Niet te filmen: zo bizar gaan de nieuwe Zwarte Pieten van Eindhoven er uitzien

In Eindhoven zijn er vanaf dit najaar geen Zwarte Pieten meer. Maar ook geen gekleurde, witte, roetveeg- of stroopwafelpieten. In plaats daarvan wordt een hele nieuwe variant uitgevonden: grijze pieten, sommige met gekleurde vlekken in het gezicht. Sommigen met de traditionele pietenpet, anderen met speldjes of een vissershoedje.

Nou jongens, daar gaan we dan. Niet met de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet, want het coronavirus heeft dat jaarlijkse excuus om flink te rellen (hallo voetbalhooligans en KOZP’ers!) voor in ieder geval één jaar van de evenementenagenda verdrongen. Maar dat wil niet zeggen dat er helemaal geen Pieten te zien zullen zijn. Want een beetje Piet kan best met een beetje spierkracht anderhalve meter verder pepernoten strooien.

In Eindhoven heeft het inkomstcomité daarom dan ook gekozen om Zwarte Piet op de schop te gooien, want ook daar zijn ze niet immuun voor de protesten die voornamelijk vanuit het ‘anti-kolonialistische’ bolwerk Amsterdam gevoerd worden.

In de grootste stad van Brabant gaat Zwarte Piet er dan ook flink anders uitzien, werd gisteren onthuld. niet Zwart, maar grijs. Ook heeft hij soms een Pietenpak aan, maar dat kan ook clownskostuum of een spijkerjack zijn. Soms een bontkraag, maar wellicht ook lang paars haar of blonde krullen. Wellicht een pietenpet, maar een vissershoedje kan ook. Geen rode lippen meer, maar wel roze ogen. Maillots horen er nog steeds bij, maar een knalrode jurk of spijkerbroek mag kennelijk ook.

Kortom: Zwarte Piet wordt niet alleen ontdaan van z’n ‘racistische’ kenmerken, maar hij verliest ook zijn kenmerkende stijl. In Eindhoven is de nieuwe hulp van Sinterklaas een allegaartje, en bovendien ook nog eens met een grauw gezicht. Niet echt de meest optimale uitkomst, zou je denken.

Je vraagt je daarom af: wat was er nu mis met de roetveegpiet, die Nederland momenteel leert te tolereren? Is die soms ook al te racistisch voor Noord-Brabant? Waarom moet er nu wéér een consensus overhoop gegooid worden, was het nog steeds niet goed zo? Want zo blijven we maar bezig met dat uiterlijk van Zwarte Piet: een discussie die heel Nederland zo’n beetje de keel uithangt.

Niet zo best bezig dus, Eindhoven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Svetlana Patricia de Fleur

  Ik vind het een prachtig initiatief. Eindelijk is Piet een afbeelding van het Nederlandse volk

  Diversiteit

  1. Maurits Dekker

   De nieuwe Piet lijkt wel een zombie.
   Dan vindt u dus dat het Nederlandse volk een volk van zombies is.
   U kijkt zeker vaak in de spiegel?

   1. Nanko

    enz

  2. Neerlander

   Sinds de achterlijken en dwazen massaal in Nederland lijken neergestreken is de vraag actueel hoe we omgaan met cultuur- en meningsverschillen. Holbewoners zouden er gewoon als een stel barbaren op los timmeren met hun knuppels, maar in een moderne rechtsstaat waar zelfverdediging niet mag wordt er toch de voorkeur gegeven aan een fysiek minder ingrijpend middel. Geweld zou niet nodig zijn zolang er over problemen gepraat kan worden. Niet zomaar praten, maar discussiëren. Standpunten overbrengen door oeverloos geblaat ze te onderbouwen met goede argumenten. Daar is echter flink wat intelligentie voor nodig. Wat ons meteen brengt tot de kern van een groot probleem. Discussies voeren heeft de voorkeur, maar als de wederpartij daar te dom voor is en toch geweld gaat gebruiken heeft het geen zin. Met idioten die te dom zijn om hun eigen hol te vinden dient men niet in dialoog te gaan.

