Non-valeur Hugo de Jonge mag ministeriële taken afdragen aan anderen, want meneer is zo ongelofelijk ‘vermoeid’

De grootste nietskunner van heel Nederland, Hugo de Jonge, hoeft vanaf binnenkort minder te doen om tóch nog z’n riante vicepremiersalaris binnen te harken: wegens een vermeende vermoeidheid mag hij allerlei taken uit z’n portefeuille kosteloos overdragen aan andere bewindslieden. Want meneer is zo moe.

De vraag of CDA-minister Hugo de Jonge de verkiezingen gaat halen, is al meermaals gesteld. De vicepremier pakt de coronacrisis ronduit rampzalig aan, van het testbeleid tot een chronisch tekort aan mondkapjes in de zorg. Komt er een motie van wantrouwen en moet hij vertrekken? Who knows.

Maar wellicht dat De Jonge op een andere manier via de coulissen van het podium verdwijnt: door zélf op te stappen. We hebben reden om aan te nemen dat Hugo de Jonge z’n baan momenteel niet meer naar behoren kan uitoefenen wegens chronische vermoeidheid, zo vernemen we van de ‘bronnen’ van De Telegraaf:

“De afgelopen tijd viel op dat de doorgaans zo energieke De Jonge zo vermoeid oogde. Tijdens het laatste coronadebat van afgelopen dinsdag was het premier Rutte die het spervuur van vragen over de strubbelingen met mondkapjes in de ouderenzorg voor zijn rekening nam, niet minister De Jonge.”

Wat dat betekent? Nou ja, dat De Jonge nog steeds riant mag verdienen. Hij hoeft er straks alleen veel minder voor te doen:

“Het idee is om de CDA’er alleen nog maar als coronaminister in te zetten, andere taken zouden naar andere bewindspersonen kunnen, zoals VVD-minister Tamara van Ark (Medische Zorg) en CU-staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid). In de praktijk gebeurde dat vaak al, het schuiven met taken wordt nu structureel.”

En zo houdt De Jonge ook meer tijd over voor shady dealtjes met Ali B, natuurlijk. Kortom: een win-win-situatie voor de man met de toverballenschoenen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Stukjes schrijver bij DDS, verdient wel onder modaal maar geen stress.

  Toch voelt het of Tim jaloers is op diegene die het verder heeft gebracht.

 2. Blondie

  Tim heeft een hekel aan de waarheid.

 3. vandaag

  slap ouweh03ren is ook erg vermoeiend. Als je daarbij liegt wordt het nog vermoeiender want dat moet je allemaal onthouden.

  ongeschikt , stap op flapdrol

 4. Vrijedenkert

  Gezondheidszorg/medische zorg/volksgezondheid wordt nu maar liefst uitgevoerd door 3 bewindslieden, CDA minister Hugo de Jonge, VVD-minister Tamara van Ark en CU-staatssecretaris Blokhuis, als men dit zelfs met 3 (vice)ministers niet aankan dan kan men beter stoppen!

  Hier moeten niet nog meer bewindslieden opgezet worden want dan wordt het compleet chaos en wie is dan nog verantwoordelijk voor wat, zijn taak als vicepremier kan hij gewoon door een andere CDA minister laten overnemen.

 5. Yoyo

  Grapperhaus out, de Jonge out.
  Still a whole lot to go…
  Who will follow?
  Mark R. dan maar, en dan de rest van het zootje.

 6. Willem Bever

  Genoeg aanleiding voor Hugo om jezelf te testen
  En ga vooral preventief in thuisisolatie

 7. Meriadoc Brandebok

  Dit is overwegend typisch voor de Nederlandse cultuur en stamt al uit de tijd van Schimmelpenninck: beleidsterreinen worden altijd verspreid over meerdere ministers, zodat de macht nooit gecentraliseerd is in één persoon. Aan het coronabeleid wordt door de hele ministerraad en de Kamer gewerkt, geassisteerd door het ministerie, en het RIVM.

  Het is niet alleen vermoeidheid van De Jonge, maar ook zeker een reflex. Nederlanders zijn er bijkans panisch voor dat een persoon alle touwtjes in handen houdt. Hier valt wat voor te zegge.

 8. Xan

  Kan die zijn coke niet meer krijgen ?

  1. Lodewijk Horstmar

   Dat zie je scherp Xan. Hugo de Jonge heeft altijd verdacht grote en fixerende ogen. Dat deze cokehead een aantal keren per dag zijn portie sneeuw nodig heeft, is duidelijk.

   1. Lodewijkske

    Stop nou, je laat je beetnemen door die non-valeur die het over coke heeft. Het is trouwens verboden over druks te praten. Coke moet ook eigenlijk ook op de black list. Krom maar het is. Neem het aan, Pa.

