Nog meer walgelijke smurrie van Haarlemse stadsdichter opgedoken: ‘Kogel door jouw kankerkop!’

Gisteren werd bekend dat de gemeente Haarlem een fervent antisemiet, scheldkanon en goedprater van geweld had aangesteld als de nieuwe officiële stadsdichter. Vandaag blijk echter dat deze Darryl Danchelo Osenga zich schuldig heeft gemaakt aan nóg meer smerigheid.

Haarlem heeft sinds deze week een nieuwe stadsdichter: Darryl Danchelo Osenga, ook wel bekend onder zijn hiphopalias Insayno. Maar Insayno heeft behalve een gevuld strafblad ook een verleden met het doen van antisemitische, opruiende of zelfs geweldsverheerlijkende reacties.

De gemeente wil Osenga hoe dan ook handhaven als stadsdichter, ondanks dat hij bepaald geen smetteloos uithangbord voor de Noord-Hollandse hoofdstad is. Maar of Haarlem dat ook vandaag nog kan volhouden, is maar de vraag. Er is namelijk nog meer gore derrie opgedoken die ‘Insayno’ door de jaren heen op het internet heeft gebraakt.

Zo vond hij de bloedige terreuraanslag van ISIS-aanhangers op de Bataclan in Parijs een “false flag“-aanval. “Er is zelfs gebruik gemaakt van dezelfde actrice voor een drama story,” zo complotgorgelde Osenga in 2015. De daadwerkelijke dader was Israël, om de aandacht af te leiden van een mogelijke erkenning van Palestina door Frankrijk die toch maar weer was ingetrokken. “Geen bloed, geen lichamen, geen rondslingerende ledematen,” somde Osenga op. Fotograaf Teun Voeten neemt zwaar aanstoot aan de tekst en toont een afbeelding van bloed van een vermoord slachtoffer dat over de stoeptegels rolt: “Kunt u hem vragen wat hij van deze foto denkt? Als fotojournalist stond ik 7 uur na slachtpartij met poten in bloed van de slachtoffers.”

Maar behalve complottheorieën wenst Osenga andersdenkenden ook een gewelddadige dood toe. De voormalige FVD-gemeenteraadskandidaat Yernaz Ramautarsing gaf af op socialisme en religie: “kapitalisme is de remedie.” Daar was de menselijke baggermachine Osenga het niet mee eens: “Yernaz, een kogel door jouw kankerkop is een remedie,” stelde hij: “Ik haat dit soort mensen. […] Next time dit ik z’n face zie kan ie eentje krijgen van me.”

Nog steeds zo blij met die stadsdichter van jullie, Haarlemmers? Hmppf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Steven Opti

  Haarlem linkse gemeenteraad?? Dan verbaasd mij niets meer.

  1. Ernest Stern

   verbaast

   1. Oepsie

    Dt-fetisjist, grammar of taal nazi of hoe men dit gedrag ook wilt noemen: je bent een onaangenaam persoon en je hebt een moeilijk karakter. Dat staat althans in dit onderzoek van de Universiteit van Michigan, Londen en Amsterdam.
    Volgens onderzoekers is er een duidelijke relatie tussen taal en persoonlijkheid. Hoe je gebruik maakt van taal zegt namelijk iets over je karakter.
    mensen zoals “U” kunnen minder goed met afwijkingen omgaan en staan zij in het dagelijks leven zelfs te boek als een tikkeltje lomp of/en onuitstaanbaar en hebben een laag IQ.

   2. ervi

    Sterke bijdrage, Ernest.

    Mijn complimenten.

 2. Maurits Dekker

  Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
  Debatteren met hem is niet mogelijk.
  Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

  1. Jack Flash

   Maurits@Heb mensen willen aansporen om hier mee te doen maar blijven weg omdat ze bij voorbaat misselijk worden van die tr*l.