 2. NO8D0

  Barbaars het verkrachten van een onschuldige traditie..
  De linkse domme adepten maken nu geschiedenis met hun zogenaamde maakbare samenleving.
  Over een korte tijd vallen ze dwars door de mand.

 3. Factor

  Wat leuk en gezellig is moet belast worden! Alles wat gewoon en gebruikelijk was moet besmet worden. Het linksfascistische virus onder ons!

 4. .nexit2021

  mamma , waarom heeft ome Henk zo een raar pakkie aan ?

  Dat komt door het gedram van domme linkse fascisten met hun eeuwige gedeug. Vroeger had je ome Henk niet herkent schat

  1. Canta

   nexit2021
   Wanneer je ome Henk groen, geel of paars maakt, herken je hem ook niet meer.

   1. Ernest Stern

    En het voordeel is dat de kinderen het veel leuker vinden.

    Kinderen houden van bonte kleuren.

    1. Factor

     etc

     1. Nanko

      Nee

  2. Ernest Stern

   herkend

 5. Heras

  Wat een stom gezicht. Een ware afspiegeling van de globalistische gedachtegoed.
  “All inclusive”.
  En het is verboden voor mensen met een donkere huidskleur om zwarte piet te spelen…helemaal gek zijn ze.

 6. Pierre Tombale

  Zwart is zwart.
  Dat schijnen alleen sommige zwarten niet te begrijpen.
  Jammer dan.

  1. Ernest Stern

   Ik weet zeker dat zwarte mensen dat dondersgoed beseffen, Pierre.

   1. Factor

    etc

 7. Ernest Stern

  “ Kortom: Zwarte Piet wordt niet alleen ontdaan van z’n ‘racistische’ kenmerken, maar hij verliest ook zijn kenmerkende stijl.”

  Dat is inderdaad de bedoeling.

  1. Factor

   etc

 8. Scaldis

  Heel origineel, zo’n Vlektyfus-Piet!!!
  Gaan kinderen doodeng vinden.

 9. Yoyo

  Eindhoven de gekste!!
  Ach ja , toe maar, Nederland behoort immers nu toch tot de grijze middenmoot…
  Je kan je d’r maar mee bezig houden…als je niks anders te doen hebt…

  Next!

 10. Neko-

  Persoonlijk krijg ik met die grijze kleur associaties met overledenen. Meer op zijn plaats bij Halloween gok ik dan bij Sinterklaas.

 11. HD

  Wat heb ik een hekel gekregen aan die verziekende profiteurs.

 12. HD

  Zeg maar haat

  1. Ernest Stern

   Racisme is inderdaad een vorm van haat. Er komt altijd ellende van.

   1. Chalres Bingley

    Je zou maar @ernestje zijn en de hele dag in het bejaardentehuis niks te doen hebben.
    Word je liefdevol verzorgd, en moet je toch nog de drang hebben om de hele dagensen op dds te starten met je eigen geïsoleerde waanideeën en haat.o
    Te.teiwst voor woorden

    1. Oepsie

     Ach ja, speklapje. Kan alleen maar achteruit kijken en zich afvragen, ‘waar is het nu fout gegaan?’ Eens had hij de behoefte om van zijn leven iets te maken, maar ja, dat is een prima gedachte ware het niet, dat hij op het verkeerde sociale vehikel, dat trachtte te bereiken. Telkens weer, stootte hij zijn hoofd tegen soortgenoten, die het beter voor elkaar hadden en hem eigenlijk niet wilde kennen, omdat hij een gevaar was/is voor hun eigen leugens. Maar een verstandig mens, zou eieren voor zijn geld kiezen en afstand nemen van zijn sociale dwangneurose, die vaak door afkomst is ontstaan. Zo niet onze Ernstje en zijn velen nickjes. Wetend, dat elke dag de afsluiter van zijn leven kan zijn en dat zijn leven, een grote leugen blijkt te zijn, vecht en klauwt hij verder. Eigenlijk best wel een triest bestaan.

   2. Grasmaaier

    De ergste racisten zijn gekleurde medelanders. Dat weet Stern donders goed. Zo gezien is zijn reactie juist: we importeren haat.

    1. Ernest Stern

     De nazi’s vonden waarschijnlijk ook dat de Joden smerige racisten waren, Grasmaaier.

