LOL! Baudet en Wilders vernederen incompetente De Jonge met medelijdenmotie: ‘Begrip als hij stokje overdraagt!’

De vernedering voor coronaclown Hugo de Jonge was gisteren in het Kamerdebat redelijk compleet. Fractievoorzitters Thierry Baudet (FVD) en Geert Wilders (PVV) kwamen zelfs met een motie om de vice-premier de gelegenheid te geven zelf af te treden. “We hebben er alle begrip voor als je opstapt beste Hugo,” schreven ze.

Het was, zoals we vanochtend ook al rapporteerden, gisteren geen bijster goede avond voor minister Hugo de Jonge (CDA). Ieder Kamerlid en z’n moeder uitte kritiek op de minister, omdat er vanwege zijn geblunder nog altijd onvoldoende testcapaciteit voor COVID19 is in Nederland. PvdA-leider Asscher merkte op dat de Kamer de fervente glimschoenenfan “onder curatele” heeft gesteld.

Ook vanuit de hoek van PVV en FVD werd De Jonge flink vernederd. De twee dienden niet eens een motie van afkeuring of wantrouwen in, maar maakten de afgang compleet door medelijden met de incompetente bewindsman te veinzen.

In een motie van de hand van partijleiders Geert Wilders en Thierry Baudet werd gesteld dat allerlei vormen van corona-onderzoek bij De Jonge “een grote puinhoop” zijn en dat Nederland behoefte heeft aan een capabele minister van Volksgezondheid om die rommel op te ruimen. De motie werd afgesloten met een bemoederende suggestie om op stappen. Als Hugo de Jonge “het niet aankan, het teveel wordt of het niet meer ziet zitten om deze problemen aan te pakken,” aldus Wilders en Baudet: “er alle begrip voor is als het stokje wordt overgedragen aan een ander.”

Op social media halen de twee nogmaals uit: “We hebben er alle begrip voor als je opstapt beste Hugo.”

De motie is nog niet in stemming gebracht – dat zal volgende week dinsdag gebeuren. De verwachting is echter dat de coalitie en bevriende oppositiepartijen de minister voorlopig nog even een afgang zullen besparen en hem nog wat later doormodderen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Kretoloog

  Hoe langer Hugo de Jonge doormoddert, des te meer straalt het negatief af op de partij waarvan hij leider en lijsttrekker is.

  Ben benieuwd wanneer het CDA zelf gaat inzien dat deze minister met zijn gestuntel de partij naar de afgrond voert. Pieter Omtzigt zit al grijnzend achter de coulissen toe te kijken….

  1. Maurits Dekker

   Hugo de Jonge zal de geschiedenis in gaan als ‘de minister met rare schoenen’. Verder zal er weinig over hem te vermelden zijn.
   Voor wie het niet gezien heeft is de uitzending van ‘Lubach op Zondag’ van 20 september een aanrader. Hierin wordt de Jonge tot op zijn schoenen afgebrand.

   1. RPML

    De tot staatsgeheim verklaarde deal met de Pharma-industrie laat hij achter, lijkt me zaak dat de Kamer hier eens over gaat doorvragen…

  2. homefront

   En leugenclown rutte snapt dat en trekt zich vervolgens terug…

 2. Vriend

  Het totale failliet van Rutte III is overduidelijk: Hugo van de Clownschoenen had -wegens overduidelijke incompetentie- nooit tot dit kabinet mogen toetreden, laat staan vice premier worden. Waarschijnlijk is het beroep van onderwijzer ook nog te hoog voor hem gegrepen: de man is een falende sukkel die in een sociale werkplaats thuishoort.

 3. Beukman

  Goed is op de foto te zien dat beide heren, met hun natuurlijke habitat in het behaaglijke oppositiepluche, geen vuil onder de nagels hebben.
  Dat zullen ze nooit krijgen ook, want voor regeren en verantwoordelijkheid dragen beschikken ze niet over de juiste competenties.

  1. Ernest Stern

   Ze kunnen zelfs niet claimen stuurlui aan wal te zijn, het zijn zieke tróllen aan wal.

   1. Blondie

    Een hoop oudere Nederlanders, hadden graag nog ouder geworden.

    Maar leugens en bedrog via Rutte 3 heeft hen de kop gekost.

    1. Maurits Dekker

     Blondie: Een hoop oudere Nederlanders, hadden graag ……..

