Maurice de Hond eist dat MSM vanavond premier Rutte flink grillt over aerosolen en ventilatie

Corona-onderzoeker Maurice de Hond wil dat journalisten van diverse mainstreamplatformen vanavond premier Mark Rutte flink aan de tand gaan voelen over aerosolen en ventilatie – een blinde vlek in de corona-aanpak van het kabinet, vindt De Hond, en hoopt op journalistieke actie.

RTL-verslaggever Frits Wister, NOS-correspondent Arjan Noorlander en Hart van Nederland-journaliste Charlotte Nijs weten zich vanavond gewaarschuwd. De onafhankelijke corona-onderzoeker Maurice de Hond kijkt namelijk ernstig mee of deze journalisten de minister-president tijdens zijn corona-persconferentie wel kritisch genoeg volgen.

De Hond diende vanmiddag een “vriendelijk verzoek” in voor het bovengenoemde drietal “en alle andere journalisten bij de persconferentie.” Het is namelijk nodig Rutte ernstig te bevragen op maar liefst twee terreinen, vindt hij: “Als Rutte en De Jonge vanavond weer niet spreken over aerosolen en ventilatie, kan één van jullie daar dan expliciet naar vragen?”

De opiniepeiler is namelijk al maanden van mening dat de coronapandemie flink ingedamd kan worden als de politiek een revolutie in luchtverversingssystemen ontketent, schrijft hij geregeld. De Hond noemt z’n geesteskindje zelf het “Deltaplan Ventilatie”, en voorziet in het aanbrengen en moderniseren van airconditioningssystemen. Verouderd materiaal zou het virus namelijk snel van één enkele patient zero snel over grote hoeveelheden mensen verspreiden. Het kabinet heeft tot dusverre die rol nog niet erkend, dus Maurice de Hond wil ongetwijfeld horen dat dit vanaf nu wordt meegenomen in alle corona-overwegingen.

Ook de aerosolen zijn de sociale geograaf al ruim een half jaar een doorn in het oog. Volgens het RIVM en andere instellingen (“aerosolontkenners“, aldus De Hond) zijn voornamelijk uitgeademde grote druppels schuldig aan het verspreiden van corona, maar volgens De Hond zijn met name de microdruppels – aerosolen – boosdoener. In Duitsland is al meer kennis over dit onderwerp doorgedrongen tot de top van de politiek, maar in Nederland blijft men vasthouden aan de ‘oude’ consensus. De Hond wil dat de politiek de wetenschap volgt en de aerosolen méér betrekt bij overwegingen rondom corona.

Of De Hond zijn zin krijgt weten we niet: geen van de genoemde journalisten heeft de opiniepeiler een antwoord gestuurd. Er zit voor de man dus niets op dan met ingehouden adem om 19.00u de persconferentie kijken om te zien of zijn verzoek om ventilatie- en aerosolscherpzinnigheid zal worden ingewilligd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. RPML

  De gedragscode voor de journalistiek bestaat uit 4 fundamentele pijlers:

  1. Waarheidsgetrouw berichten
  2. Onafhankelijk informeren
  3. Fair play
  4. Respect voor privéleven en menselijke waardigheid

  Er is geen enkele die nog overeind staat…

  1. ZWEEDSE K0K

   Vindt u dat deze 4 punten door DDS en de dienstdoende journalisten nageleefd worden?

   1. Blondie

    Ze gaan er volgens mij, in ieder geval wel vanuit.
    Een kleine ruis op de lijn, is onvermijdelijk.

    1. wesley benley

     2. Onafhankelijk informeren

   2. A-BBa

    @Zweedse kok: inderdaad ook niet. De onafhankelijke media in Nederland zijn allemaal platformen waar een aantal bloggers hun eigen mening verkondigen. En dat staat ook ver van onafhankelijke journalistiek.

 2. ZWEEDSE K0K

  Maurice de Hond eist dat MSM vanavond premier Rutte flink grillt over aerosolen en ventilatie

  Als Rutte en De Jonge vanavond weer niet spreken over aerosolen en ventilatie, kan één van jullie daar dan expliciet naar vragen?

  1. vandaag

   tja zal een tijd worden dat de leken daar een uitspraak over doen.

   maar ach het import cockje begrijpt het spelletje ook niet en denkt dat corona levens bedreigend is . Sukkeltje

 3. vandaag

  hahahahahahahaha , er ligt een decreet weet u nog ?

  Media is dringend verzocht niet negatief te berichten over de corona idioterie

  1. Jack Flash

   Rutte is niet bezig met aerosolen en ventilatietechnieken.
   Prutte is bezig met een agenda uit te voeren en Maurice begint er liever niet over anders mag Mauriesje niet meer op de staatsbuis.

   1. NO8D0

    SBS en BNR waren iets kritisch in hun benadering en bevraging ,en werden vakkundig sneller afgeserveerd.

    1. vandaag

     uiteraard , het leeghoofd weet toch niet waar ie over spreekt !
     Het is een goedkoop toneelstuk ongeschikt voor de slechtste b-film

 4. Blondie

  Grapjas er is geen eerlijke journalistiek in Nederland.

  Al die aanwezige journalisten die vervelende vragen stellen, krijgen de zelfde behandeling, als die fotograaf die een foto publiceerde van de van Amsberg.

 5. A-BBa

  “Maurice de Hond eist” Na ja. Hij heeft niet in de gaten dat het probleem niet bij onze kennis over het virus ligt. Dat wat hij onderzoekt is allang wereldwijd onderzocht en bevestigd. Het probleem ligt bij het gedrag van onze politici. Dáár moet aan worden gewerkt

  1. Jannes-46

   Maurice de Hond heeft zijn kennis over de bestrijding van de besmettingen door Covid 19 gebaseerd op allerlei onderzoeken in binnen- en buitenland; daar heeft hij nooit een geheim van gemaakt en ook heeft hij e.e.a. meerdere malen op TV uit- en toegelicht. Aan de hand van zijn bevindingen heeft hij terecht de aerosolen aan de orde gesteld, en blijft – eveneens terecht – daarop en op de broodnodige ventilatie hameren. Terecht stelt hij de politiek van het RIVM aan de kaak en het daaruit volgende beleid van het kabinet.

   1. A-BBa

    @Jannes ik ben het met je eens, ik bedoel eigenlijk tenn dele ook wat je schrijft. Maar wat me stoort is dat iedereen (terecht) probeert mensen duidelijk te maken dat het beleid van ons kabinet faalt maar dat dit duidelijk maken door iedereen op eenzelfde, niet werkende, manier wordt gedaan. Hier zou eens over moeten worden nagedacht.

 6. M. Brandenburg

  Wederom een vooringenomen artikel, ” volgens de Hondt” nee niet volgens de Hondt, maar volgens wetenschappelijk onderzoek van vooraanstaande virologen, een standpunt dat door steeds meer instituten word overgenomen zoals het CDC in de VS waar men nu ook ruiterlijk toegeeft dat de Aerosolen de voornaamste verspreidingsbron zijn, wat ook onderbouwt, waarom ook in Nederland bijna alle besmettingen binnen plaats vinden en niet buiten, wat tevens door de overheid en het RIVM wordt herhaald, wat een persoon met gezond verstand direct bij de vraag brengt waar om dan al die vrijheidsberovende maatregelen in de buitenlucht?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.