KOZP-kopman Jerry Afriyie verdedigt Akwasi-geweldtweets: ‘Nederland zegt: wij zijn racistisch, deal with it!’

Kick Out Zwarte Piet-voorman Jerry Afriyie verdedigt vandaag Akwasi en noemt de gewelddadige tweets die de rapper de wereld instuurde heel begrijpelijk. Afriyie legt ook uit hoe hij zélf tegen Nederland aankijkt: een land dat zogenaamd hardop roept racistisch te zijn en anderen oplegt daarmee te leven.

Het regent vandaag begrip voor de linkse geweldrapper Akwasi. Niet alleen kreeg hij van NPO-vehikel FunX een heuse award in de schoot geworpen, ook staan de kolommen van Het Parool vol met lovende teksten over de man die Zwarte Piet wel even op z’n bek ging trappen. De afzender is Jerry Afriyie, en hij legt uit dat het ongelofelijk begrijpelijk is dat Akwasi ging twitteren dat een moordaanslag op een kinderfiguur gepleegd zou moeten worden. Afriyie:

“Immers, hoe lang kun je je knie op de nek van een hele gemeenschap zetten en geen felle weerstand verwachten? Akwasi maakt zich samen met velen sterk voor de afschaffing van Zwarte Piet, een racistische en dehumaniserende karikatuur van zwarte mensen. Bijna honderd jaar kijkt de meerderheid van dit land weg of bagatelliseert men het probleem met kulargumenten (‘Het is traditie’) of cosmetische oplossingen (‘grijze piet’, die nog steeds blackface is).”

Ook meldt Afriyie dat hij de zienswijze van Akwasi deelde, of in ieder geval dat deed in de tijd voordat hij met z’n Kick Out Zwarte Piet-beweging begon:

“En wat in sommigen van ons huisde was woede, een terechte woede, voor al die shit die we moesten slikken, omdat we in ons land als tweederangsburgers behandeld worden. Er was geen lichtpunt, het lot van zwarte mensen kon Nederland niets schelen. Het werd niet met zoveel woorden gezegd, maar het kwam neer op: wij zijn racistisch, deal with it.”

Fijn zeg, zo’n column hadden we nu écht nodig: om uit te leggen dat dreigen met geweld eigenlijk helemaal niet zo erg is en soms gewoon moet, ofzo. Nee, zo komen we echt wel dichter bij dat vreedzamere en verdraagzamere Nederland hoor!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Edjan

  Van dit gebral van airfryer en aquarium zou je toch subiet hartstikke racistisch worden? Of is dat misschien ook hun bedoeling?

  1. Forlan

   Precies deze reactie hoor ik steeds meer in mijn omgeving. Vredelievende mensen die het kotsbeu zijn door dit soort uitkaaiers weggezet te worden, vaak zijn ze van oorsprong eigenlijk nog links ook(net als ik voor mijn tijd in “de grote stad”)

   1. henkie

    Hoogste tijd dat deze mensen tot bezinning komen en PVV, FvD of SP stemmen

  2. deZwaluw

   Bij mij hebben ze hun zin gekregen.
   Ik bekijk die lui met gepaste afkeer.
   Veel vrijwilligersorganisaties (zonder subsidie) hebben gebrek aan helpers.
   Lieden als Akwasi, SS en Afririe zie je daar nooit.
   Voor mij een teken aan de wand.
   Ze willen NL alleen maar leegvreten zonder er iets voor te doen.
   Met hun grote bek lukt dat ook nog.
   Dat is vooral te wijten aan de ambtelijke politieke kliek die de subsidies verstrekt.

 2. Jack Flash

  Raar dat zwarten graag in ‘racistisch’ Nederland willen wonen, en ze blijven maar komen.
  Hoe kan dat nou?

  1. M.Dikker

   Money, money, money…

 3. Adriaen van Bergen

  Niet je best op school gedaan, 100 x gewaarschuwd en nu toch jammeren.
  Losers.

 4. Cootje

  Een slechte zwart wit foto .

 5. Cootje

  Is begrijpelijk dat Halsema zich zo kleed , als je met hem en een button 1873 op de foto moet .