 9. Pescador

  de jonge is niet over vermoeid maar overmatig stom vandaar dat er nu iets moet veranderen, in princiepe moet hij weg maarja rutte wil zijn vriendjes bij de hand houden, met een beetje geluk komt er een motie van wantrouwen waarin ook gelijk die idiote deal met alie B wordt mee genomen.
  opgeruimd staat netjes

 10. Blondie

  Dit Linkse Rutte Kartel heeft gewoon de boel belazerd.

  Mijn stelling is altijd geweest de dooien volgen nog, personen met onderliggende ziektes zijn bewust verwaarloosd.

  Wachttijden van ca 6 Maanden, voor er een ONDERZOEK bij een uroloog kan plaats vinden.
  Huisartsen die gewoon niet bereikbaar waren.

  Schandalig Rutte, jij en je team moeten zich voor een tribunaal verantwoorden.

 11. RPML

  – Het RIVM politieke statements laat doen in plaats van wetenschappelijke ten aanzien van mondkapjes
  – De voorzitter van de IC-faciliteiten woorden in de mond leggen die hij niet gezegd heeft over de uitbreiding van de capaciteit
  – In het OMT iemand die de landelijke testfaciliteiten beschermd met als gevolg dat er te weinig getest wordt omdat er onvoldoende capaciteit is (maar wel beschikbaar)
  – Zeggen dat de GGD volledig alles aankan terwijl de noodkreten van de GGD al binnenstroomden, de volgende dag al daarop terugkomen
  – Een deal sluiten met de farmacie en die vervolgens snel als Staatsgeheim neerzetten
  – Maatregelen afkondigen zonder ruggespraak en die ijlings weer intrekken
  – Influencers gebruiken voor zijn eigen campagne binnen het CDA, terwijl het geld daar niet voor beschikbaar was gesteld

  Steeds meer valt het masker weg bij deze fantast en opportunist, dat het hem wat heet onder de voeten wordt is wel duidelijk.

 12. Ernest Stern

  “hoeft vanaf binnenkort minder te doen om tóch nog z’n riante vicepremiersalaris binnen te harken: wegens een vermeende vermoeidheid mag hij allerlei taken uit z’n portefeuille kosteloos overdragen aan andere bewindslieden. Want meneer is zo moe.”

  Dit is smerig onder de gordel.

  Pijnlijk.

  1. Fascal

   Nee, leugenaar!

  2. Henduk

   Smerig onder de gordel is wat jij doet bij kleine jongetjes hufter .

   1. Gebande3

    @henduk gewoon 100% de waarheid.
    @ernestje is een vieze ouwe vent die zijn gevoelens niet kan onderdrukken voor kleine kinderen en de ped@ partij volledig ondersteund heeft ,zoals hij hier meermaals heeft uitgelegd uit vrije wil.
    Niks meer niks minder

  3. vandaag

   onder de gordel ? , maakt klip en klaar duidelijk dat regenten zich verheven voelen boven het klootjes volk.

   Das voor heel werkend belasting betalend Nederland onder de gordel stront vlek

 13. plakband

  Hugo de Jonge is zo ongelofelijk ‘vermoeid’.

  Het is overduidelijk.
  Deze man is geen bestuurder/manager.
  Hij weet geen goede regelneven te vinden.
  Hij drijft op incompetente adviseurs.
  Hij slaagt er niet in taken te delegeren.

 14. ervi

  Hugo bij Jinek : ” het went nooit “.
  Wat, Hugo, om Nederlands grootste massamoordenaar te zijn?

 15. Zcooby

  ONGESCHIKT net als die defensiereclame.
  Wat een droeftoeter en mocht hij het worden dan zit hij binnen een jaar met een burn out thuis.

 16. 56RdK

  Tja, ook zijn beleid staat vol leugens en bedrog, medeverantwoordelijk voor alleen al duizenden te voorkomen doden,
  daarnaast komt zijn met miljoenen aan belastinggelden kostende speeltje, die Corona-app, ook niet goed van de grond (terwijl er soortgelijks in bijvoorbeeld Belgie allang een goed werkend gegeven is, maar ja, dat is niet bedacht door de schoenclown hé, er moet wel aanzien zijn te behalen ..),
  worden er tests naar het MO gevlogen, want hier in Europa zitten geen met hem bevriende directeuren van testbedrijven,
  ach, net zoals die Bruins, die ook al de bui voortijdig zag hangen krijgt deze schoenclown ook straks ook ergens een functie buiten de politiek. Dan zijn ze niet maar aansprakelijk voor hun nationale wandaden, kunnen ze zich op lager niveau uitleven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.