Nederland, criminele illegalenland: steeds meer opgepakte Marokkanen en Albanezen

Er worden in Nederland steeds meer illegaal verblijvende Marokkanen, Albanezen en zelfs Brazilianen opgepakt. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. De opgepakte illegalen zijn slechts het topje van de ijsberg, denken experts.

Nederland heeft een groot problemen met criminele vreemdelingen die illegaal in ons land verblijven. Dat mogen we wel opmaken uit cijfers van Eurostat. Maar liefst 3565 illegalen werden vorig jaar opgepakt:

“Er zijn afgelopen jaar veel meer illegalen opgepakt in Nederland dan het jaar ervoor. In 2019 ging het in totaal om 3565 ongewenste vreemdelingen. Vergeleken met 2018 is dat een stijging van bijna dertig procent.

Dat blijkt uit cijfers van het Europese bureau van de statistiek Eurostat. Het gaat vooral om Albanezen (660), Marokkanen (220) en Brazilianen (195). Driekwart van de aangetroffen vreemdelingen is man. Vrijwel iedereen is meerderjarig.”

Experts klagen er steen en been over, zo lezen we ook in De Telegraaf, en noemen dan vooral de afwezigheid van overheidsbeleid om al deze criminele aan te pakken. Ten eerste is er geen

goede grenscontrole, zo beweert Jan Struijs van de Nederlandse Politievakbond . Daarnaast blijft de pakkans laag, omdat er niet genoeg controles op ‘risicovolle’ bedrijven en huizen worden uitgevoerd. Daarnaast kan lang niet iedereen worden uitgezet, waardoor illegalen die zich schuldig maken aan grove misdrijven gewoon weer worden vrijgelaten na een paar uur. Winkeldiefstal, oplichting en extreme agressie blijven zo onbestraft.

Dit alles is niet nieuw: het speelt al jaren, maar het aantal arrestaties rijst nu de pan uit. Het kabinet is druk bezig met het bestrijden van het coronavirus, logisch natuurlijk, maar dat wil niet zeggen dat illegale criminelen dan niet éíndelijk de aandacht moeten krijgen die ze verdienen: een gevangenisstraf, en een enkele ticket terug naar het thuisland. Als die laatste niet wil meewerken, moeten we ze maar gaan droppen met parachutes. Dan maar kwaadschiks, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Heras

  Altijd weer de verkeerde prioriteiten. Bestrijden van een virus, kunnen artsen zelf. En de bevolking kan zelf bepalen wat ze moeten doen, als ze besmet zijn.
  Maar regels invoeren over criminaliteit moet van de overheid komen.
  Als een illegaal/crimineel opgepakt is, kan de politie hen niet vasthouden of uitzetten door verkeerde wetten. Met als gevolg dat ze draaideurcrimineel worden. En het gezag van agenten valt weg.

 2. Blondie

  Prachtig Rutte, dit is toch maar het resultaat van jouw beleid.

  Het Linkse Rutte Kartel heeft Nederland omvolkt en het resultaat is bekend.

  Links maakt meer kapot dan u lief is.

  NEXIT en weg met Rutte.

  1. hans-e-pans

   Er zal wel weer en persoon met een links inlegvelletje komen die zal opmerken dat dit een racistisch artikel is.

   Het zijn namelijk geen opgepakte criminele Marokkanen en Albanezen, maar toekomstige Nederlanders.

   Hoe kan een Nederlander met een links inlegvelletje zijn eigen volk degraderen, nou zo dus.

 3. LifeBuddy

  Ooooh , wat erg voor de sLinkse. Nu wordt [nederland] een heeeel klein beetje schoner van S.D.&R.Roll. Volgens mij overleven de Ultra sLinkse dit Niet.

 4. Bertiensour

  Fijn dat er EEN media-site is die dit ter sprake brengt,vreemd genoeg vind de rest van medialand dit niet noemenswaardig.

 5. Piet51

  Je kunt ook anders naar dezelfde cijfers kijken. Bijvoorbeeld zoals onlangs in Trouw werd gedaan:

  Veel verfrissender zou het zijn iets heel anders te erkennen: dat diezelfde Nederlanders met een migratieachtergrond het de afgelopen jaren heel snel véél beter doen. In bijna alle opzichten. Was in 2009 nog 5% van de Nederlanders met een niet-westerse achtergrond verdachte van een misdrijf, vorig jaar was dat gehalveerd naar 2,4%. Sterker: sinds het begin van de metingen is het aandeel Nederlanders met een migratieachtergrond dat verdachte is, nog nóóit zo laag geweest. Dit staat gewoon in een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat elk Kamerlid opgestuurd krijgt. Het was logischer geweest voor Van der Staaij om een motie in te dienen die vraagt te erkennen ‘dat het snel de goede kant op gaat met de criminaliteitscijfers van Nederlanders met een migratieachtergrond’ en wellicht het verzoek aan de regering de succesfactoren in kaart te brengen om deze trend voort te kunnen zetten.

