Meerderheid Nederlanders eist vrijspraak voor ‘Minder Marokkanen’-roeper Wilders: ‘Politici hebben meer vrijheid!’

In afwachting van zijn vonnis in de hoger beroepzaak rondom de ‘Minder Marokkanen’-uitroep van 2014, viert Wilders vandaag alvast een klein succesje. 55% van Nederland vindt dat hij vrijspraak verdient, zo blijkt uit een peiling.

Morgen is de langverwachte dag: de rechter gaat dan uitspraak doen in de ‘Minder, minder, minder Marokkanen’-zaak die in maart 2014 begon toen PVV-leider Wilders na teleurstellende verkiezingsresultaten een menigte die tekst liet scanderen. Maar vooruitlopend op het oordeel van de rechterlijke macht, laat Nederland alvast weten wat zij graag voor straf zien: helemaal geen straf.

Uit een peiling van Motivaction die in opdracht van SBS werd uitgevoerd, blijkt namelijk dat maar liefst 55% van alle Nederlanders vindt dat de PVV-voorman moet worden vrijgesproken. Omdat hij een Tweede Kamerlid is komt hem een grotere vrijheid van meningsuiting toe, is het oordeel. Ook is gepeild hoe groot het deel van Nederland is dat vindt dat de uitspraken van de PVV’er eigenlijk niet door de beugel kan: dat percentage is blijven steken op 46%. Een klein deel vindt Wilders oproep om in Nederland werk te maken van minder Marokkanen weliswaar beneden de gordel, maar vindt niet dat het strafrecht hiertegen moet worden ingeroepen.

De PVV-fractievoorzitter viert zijn “vonnis” van de Nederlandse burgers alvast uitbundig, door te beweren dat hele volksstammen hiermee niet alleen “vóór de vrijheid van meningsuiting en tégen politieke processen” hebben gekozen, maar ook “vóór de waarheid.” Iets dat schromelijk aangedikt lijkt.

De kans dat de rechter het morgen eens is met een meerderheid van het Nederlandse volk, lijkt overigens niet zo groot. Voorgedrukte aangifteformulieren die in het voorjaar van 2014 werden klaargelegd op politiebureaus of niet, er zullen weinig juridische experts beweren dat de uitlatingen van de oppositieleider geen vorm van haatzaaien of groepsbelediging zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. combat le pelicule

  Ik denk dat 55% aan de zeer lage kant is, Nederland moet zich kapot schamen met deze vertoning…

  1. Grasmaaier

   Inderdaad, het is een politiek proces zoals in de traditie en lijn van dictaturen wordt gevoerd. Het valt nog mee dat Wilders niet opgeborgen is in een psychiatrische inrichting.

   Het doel is natuurlijk glashelder: het kartel wil en zal hem monddood maken. Dat de uitkomst averechts zal zijn kunnen ze in hun stompzinnige onnozelheid niet bevroeden.

  2. hans-e-pans

   Kapot schamen, die halte zijn ze al heel lang voorbij.

 2. HD

  Onze Geert had niet eens in de inquisitie rechtbank moeten zijn.

  1. LifeBuddy

   HD. Die afgesleten pleeborstel van de sLinkse pvda met zijn uitspraken over kutmarokanen [waarheid] had in die rechtbank Moeten zitten.

  2. NO8D0

   @HD klopt het is de waanzin ten top, Wilders spreekt de wens uit van een groot deel van de Nederlanders, en word aangeklaagd en berecht door bevoordeelde activistische d666 rechters die dmv een schimmige constructie benoemd worden.
   Ook de voorgedrukte aangiftes door Opstelten aangestuurd is de wereld op zijn kop.
   Wanneer word akwasie de slavenhandelaar en racist pur slang voor oproepen en dreigen met geweld aangepakt?

 3. Gebande3

  Gezien de waardering die SBS hier krijgt, zal men waarschijnlijk weinig waarde hechten aan deze peiling onder het campingvolk.

  1. bifbof

   Vergelijkbaar met deplorables wat Hillary zei , de rest is geschiedenis

 4. nexit nu

  Wat mis er mis met minder , minder , minder marokkanen ? Opsporing verzocht kunnen we schrappen en de geldautomaten blijven ook weer in de muur zitten. Feiten zijn nu eenmaal feiten

  1. Antihedo

   Als er iets negatiefs over de PVV zeggen, zijn we gelijk de PVV aan het bashen. Dat huilie huilie van Greet ben ik wel klaar mee. Uitdelen is prima maar dan ook incasseren.

