Publieke omroep BNNVARA rost FVD Journaal offline: ‘Ze zijn zo bang voor concurrentie!’

Publieke omroep BNNVARA heeft gisteravond kortstondig beelden van het FVD Journaal, een vast online programma van Forum voor Democratie, offline weten te halen wegens een vermeende auteursrechtenschending. De partij is niet onder de indruk van de actie van Hilversum, en schampert dat ze gewoon “bang” zijn.

De Tweede Kamer ontwaakt uit een zomerreces, en dat betekent voor oppositiepartij Forum voor Democratie ook dat ze weer beginnen met hun FVD Journaal op YouTube: tweemaal per weken nemen partijprominenten de actualiteiten door op een livestream. Gistermiddag was de eerste uitzending, waarin Thierry Baudet aan Tom Rotmans het presentatiestokje overdroeg. Behalve Rotmans waren ook de Leidse promovenda Eva Vlaardingerbroek en europarlementariër Rob Roos te gast.

Maar vlak na afloop van de uitzending verdween de video van het platform. “Deze video bevat content van BNNVARA,” viel er slechts te lezen: “die deze wegens auteursrechtschending heeft geblokkeerd.”

Forum voor Democratie zag in die actie een angstige zet van een medium dat zich uit onverwachte hoek ineens beconcurreerd voelt, en daardoor misbruik maakt van het auteursrecht om een verdedigende stoot uit te delen. De partij liet weten:

“Staatsomroep BNNVARA is zo bang voor concurrentie met het FVD Journaal dat ze ons offline proberen te halen. Terwijl de NPO €1 miljard belastinggeld per jaar krijgt. Iedereen zou hun beelden moeten kunnen gebruiken!”

De video is inmiddels overigens weer te bekijken. “Gelukkig,” zo merkt Forum op.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. combat le pellicules

  Gelezen.

 2. Gebande3

  Maar…
  Was de klacht/actie van BNNVARA terecht of niet?
  Is de gewraakte passage uit het FvD journaal gehaald?
  Is de FvD stelling:” Iedereen zou hun beelden moeten kunnen gebruiken!” hard te maken ?

 3. Yoyo

  Goed gedaan FVD!
  Verfrissend geluid.
  Ik en met velen zijn het linkse dramgeluid echt beu.
  Ga zo door met de strijd tegen het kartel, veel succes!!

 4. Blondie

  Baudet slaat de spijker weer eens boven op de kop.

  Bij de Linkse omroepen loopt het dun door de broek.

  1. Heras

   Ik vind de hele Fvd kanjers.
   Mijn vote gaat naar hen.
   Ik zie Baudet als Mp wel zitten.
   Dus, de zender kan steeds geblokkeerd worden, maar ik heb mijn keus al gemaakt.
   En ik denk niet dat ik de enige ben.
   Laat fvd en pvv groot worden.

   1. Logica

    Mijn vrouw en ik geven zowel de PVV als FVD een stem.

    Gisteravond op NPO Politiek gekeken naar Knot, president van de Nederlandse bank. Hij was iets later ook te zien bij de NPO. Daar zat Theo Hiddema ook. Het ging over de euro en de EU met uitleg over de rol van Nederland en Italië. Het was interessant maar heeft me ook gesterkt in mijn mening om voor een Nexit te gaan. Ja, dat gaat ons een hoop geld kosten maar daar krijgen we een hoop vrijheid voor terug, vrijheid die ons nu steeds meer wordt ontnomen. We glijden langzaam af naar een dictatuur. Doorgaan met de EU gaat ons ook heel veel geld kosten. Dat gaf Knot ook toe.

    Het is simpel: de overheid heeft als taak gemeenschappelijke taken uit te voeren. Dat doet ze al heel lang niet goed. Waar is geen onderbezetting? Zorg, politie en justitie en onderwijs kreunen onder de werkdruk. Er is veel wegbezuinigd op de sociale zekerheid. Knot gaf wel toe dat de burger niet heeft geprofiteerd van de voordelen die de EU heeft gebracht. Hij gaf ook niet aan dat dat zou veranderen. De rijken worden rijker.

    Links gilde altijd bij het minste of geringste over privacy. Nu willen ze die spoedwet die alle privacy schendt. Tja, de mensen zullen vermoedelijk wel blijven stemmen op links, waaronder VVD en CDA nu ook vallen.

    Nederland krijgt wat het verdient. Stem dus verstandig volgend jaar. Stem PVV of FVD.

    1. Meriadoc Brandebok

     Het is een misvatting dat men met een Nexit de “vrijheden” terugkrijgt. Voor een kleine handelsnatie tussen Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië is “soevereiniteit” een illusie. Voordat er een Europese samenwerking was, waren we ook niet “vrij”. In de EU heeft men in elk geval een stem. Je raakt dus niet alleen geld kwijt, maar ook nog eens vrijheden kwijt. Afhankelijk van Duitsland zal Nederland altijd dicht langs Duitsland moeten schuren.

     Tweede punt is dat uittreding uit de euro, hoe vervelend de euro ook is, niet zinvol is. Elke Nederlandse munteenheid zal gekoppeld worden aan de euro. Het is bizar om eerst honderden euro’s aan schade te lijden om vervolgens het monetaire beleid alsnog door de Duitsers te zien worden gerund.

     Wat die Knot heeft toegegeven weet ik niet, maar hij heeft ongelijk.

     1. nexit nu

      dom gel*l

      Nederland en de rest van Europa kunnen uitstekend met de al oude handelscontracten E.E,G 1970 uit de voeten. Overigens betekent stoppen met de parlementaire EU niet automatisch het einde van de Euro. Linkse adepten koppelen graag dingen die geen enkele binding met elkaar hebben.

      NEXIT NU
      stem sociaal , stem PVV

 5. Adriaen van Bergen

  De FvD heeft gewoon gelijk. De hele NPO is betaald met belastinggeld, dus de beelden zijn van iedereen.

 6. Heinz

  Vooral Eva Vlaardingerbroek heeft mijn interesse gewekt. Ik verwacht veel, van Eva!

  1. Factor

   Wauw wat boeiend!

   1. Jack Flash

    FVD tegen spoedwet.
    Eindelijk.

    1. Factor

     En tegen de caravan aan cojona-onzinmaatregelen!.

 7. Michael M

  BNNVARA is bang voor hun eigen hachie. Er was reeds gesproken op het bezuinigen op de NPO en dat was reeds aangevoerd door FVD en terecht. En om die manier zijn ze doodsbenauwd dat er ook straks bezuinigd moet worden op de BNNVARA waar kapitalen doorheen gaan terwijl mensen die geraakt zijn door de Corona, alle eindjes aan elkaar moeten knopen en voor die mensen welke het ontzettend moeilijk hebben wil de FVD graag helpen en nee, ze zijn geen kopie van de VVD, sterker nog, daar waar de VVD Mark Rutte met valse beloftes komt is daar waar de FVD ze waar wilt maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.