     1. Grasmaaier

      Nee, dat vonden ze niet. Nazi’s vonden Joden untermenschen en ongedierte dat verdelgd moest worden. Het idee dat ze Joden als racisten zagen is nooit gedocumenteerd en kan alleen in het gehandicapte, beperkte brein van Ernest Stern opkomen.

     2. Ernest Stern

      Grasmaaier heeft vast wel eens gehoord dat neo-nazi’s het zionisme als een vorm van racisme beschouwen. Zo vreemd is deze omkering niet en dat blijkt uit je eigen betoog: niet de daders zijn de racisten maar de slachtoffers van racisme.

     3. Factor

      enz

 13. Drostemannetje

  Zolang extreem links de boventoon voert in media en politiek zullen steeds meer gekke dingen bedacht worden. Eerst moet schoon schip gemaakt worden in de politiek en NPO. Dan pas wordt het weer normaal. Dus stem volgend jaar niet het linkse VVD, maar PVV of FvD

 14. Neerlander

  Kunstmatig een situatie creëren komt niet alleen geforceerd over; het is ook nog eens erg dom. Merkt u niks op aan die figuren die continu bezig zijn om een ander te beschuldigen van racisme? Ja ok, ze zijn zonder uitzondering links georiënteerd. Iets anders is er echter ook aan de hand. We merken simpelweg op dat die mensen door hun beschuldigingen en het forceren van politieke correctheid juist obsessief bezig zijn met rassen. Is dat niet het kenmerk van een echte racist? Bezig zijn met rassen, vergelijkingen maken en als de samenstelling niet naar wens is keihard ingrijpen? Links ziet van oudsher iemand die bezig is met de vergelijking tussen blank en zwart om vervolgens in te grijpen als er teveel zwarten in een programma cq land komen als racist. Excuusnegers op de televisie zijn afkomstig van een andere groep racisten. Namelijk hen die opmerken dat er nog teveel blanken in Nederland zijn en die liever vervangen ziet worden door zwarten.

  Zij zijn het die de echte Nederlander voortdurend in een hokje plaatsen van het racisme terwijl ze zich er zelf schuldig aan maken. Zij zijn het ook die voortdurend racistische handelingen forceren en ons ermee confronteren. Acceptatie, tolerantie en verdraagzaamheid zijn dan woorden die ze in de mond nemen, maar wij weigeren te tolereren dat we gediscrimineerd worden in ons eigen land. Als een ding ons opvalt is het wel dat zij verantwoordelijk zijn voor het steeds weer koppelen van handelingen, activiteiten en gedrag aan ras. Ons noemen zij zogenaamd racisten, maar wie zijn er nu godverdomme steeds bezig met rassen? Wie is er bezig om blanken te vervangen door excuusnegers? Televisieprogramma’s mogen tegenwoordig niet meer voorbij gaan zonder dat er overduidelijk een zwarte is ingezet op een plaats waar een blanke had kunnen zitten gezeten. Eerder zagen we het probleem terug bij sollicitaties en nu bij de media. Vieze vuile racisten. Zet mensen in op basis van capaciteit, intellect en geschiktheid. Niet op basis van de zwarte huidskleur.

  1. Ernest Stern

   Nederlander beweerde hier gisteren dat het blanke ‘ras’ superieur is.

   Ik bedoel maar.

   1. Mogguh

    Dit lijkt mij dan ook lastig te ontkennen dat het blanke ras superieur is, die hebben zowat alle grote uitvindingen op hun naam staan op allerlei terreinen.

 15. leukeditter

  laten we nou net niet op diversiteit zitten te wachte. blijf met je poten van zwarte piet!!! onze traditie , staat het je niet aan ?? WEGWEZEN!

 16. yellow thread street

  Wat een droevig gezicht, het lijken wel buitenaardse aliens.
  Dit heeft totaal niets meer te maken met Sinterklaas en Zwarte Piet.
  Flikker toch op met die onzin stelletje malloten.

 17. Blondie

  Ik geloof niet, dat de Autochtone bevolking van Nederland, positiever is gaan denken over mensen met een migratieachtergrond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.