  2. Oepsie

   De ineenstorting van het gevoel van eigenwaarde bij “heer Stern” met duidelijke ‘grootheidswaan’, laat overduidelijk zien hoe dit gevoel eigenlijk in de lucht aan een ballon heeft gehangen, die bij gunstige wind weliswaar nog wat hoger zweefde, maar waar plotseling een gaatje in kwam, waardoor het nu als een vodje op de grond ligt. Van de eigen gevoelens is niets ontwikkeld dat later in het leven houvast had kunnen bieden. De partners van de mens met grootheidswaan, inclusief de seksuele partners, moeten eveneens zijn narcistische gevoelens bevredigen. De anderen zijn er om hem te bewonderen, en hij zelf is voortdurend met hart en ziel in de weer om deze bewondering te krijgen (te verdienen). Daarin komt zijn martelende afhankelijkheid tot uitdrukking’.

  3. werikke

   mee eens

   1. werikke

    ernest is in dienst DDS voor reacties

    1. RvdBe

     Heb dat idd ook al eens geopperd, de redactie gooit af en toe een knuppel in het hoenderhok om discussie te bevorderen.

    2. vandaag

     dat lijkt een feit , zelfs zijn nickname is afgeschermd tegen kopiëren

     1. Yoyo

      Die Ernest is een ” useful idiot”, hij zuigt en zuigt, en men reageert op zijn onbenullige bijdrages op dit forum.
      Ik begrijp dat dit geld oplevert.
      Vandaar dat men hem laat leven.
      Tis wel een sneue figuur.

 3. RvdBe

  De linkse kerk wrijft verlekkerd in de handen en hoopt op vele kogels voor andersdenkenden, door hun betiteld als fascisten en racisten.

 4. Blondie

  Tegen dit soort personen moet Rutte zo’n grote bek hebben.

  Maar ja, dan trapt hij op veel donker gekleurde teentjes en dat mag hij niet van de club van Opa Bernhard, want de omvolking is heilig.

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

 5. vandaag

  Wat is ernest zijn binding met de redactie ? Elke nickname kan het adept kapen met een puntje , komma of streepje.

  Probeer nu eens een reactie te plaatsen met bv .ernest stern. Dit lukt niet. Ik vrees dus dat op de achtergrond er wat gebeurt voor de cliks. Maar kijk naar het totaal geplaatste reacties , wordt gestaag minder , minder , minder

  dds pleegt dus zelfmoord

  1. Vriend

   Dat klopt. Het banbeleid van Tim Engelbart werpt z’n vruchten af. Voor goede debaters is het langzamerhand genoeg geweest.

 6. vandaag

  Dit soort figuren in duistere kringen in allerhande fascistische gesubsidieerde linkse clubjes hebben enkel als doel maatschappelijke ontwrichting.

  linkse deugmenschen doorgronden de intentie nog steeds niet

  stem sociaal , stem PVV

  1. Logica

   Daar ben ik het volledig mee eens.

   KOZP is hier ook een mooi voorbeeld van. Wordt stevig gesponsord door de gemeente Amsterdam. Als Zwarte Piet weg is dan zoeken ze weer wat anders.

   1. Jopie

    De democratie???

  2. Logica

   @Vandaag, wij weten het met nog een paar anderen. Ik kijk enorm uit nasr de komende verkiezingen. Dan zal of de PVV of het FVD de grootste moeten worden in ons land. Gebeurt dat niet dan gaan we op de oude voet verder en dan zal de schade zo groot zijn dat het niet meer te repareren is als we weer 4 jaar verder zijn. Ooit zal de meerderheid van ons land dit ingaan zien maar is dat nog net op tijd? Nederland zal krijgen wat het verdient.

 7. Peter Loosduinen

  Aan de burgemeester van Haarlem.
  Waarde burgemeester,

  Kan uw stadsdichter niet overgeheveld worden naar Den Haag ?

  Zijn taalgebruik komt mij erg Haags over.