 5. Rene van der Grijp

  “De PVV-fractievoorzitter viert zijn “vonnis” van de Nederlandse burgers alvast uitbundig, door te beweren dat hele volksstammen hiermee niet alleen “vóór de vrijheid van meningsuiting en tégen politieke processen” hebben gekozen, maar ook “vóór de waarheid.” Iets dat schromelijk aangedikt lijkt.”

  Aangedikt?

 6. JochemX

  De rechtelijke macht in Nederland neutraal? Dat is schijn. Ik denk dat Wilders gewoon veroordeeld wordt. Scheelt hem wel weer wat zeteltjes in de plus.

 7. Meriadoc Brandebok

  We leven hier niet in een volksgericht, maar in een rechtsstaat. In een rechtsstaat laat het gerecht zich leiden door de wet en niet door de publieke opinie. Deze peiling is derhalve irrelevant.

  1. combat le pelicule

   Occult fantasietje! jij als fascist, racist en pro-Europese antisemietische islamknuffelende links populistische Rutte knuffelaar, vind dit politieke proces natuurlijk prima…

   1. combat le pellicule

    Ik vergat er nog aan toe te voegen dat je een pédofiel, landverrader en moordenaar bent.

    1. combat le pelicule

     pellicule

    2. combat le pelicule

     Geestesziek naamjatter de aandoenlijke pellicule/pelicules/combat>b>s probeert namens mij te praten..

     1. Combats le pelicule

      Klopt die zieke gedoe met dubbele en driedubbele accounts van de pédofiele tróllenfamilie moet stoppen.

     2. combat le pelicules

      Walgelijk gewoon!

     3. Factor

      @combat le pelicule:

      Hehehe, en ondertussen laat jij jezelf lekker in de maling nemen door die nickzuiger, hij vindt het natuurlijk prachtig. 🙂

   2. DubbelZout

    Tssss, niet zo” grote mond jij aub

  2. nexit nu

   Wat mis er mis met minder , minder , minder marokkanen ? Opsporing verzocht kunnen we schrappen en de geldautomaten blijven ook weer in de muur zitten. Feiten zijn nu eenmaal feiten 😂🤣😂🤣

  3. Neerlander

   Stokpaardje van links: roepen dat het om mensen gaat, dan wordt de achterban emotioneel en denken ze niet meer na. Als u een hekel heeft aan criminaliteit, dan heeft u geen hekel aan alle mensen. Ook niet aan alle Marokkanen. Zelfs niet als blijkt dat Marokkanen de meerderheid van de criminele daden op hun geweten hebben. Dan kan links doen alsof we wel een hekel hebben aan alle Marokkanen, maar dan suggereren ze eigenlijk dat bijna alle criminaliteit nu eenmaal door Marokkanen wordt gepleegd. Op het moment dat iets op bijna alle deelnemers van een groep van toepassing is, valt het onderscheid tussen begrippen weg. Links zegt: “Het gaat om mensen. De termen moslims, radicalen, islam en islamisering verwijzen allemaal naar dezelfde groep mensen.” Wie kopt hem erin?

 8. Ernest Stern

  De meerderheid eist het niet maar vindt het, Tim.

 9. Svetlana Patricia de Fleur

  Wilders mag zijn terechte straf met zijn ranzige uitspraak over Marokkanen niet ontlopen.

  1. nexit nu

   Wat mis er mis met minder , minder , minder marokkanen ? Opsporing verzocht kunnen we schrappen en de geldautomaten blijven ook weer in de muur zitten. Feiten zijn nu eenmaal feiten

  2. Marija

   Zegt de achterlijke svetlana.

 10. Edjan

  Wilders vrijspreken is onmogelijk. Dan zou de overheid en de door haar aangestuurde rechterlijke macht toegeven dat ze fout zaten. Dus hij zal wederom veroordeeld worden en een boete van 1000 Euro (of zoiets) moeten betalen. Zo werkt het nou eenmaal met een politiek showproces en sharia-rechtspraak..