 6. M.Dikker

  Ik zie inderdaad veel racisten in Nederland. Ze zijn alleen niet blank.

 7. Cootje

  Baudet zijn vriendinnen zijn nu toch maar blij dat de conducteurs van Marokkaanse kom af waren . Want als ze deze allochtoon waren tegen gekomen hadden ze misschien wel aan de noodrem getrokken . Daar ga je geen Sinterklaas met spelen .

 8. Cootje

  Uit welk werelddeel is hij geïmporteerd ?? of zijn voorouders ?? of is het een slechte foto ??

  1. Loelap

   Hij is net als Akwasi een Ashanti, een nazaat van Ghanese slavenhouders.
   Wel grappig dat hij Akwasie en hemzelf tweederangs burgers noemt.
   Een tweederangs burger met zo’n 5 miljoen aan vastgoed (Akwasi), knap hoor.

   1. M.Dikker

    Die gaat hij vast afdragen aan nazaten van de slavernij als vergoeding voor het slavernijverleden.

 9. RvdBe

  Er wordt helemaal geen knie op de nek van zwarten gezet.
  Het probleem is een achterstand in ontwikkeling waardoor ze gefrustreerd raken.
  Ze zijn ook niet bij machte zichzelf te ontwikkelen tot het niveau van bv een Aziaat of blanke.
  Doe er wat aan!
  Deal with it!

  1. Loelap

   Ze zijn ook stinkend jaloers op blanken en het Westen, die hebben een succesvolle maatschappij opgezet. Hun eigen landen hebben niets gepresteerd.

   1. Jannes-46

    Kijk maar naar Zuid-Afrika en Zimbabwe. De blanke boeren werden vermoord of in het gunstigste geval weggejaagd. Nu willen ze diezelfde blanke boeren weer terug omdat de zwarten geen kaas hebben gegeten van productief en rendabel boeren.

    1. M.Dikker

     En geen woord over de blanken die daar in kampen zitten in armoede. Ook kinderen die niets hebben en vaak ook niets te eten. Als je blank bent is dat niet erg, lijkt het wel.

 10. Heras

  Gaan we niet doen knul. Ander kabinet in 2021, andere regels….even dimmen dus.

 11. HD

  Ik was tot een paar jaar geleden nooit zo maar, maar sinds die zwarte Zwarte Pieten hufter onze cultuur aanvallen denk ik als ik ze zie lopen ………………!!!

  1. M.Dikker

   Zo werkt dat wel ja.

 12. Ernest Stern

  Dat in Nederland racisme een serieus probleem is is inmiddels zelfs door de koning erkend.
  Mensen die deze problematiek nog ontkennen staan buiten de werkelijkheid.

  1. RvdBe

   Kapitein Roodbaard brabbelt een voorgekauwd briefje op, die clown kun je sowieso niet serieus nemen.

  2. Jannes-46

   Mensen die ontkennen dat er een probleem is met deugneuzen en huilebalken staan buiten de werkelijkheid. Overigens, de koning leest alleen maar voor wat hij voorgeschoteld krijgt, en doet dat tegen een zéér riante vergoeding.

   1. M.Dikker

    Dat snapt hij niet!

  3. ikweetwatikwil

   Omdat zelfs de Koning racisme in ons land erkent!!!Toe nou, denk zelf.

   1. M.Dikker

    De koning had het over racisme TEGEN blanke Nederlanders! Nederlanders die niet worden voorgetrokken vanwege de diversiteit, Nederlanders die wel 10 tot 15 jaar mogen wachten op een sociale huurwoning i.t.t. nieuwkomers die nog nooit 1 cent premie of belasting in dit land hebben betaald. Nederlanders waarvoor er GEEN discriminatiemeldpunt is. Dat moet W.A. bedoeld hebben; kan niet anders!

   2. vandaag

    vraag nooit het onmogelijke maar stem uw vraag af op het niveau van de tegenpartij.

  4. evil knievel

   De Koning heeft,net als u,meters dikke stront in de ogen ( & oren)!

  5. vandaag

   enz

  6. Maurits Dekker

   Dat in Nederland racisme een serieus probleem is is inmiddels zelfs door de koning erkend.
   Mensen die deze problematiek nog ontkennen staan buiten de werkelijkheid.

