Oké doei de groetjes! Zolderkamerschlemiel Sander Schimmelpenninck vertrekt bij Quote, gaat oesters vissen in Zweden

Nederland is in ieder geval deels af van één van de meest vermoeiende mediafiguren die ons land telt: Sander Schimmelpenninck vertrekt als Quote-hoofdredacteur omdat hij vaker met z’n Zweedse vriendin op oesters wil gaan vissen. Nou, wat gaan we Sandertje verschrikkelijk missen zeg!

Sander Schimmelpenninck, wie kent hem niet? De omhooggevallen Quote-scribent die het kortstondig mocht proberen als Op1-talkshowhost en daar grandioos mislukte? We kennen hem ook nog van het beledigen van mensen met het syndroom van Down en de ongepaste gedachten die hij had bij één van onze prinsesjes.

Maar geef Sander er geen kritiek op, want dan gaat hij huilen op z’n Twitter-account en scheldt hij iedereen en z’n moeder compleet verrot – als de verongelijkte middelbare scholier die hij diep van binnen best is.

En fin, dit is echter geen Sanderklaagstuk, maar een groot feeststuk. Want… Sander gaat weg! Hij verlaat Quote om vaker in Zweden bij z’n oestervissende vriendin te zijn:

“Maar nu het moment is gekomen om harde keuzes te maken. Die keuzes hangen ook samen met mijn persoonlijke leven; het vergrootglas waaronder ik het afgelopen jaar heb gelegen, vooral door mijn Op1-presentatie, beviel me buitengewoon slecht. Daarnaast wil ik mijn vriendin, die haar bedrijf in Zweden heeft, méér kunnen zien.”

En we gunnen natuurlijk iedereen veel geluk in de liefde, zelfs onze oerhater Sander. Veel geluk daar in Zweden!

Alle inwoners van Zweden: sterkte met die nieuwe parttime inwoner van jullie… jullie zullen er jullie vikinghanden nog wel vol aan hebben. Maar misschien weet Wicky raad. Wie weet!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. EvertB

  Eén Zweedse oester heeft hij al gevangen.

  1. Oepsie

   En die stinkt ook nog!

 2. CLoVis

   
  Laat SS
  (hoe komen ze toch steeds aan/op die initialen)
  toch lekker gelukkig zijn met zijn vrouw in Zweden.

  Als we hier nooit meer iets van het horen,
  is dat toch een win/win situatie?

 3. Ernest Stern

  Het is opmerkelijk hoeveel haatgevoelens Sander bij sommigen wist op te roepen.

  1. Maurits Dekker

   Het is opmerkelijk hoeveel haatgevoelens Sander bij sommigen wist op te roepen.

   Dat is voor een hufter als SS niet zo moeilijk hoor.

 4. Grasmaaier

  De dwerg (kleiner dan Youp van ’t Hek volgens GeenStijl en dat wil wat zeggen) vertrekt uit Nederland: Schimmelpick is een arrogante en hautaine nitwit, maar begrijpt dat er in die zompige, overbevolkte en overgereguleerde moerasdelta erg weinig toekomst is.

  Daarin heeft jij gelijk, dat moet ik hem nageven.

  1. Meriadoc Brandebok

   In de labiele staat die niet een, maar twee wereldoorlogen veroorzaakte, ligt de toekomst. Totdat de tweede Führer de macht grijpt. Alhoewel het desbetreffende land technologisch en infrastructureel nu hopeloos achterloopt in Europa.

   1. Grasmaaier

    De hele dag niet gezien, en daar in ene is Meriadoc! Logisch, zijn prachtige Nederland, waarvan hij obsessief idolaat is, wordt ‘besmeurd’. Ocherme Brandebok, jongen toch.

    Natuurlijk is Duitsland een kutland. Maar wel een prachtig kutland, met overweldigende natuur (wat Nederland mist) en een hoffelijke bevolking (iets wat de botte Hollander helemaal niet in huis heeft).

    Dat het land technologisch en infrastructureel achterloopt is natuurlijk een loze kreet uit jouw mond, maar zelfs als het waar zou zijn is dat alleen maar nadelig voor Vernederland dat er voor 80% van afhankelijk is.

    Kortom, wat is nu precies je punt?

    1. Meriadoc Brandebok

     Is mijn punt niet duidelijk? In Nederland ligt de toekomst en en passant wijs ik op de onprettige aspecten van jouw land.

     1. CLoVis

      @Klipgeit:

      “Jouw land…”

      Dus jij hebt ook afscheid genomen van Nederland?
      En van de nederlandse nationaliteit?

     2. Meriadoc Brandebok

      Nee.

    2. Ernest Stern

     Grasmaaier is enorm trots op zijn land.

     1. Factor

      enz

 5. Meriadoc Brandebok

  Schimmelpenninck kun je dus geeb echte Nederlander noemen.

  1. Grasmaaier

   Je bent echt gestoord, Brandebok. Je bent overduidelijk een supernationalistische patriot en chauvinist. My God, zelden iemand gezien die zo overtrokken idolaat is van zijn land: dat kom je doorgaans alleen tegen bij Stormfront en de Nederlandse Volksunie.

   Mag ik het zeggen: je bent gewoon een extreemrechtse, gevaarlijke idioot met in de basis zwaar fascistische gedachten. Veel succes ermee.

   1. Meriadoc Brandebok

    🤦‍♂️

 6. Cootje

  Niks ongezond aan de zaadlozingen van een oester bevallen vele mannen niet , dus dat hij meer fysiek aanwezig wil wezen zal voor Rob Jetten begrijpelijk wezen al vist die in een andere vijver

 7. Vrijedenkert

  Schimmelpenninck wordt Oesterzwam ook een schimmel…

 8. Antihedo

  Zolderkamerschlemiel is ook een mooie benaming voor de zolderkamerjournalisten van deze site.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.