 11. andergeluid

  Dat is toch vreemd ik heb 3000 mensen hun mening gevraagd 95% vond dat Wilders vrijspraak moet krijgen 3 % had geen mening en maar slechts 2% zei dat hij een taakstraf moest krijgen

 12. combat le pelicules

  Wilders word na de volgende verkiezing minister president. Mint my words.

  1. Svetlana Patricia de Fleur

   Natuurlijk! Wilders haalt in zijn eentje wel even die 76 zetels 😀

   1. nexit nu

    sinds wanneer moet je 76 zetels halen om minister president te worden treknek

  2. combat le pellicules

   Hij en Thierry gaan straks een Centraal Comité vormen om alle links uitschot flink uit te wieden.

 13. Kleurloos

  Dat hypocriete en schijnheilige gedoe dat een
  ” politicus ” alles mag roepen is puur onzin en wordt met twee maten gemeten.

  Ten eerste vond het moment van het minder minder scanderen niet in de tweede kamer plaats wat er op zou kunnen duiden dat het om een debat voering ging.
  En zelfs dan zou de voorzitter hem tot een halt toe roepen omdat het woordt “criminele Marokkanen ” niet wordt genoemd maar beduidend maar ” meer of minder Marokkanen ” en je hoeft echt geen rechten te hebben gestudeerd om te concluderen dat dit een doelbewust interactie was met het publiek.
  En dus geheel met voor bedachte raden.

  En ten derde zou een andere met de zelfde scandering maar dan minder minder Israëliërs het hele land over zich heen krijgen en aangeklaagd worden voor antisemitische leuzen.
  Wat dus duid dat er helemaal geen vrijheid voor debateren is voor een politicus al dan niet met twee maten meten.

  Dus ik zeg niemand staat boven de wet dus Geert Wilders ook niet en hij wist en deed dit doel bewust..
  En verdient zijn straf die wet hier voor uitspreekt.

  I

  1. Blondie

   Kleurloos.

   En als hij minder, minder, Links had geroepen.?
   Of had dat voor jou, te persoonlijk geworden.?

   1. Marija

    Kleurloos is gekleurd en Marokkaans.

  2. Henk Albarda

   Kleurloos, uw gebruikelijk woorden brei eromheen draaien.
   Groen Links verlangt met grote regelmaat, via uw gewelddadige vrienden van Antifa, om geweld tegen joden en Israel.
   U en uw vrienden zijn dus regelrechte anti-semieten.

   Wilders daarentegen verwoordt niets anders dan de mening van ruim 75 % van de Nederlandse burgers.

   U hoort verordeeld te worden wegens haatzaaien en anti-semitisme.

  3. Neerlander

   Kleurloos.

   Zullen we eens een referendum houden onder het volk, of we nu meer of minder Marokkanen willen. Zou toch geheel democratisch zijn dat en dan doe je precies wat de meerderheid wil. Maar daar zal je linkse voor ingenomenheid wel een kortsluiting veroorzaken in het hersens kwabje van je.

 14. Duckday

  Wilders is een gevaar voor de huidige politieke garde.De elite heeft een broek vol angst voor de PVV dat zij de macht verliezen Dit is gewoon een politiek spel die aangezwengeld ws door de VVD OPstelten die nu niks meer weet. En de rechtelijke macht kan het gezicht niet verliezen als ze hem niet veroordelen. Maar de ELITE mach zich zeer kapot schamen dat er voorgedrukte papieren waren dat Burgemeesters en wethouder voorop liepen Schande.Is DIT LAND nog VRIJ van CORUPTIE?
  En de media helpt hier aan mee.
  Breek eens het kartel en stem gewoon PVV of FvD en stuur de rest naar huis

 15. Henk Albarda

  De peiling is van SBS en Motivaction. Dat wil zeggen dat voor deze peiling met de vraagstelling is geprobeerd zoveel mogelijk deelnemers te vinden die vinden dat Wilders veroordeeld moet worden.
  Als zelfs SBS en Motivaction moeten erkennen dat de uitslag aangeeft dat 55 % van Nederlanders eist (ja Kleurloos, EIST) dat Wilders niet wordt veroordeeld, dan betekent dat dat het % aanzienlijk hoger is dan volgens hun uitslag.

