Pfff! Wereldvreemd NPO-opperhoofd snapt niet wat er mis is met slijmprijs voor Akwasi: ‘Belangrijke woordvoerder!’

Er is echt niets mis met het geven van een award aan iemand die strafbare feiten gepleegd heeft en constant oproept tot geweld. Dat zegt NPO-zendermanager Niels Hoogland quasi-verbaasd tegen de media. Hij vindt de prijs voor Akwasi nog altijd terecht en dik verdiend.

Dat half Nederland geen biet snapt van het feit dat NPO-‘diversiteitszender’ FunX een award heeft uitgereikt aan Akwasi wegens zijn zogenaamde niet-aflatende strijd tegen discriminatie, daar snappen de NPO-bobo’s in hun ivoren torens op hun beurt dan ook weer geen snars van. Zendermanager Niels Hoogland is zich, aldus De Telegraaf, ‘van geen kwaad bewust’. Hij vindt het heel prima om prijzen uit te reiken aan mensen die er hun hobby van hebben gemaakt om te dreigen met geweld op een zogenaamde artistieke manier:

“Zendermanager Niels Hoogland van FunX is zich van geen kwaad bewust. „Ik denk dat hij met zijn bericht op Twitter heeft laten zien dat hij zijn standpunt inmiddels heeft bijgesteld, zoals ook premier Rutte inmiddels een andere mening heeft over Zwarte Piet.”

Niels Hoogland van FunX benadrukt dat zijn zender wel achter Black Lives Matter staat, maar niet achter de boodschap ‘f*ck de overheid’. „Dit is de gesproken versie van een songtekst,” verduidelijkt Hoogland, „en die valt onder de artistieke vrijheid van Akwasi.””

Zo zie je maar: je kan zo radicaal zijn als je maar wil, zolang je maar radicaal bent voor de zaken die de NPO als ‘goed’ beschouwt, hoeft dat allemaal nog niet zo verschrikkelijk diskwalificerend te zijn. Dan kan je zelfs awards winnen die speciaal worden bedacht (ja, echt) en word je op het schild gehesen. Want oh, oh, oh, wat zijn we toch weer lekker inclusief met z’n allen in NPO-stadje Hilversum. Desnoods nog een halfhartig excuusbriefje schrijven en de rest van het wangedrag wordt gewoon met de mantel der liefde afgedekt.

Fijn hè, zo’n door de belastingbetalers gefinancierd mediabolwerk?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Jannes-46

  De Gooische Matras weer op zijn best! Dit bewijst eens te meer het gelijk van Geert Wilders dat er met meerdere maten wordt gemeten in onze “samenleving”.

  1. Vanduinen

   Goed opgemerkt ! Heet je Ibrahiem, Mohammed Ali, of Mozes, dan heb je een andere maat dan gemiddeld. Dit ziet Geert scherp! Sterke post van u.

   1. vandaag

    zou je niet zeggen kijkende naar het personeel bestand in het midden en kleinbedrijf.

    vanduinen doet weer aan wat stemmingmakerij , immers allochtonen genieten de voorkeur

 2. Response

  Rondpompen van belangen en geld binnen de NPO-deugcultuur=baanbehoud, dat snapt hij en z’n NPO-collega’s.

 3. Florissa

  Maar niet achter de boodschap ‘f*ck de overheid’. „Dit is de gesproken versie van een songtekst,” Nee,want ze zouden daar wel eens de geldkraan dicht kunnen draaien.
  Nou liever vandaag dan morgen de hele NPO een schop onder hun kont .

  1. Vanduinen

   Niet doen, want anders mist u de voortreffelijke praatprogramma’s, zoals Jinek, op 1, Arjan Lübach, de veelzijdige gespreksonderwerpen zogezegd. U kunt natuurlijk ook kiezen uit tal van hiphop zenders, vechtfilms enz. Enz.

 4. Adriaen van Bergen

  Welke discriminatie?
  Benoem het dan, dan kunnen we er wat aan doen.

  1. RvdBe

   Ze komen niet verder dan het is systemische racisme,voorbeelden worden daarbij natuurlijk niet genoemd.

  2. M.Dikker

   Het vergeleken worden met die vrolijke, vrijgevige Zwarte Piet. Tja, het zal je maar gebeuren. Niet dat ik dat ooit deed.

 5. Winfrida

  Dat bedoel ik nou. Zij doen, of ze van geen kwaad bewust zijn. Dit kan je toch niet serieus meer nemen. Ook al ben je nog zo slecht, zij hebben wel ergens een verzinAward om uit te delen.

 6. yellow thread street

  Lachen dit.
  Ik denk dat de meesten nog nooit van FunkX gehoord hebben.
  Het is na wat ik zo lees een lokale zender voor het donkere bijlmervolk.
  En als je op zaterdagavond een radioprogramma mag presenteren waar nagenoeg niemand naar luistert dan heb je het ver geschopt in je leven.
  Akwasi zal wel een mooie kralenketting gekregen hebben als prijs.

 7. Yoyo

  Ach het gaat hier niet om dat verzonnen prijsje voor de heer Akwasi, maar meer om de ideeën daarachter.
  Het is zeer zorgelijk dat er mensen mee bezig zijn geweest, die dan daarna vrolijk de onschuld gaan lopen uithangen, als er kritische vragen over komen.

  Maar ja, welke zichzelf respecterende Nederlander kijkt er nog NPO tegenwoordig?

 8. Ritter

  Albert Verlinde: ‘Elite knuffelt pandjesbaas Akwasi dood’

  h*tps://www.mediacourant.nl/2020/09/albert-verlinde-elite-knuffelt-pandjesbaas-akwasi-dood/

 9. M.Dikker

  Belangrijke woordvoerder…. hahahahahahahahahaha etc.

 10. Bolkestein

  ‘Zielige’ Akwasi in verwijderde tweets: ‘Zwarte Piet moet dood. Serieus’

  h**ps://tinyurl.com/yxg28szw

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.