     Die hoop oudere Nederlanders, die is vermoord door de Jonge, Rutte en het RIVM, wordt geschat op meer dan drieduizend.
     Op 17 maart zal met de politiek verantwoordelijken afgerekend worden.

    2. vandaag

     en kost ze nog dagelijks de kop in de zeer slecht geventileerde verzorgings tehuizen

     1. Blondie

      Dat niet alleen vandaag.

      Wat denk jij van het achterstallig onderhoud.
      Veel van deze oudjes, lopen bij een specialist en dat heeft al ca 6 Maanden niet meer plaats kunnen vinden.
      Maar ja positief voor Rutte en van Dissel, ze mogen waarschijnlijk het stempeltje Corona gebruiken, als het mis gaat met deze oudjes.
      Op de soos roept hun naam angst op.

   2. vandaag

    enz

  2. Maurits Dekker

   Beukman,
   Geert Wilders heeft, wegens doodsbedreigingen, al 16 jaar niet in zijn eigen tuin kunnen zitten of werken. Dus heeft hij ook geen last van vuil onder de nagels.
   Zou u met hem willen ruilen?

   1. Beukman

    Maurits, denk jij dat Geert met mij zou willen ruilen?

    Geert leeft al 16 jaar op kosten van de staat in een beveiligd huis. De overheid betaalt dit allemaal voor hem via de belastingbetaler, dezelfde overheid waar hij altijd zo tegen tekeer gaat.
    Als Geert normale omgangsvormen had gehanteerd ipv zich al die jaren als een grote puber te gedragen, had ook hij een normaal leven kunnen opbouwen.
    Ik kan geen medelijden met hem hebben.

    1. vandaag

     beukhol diskwalificeert weer als linkse onwetende tról.

     QUOTE Geert leeft al 16 jaar op kosten van de staat in een beveiligd huis. END

     Het liefst ziet beukhol dat de bedreigingen die ten grondslag liggen aan de beveiligingen gepraktioseerd worden. Immers linkse honden hebben geen enkele moeite met moord op een politicus.

     R.I.P Pim , dagelijks wordt je gemist om de puinhopen van paars en nu van rutte op te ruimen.

     1. Beukman

      enz

     2. vandaag

      uiteraard beukhol , na de moord op Pim was het voor linkse fascisten , enz

     3. Mireille

      Pim is verleden tijd. De LPF heeft aan het licht gebracht dat zijn verhalen vanachter de toverspreekstoel tot verwarring heeft geleid. Het voormalig tijdschrift de Spiegel zou er misschien wat aandacht aan hebben besteed.

     4. vandaag

      die kon ik nog niet , de waarheid als verwarring bestempelen.

      linkse logica

    2. Maurits Dekker

     Beukman: Geert leeft al 16 jaar op kosten van de staat in een beveiligd huis. De overheid betaalt dit allemaal voor hem via de belastingbetaler, dezelfde overheid waar hij altijd zo tegen tekeer gaat.

     Het lijkt wel of u jaloers bent op Geert Wilders omdat de staat hem beveiligt en de kosten van zijn, helaas steeds wisselende, verblijfplaatsen betaalt.
     Ik kan me niet voorstellen dat u dit echt meent.

     1. Beukman

      Maurits, parlementariërs moeten worden beschermd, ook als ze het er zelf naar hebben gemaakt. Laat daar geen twijfel over bestaan.
      Ik wil niet met Wilders ruilen, Wilders wil vast ook niet met mij ruilen. Mooi toch.

     2. vandaag

      enz

     3. Maurits Dekker

      Beukman,
      parlementariërs moeten worden beschermd,.</i<

      Dan zijn we het daarover eens.

    3. Vriend

     Beukman over Wilders: “Ik kan geen medelijden met hem hebben.”

     Hier valt Beukman zwaar door de mand: eigenlijk zegt hij ‘eigen schuld, dikke bult’ tegen Wilders omdat deze zo onbeschaamd en onhoffelijk is om kritiek op de islam te hebben. Dit vindt Beukman ‘puberaal gedrag’, vindt ook dat Wilders de doodsbedreigingen over zichzelf afgeroepen heeft en vindt het een schandaal dat de belastingbetaler opdraait voor de beveiligingskosten.

     Links ten voeten uit dus: asociaal, rigide, zonder inlevingsvermogen en blind voor de werkelijke gang van zaken.

