’s Lands grootste ledenpartij FVD blijkt nóg meer leden te hebben – en verwacht voor 2021 er 50.000 te hebben

Forum voor Democratie heeft een goedgekeurde accountantsverklaring over het ledenaantal van de partij aan het begin van dit jaar ingeleverd, en weet op te merken dat de partij daardoor meer leden had dan het zelf had verwacht. Thierry Baudet is daar zeer “trots” op, vertelt hij leden en andere geïnteresseerden van de partij. En hij heeft ook een doel voor dit jaar: 50.000 leden voor 1 januari 2021.

Forum voor Democratie kon aan het begin van het jaar melden dat het de grootste ledenpartij van Nederland was, nadat de beweging slechts drieënhalf jaar bestond als politieke partij. Maar de prestatie blijkt vandaag nog wat groter: de partij heeft nog ruim duizend meer leden dan reeds gedacht. Een verheugde Thierry Baudet mailt dat vandaag in een nieuwsbrief aan FVD-leden en -geïnteresseerden:

“Met trots kan ik u melden dat onze ledenstand per 1 januari 2020 door de externe accountant is gecontroleerd en zojuist ook is bevestigd. Eerder was al duidelijk dat we sinds begin 2020 de GROOTSTE ledenpartij van Nederland zijn. Maar nu blijkt ook dat we op 1 januari zelfs bijna duizend leden méér hadden dan we eerst dachten: 43.716! En sindsdien blijft de teller lopen. We verwelkomden dit jaar wederom duizenden nieuwe leden. Dit jaar hopen we de 50.000 aan te tikken!”

De partij schrijft op de website ook erg blij te zijn “financieel schoon schip” te hebben gemaakt, nadat de inmiddels politiek met Henk Krol verloofde Henk Otten eerst uit het partijbestuur en later uit de hele partij is gezet. Een goedgekeurde jaarrekening over 2019 kan echter nu overlegd worden: “De partij was destijds berooid achtergelaten,” merkt partijleider Thierry Baudet op, die direct ook aangeeft dat er in totaal voor meer dan €50.000 aan onterecht van de partijrekening geplukt geld terugbetaald is. Ook zijn er, behalve leden geworven, kosten bespaard en is er een nieuw “professioneel beleid” gevoerd.

Baudet is er duidelijk zeer content mee: “Onze partij is financieel weer gezond en we maken ons op voor een fantastische verkiezingscampagne richting 17 maart 2021,” zo besluit hij: “Ik ben daar trots op, en dankbaar voor.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ernest Stern

  50.000 leden is beduidend minder dan de kiesdeler, je krijgt er geen Kamerzetel mee.

  Het zegt dus niets over het electorale lot van deze noodlijdende partij.

  1. Factor

   EU kok schreef op 10 augustus 2018

   “Tengo post inderdaad veel tot heel veel onder verschillende namen.”

   1. Maurits Dekker

    Dit forum wordt geteisterd door een aantal sujetten (waarschijnlijk één of twee personen met een groot aantal nicknames) die als TR0LLEN bestempeld kunnen worden.
    Dit zijn de namen welke zij gebruiken:

    Ernest Stern (+70 andere nicks)
    Svetlana Patricia de Fleur
    Che
    Charles Bingley

    Meriadoc Brandebok

    Gebande3

    Namo Saya

    DubbelZout

    1. Oepsie

     cc

    2. DubbelZout

     Maurits zit vol frustratie en valt daardoor in herhaling
     Neem ff wat rust of een pilletje, daar knap je van op

    3. Logica

     Goed rijtje. Piet51 ontbreekt maar die wil nog weleens inhoudelijk reageren. Het zal me niet verbazen als de door jou genoemde personen één en dezelfde zijn. In ieder geval lees ik onder die nickname’s zelden argumenten. Vermoedelijk wordt er iemand betaald vanuit een politieke partij of vanuit een door links gesubsidieerd clubje om hier te traineren.

 2. Marija

  Moet nog zien dat verkiezingen in maart 2021 doorgaan.
  Tang Ollongren zal er alles aan doen ze uit te stellen of anderszins een spaak in het wiel te steken. Let maar op, iets gaat er gebeuren t.z.t.

  1. .nexit nu

   Ik heb er alle vertrouwen in. Ik heb niet veel met vooruit kijken, maar als ik kijk naar wat zij bereikt heeft om de kiezer niet in verwarring te brengen, dan is zij het wel. Het was een vermetele daad van haar om het referendum af te schaffen maar het ontlast de burger om een stem te geven aan een vraagstelling waar veel van af hangt. Daar zijn de gekozen parlementariërs voor. Dus kiezen met verstand en bij vol bewustzijn is wel zo verstandig.
   Dat is meer dan genoeg.

 3. Blondie

  Ledental van de politieke partijen 2020.

  Zie grafiek Rijksuniversiteit Groningen.

  1. Jack Flash

   Martin Bosma&Thierry Baudet gister in vragenuurtje.Grandioos.
   Stem PVV/FVD.

  2. Oepsie

   Het maakt mij niet uit. 50.000 of 50.0000000. Ik tank toch altijd voor een tientje.

 4. Adriaen

  Geweldig, 50.000 leden.
  Nederland heeft toekomst!
  Zonder D66, dat dan weer wel.

 5. Gebande3

  FvD heeft de grootste inkomsten via leden.
  Mooi.

  1. Factor

   48.000 x 25,00 + giften en donaties = ongeveer 1.3 miljoen.

   Maar… je krijgt natuurlijk niet zomaar 48.000 leden, daar moet je wel wat voor doen. En dat kost geld. Dat maakt jou natuurlijk geen flikker uit want jij bent een ultra fascistische D66’r daar horen we straks niets meer van.

 6. Factor

  Uiteraard ben ik ook lid van de grootste partij, inderdaad zonder D66.

 7. DubbelZout

  Hoe meer leden, hoe minder minder zetels in de peilingen
  Ik zeg: Wordt allen lid 😀

  1. Do

   Goed idee Bubbelzout

   Bij deze lid geworden.
   Gefeliciteerd FvD met dit mooie resultaat

   1. Logica

    FVD en PVV staan voor beleid dat ik, op de voor mij belangrijkste punten, steun. Mijn stem krijgen ze. Ja, ik heb ook een machtiging. Ik snak naar een regering die op wil komen voor het Nederlandse volk.

 8. Yoyo

  Een mooie prestatie van het FVD!
  Er wordt flink aan de weg getimmerd door deze betrekkelijk jonge politieke partij/ beweging!
  Er is dus enthousiasme en hoop dat de club van Baudet goed gaat scoren de komende verkiezingen.

  Het gezonde verstand moet terug in het politieke denken!
  Daar mankeert het nogal aan de laatste jaren.

 9. Heras

  Goed nieuws, Nederland heeft verfrissing nodig. En een nieuwe MP. Ik hoop dat het Baudet of Wilders wordt.

  Inderdaad: let op Ollongren, want zij had het weer over uitstel/coronaproef. Of per post.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.