Midden in pandemie gaan Jetten (D66) en Klaver (GL) burgers harder aanpakken met strengere Klimaatwet: ‘Is nodig!’

Alsof we met z’n allen de gevolgen van een pandemie niet al genoeg in onze portemonnee voelen, trekken broodrovers Jesse Klaver (GL) en Rob Jetten (D66) weer ten strijde om ons helemaal kaal te vreten met een aanscherping van de Klimaatwet. We moesten allemaal nóg maar eens dieper in de buidel tasten.

Hoort u dat geluid daar in de verte? Nee, het is niet de bonte stoet blije Nederlanders die de klimaatpolonaise door het land aan het lopen is omdat messias Klaver ons heeft verlost van de klimaatverandering door de belastingen te verhogen. Integendeel: het is een trein. Die komt razendsnel aangedenderd. Het spoor waar de OV-snelheidsjager overheen raast is niet van ijzer, maar van leer. Het leer van portemonnees van gewone, doorsnee Nederlanders die moeten gaan lappen voor de peperdure ambities van zelfbenoemde klimaatridders Rob Jetten (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks).

Lees het zelf maar:

“Jetten en Klaver vinden dat door de voorgestelde scherpere normen die de Europese Commissie beoogt, nu ook de doelstellingen in de Klimaatwet moeten worden aangescherpt van 49 naar 55 procent. ‘De urgentie rondom de klimaatcrisis wordt alleen maar groter. We moeten meer doen dan we eerder van plan waren. Aanscherping van de klimaatwet betekent dat er de komende jaren fors meer klimaatbeleid zal moeten komen. Denk aan internationale treinen goedkoper maken dan vliegtuigen, snellere inkrimping van de bio-industrie en krachtige CO2-belasting voor de industrie’, zegt Klaver.”

De goede verstaander weet dan natuurlijk genoeg. Want treinen worden vanzelf goedkoper als je vliegreizen helemaal het leplazarus belast. De Bio-industrie zal snel krimpen als je lekker vlees onbetaalbaar maakt voor de gemiddelde Nederlander.

En zo’n “krachtige CO2-belasting voor de industrie”? Haha, dat is natuurlijk de grootste grap van allemaal. Want bedrijven rekenen die gewoon door in hun producten waardoor iedereen z’n koopkracht achteruit zal zien hollen.

Dit onzalige Jetten/Klaver-plan moet dus zo snel mogelijk van tafel. Nederland kan het simpelweg niet aan, zoveel lastenverzwaringen en kortzichtig beleid.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Cootje

  Corona geef deze imbecielen een duidelijk antwoord , de Nederlandse en de wereldbevolking heeft wel iets anders dan het milieu aan hun hoofd , en hier kan deze malloten beter de regenboog vlag in hun geliefde Europa verdedigen , en de bakfietsen familie en de geitenwollen sokken club , geleid door een semi Afrikaan , zich beter druk maken om hun troetelkinderen de ra ra bewegingen die van oudsher in hun genen zit

  1. hans-e-pans

   Toch is men op het internationale podium alweer druk en stevig bezig om de virusuitbraken, milieu en klimaat aan elkaar te koppelen.

   Deze twee randdebielen, ook andere, hier in Nederland, Greta Thunberg is alweer van stal gehaald, de VN, de EU en ook andere instanties blazen weer een flinke deun mee.

 2. Banne de Booyer

  Dé oplossing van ALLE problemen. Verhogen van belastingen. Verder komt links niet.

  1. CLoVis

    
   Dat is toch altijd de insteek van links geweest;
   laat de werkenden betalen voor de uitvreters.

 3. Ernest Stern

  In onnozele guurrechtse kringen wil het niet goed doordringen maar de klimaatverandering is een eindeloos veel groter probleem dan de Corona-pandemie.

  1. Blondie

   E.S of welke naam je ook nog meer mag gebruiken.

   De Corona-hype en de Klimaat-hype, zijn gecreëerde problemen, die in de zieke geest van Linkse personen zijn ontstaan.
   Deze hele materie, is een probleem in de zieke gedachte van Links.

   Het grote probleem voor Nederland, is het Schengen verdrag en de EU in de huidige vorm.
   Aangevuld met het probleem Rutte en de cirkel is rond.

