Polderjihadist Arnoud van Doorn bewondert Trump: ‘Minder onschuldige moslims dood dan onder ‘vredelievende’ Obama!’

Donald Trump krijgt in zijn verkiezingsstrijd tegen z’n linkse uitdager Joe Biden steun uit opvallende hoek: Arnoud van Doorn, fractievoorzitter van de enige gekozen salafistische partij van Nederland. Het Haagse raadslid vindt dat Trump veel beter heeft gezorgd voor minder doden in het Midden-Oosten dan zijn voorgangers.

In november weet de wereld dan eindelijk of Donald Trump een tweede termijn krijgt als president van de Verenigde Staten, of dat zijn uitdager Joe Biden langszij komt. Als het aan het Haagse radicaal-islamitische raadslid Arnoud van Doorn ligt, is het wellicht helemaal niet zo’n ramp als de Republikeinse politicus een tweede termijn krijgt. In een tweet wijst de man – die vaak grossiert in antisemitische vergelijkingen en complottheorieën – op wat achterkant-van-een-bierviltje berekeningen over het aantal burgerdoden dat viel tijdens het bewind van Trump.

Want waar de presidenten Bush 1 en 2 oorlogvoerden in Irak, werden onder het bewind van Obama landen als Syrië en Libië veelvuldig gebombardeerd. Onder Trump werden landen als Syrië en Afghanistan wel geregeld getroffen, maar dat leverde volgens Van Doorn veel minder slachtoffers op onder de lokale moslimpopulaties. Reden dus om in een tweet en Facebookbericht een lofuiting aan het adres van de eerste oranje president van de Verenigde Staten te plaatsen:

“Je kan veel vinden van #Trump. Maar onder zijn bewind zijn er minder bommen gegooid op islamitische landen en minder onschuldige moslims omgekomen dan onder de zogenaamde ‘vredelievende’ Clinton, Bush 1&2 en Obama.”

Geheel ontdaan van antisemitisme was die opmerking echter niet: in een begeleidend plaatje zien we dat er bombardementen zijn uitgevoerd op enkele van de eerdergenoemde landen. Ook Palestina staat erbij, want niet door de VS gebombardeerd is. Het NAVO-vliegtuig dat vermoedelijk verantwoordelijk is voor de zwarte rookpluimen draagt echter wel een Israëlische vlag. De Joodse staat heeft met de ‘bommen op islamitische landen’ als Afghanistan en Irak echter helemaal niets te maken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Adriaen van Bergen

  Palestina?Wat is dat?
  Ik ken wel de Gazastrook en de Westbank, liever Judea en Samaria.

  1. Factor

   Palestina bestaat inderdaad niet.

 2. Oepsie

  Arme man, gelooft in iets wat niet bestaat. Elke dag angst voor het onbekende. Het lijkt mij verschrikkelijk.

 3. Yoyo

  En doorrrr!!!

 4. Pierre Tombale

  Nou, deze uitspraak gaat weer heel wat cognitieve dissonantie bij onze linkse moslimvrienden opleveren.
  Hoe krijgen zij de bedrading in hun warhoofden in godsnaam weer op orde?

 5. Ritter

  Wanneer krijgt Trump de Nobel vredesprijs?

  Trump heeft geinvesteerd om het leger te moderniseren maar is geen nieuwe oorlogen begonnen en heeft troepen teruggetrokken en is bezig met een vredesdeal in Afganistan.

  Hij heeft zijn verkiezingsbelofte ingelost om , samen met de Russen, het kalifaat van ISIS te ontmatelen.

  Trump wil vooral “deals” maken zoals het de historische VAE deal en geen oorlog voeren.

  In essentie draait het erom dat Trump geen politieagent van de wereld wil spelen.

  Onderstaande video is uit 2007 waarin Trump zich al uitspreekt tegen de eindeloze oorlogen en de menselijke kosten die dat met zich meebrengt.

  ht*ps://twitter.com/TrumpWarRoom/status/1302285518722543622

  1. Beukman

   Een andere deal die Donald heeft gemaakt is heel veel wapens aan de Saudi’s verkopen, die daar vervolgens weerloze burgers inclusief vrouwen en kinderen mee tot gort hebben gebombardeerd, en dit nog steeds doen.
   Nee, ik denk niet dat de man recht heeft op de Nobelprijs voor de vrede.

   Lees ook Fred zijn reactie op deze pagina.

