LOL! Sylvana’s verkiezingsprogramma uitgelekt: zwarte piet vervolgd, menstruatieverlof en “Decolonial Green Deal”

Eindelijk is het dan verschenen! Het (concept-)verkiezingsprogramma van Sylvana Simons’ partij BIJ1, waarmee de beweging in maart 2021 de Tweede Kamer wil bestormen. Wij lazen het voor u door en lichtten alvast de meest knettergekke passages eruit. Komt-ie!

We verbieden en ontbinden organisaties en platforms waar racistisch ideeëngoed verspreid en uitgewisseld wordt.

Ja, op de eerste pagina met beleidsvoorstellen wordt meteen de vrijheid van meningsuiting afgeschaft. Alleen wat de BIJ1-politie nog deugdelijke teksten vindt, mag gepubliceerd worden. De rest wordt door de overheid gebrandmerkt als ‘racisme’ en van het internet gesodemieterd.

Blackfacing, zoals zwarte piet, wordt verboden in de openbare ruimte.

Ook al zo’n leuke: voorstanders van zwarte piet krijgen een trap na doordat ze door een BIJ1-politie vervolgd gaan worden voor het spelen van fictieve karakters.

We stellen een eerlijke definitie van antisemitisme op, zodat klassiek-nazistische complot-theorieën over ‘rijke Joden’, ‘omvolking’ en ‘cultuurmarxisme’ adequaat kunnen worden aangepakt.

Ook al zo’n fijne: even in een bijzinnetje Thierry Baudet antisemitisme in de schoenen schuiven en oproepen hem daarvoor aan te pakken. We see you!

We stellen een menstruatieverlof in.

Het geld klotst de werkgevers tegen de plinten en dus moeten ze vrouwen een tot vijf dagen betaald thuis laten zitten. Per maand.

We willen klimaatrechtvaardigheid, waarbij we de rol van westerse machtssystemen erkennen, daarvoor verantwoordelijkheid nemen en de sterkste schouders de zwaarste lasten laten dragen: een Decolonial Green Deal.

De ‘Green Deal’ van Frans Timmermans en de ‘Green New Deal’ van Alexandria Ocasio-Cortez waren al bezet, dus dan maar een Decolonial Green Deal.

Het kraakverbod wordt opgeheven.

Top tijd: je mag weer woningen gaan pikken en slopen als je geen zin hebt om huur te betalen.

Er komen trainingen om leraren bewust te maken van hun (onbewuste) vooroordelen, houding en verwachtingspatronen en er worden protocollen ontwikkeld om racisme, seksisme en discriminatie op grond van seksuele geaardheid te bestrijden.

Leraren zijn stiekeme racisten en moeten op training om minder discriminerend te worden. Lekkere middelvinger naar iedereen die in het onderwijs werkt.

Mensen die zwanger zijn en gaan bevallen hebben altijd het recht om zelf beslissingen te nemen over wat er met hun lichaam gebeurt. Er is geen afgedwongen zorg meer, en er komt respect voor autonomie en zeggenschap voor, tijdens en na de bevalling.

Eerlijk toegegeven: op zich weinig mis met dit plan. Alleen keihard aan het ROFL’en om de term “mensen die zwanger” kunnen worden. Weet je, ooit hadden we daar een heel handig woord voor. Het begint met een v en eindigt op rouwen. Ooit van gehoord?

Euthanasie wordt ook beschikbaar gesteld voor kinderen onder de twaalf jaar.

Ja joh, laat minderjarigen besluiten dat ze er een einde aan kunnen maken. Fantastisch plan!

Dieren zijn er niet voor het vermaak van mensen. Dierentuinen en aquaria worden omgevormd tot (tijdelijke) opvang voor dieren die zich (nog) niet staande kunnen houden in hun oorspronkelijke leefgebied.

Dierentuinen moeten dicht, ondanks dat dieren daar geen enkel last van hebben. Genieten van de wonderen van de natuur MAG NIET!

Nederland sluit alle detentiecentra voor asielzoekers en stopt met alle deportaties.

We zullen het de Hotel California-wet gaan noemen. Iedereen die Nederland binnenkomt mag altijd blijven zolang hij maar wil. Waarom ook niet, toch? Wij betalen wel!

Gevangenisstraffen worden een uiterst middel. We delen voortaan eerder taakstraffen uit. Vervroegde vrijlating blijft daarnaast mogelijk. We versoepelen de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen.

Criminelen klappen in hun handjes: blij, blij, blij. Voor wie doet BIJ1 dit eigenlijk?

Nederland trekt zich terug uit de imperialistische NAVO en neemt niet meer deel aan NAVO-oorlogen.

Ook al zo’n topplan: we zeggen gewoon onze nationale veiligheidsverzekering op. Echt héél slim!

Dat was ‘m dan, die bloemlezing in 83 pagina’s BIJ1-verkiezingsprogramma. Er staat nog genoeg andere gekkigheid in, maar dit waren de hoofdpunten. Wie nog even alles rustig voor zichzelf wil nalezen: dat kan! Het gehele verkiezingsprogramma is hierrr te vinden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Oepsie

  Oppakken, opsluiten en de sleutel weggooien! Probleem opgelost!

  1. Yoyo

   Zelden of liever gezegd nog nooit zoveel onzin in en verkiezingsprogramma gezien.
   Er zal toch serieus over nagedacht zijn .
   Onvoorstelbaar dat je met dit totaal ridicule ,wereldvreemde programma kiezers denkt te gaan trekken.
   Bizar.