  2. vandaag

   klimaatverandering is klimaatverandering en slechts hele domme arrogante mensen denken dat wij mensen hier sturing aan kunnen geven.

 4. Grasmaaier

  In hysterische extreemlinkse kringen wil het niet goed doordringen, maar de klimaatverandering is een zelfgenererend en volkomen natuurlijk proces, dat al eonen plaats vindt.

  1. Ernest Stern

   Klimaatverandering is inderdaad van alle tijden maar de klimaatverandering die nu plaatsvindt is een onvoorstelbare bedreiging voor de menselijke beschaving.

   1. Grasmaaier

    “..de klimaatverandering die nu plaatsvindt is een onvoorstelbare bedreiging voor de menselijke beschaving.”

    Dat kan. Maar mijn mening is dat de klimaatverandering van nu niet man-made is, terwijl jij dat wel denkt. En dus ook dat we er wat aan kunnen doen.

    Ik denk dat het een natuurlijk proces is dat zich in cycli herhaalt, waarbij menselijke bijsturing of ingrijpen onmogelijk is.

    1. Ernest Stern

     “Maar mijn mening is dat de klimaatverandering van nu niet man-made is, terwijl jij dat wel denkt. En dus ook dat we er wat aan kunnen doen.”

     Dat laatste is correct en met die opinie ben ik in het goede gezelschap van het overgrote deel van de wetenschappers en de beleidsmakers.

     1. Grasmaaier

      Er is slechts consensus, windbuil. Er is geen onomstotelijk bewijs. Dat geven alle wetenschappers ook toe.

      In de middeleeuwen was er ook consensus bij alle wetenschappers dat de zon om de aarde draaide.

     2. vandaag

      er is geen enkele consensus en zoals nu meermaals aangetoond is bio-massa vervuilender dan aardgas , zijn windmolens gedrochten die veel energie slurpen voor bouw en plaatsing en slechts een fractie terugleveren , zijn elektrische auto’s vervuilender dan een brandstofmotor op fossiele brandstof enz enz

      De zogenaamde wetenschappers en zelf benoemde professors kunnen zelfs hun eigen huis niet warm stoken na een investering van 100.000 euro. Slechts onze randdebiel oppertról ernest houdt vast aan zijn conventionele denken gestoeld op een illusie.

 5. rexm

  Onze regering lijkt wel een gekkenhuis, ze weten van gekkigheid niet wat ze moeten doen, het is een hulpeloos incompetent zooitje.
  Het lijkt er sterk op dat ze er plezier in hebben om de burger te blijven jennen, met hun bang makerij.
  Wat ze de burger allemaal beloven is volksverlakkerij en sigaar uit eigen doos, geen vleugje wat positief is voor de burger.
  De tijd zal het leren, misschien komt er toch nog eens een tribunaal.

 6. Beukman

  Goed om te lezen dat wat decennia terug nog werd beschouwd als een geitenwollensokkenopvatting, inmiddels geleidelijk gemeengoed begint te worden bij de Nederlandse burger, ook die op rechts. Dapper van Jetten om doelen te durven stellen.

  1. vandaag

   er is geen enkele consensus en zoals nu meermaals aangetoond is bio-massa vervuilender dan aardgas , zijn windmolens gedrochten die veel energie slurpen voor bouw en plaatsing en slechts een fractie terugleveren , zijn elektrische auto’s vervuilender dan een brandstofmotor op fossiele brandstof enz enz

   De zogenaamde wetenschappers en zelf benoemde professors kunnen zelfs hun eigen huis niet warm stoken na een investering van 100.000 euro. Slechts onze randdebiel oppertról beukhol houdt vast aan zijn conventionele denken gestoeld op een illusie.

 7. Ernest Stern

  “Jetten en Klaver vinden dat door de voorgestelde scherpere normen die de Europese Commissie beoogt, nu ook de doelstellingen in de Klimaatwet moeten worden aangescherpt van 49 naar 55 procent. ‘De urgentie rondom de klimaatcrisis wordt alleen maar groter. We moeten meer doen dan we eerder van plan waren. Aanscherping van de klimaatwet betekent dat er de komende jaren fors meer klimaatbeleid zal moeten komen.”

  Als je dit niet erkent als een keiharde realiteit sta je buiten de werkelijkheid.

