val ik daar zelf ook onder.

 21. tegendraad

  Kennen jullie Paulus de Boskabouter nog? De kabouter met de witte baard?…
  Ziehier, dit is ‘m.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.