     1. Beukman

      Het vereist verantwoordelijkheid en discipline om met de vrijheid van meningsuiting om te gaan, vriend.
      Als een man in het Feijenoordstadion elke week staat te roepen dat Feijenoordfans p8do’s en kinderverkrachters zijn, goeie kans dat vroeg of laat iemand door het lint gaat en de man het niet kan navertellen.

      We vinden principieel dat de man het volste recht had om die dingen op die plek te roepen. Tegelijk zeggen we± `Hij heeft het er wel naar gemaakt.`

     2. vandaag

      quote Het vereist verantwoordelijkheid en discipline om met de vrijheid van meningsuiting om te gaan, end

      yeppo , correct , ga jij die islamitische mafklappers van die totalitaire ideologie even uitleggen dat fatwa’s niet aan de vrijheid van meningsuiting toe behoren volidioot

    4. evil knievel

     Dr zitten hier ondertussen al duizenden terorristen,al VEEEEEEEL langer dan 16 jaar op kosten van ONS te bekokstoven,hoe de kaffirs,waardoor ze worden verwend & gesponsord ,de strot af te kunnen snijden & dan gunt u n Nederlands politicus,die hier iets over durft te zeggen & waarvoor maar n schijntje itt dit soort terroristen voor wordt betaald zijn veiligheid niet!?!?!?
     U bent n zielig,misselijkmakend,vies Sujet n zou ik u,welke dag dan ook tegenkomen,zou ik u hoogstpersoonlijk in t gelaat schoppen,waarvan akte!😘
     Wil ik wel aan toevoegen,voor de redactie,dat ik n woordkunstenaar ben & lichtgetint!😁

  3. vandaag

   hahahaha , onze beukhol tról , trump wordt nooit president , boris wordt geen premier en de brexit gaat niet gebeuren

   narcisten zijn vreselijk volk das inmiddels duidelijk. Laat je glazen bol repareren beuksn0l

   1. Beukman

    enz

    1. vandaag

     tja de waarheid is keihard beuktról

     enz

 4. Ernest Stern

  Een tról motie dus.

  PVV en FvD zijn geen serieuze partijen meer te noemen.

  1. Vriend

   Ernest Stern is boos en gefrustreerd.

   Leuk om te zien.

   1. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
    Debatteren met hem is niet mogelijk.
    Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

   2. Ernest Stern

    Ik erken dat dit politieke nihilisme bij mij ergernis oproept.

    1. Fascal

     Nee

   3. NO8D0

    @ernestje is altijd boos ,en loopt hier bijna de hele dag te stampvoeten als een 3 jarige.
    Komt omdat hij bejaard is en dan gaat je verstand ook werken als een 3 jarige ,net als zijn blaas en kringspier.
    Gelukkig ondanks zijn nare gedrag word @ernestje met respect verzorgd.

    1. Fascal

     NO8D0: Van vroeg tot laat geniet hij van alle aandacht, maakt voor hem geen enkel verschil hoe je op hem reageert zolang je maar reageert. Je bewijst hem een dienst.

    2. Ernest Stern

     wordt

     1. vandaag

      taalnazi’s zijn hele vervelende mensen volgens wetenschappelijk onderzoek. meestal narcisten

    3. evil knievel

     Die kringspier komt niet door zn leeftijd maar t veelvuldige geïncasseer van zn afrikaanse Vriend, “kingdingeling!”😁
     Verder nix op tegen,ieder zn kingdingeling maar bij (uitgelabberd)Sterretje,is t ietsje naar zn hoofd gestegen!🤪

  2. vandaag

   meneer hu tt en valt helemaal uit zijn rol. Wil alles doorsnijden zo langzamerhand

 5. DubbelZout

  Aldus de opperwappie van Forum voor Viruswaanzin

 6. Gebande_3

  Baudet en Wilders : ‘Begrip als hij stokje overdraagt aan ???’

  Oh, sorry, Baudet en Wilders zijn van de opmerkingen, niet van de oplossingen.

  1. Gebande3

   U misbruikt mijn nick ,heb hierover al een mail gestuurd naar michael.
   Heb reply gekregen en buitenom het aan banden leggen van het stelen van nicks word er binnenkort ook het tr@llen uitgeband.
   Dus u raakt uw speeltje kwijt ,uw dagelijkse invulling.

   1. vandaag

    Dat zal eens tijd worden. Zal mij benieuwen.

   2. Vriend

    Toen het anderen aanging (Grasmaaier en Rene van der Grijp) vond u dat helemaal niet erg en van een verradersmentaliteit getuigen toen daarover bij de redactie geklaagd werd.