 6. fred van de bunt

  Ik lees hier dat in het overwegend sjiitische Yemen alleen al meer dan 90.000 kinderen zijn overleden als gevolg van de oorlog daar, waar het land plat wordt gebombardeerd door de soennitische buren, waar Van Doorn graag zijn salaris ophaalt. https://abcnews.go.com/Politics/1000-child-casualties-yemen-2018-school-bus-bombing/story?id=64815690
  Voor Van Doorn, een soenniet, is een sjiiet geen moslim, en dode ongelovige honden tellen niet mee voor moslims, behalve dat die doden extra airmiles opleveren.
  Triest zooitje daar in het Midden Oosten.

 7. .nexit2021

  Zijn conclusie klopt wel. Dus alle gelukszoeker terug want er is geen oorlog meer en alle illegalen Nederland uit.

  Trump is een kanjer , laat zich niet verleiden

 8. Peet64

  Heeft hij echt een punt. Trump gelooft niet in oorlog. Gek genoeg kreeg Obama de Nobelprijs voor de vrede toen hij nog niet eens echt begonnen was met regeren dus pure politiek. Trump zou hem wel moeten krijgen. Hij heeft zich ook niet in een oorlog met Iran laten lokken en heeft Syrië met rust gelaten zodat het weer aan de opbouw kon beginnen. Maar ja volgens iedereen inclusief DDS , behalve zo`n 100 miljoen Amerikanen, is Trump een idioot. Maar na acht jaar van Carpool Karaoke en grappige speeches van zijn voorganger is er veel aangepakt en geregeld door hem.

 9. Freba

  FF de feiten op een rij:
  Inderdaad, Trump is de enige president die geen oorlog voerde in zijn periode. Liever huizen bouwen dan tanks. Hij is immers ondernemer. Kun je meer aan verdienen. En beste lezers, de grootste omzet in de oorlogsindustrie wordt behaald door de familie Bauer/Rothschild van Lockheed.(rond de 1.000.000.000.000 per jaar) En 75% van de software voor deze industrie wordt ontwikkeld in het “onschuldige” Israhel. Wat heeft deze vaststelling in hemelsnaam te maken met antisemitisme, racisme of meer van die moderne teksjes. Papegaaiencultuur. Sjalom.

  1. Beukman

   Donald heeft voor miljarden dollars wapens verkocht aan het misdadige regime van Saoedi Arabië. Met deze door Trump verkochte wapens wordt de onschuldige burgerbevolking van Jemen tot pulp te gebombardeerd.
   Onder de slachtoffers, onschuldige burgers die niemand kwaad hebben gedaan, zijn veel babies, kinderen en vrouwen. Hoofden van babies veranderen in pulp, kinderarmpjes worden afgerukt. Na zijn bombardement is de grond met uitgesmeerde dode lichamen van kinderen, vrouwen en mannen, badend in het bloed.

   Over huizen bouwen door Trump is mij niets bekend. Vergis je je niet?

   1. Mogguh

    Daar is Trump toch niet verantwoordelijk voor, als hij het niet doet verkoopt een ander land hen wel die wapens.

    1. Beukman

     Wat een beroerde smoes, Mogguh.
     Het is ook de combinatie met Trump die ons vertelde dat Salman, de man die opdracht had gegeven om Khashoggi in stukken te hakken, hem had verzekerd dat hij er niets mee te maken had.

     1. vandaag

      blabla bladieblabla

     2. Mogguh

      Jij stelt Rutte toch ook niet verantwoordelijk voor de slachtoffers die vallen bij door Holland Signaal geleverde wapensystemen?

      Saoedi Arabië is verantwoordelijk voor zijn daden en niet Trump, je laat je leiden door je obsessie met die man Beukman!

     3. Beukman

      Het ligt eerder als volgt, Mogguh:
      Stel het is 1942, Duitsland is grootschalig bezig joden te vergassen, en legt een megaorder bij Nederland neer voor de levering van Zyklon-B.

      Zeg jij dan: “Leveren die hap, als wij het niet doen, doet iemand anders het wel”?

     4. Mogguh

      Dat is een belachelijke vergelijking Beukman, je moet klagen bij de VN-Veiligheidsraad die een resolutie uitvaardigt die Saoedi-Arabië goedkeuring voor een interventie in het conflict geeft. Bovendien heeft de gehele Westerse Wereld (ook Nederland) wapens geleverd aan SA maar door je obsessie met Trump leg je eenzijdig de ‘schuld’ bij de man.

     5. Beukman

      Dat andere landen ook boter op het hoofd hebben inzake wapenleveranties hoef je mij niet te vertellen, Mogguh, al spant Trump hier toch wel de kroon.
      Die resolutie is uiteraard geen vrijbrief om een land tot pulp te bombarderen en daarbij het internationale recht met voeten te treden.

     6. Mogguh

      Ik zou zeggen richt je protest tegen SA en laat je obsessie met Trump niet prevaleren, dan kom je wat meer volwassen over.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.