  1. LifeBuddy

   Zwarte piet. En nog steeds aanbidden die met een migratieachtergrond, dat trouwen met een kind van 8 ,of met nicht en neef, heel normaal is. Vrouwen worden massaal tussen de benen besneden. Heel verfrissend van het cbs. Het zegt genoeg dat zwarte piet de Geraffineerde Propaganda van trouw leest. Ik laat mij Niet indoctrineren door het sLinkse gedrocht!

   1. Piet51

    @LifeBuddy
    Indoctrineren is nooit goed. Maar het is wel nuttig om kennis te blijven nemen van in jouw ogen verwerpelijke meningen. Dat doe ik hier ook en dat is soms heel verhelderend. Ik laat alleen scheldpartijen en verwensingen achterwege. Ik kan heel goed zonder.

    1. Blondie

     Knulleke Piet51.

     Waarom blijf je niet gewoon bij het onderwerp van het item.

     Criminele illegalenland.
     Steeds meer opgepakte Marokkanen en Albanezen en zelfs Brazilianen.
     De opgepakte illegalen zijn slechts het topje van de ijsberg.

     1. Piet51

      @Blondie
      Met mijn eerdere reactie heb ik laten zien dat de z.g. criminaliteit onder allochtonen een non-issue is. Daarom geef ik andere inzichten die iedereen hier van nut kunnen zijn.

  2. vandaag

   BLABLA BLADIEBLABLA

 6. evil knievel

  Zonder parachute! 😁

 7. Logica

  Dat Marokkanen oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit weten we allemaal.

  Ik denk dat we in Nederland weinig weten over Albanezen. Nu heb ik een Griekse zwager en in Griekenland kunnen ze volgens hem geen Albanees meer zien. Het percentage in de criminaliteit daar is niet alleen hoog maar ook veel gruwelijker.

  Kent u iemand met Griekse roots? Vraag hem of haar er eens naar.

 8. 56RdK

  Meer dan 10 jaar Rutte is Nederland tot een paradijs voor criminelen en gestoorden geworden. Politie kan markans niet meer optreden, want is etnisch profileren, discriminatie en racisme, mag niet schieten ook al vliegen de kogels van de criminelen hun om de oren. Want anders 99% kans dat men voor de hier wereldvreemde deugrechters moet verschijnen. Of ja toch, de politie mag wel heel hard optreden bij demo’s tegen de overheid en mits de demonstranten blank zijn.

  Tja, volgens de door Rutte c.s. én diens voorgangers van vooral de PvdA, CDA en D66 zijn er beperkingen in verdragen vastgelegd ten gunste van de crimineel en andere gestoorden.
  Want wij als land moeten deugen hé, ook al gaat dat ten koste van de onschuldige bevolking. Want de crimineel of andere gestoorde heeft namelijk rechten….

  1. Piet51

   @56RdK
   Ik kende het woord “markans” niet probeerde daar m.b.v. Google achter te komen. Daar werd me gevraagd of ik misschien “Marokkaans” bedoeld. Dat wist ik niet, omdat ik niet weet wat jij wilde zeggen. Bedoelde je “Marokkaans” of wilde je eigenlijk het wat ouderwetse woordje “bijkans” schrijven?

   Verder vind ik jou, net als jijzelf, ook echt heel zielig. In Nederland voel je je niet meer thuis, je bent onschuldig (aan wat schrijf je niet, maar je bent wèl onschuldig). En criminelen of andere gestoorden hebben rechten. Wil je daarmee zeggen, dat jij geen rechten hebt of die in ieder geval niet ziet? Dat is dan ook heel zielig.

   Maar één recht heb je in ieder geval wel. Je mag hier elke onzin en bagger schrijven die je maar wilt. Alleen de redactie houdt een enkele keer publicatie tegen als het echt te gek wordt. En dat is toch ook een heel mooi recht? Fijn in Nederland wonen, één van de veiligste, welvarendste en gelukkigste landen van de wereld, en er toch lekker op mogen afgeven, anderen voor rotte vis uitmaken, politici diskwalificeren en wat al niet meer.