  2. Ernest Stern

   Oepsie meent dat mensen met meningen als die van Sylvana Simons niet alleen moeten worden opgesloten maar ook in de cel dienen te verhongeren.

   Dit walgelijke fascistische gebral is op DDS vaak aan te treffen.

  3. Logica

   Ik werk fulltime en doe dat al mijn hele leven. Ik ben nu 57. Ik mis een passage over pensioen vanaf je 50 ste. Moet je wel een arbeidsverleden hebben van minimaal een jaar. Uiteraard tegen volledig loon. Iedereen mag hier komen wonen en heeft het recht om dit pensioen mee terug te nemen naar het land van herkomst. Tevens hebben alle familieleden, ook in het buitenland, van in Nederland verblijvende Afrikanen, recht om gebruik te maken van onze zorg. Iedereen mag 1x per jaar op kosten van Nederland met het vliegtuig nasr ons land om zich medisch te laten keuren en, indien nodig, zich te laten behandelen in een ziekenhuis. Tevens mag gebruik gemaakt worden van de Nederlandse tandarts.

   Verder ziet het programma er prima uit, alleen nog even mijn passage toevoegen.

   Bij1 is niet de enige met humor, dat heb ik ook.

 2. Blondie

  Ik mis een snor en hoge laarzen.

 3. LifeBuddy

  ”Leraren zijn stiekeme eurofile racisten”, Dat klopt wel, want als ze Niet ultra sLinks zijn , krijgen ze Geen vast contract van de Slinkse baas.

 4. Eppo123

  Wat een debielen of nog beter laat ze dit in Afrika uitvoeren, daar is nog veel meer te winnen.

 5. Pierre Tombale

  De debielen geven zich bloot en stellen hun eisen,
  omdat we intolerantie tolereren.
  Als Nederland capituleert zonder strijd,
  verliest het haar recht van bestaan.

 6. Chalres Bingley

  Onze kapstok Sylvana is rijp voor het gesticht, dit is langer duidelijk met die nepwetenschappers in haar kielzog.
  Geef die meid een huis in Suriname met een ton erbij, kan ze lekker in parimaribo een beetje de boel versieren ,grote kans dat ze daar direct word gelyncht.
  Heb 2 Surinamers als buren die haar voor gek verklaren ,dat zegt al genoeg.

  1. Logica

   Chalres, zijn dit creolen, javanen of mensen met een hindoestaanse achtergrond? Suriname kent meerdere culturen. Creolen zijn de mensen met afrikaanse roots. Dat zijn dus de mensen die je hier terug ziet bij de BLM clubs. Hindoestanen en creolen kunnen elkaar niet luchten of zien. Ik hoop dat jouw buren creolen zijn met gezond verstand.

 7. Appelstroop

  Gelukkig stemt slechts een handjevol mensen op deze partij.
  Ze lijkt steeds verder af te glijden in haar waanzin.

 8. Jack Flash

  Vreugdevuur met oud en nieuw.
  Die zwarte bitch met haar clubje er opzetten en de hens erin.

 9. Tom Bombadil

  Ze begint haar afkorting :ss al steeds meer te omarmen. Ik mis de wet waarin staat dar iedereen die anders denkt of er anders uitziet dan mevr. Simons een gele ster moet dragen zodat ze makkelijker herkend kunnen worden. Goed dat ik fvd stem want dan hoef ik mijn mooie bruine hemd niet om te wisselen………..

 10. SubTec

  Ons koloniaal verleden heeft deze negerin niets anders dan goeds gebracht !
  Zonder ons koloniaal verleden zou ook zij nu met alle middelen hebben geprobeerd om naar ons land te komen om alsjeblieft maar bij ons blanken te mogen wonen.
  Deze vrouw is toppunt van ondankbaarheid en moet als zodanig behandeld worden.
  Ze is zeer schadelijk voor Nederland.

 11. macsjang

  Zwartjoekels die zwarte piet willen verbieden horen hier niet thuis. Moge die knettergekke troela 365 dagen per jaar menstrueren en in een schrikkeljaar nog een dag langer.

 12. R.H.J. van Hees

  Tjonge wat knap om zoveel bagger in een verkiezingsprogramma te proppen. Stop om deze in de war vrouw een podium te geven. Tim, er zijn echt zaken aan de gang waar je prachtige verhalen over kunt schrijven, een beetje echte onderzoekjournalistiek plegen en je zal zien dat je veel serieuzer wordt genomen. Dit soort berichtjes plaats je al maanden, en het geeft niemand rendement en of voldoening. Tip voor Tim: In de samenleving is er veel zorg en bezorgdheid over de nieuwe noodwet. Schrijf eens een artikel louter wat daar in staat. Dat is informatie waar we naar smachten. Ik heb het voor het gemak zelf gelezen, 84 blz, je wordt er niet vrolijk van. Zet em op Timmie! Mvg R.H.J. van Hees uit het mooie Zwinderen

 13. Jannes-46

  Hoe hou ik een zeker inkomen in stand. Nou, zo dus, nietwaar Sylvana? Lukt het niet meer met rijke mannen dan moet het maar op deze manier.

 14. Factor

  Sylvia wie?

 15. Vliegenvanger

  Snap niet dat DDS die SS zoveel podium geeft. Dat mens is totaal krankzinnig.

  1. EvertB

   Tim Engelbart heeft een heimelijke crush op Sylvana Simons. Tim is het grotendeels oneens met haar standpunten en tegelijkertijd sterk onder de indruk van haar lef en persoonlijkheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.