  1. M.Dikker

   Het is een Haags hopje?

 8. Vrijedenkert

  Dichter?

 9. Edjan

  Haarlem is goed bezig! Haarlem ik ook WOKE!

  Maar het kan altijd nog beter. Maak een ommuurd veld, zet daar die vreselijke, witte, heteroseksuele mannen neer. Geef ze geen eten en drinken, dan is het na een week of twee wel over. De eindoplossing. Haarlem zal nog uitsluitend uit goede mensen bestaan.

 10. SilverFox

  Sukkels die de stickers op de klep van hun petje laten zitten zijn sowieso rijp voor het gesticht.

 11. Bolkestein

  Waarom bestuurders haatzaaiers omhelzen

  Het zelfstandig naamwoord ’woordkunstenaar’ heeft een nieuwe betekenis. De term staat nu voor plegers van strafbare feiten die door de overheid beloond worden alsof ze iets eerbaars hebben gedaan. Zelfs wanneer zo iemand geweldoproepen of antisemitisme in z’n repertoire heeft, belet dat zijn schutspatronen niet om hem te begunstigen. U en ik zouden hiermee niet wegkomen.

  De woordkunstenaar, wie kent ’m niet? Remember Akwasi, die na zijn geweldoproep op de Dam door het OM schuldig bevonden is, maar zijn zaak geseponeerd zag met het verzoek om excuses te prevelen. Ziehier het privilege van de woordkunstenaar: hij staat boven de wet en ontloopt vervolging door ’sorry’ te zeggen. Als troost voor dit justitiële ongemak kreeg Akwasi een prijs van de publieke omroep – de agressor beloond.

  Ook provinciehoofdstad Haarlem ontdekte een woordkunstenaar met een strafbaar verleden: Darryl Danchelo Osenga, alias rapper Insayno. Hij werd tot stadsdichter benoemd dankzij een kreupel vers vol flauwe woordspelingen. Hoe laag wil je de literaire lat leggen? Er waren publicaties in de pers voor nodig om Haarlem deze fout te laten inzien.

  Veroordeeld
  Maar waarom verkoos Haarlem hem in eerste instantie? In 2015 werd hij veroordeeld voor opruiing tijdens rellen in de Schilderswijk. In zijn rap Zwarte Bladzijde horen we: ’De Holocaust is slechts een cover-up voor domme schapen’ en ’De behandeling van de concentratiekampen is slechts een lachertje vergeleken met onze slavenhandel’. Op Twitter blijkt dat hij een jarenlange obsessie met Joden versus moslims en slavernijslachtoffers heeft. ’Anne Frank had het nog best luxe’, vindt hij.

  Een stroomstoring acht hij het ideale moment om winkels te plunderen; ook dweepte hij met wapens: ’Ik begin studenten die hun school neermaaien met een AK-47 steeds meer te begrijpen’ en ’Sta niet verbaasd te kijken als ik opeens een random gebouw in ren met een AK-47’. In 2013 twitterde hij: ’Volkert van der G. loopt vrij rond. Hopelijk is Geert Wilders zijn nieuwe slachtoffer.’ Na de terroristische massamoord in Parijs uit 2015 liet Insayno weten dat het in scene was gezet met actrices. In 2019 ontkende hij genocide door IS en dat 11 september een terroristische aanslag was.

  Nepnieuws
  Insayno verrijkt de stad die hem een voorbeeldfunctie gaf met een strafblad, onzindelijke uitspraken over Joden, Holocaust-ontkenning, polarisatie rond Joden en moslims, diefstaltips, verheerlijking van wapens en schoolschietpartijen, geweldoproepen tegen politici en nepnieuws over terreuraanslagen. Desalniettemin legden cultuurwethouder Meijs (GL) en burgemeester Wienen (CDA) de rode loper uit.