   Ernest, uw smerige bullshit is slechts het doorstrepen waard.

  7. vandaag

   het probleem met de koning is zijn kroost , dat kost bijna twee miljoen zakgeld per jaar vanaf 18.

   Wat die dweil zegt zal me worst zijn de souffleur is namelijk rutte en die onzin pruim ik niet ongeacht wie of wat het is.

  8. Janna47

   Ernest Stern

   En de koning heeft hier verstand van? Die beweegt zich tussen het gewone volk?
   Man, man, man….hoe zit je in elkaar?

 13. ikweetwatikwil

  “En wat in sommigen van ons huisde was woede, een terechte woede, voor al die shit die we moesten slikken, omdat we in ons land als tweederangsburgers behandeld worden. Er was geen lichtpunt, het lot van zwarte mensen kon Nederland niets schelen. Het werd
  niet met zoveel woorden gezegd, maar het kwam neer op: wij zijn racistisch, deal with it.”

  Waar heeft die man het in vredesnaam over. Gaat ons vertellen wat we denken en legt ons zijn minderwaardigheid complex op. Waar ik nooit aan gedacht heb Zwart , Bruin, Blank, ze waren bij mij allemaal gelijk. Door afriyie en zijn mensen denk ik er nu anders over. Het is net als bij Rutte en zijn angst aan jagerij . Waar zijn die stommelingen mee bezig.

  1. M.Dikker

   Ik ben het ook zat. Als wij de baan niet krijgen, dan denken we “jammer, de volgende keer beter”. Als zij de baan niet krijgen is het discriminatie. Als wij een bekeuring krijgen denken we “had ik maar niet te hard moeten rijden, jammer van het geld”. Als zij een bekeuring krijgen is het discriminatie. Etc. etc. Zielig gewoon. Intussen is er nog steeds geen meldpunt discriminatie voor blanke autochtone Nederlanders. Dus wie wordt hier nu gediscrimineerd?! En Gilette heeft nu in het kader van de “diversiteit” alleen mensen van kleur in hun nieuwste reclame. Het wordt met de dag gekker!

   1. Ernest Stern

    De groeiende aanhang in guurrechtse kringen voor het idee dat in Nederland de blanke autochtone Nederlanders worden gediscrimineerd is hilarisch grappig.

    1. vandaag

     tja allochtonen of statushouders genieten de voorkeur

     dus wederom een enz

 14. Aborifa

  In de jaren 1946/47 moest ik voor elke maandagochtend 1 cent meenemen naar school voor de arme negertjes in Afrika.
  Daarvan zijn Akwasi en Arfriye groot geworden.
  Stank voor dank.

  1. M.Dikker

   En van de slavenhandel.

 15. Bunky01

  Wij hebben een gezin met 2 gekleurde kinderen (geadopteerd) en op hun beurt hebben onze kleinkinderen ook een teint. Beseffen de heren Afriyie en Akwasi wel waar ze mee bezig zijn? Er wordt niets anders dan door deze beide heren gestookt en gepord. Inmiddels is dit in Nederland een open wond aan het worden, en zij peuteren maar door. Telkenmale strooien zij zout in de wond die ze zelf hebben gemaakt. Ik ben vuurbang dat mijn kinderen en kleinkinderen het slachtoffer gaan worden van een nietsontziende volkswoede die op deze manier wordt gecreeerd. Met dank aan beide heren. Ik adviseer ze om zo snel mogelijk persoonlijk een handje te gaan toesteken bij de ontwikkeling van hun eigen land(en). Per slot van rekening hebben zij hier in Nederland een prima opleiding kunnen volgen om daar dienstbaar te zijn. Ik vrees dat dit voor beide heren geen aantrekkelijk alternatief is, want de instelling en opstelling die zij aan de dag leggen zal in hun land(en) van herkomst niet worden geduld.
  Dus, heren, trek uw plan, maar ik krijg om de bovengenoemde reden een hekel aan u, en dat is NIET racistisch bedoeld maar geboren uit bezorgdheid.

