LOL-video! Hans Teeuwen pakt ‘Sinterklaas-dichter’ Jerry Afriyie aan: ‘Wees lief, niet hinten naar geweld, kusjes!’

Cabaretier Hans Teeuwen heeft van zich laten horen, nadat hij ook in Het Parool las dat Zwarte Piet-hater Jerry Afriyie een verholen dreiging met geweld plaatste. “Wees lief,” aldus de grappenmaker die ook het niveau van Afriyies rijmelarij op de hak nam.

Op zijn Facebook-pagina heeft komiek Hans Teeuwen vanmiddag hard uitgehaald naar Jerry Afriyie, die in Het Parool schreef dat hij het heel goed begrijpt dat mensen bereid zijn geweld te gebruiken als Zwarte Piet ze niet bevalt. “Als ik Zwarte Piet tegenkom, sla ik hem knock-out,” schreef Afriyie: “Als nog een witte persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC.”

Teeuwen was niet gecharmeerd van die teksten, en vroeg zich hardop af waarom een zelfbenoemde dichter als de KOZP-aanvoerder zulke teksten nu nodig heeft: “Je bent toch een dichter?” Om er vervolgens wel aan toe te voegen dat de man niet verder komt dan het niveau “Sint zat eens te denken wat hij Truus moest schenken,” wat dan wel weer ironisch is gezien het feit dat Afriyie nu juist een deel van het Sinterklaasfeest wil amputeren.

De cabaretier zegt getwijfeld te hebben of hij dit filmpje wel moest maken, want eerder viel hij ook al Afriyies anti-Pietbondgenoot Akwasi aan. Straks werd hem nog racisme verweten. Maar Teeuwen besloot toch tot het opnemen van de video: huidskleur is even irrelevant als haarkleur.

De video moet niet worden uitgelegd als steun voor Zwarte Piet, besluit de cabaretier tot slot. Want “ja, dat wordt toch een beetje lastig op het moment dat Edwin Wagensveld z’n kop zwart gaat schminken,” verwijzend naar het Pegida-eenmanslegertje dat regelmatig de boel komt opnaaien bij moskeeën.

Kortom: al met al weer een geniale Hans Teeuwen-rant. Kijken wordt aangeraden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Blondie

  Inderdaad Teeuwen zet deze Zwarte knullen te kijk, dat doet ze meer pijn dan ze in hun gezicht te trappen.

  Het zijn gewoon simpele zielen, die in hun leven nog niets hebben meegemaakt, maar de indruk willen wekken, of zij al diverse wereldoorlogen hebben meegemaakt.

 2. Forlan

  Haha. Voordat airfryer een vinger in de buurt heeft ligt hij op de grond in een nekklem, ga daar maar vanuit. En ik ben bang dat niemand hem gaat helpen als hij in het ziekenhuis ligt. Ga zo door Hans, ouwe strijder

 3. pasco

  Agressieve zwartkopjes moet men verzuipen, gelijk een nest kittens!

 4. sonny

  Ik heb niets voor/tegen negroïden, dat ik ze negeer, komt enkel om dat hun misplaatste argwaan en anti-blank stellingnames, niet in mijn tolerant beschaafd netwerk passen!

 5. Yoyo

  Hans heeft weer een even op een geniale manier mr. Airfryer gefileerd.

 6. Fatsoen74

  Spijker op zijn kop Hans,

  Laat iedereen in zijn waarde en uit geen bedreigingen.

  Het respect daalt per uitlating van die gasten.

  Geef ze een eigen partij in de politiek, een podium, dan kunnen zij de capaciteiten laten zien.

  Schoppen tegen alles wat los en vast zit heeft nog nooit iets positiefs opgeleverd.

  Opbouwen in plaats van afbreken, werkt veel beter.

  Door deze uitspraken keren de mensen die het goed bedoelen zich volledig af en ontwikkelen een Het Zal Wel houding.

  Ik ben er wel klaar mee en geniet ervan hoe die KOZP man en volgelingen zich zelf onmogelijk maken bij de gemiddelde inwoner van Nederland.

  Niks is voor niks in het leven, hard werken, positief zijn en klimmen op de ladder.

 7. Lefty

  Altijd leuk die Hans. Hij gelooft wel in Corona-tijd, niet in complot theorien, dat scheelt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.