Overgevoelige racismeroepende Kpop-fans cancellen Radio 538: DJ riep dat Engels van BTS slecht te verstaan was

Barend van Deelen, DJ van Radio 538, kreeg vandaag het internationale trollenleger van Kpop-band BTS over zich heen. De radiomaker had het namelijk aangedurfd om te roepen dat de Koreaanse band BTS slecht Engels spreekt. Daarom is hij nu een “xenofoob”, een “racist” en moet heel Radio 538 gecancelled worden.

Over het algemeen is K-pop niet een genre dat niet uitzonderlijk vaak op de radio te horen was. Maar kom, dacht Radio 538-dj Barend van Deelen, laat ik eens aardig doen en zo’n plaatje draaien van de Koreaanse popband BTS. Een aardig gebaar, maar niet één die in de smaak viel bij de fans van deze groep Aziatische zangers. De reden? Van Deelen waagde het namelijk om commentaar te leveren op de beheersing van de Engelse taal. Die was niet behoorlijk. “Slecht te verstaan,” aldus de teksten van Van Deelen.

Nou, dat heeft de DJ geweten. De ene na de andere lichtgeraakte racismeroeper die zich BTS-fan noemt ging hevig shakend over de zeik. De plaatjesdraaier zou een “racist” zijn, en een “xenofoob”. Want je zou maar eens roepen dat iemand die gewoon niet te verstaan is… gewoonweg niet te verstaan is.

Maar de waarheid is ontzettend kwetsend voor de Kpop-achterban, die meteen naar social media toog om daar een hysterische campagne op te zetten. Uit alle hoeken van Twitter, Instagram en andere sociale media kwamen huilebalken aangezet die met een “#538isCancelledParty” poogden om het radiostation te straffen voor het feit dat ze niet aardig geweest zijn voor BTS. Het gehits ging zelfs internationaal. Check de hashtag maar: allerlei huilebalken uit alle uithoeken van de planeet die lopen te jankeballen over een opmerking van een Nederlandse DJ. Gestoord toch?

Laten we even duidelijk zijn: dit is een zieke cult. BTS zijn maar een groepje zangers, en zij zijn absoluut niet boven iedere kritiek verheven. De gastjes in deze band zijn echt niet zielig: ze hebben vorig jaar zo’n $60 miljoen binnengeharkt, en moeten echt wel tegen een stootje kunnen.

Sodemieter dus even lekker op met jullie aanstelleritis, BTS-fans. Met jullie tranen kunnen jullie een zee naar Zuid-Korea aanleggen. Vaar erheen en geef die ‘arme’ jongen wat Engelse bijles: dan doen jullie nog eens een keer wat nuttigs.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Xenon

  Het wordt steeds gekker in dit land.
  Je mag dus ook al niet meer zeggen dat iemand
  slecht engels spreekt.
  Ik denk dat je binnenkort ook niet meer mag
  zeggen dat je op blond of roodharigen valt.
  Want aangezien donkere mensen zwart haar hebben
  sluit je hen dus uit en ben je duidelijk een rasist whahaha.

 2. EvertB

  Er wordt hier wel heel snel met termen als ‘xenofoob’ of ‘racist’ gegooid. Jammer.
  Deze reacties komen natuurlijk eerder voort uit gevoelens van miskenning.

 3. Augustus

  99% van de kpop fans zijn zwaarlijvige meisjes die helemaal geobsedeerd zijn met Koreaanse jongens. Eenzelfde reactie kreeg je als je jaren geleden kritiek had op de bagger van Bieber, zou mij er niet zo druk om maken. Wat ze nu wel gruwelijk irritant maken is dat ze het internet hebben ontdekt en hun diarree overal verspreiden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.