  1. M.Dikker

   Ik zou me maar geen grote zorgen maken als ik u was. De woede naar deze racisten is groot; ze kunnen alleen maar de verschillen in huidskleur benadrukken en daar zielig over doen. In de dagelijkse omgang kijken reageerders (ik niet althans) helemaal niet naar iemands huidskleur; het boeit niet. Het gaat om het karakter.

  2. ikweetwatikwil

   Bunky01 Met u eens. Beseffen die oproer kraaiers wel wat ze onze gekleurde kinderen
   aandoen? Vast niet , zover denken ze niet. Het zijn egotrippers. En veel Nederlanders trappen daar in.

  3. evil knievel

   Hoop dat uw kinderen wel begrijpen dat deze hetze niet door ons wordt gevoerd n heb medelijden met ze omdat de heren Airfryer & aquarium het voor ze vergalt!😔
   Wilt u ze dit duidelijk maken aub,voordat ze worden gebrainwashed door dat volk!🙏

   1. Bunky01

    Wij als ouders hebben ze van kindsaf aan, zoals dat normaal is, geleerd om eerst te werken, te sparen en dan pas te kopen. In die volgorde verloopt ook hun denkpatroon alsmede hun opstelling naar anderen.
    Zij snappen – volwassen als ze zijn – heel goed wat hier aan de hand is. Ze weten waar het kwaad vandaan komt, nl van de mensen die eerst “kopen” maar nooit sparen of werken. Maar helaas zijn er in ons land – juist mede ontstaan en gevoed door deze twee heren – een groeiend aantal figuren die niet volgens deze principes zijn opgevoed (dan wel deze opvoeding nooit hebben willen snappen / ernaar willen leven), die straks gaan zorgen voor de (uitgelokte) “afrekening”

 16. Winfrida

  Zij horen zich te gedragen en blij te zijn voor een plekje in Nederland. Wij schuiven wel even op. Maar dat moet je dan wel zelf verdienen.

 17. Jannes-46

  Nog zo’n groep mensen die in aanmerking komt voor “minder, minder, minder”.

 18. vandaag

  Terug trappen naar ghana dat serpent

  deal with it dat je ongewenst vreemdeling bent

 19. Cootje

  Volgens mij zijn internationaal de Afrikanen nog de top exporteur van de mensenhandel , de Nigerianen las ik zijn top ondernemers in de vrouwenhandel, in Mali en Libië zijn top ondernemers in de boot reizen . De mensenhandel zit hun in het bloed . En in Nederland zijn ze met hun huilie huilie verhalen top ondernemers in het verkrijgen van de subsidie stromen , en zijn de noord Afrikanen in alle criminelen markten thuis , maar ja 70 jaar thee drinken en nergens naar kijken heeft ons een ongeziene moord cultuur gebracht . En dat waren we nog niet gewend . 10 jaar Rutte heeft alle budgetten in de veiligheid diensten weggeslagen , en nu leven in Europa als grootste narcotica exporteur en net als de multinationals gebruiken ze onze infrastructuur zonder een cent belasting te betalen ,

 20. Maurits Dekker

  Het staat Airfryer en Aquarium vrij dit ontzettend racistische land te verlaten.
  Zij worden hier niet vastgehouden of zo.
  Nederland hoopt dat ze binnenkort terugkeren naar Afrika.
  Maar zij zullen niet gaan!
  En weet u waarom? UITKERING!

 21. Wim Vreeswijk

  Dit agressieve geschreeuw polariseert ons land alleen maar !

 22. Ned

  Volgens mij worden steeds meer zwarte mensen met een platform geil van alle mogelijkheden waarin ze Nederland en Nederlanders racistisch kunnen noemen, zodat ze hun verantwoordelijkheid van zich af kunnen schuiven en weer rustig adem kunnen halen.

 23. Pffff

  GA GEWOON want dit land is niet geschikt voor je! Tenminste dat is toch wat hij voelt en vind hij zou zoveel mensen een droom laten uitkomen! Ik wil wel helpen met de verhuizing en vast wel meerdere met mij

 24. Smek

  Kunnen ze deze pluris zwarte niet op de boot zetten als vluchteling naar zuid Afrika. Laten ze dan gelijk Akwasie ook op die boot zetten, gezellig met z’n twee. Hoe zou het komen dat ik steeds meer een hekel krijg aan zwarte mensen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.