 9. Bes Tolen

  Het beleid om illegalen aan te pakken faalt al tientallen jaren totaal. De politiek zorgt er wel voor om de bevolking niet te informeren en de redenen, die daarvoor genoemd worden, kan iedereen zelf wel bedenken maar er klopt niet één van.
  Een vriendin liet mij vorig jaar cijfers zien van de gemeente Pekela. Toen het asielzoekerscentrum was gesloten daalde het aantal winkeldiefstallen met vijf zesde in de gemeente en dan te bedenken dat dat vijf zesde deel in maar één winkelcentrum plaats vond. Dat maakte alles duidelijk. [Het gemeentebestuur koos er zelfs voor het asielzoekerscentrum geheel af te breken. Dat lag ongetwijfeld aan de houding van de bevolking gevoed door jarenlange slechte ervaringen met asielzoekers].

  1. Piet51

   @Bes Tolen
   Ik ken de gemeente. Laat je nog eens in detail informeren door je vriendin of google eens op “azc” en “Pekela” en je zult zien, dat het verhaal wel iets genuanceerder ligt. Het AZC werd jaren geleden al door het COA gesloten wegens te weinig aanbod van bewoners. Dat werd niet zo positief ontvangen door de gemeente en ondernemers, wegens wegvallen van economische activiteit. Er waren inderdaad ook incidenten geweest.
   Het AZC werd afgebroken, omdat er misbruik van werd gemaakt, o.m. voor illegale vuilstort, en andere maatregelen niet hielpen.

   1. Vriend

    “Er waren inderdaad ook incidenten geweest.”

    Het standaardantwoord in de downplayingrondes van Malle Piet.

    Hoe zou het toch komen dat deze serviele ZZP’ende gezagsdienaar altijd de overheid in bescherming neemt? Precies …. wiens brood men eet enz.

    1. Piet51

     @Vriend
     Goed je weer te lezen; ik miste je commentaar. Maar jammer, dat het weer niet zonder enige vorm van diskwalificatie kan. Je kunt proberen mij van van alles en nog wat te beschuldigen, maar stel je nu eerst eens op de hoogte van wat er werkelijk gebeurd is. Je hebt daar alle tijd en gelegenheid voor.
     Heb je bijvoorbeeld de berichten in Het Dagblad van het Noorden gelezen? Ook het AD berichtte erover. Het AZC is drie jaar geleden gesloten en een paar maanden later afgebroken. Dit bericht is dus in ieder heel oud nieuws. Je zult lezen, dat er inderdaad incidenten waren, vooral toen één enkele dronken asielzoeker een agent aanviel. Doen andere landgenoten namelijk nooit, dus dit haalde de media.
     Die incidenten speelden er zeker een rol, omdat dorpsbewoners dit hoog opvatten, maar ook het bewonersaanbod was een aspect.
     Ik ken Pekela, heb er vrienden, weet wat er allemaal te doen is (weinig!) en hoe incidenten dan gemakkelijk de vlam in de pan doen slaan. Allemaal heel begrijpelijk, maar verder niet zo veel publiciteit waard.

     En verder is het opvallend dat @Bes Tolen in zijn bijdrage illegalen en AZC-bewoners op één hoop gooit. Hij heeft blijkbaar niet in de gaten, dat een AZC-bewoner nooit illegaal is en misdragingen van AZC-bewoners niet kunnen worden toegeschreven aan illegalen. Het belangrijkste kenmerk van illegalen is nu juist, dat die zoveel mogelijk uit beeld blijven.

 10. Bes Tolen

  De cijfers van de gemeente zelf liegen er niet om. Mijn vriendin stelde al schertsend, dat de ondernemers worden aangevoerd door een D66’er ook nog voorzitter zoiets van de kerk waar mijn vriendin gedoopt is. Het wil dat D66 daar impopulair is. Geen zetel in de raad. Het oogt niet fraai van middenstanders en kortzichtig van het gemeentebestuur (?) als ze liever willen verdienen aan een omstreden activiteit waar m.i. de leugens hoogtij vieren. Het kost de Nederlandse bevolking bakken vol geld en meer dan dat. De gemeenschap gaat er aan ten gronde. Voor de egoïstische vrome zielen is dat geen item.
  Het ondernemerschap is daar trouwens wel heel beperkt.

 11. Drollevanger

  Wat ik nooit zal begrijpen is de massale vlucht vanuit de moslimhoek, naar landen waar eigenlijk alle moslimwaarden worden verworpen, zoals bv de tweederangs positie van vrouwen en het onthoofden van ongelovigen, dat in het complete Westen wordt afgekeurd.
  Neem bv Kosovo, daar werd nadat de christenen waren vermoordt of verjaagd, een natie onder moslims geschapen. En nu vluchten de Albanezen die met massale Westerse hulp hun christelijke buren uit het land joegen, rechtstreeks naar landen waar datzelfde christendom nog steeds de scepter zwaait.
  Het zijn hopelijk niet de uitkeringen in het Westen die hen hierheen drijft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.