  Doet overigens niet ter zake, de laatste 12 maand is zonder twijfel bewezen dat de min v J zelf het proces in gang heeft gezet uit angst dat het overgrote deel van onze bevolking op korte termijn PVV en FvD gaat stemmen.
  Daarmee hebben Politietop, burgemeesters, Ministers en MP Rutte, OM en Rechterlijke macht massief de trias politica geschonden, een misdrijf waarop vele jaren celstraf staat.
  Het kabinet Rutte en Opstelten moeten achter de tralies.

  Kleurloos, gebruik je verstand en blaat geen onzin.

  1. Ernest Stern

   “De peiling is van SBS en Motivaction. Dat wil zeggen dat voor deze peiling met de vraagstelling is geprobeerd zoveel mogelijk deelnemers te vinden die vinden dat Wilders veroordeeld moet worden.”

   Deze bewering is een slag in de lucht en onbeert elk bewijs of logica. Ik sluit echter niet uit dat Henk dit echt gelooft.

   1. Ernest Stern

    onbeert = ontbeert

   2. carpediem

    We zullen vragen aan jinek of ze het even vertelt !

  2. Gebande3

   Doet overigens niet ter zake, de laatste 12 maand is zonder twijfel bewezen dat de min v J zelf het proces in gang heeft gezet uit angst dat het overgrote deel van onze bevolking op korte termijn PVV en FvD gaat stemmen.

   Wilders proces over uitspraak in 2014.
   Oprichting FvD 22 september 2016

   Oh, sorry, Henk Albarda is de afzender.

 16. Lex

  Het proces begint zo, ik zoek een live stream.

  Heeft iemand een link ik heb al bij RTL en NPO “NOS” gekeken en gegoogeld.

  1. Lex

   Ik toch wel een linkje verwacht.

   1. Marija

    NPO nieuws 13.20 of live stream in de app NOS. @Lex

    1. Marija

     Nou ik luister en kijk, maar wat een eindeloos gezever.

     1. Marija

      Dit worstelen vrijspraak denk ik, het straatje wordt schoongeveegd en Wilders moet veroordeeld worden.
      GEFELICITEERD GEERT, dit gaat je heel veel stemmen opleveren.

     2. Marija

      Corr: Worstelen is wordt…

     3. Marija

      Corr. 2: Dit wordt geen vrijspraak denk ik…..

     4. Marija

      Wilders weer veroordeeld maar proces gestopt.
      Genoeg gestraft zegt men dan.

 17. Neerlander

  Ik ben het niet eens met dhr Wilders, ik wil geen minder Marokkanen.
  Ik wil GEEN Marokkanen. heel dat Berber volk terug naar hun rotsen partij.

 18. Kleurloos

  @Blondie

  “Willen jullie meer of Minder links “is geen belediging
  En dat mag iedereen gerust roepen.
  Omdat de term links slechts voor een politieke kleur staat en het draagt verder geen andere lading zoals Ras, Volk of Religie.

  Ik heb als Marokkaan ook jaren lang op de VVD gestemd en dat is relatief een rechtse Partij.

  Dus nee dat moeten we niet willen dat het benoemen van rechts of links wordt verboden.

 19. Neerlander

  Het komt me zo stilletjes aan de strot uit, het feit dat ik met de regelmaat van de klok van racisme en antisemitisme wordt beticht, gewoon omdat ik niet tot een Afrikaanse, Aziatische, Maghrebiaanse, Arabische of Semitische stam behoor maar gewoon tot een Germaanse. Het is tevens evident dat ik het verkeerde geloof beleid en bekeerd moet worden.
  Gewoon Pure Realisme en Zelfbehoud.

  1. Factor

   Het Germaanse ras is zo gek nog niet hoor, sterk genoeg om af te rekenen met de linksfascisten.

 20. Pierre Tombale

  Als vrouwe justitie in haar dwaling blijft volharden zal dit Wilders electoraal geen
  windeieren leggen.
  En dat dilemma heeft ze zelf gecreëerd.
  Dat hele bespottelijke aangiftecircus blijkt per saldo uiterst contraproductief te zijn.
  Gefeliciteerd met dit succes, liebe Genossinnen und Genossen!