    1. Gebande3

     @vriend dat was ik niet maar @gebande 3 ,ik ben gebande3.
     Snap de verwarring en daarom is dit gewoon ziekelijk en moet accuut gestopt worden.
     Zo kan je geen normale discussie voeren.
     Ook het gepest door een persoon hier is gewoon niet fijn ,je kan niet een normale discussie hebben zonder dat hij met tientallen en vele gestolen nicks bovenop je ruikt en de discussie kaapt.

 7. Yoyo

  Hugo is net zoals Rutte over de houdbaarheidsdatum heen.

  De verstandige kiezer zal hopelijk beide heerschappen afserveren t.z.t

 8. yellow thread street

  De Jonge is net een kalkoen die zelf nog niet door heeft dat hij de kerst niet haalt.
  Hij is te licht in zijn hoofd bevonden en staat op het punt van afknappen.

 9. Opa73

  Wie werden door Rutte en consorten en de VVD uitgelachen toen in februari Wilders en Baudet dat Rutte en minister van gezondheid vroegen om de Covid 19 serieus te nemen maar och dat was toch in China en zou zo’n vaart niet lopen en een lockdown was belachelijk

  1. Ernest Stern

   Wilders en Baudet hebben inhoudelijk nogal gezwalkt in dit dossier. Aanvankelijk riepen ze dat een totale lockdown de enige oplossing was om nadien net zo makkelijk te roepen dat we alles weer open zouden moeten gooien: ‘geef de Nederlanders hun vrijheid terug!’.

   De beste stuurlui staan in dit dossier zeker niet aan wal.

   1. Fascal

    Nee

   2. Henk42

    @ernestje zwalkt hier overduidelijk met zijn gezwets en blinde ongefundeerde haat tegen Baudet en Wilders.
    @ernestje springt al tegen de muren als hij aan Baudet of Wilders denkt.
    Zoals opa zei;Wie werden door Rutte en consorten en de VVD uitgelachen toen in februari Wilders en Baudet dat Rutte en minister van gezondheid vroegen om de Covid 19 serieus te nemen maar och dat was toch in China en zou zo’n vaart niet lopen en een lockdown was belachelijk.
    Klip en klaar.
    Het is sneu dat @ernestje gewoon domme en blinde woede in zich heeft ,een paar jaar psychiatrie zou hem zijn hart doen luchten.

 10. Opa73

  Gebande: Die oplossingen hadden Baudet en Wilders al in februari maar toen werden ze door de coalitie uitgelachen.

 11. Meriadoc Brandebok

  Baudet e n Wilders zullen nooit iets nuttigs inbrengen. Men beperkt zich louter tot zieken, klieren, zeiken, tröllen en racisme.

  1. vandaag

   daar denken zo een 3.000.000 stem gerechtigden anders over.

   Wel leuk om te zien dat u denkt om die grote groep mensen te moeten voorzien van genoemde kwalificaties. Uw vrijheid jegens anderen denkwijzen dan de uwen zijn beperkt tot het i.q van een strontvlieg

 12. Meriadoc Brandebok

  Wat zou het heerlijk zijn als we Geert en Thierry voor acht weken op een onbewoond eiland in de oceaan zouden kunnen zetten. Gen flutmoties, geen tirades tegen doventolken, geen minder minder, geen verzonnen Marokkanenincidentjes. Niet dat hautaine toontje vol dedain ten opzichte van bestuurders, kamerleden of andersdenkenden. Terug naar de zuivere discussie.

  1. Chalres Bingley

   Gelukkig is het dronkemans gedachten wereldje beperkt tot dds voor @brandewijntje.
   Iedereen met normaal verstand

   1. Chalres Bingley

    En dat zijn minimaal 3.000.000nstemgerechtigden zoals een reaguurder hier boven al zei.

   2. Logica

    Het is wel een gevoelsmens die Brandebok. De zuivere discussies zullen zuiver zijn maar ook erg naïef. Geld speelt geen rol, alleen de liefde. Liefde voor de EU, gelukszoekers, etc.

 13. Logica

  Rutte heeft solidariteit heel hoog in het vaandel staan. Dat bewijst hij regelmatig door bij Merkel en vrienden op schoot te gaan zitten.

  Mocht de Jonge besluiten af te treden dan verwacht ik opnieuw solidariteit van Rutte. Hij zal zich eindverantwoordelijk voelen en hand in hand met de Jonge, al zwaaiend de 2e kamer uit lopen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.