  Niemand op het stadhuis had z’n huiswerk gedaan. Of het kon ze niet bommen. Alles mocht, zolang hij maar niet een gevestigde dichter was, zo’n ’oude, witte’ vakman. Waardeloos voor de lokale inclusiescore. En ze knepen hem op het stadhuis. Het college van B&W oogt roomblank, oei. De aflaat voor de ontbrekende diversiteit is deze benoeming. Aan Haarlem verkochten ze hem als een perfecte match.

  Lerares
  Ook de benoemingscommissie schoot tekort. Anders is het onverklaarbaar dat commissielid Martine Haasnoot, lerares op Haarlems Stedelijk Gymnasium, nota bene een dagdromer over ’school shootings’ zou voordragen. In 2017 gaf haar school een terreuralarm af, nadat een zestienjarige leerling op Facebook een ’grap’ plaatste over het neermaaien van medeleerlingen. De politie arresteerde hem. Staat juf Haasnoot, indien ze verlaat haar huiswerk gemaakt heeft, nog steeds achter Insayno? Mogen haar leerlingen tegenwoordig ook vuige taal over Joden uitslaan en dreigen met schietpartijen? Of is dat het privilege van de woordkunstenaar?

  Zo groot is de kloof tussen de waarden en normen die thuis en in normale werkomgevingen beschaving stutten en de verwarring bij instituties die hun waardigheid laten vallen om maar divers te lijken. Pijnlijk zichtbaar wordt de dubbele maat van bestuurders en kunstcommissies die bang zijn om voor racist te worden aangezien als ze niet meedoen aan de woke-rages. Maar zelfs in deze mallemolen waarin kwaliteit als eerste sneuvelt, is het onvergeeflijk dat uit alle keuzemogelijkheden aan talenten met een multiculturele achtergrond juist een literair onbegaafde crimineel die zich abject over Joden uitlaat wordt gehonoreerd.

  Twitter-smurrie
  Toen de literaire website Tzum de Twitter-smurrie van Insayno openbaarde, versleutelde de stadsdichter meteen zijn account. Laf. Op het stadhuis stelden ze de angst om niet inclusief te lijken nog even boven het stadsbelang: ze mompelden obligaat iets over onaanvaardbare uitspraken over Joden, maar vergaten hun morele plicht bij antisemitisme en omhelsden hun dichtertje weer.

  Niet de grenzen van het betamelijke, niet de afkeer van afzichtelijke uitspraken over Joden en aanslagen, niet het besef dat je criminelen geen voorbeeldfunctie moet geven noch het respect voor eigen burgers bepaalden de beslissing op dat stadhuis. Wat telde was het privilege van de woordkunstenaar. Tot vrijdagavond laat, toen bekend werd dat de gemeente Haarlem Insayno de titel alsnog heeft afgepakt. Er was kennelijk externe druk voor nodig om tot inkeer te komen.

  Laat dat een les zijn voor bestuurders om deze dubbele moraal die mensen uit elkaar drijft niet door heel Nederland te laten woekeren.

  1. vandaag

   Dit is toch de wereld die onze linkse “bestuurders ” voor ogen hebben ?

   Multikul en omvolking gaan door en u bent een roepende in woestijn.

   stem sociaal , stem PVV

   Mooi geschreven overigens Bolkestein

 12. Wim Vreeswijk

  Dan wordt het tijd voor schriftelijke en mondelinge vragen vanuit de gemeenteraad, want dat soort gasten moet je helemaal niet belonen met een betaalde functie uit gemeenschapsgeld. Die veroorzaakt alleen maar polarisatie in Haarlem !

 13. Logica

  Haarlem is mijn stad en ik waardeer de culturele liefde van de gemeenteraad. We hebben er dus een dichter bij. Prachtig, een woordkunstenaar. Ik ken er nog eentje en die wordt tot zelfs in de politiek hogelijk gewaardeerd. Als jullie het heel lief aan me vragen dan ben ik bereid om zijn naam vrij te geven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.