  1. vandaag

   virussen de hele wereld over
   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/467138577/westnijlvirus-voor-het-eerst-in-nederland-aangetroffen

   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1651474565/rook-van-bosbranden-in-westen-vs-bereikt-europa

   Linkse adepten willen dan de regels in de postzegel Nederland aanscherpen !
   Je moet K N E T T E R G E K zijn. Als je dit niet erkent sta je buiten de werkelijkheid

 8. Yoyo

  Waarschijnlijk ben ik onnozel en sta buiten de werkelijkheid( althans volgens beruchte reaguurders hier…), maar het zou links, en met name Groenlinks en D66, eens sieren hun klimaatstokpaardje even te laten vallen, of iets meer naar achteren te zetten, en zich meer te richten op herstel op economisch gebied .
  Hun leuke hobby’s moeten namelijk ook BETAALD worden.
  Kortom realisme en juiste prioriteiten stellen.
  Gezond verstand gebruiken dus is het credo nu!

  1. Ernest Stern

   De klimaatverandering is geen hobby maar een ernstig feit. Allen met oogkleppen kan je dit ontgaan.

   1. Yoyo

    Dan ligt het dus aan het merk oogkleppen.
    Die van u komen, met alle respect, bij de Action vandaan, die van mij via Hans Anders(denkend).

   2. Bonker67

    De klimaatverandering is geen hobby maar een ernstig feit. Allen met oogkleppen kan je dit ontgaan.
    Klimaatverandering IS! een feit. Maar geen ernstig feit. Alleen ernstig voor de burger, want daar wordt het geld uit de zak geklopt.
    Klimaatverandering is een voortdurende cycli en wie denkt dat te kunnen stoppen moet eens een praatje maken met een psychiater, die hebben ervaring met mensen die denken dat ze Jezus, God of Napoleon zijn.

    1. vandaag

     de klimaatverandering is een normale gebeurtenis zoals al miljoenen jaren gaande

     1. palko

      @vandaag, Bonker67 leest zo veel sprookjesboeken dat hij in zijn eigen klimaatsprookjes is gaan geloven.

 9. vandaag

  Uiteraard , deze arrogante regent verwijt anderen vlieguren te maken terwijl hij groot aandeelhouder is in vlieguren. Dit zwijn kan de voorgestelde belastingverhogingen natuurlijk betalen uit zijn overweldigende loonzakje uit de maatschappelijke ruif. Hij wil rust in het vliegtuig zodat de belasting net hoog genoeg moet zijn om Henk en Ingrid met kinderen op de bank te houden.

  Zijn mensen nu echt zo blind dat ze het dubbele moraal van dit stuk ellende niet zien ? Zelfs zijn eigen partij heeft hem uitgescheten

 10. macsjang

  Mis nog een rode neus bij die 2 clowns.

  1. Yoyo

   Die van de ene is bovendien erg lang geworden inmiddels.

 11. Adriaen van Bergen

  De 2 Nederlanders, die zo’n beetje de meeste vliegreizen maken, gaan iemand anders langs de milieulat leggen.
  Zo kennen we onze regenten weer.

  1. Blondie

   Ken jij die mop van Grappie en Rutte., afstand bewaren en geen handen schudden.
   WA had ook nog iets, maar dat schiet mij niet te binnen.

 12. Duckday

  Deze twee zijn volledig de wegkwijt en horen hier niet op deze planeet.Zelf overtreden ze alles maar de gewonen man pakken ze aan.Wanneer worden deze lieden nu eens flink aangepakt op hun salaris bonussen en toeslagen Hetr is gewoon bezopen dat ze met ons belasting geld de mooie piet uithangen.Stop deze mislukkelingen.

 13. palko

  Misschien kunnen deze twee politieke onbenullen op 28 december, de jaarlijkse dag van de Onnozele Kinderen, op Rottum afspreken om over het klimaat te neuzelen. Onder de voorwaarde dat ze fatsoenlijke, weldenkende en hardwerkende burgers er buiten laten.

 14. Bolland

  Welke pandemie?

 15. vandaag

  Wat gaat er mis dan ? In een binnenruimte verspreiden aerosolen zich zonder hindernis.

  Andre Hazes , 1 grote familie 😂🤣🤣😂😎

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.