 21. Neerlander

  Dat het zaaien van allochtonen vernietigende gevolgen heeft en daardoor haat zaait. Wat niet zo vreemd is, want als u zomaar overvallen wordt en uw omgeving ziet veranderen in een vuilnisbelt waar de ratten het voor het zeggen krijgen zult u ook niet kunnen ontkennen dat er een grondige haat is gegroeid tegen alles en iedereen die dat op zijn geweten heeft. Heel begrijpelijk allemaal. Uw huis is van u. Marokko is van het volk dat daar leeft. Dan zult u ook begrijpen voor wie Nederland is. Of mogen we dat weer niet zeggen? Pech gehad, we doen het toch. Het is nu eenmaal zo dat levende wezens in de natuur van nature racistisch aangelegd zijn. De eigen stam en het eigen soort moet beschermd worden. Geitenwollensokken-types staan nu te trappelen om te beweren dat zoiets heus niet in Nederland kan voorkomen, maar wij zijn ze voor. In eigen land is racisme aan de orde van de dag op islamitische zondagsscholen. Geitenneukers aan wie eeuwige maagden zijn beloofd hanteren daar de meest bizarre methoden om kinderen iets bij te brengen. Volgens de sharia geven ze koranles op plaatsen waar een normale sterveling niet eens dood gevonden wil worden. Extreme haat jegens het westen wordt er met grof geweld ingeramd. Kleine kinderen worden kapotgeslagen als ze niet luidkeels profeet Mohammed plezieren versen uit de koran opdreunen waarin anti-semitisme (jodenhaat) de toon voert. Worden ze aangepakt? Vergeet het maar.

  1. Marija

   Wij Nederlanders, de echte, van oorsprong, WILLEN ONS LAND TERUG HEBBEN.
   Weg met het tuig dat weigert zich te gedragen naar onze normen.

  2. Telex

   Piere Tombale Wilders gaat veroordeeld worden. Zo worden alle fouten gerechtvaardigd welke in dit proces zijn gemaakt. Sommige mensen maken geen fouten en dit geldt speciaal voor de gutmenschen die het hier voor het zeggen hebben. Later staan ze voor de hemelpoort en vragen mag ik naar binnen, ik ben altijd goed geweest voor vreemden. Dan klinkt een zware donkere stem die vraagt ” en van wie moest dat dan?”

 22. Lex

  Al weer geen video van het proces van Geert Wilders.

  Ik hoop dat ik de video later op YouTube kan bekijken.

  Ik vermoed dat hij toch veroordeeld word en hij in hoger beroep zal gaan bij de Hoge Raad.

  Dit proces kan zich nog jaren voortslepen. Wat allemaal bakken met belastinggeld kost.

  Het is duidelijk dat dit een politiek proces is en ik hoop dan ook dat hij vanmiddag de zaak word geseponeerd.

 23. Ernest Stern

  Het Hof concludeert dat er een sprake is van een politieke beïnvloeding van het proces door de Minister of de Ambtelijke top van het Ministerie van Justitie.

  Dat haalt de verdediging van Wilders volledig onderuit.

 24. Telex

  Wat gebeurt er als ik overmoedig zou roepen ” willen jullie meer of minder Belgen in Nederland?” NIETS! De rechtspraak welke normaal wordt beslecht d.m.v haarkloverij, punten en komma’s wordt in dit specifieke geval wel heel ruim geïnterpreteerd. Als andere prominent politieke figuren opmerkingen plaatsen over een bevolkingsgroep (let op geen RAS) dan wordt het onder het tapijt geveegd. Bij voorbeeld bij 3 hooggeplaatste PVDA’ers. Als Opstelten de onafhankelijkheid van het onderzoek torpedeerd gebeurt er u raadt het al weer niets. Als er voorgedrukte aangifte biljetten worden uitgedeeld aan hen die noch lezen en/of schrijven kunnen wordt dit aangemoedigd. De volgende vanzelfsprekende stap is het van de buis halen van “Opsporing verzocht” te eenzijdig kan nooit objectief zijn, laten altijd hetzelfde zien. Willen jullie op de tv meer of minder opsporingsprogramma’s, van je belastingcenten……..

 25. Kleurloze Politiek

  Dit slaat nergens op

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.