Slappe VVD haalt BOTERZACHTE voorwaarden binnen voor opvangen van 100 Moria-migranten

Nou, het kabinet is eruit. Nederland gaat honderd mensen evacueren uit Moria, het in brand gestoken Griekse vluchtelingenkamp. In ruil daarvoor wordt ogenschijnlijk de asielwetgeving verder aangescherpt, want anders lijdt de VVD gezichtsverlies bij de aankomende verkiezingscampagne. Alleen… wat de partij van Rutte heeft onderhandeld stelt helemaal niets voor.

De VVD. Ach, ach, de VVD. Het is de partij die niet goed kan onderhandelen en het toevoegen van inlegvelletjes bij verdragen uitlegt als een overwinning. Die niet-bindende noodremmen voor geldverkwistende EU-lidstaten genoeg vindt om miljarden aan Nederlands belastinggeld af te dragen. En nu dus weer: die de grenzen wil openzetten voor 100 Moria-migranten in ruil voor een zogenaamde aanscherping van migratiewetten. Het stelt alleen geen biet voor.

RTL-journalist Fons Lambie somt het hele onderhandelingsresultaat kort en bondig op:

“Dit is de Moria-deal van coalitie:
– 100 mensen naar NL, 50 kinderen, 50 kwetsbaren.
– gaat af van toekomstig UNHCR-quotum
– mensensmokkel strenger straffen
– overlastgevers met verblijfsvergunning sneller uitgezet
– asielprocedure wordt ingekort”

Het sneller uitzetten van overlastgevers en het inkorten van asielprocedures zijn geen ideeën van vandaag of gisteren. Sterker nog: daarover wordt al tientallen jaren gesproken, maar vanwege allerlei mensenrechtenverdragen en landen van herkomst die gewoon hun grenzen dicht houden voor ‘remigranten’ loopt die veelbesproken heilige graal van de asielwetgeving gewoon spaak. De VVD – de partij die met een tussenpoze van drie jaar al sinds 1994 onafgebroken aan de macht is geweest – vindt hier niet ineens het wiel opnieuw uit.

Het zijn dan ook gewoon boterzachte toegiftes die de VVD heeft gesleept in ruil voor het inwilligen van de CDA-D66-CU-eis. Iets waar niemand in de praktijk ook maar iets mee kan, maar ondertussen komen er wel honderd migranten naar Nederland.

De kritiek van oppositiepartij FVD is dan ook even hard als terecht: “Na het generaal pardon (“écht de laatste keer!”) zwichten VVD en CDA wéér voor de morele chantage van de asielindustrie. Wéér draagt dit niet bij aan oplossing: opvang in de regio, grenzen beschermen.”

Tot slot heeft de partij van Baudet ook nog een cynische slotvraag over de precieze omvang van die kleine migratiegolf van Moria naar Nederland: “En hoeveel worden het er écht, na gezinshereniging? “

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Telex

  STEM FVD

 2. Gerdien

  “Nederland gaat honderd mensen evacueren uit Moria, het in brand gestoken Griekse vluchtelingenkamp.”

  Heel goed.

  1. Ritter

   Gerdien

   Zoals Sywert van Lienden zegt:

   “Sorry, maar het zijn zelf aangestoken branden waarbij de brandweer gehinderd is in het bluswerk (Griekse minister van Migratie). Kortom: deze groep probeert dit soort politieke oproepen te forceren met geweld. Hier moet je nimmer aan (willen) toegeven.”

   ht*ps://twitter.com/Sywert/status/1303608239804870656

   1. Gerdien

    Heb je de verschrikkelijke ellende in die kampen gezien, Ritter? Dat kun je als beschaafd Europa toch niet verdedigen?

    1. Grasmaaier

     Gerdien, dat volk heeft alleen Moria kunnen halen door het betalen van grote sommen geld aan mensensmokkelaars. Voorbedachte rade dus. Realiseer je je dat wel in al je deugen? Of ben je overmand door je eigen hysterische emoties?

     Europa heeft geen enkele schuld aan dit soort mensen. Ze horen hier niet, zijn niet welkom en moeten terug naar hun eigen land, dat snakt naar mensen voor de (weder)opbouw.

     En laat die stupide emoties nu eens achterwege: probeer het eens als een volwassen mens op zijn merites te beoordelen. Maar dat is natuurlijk onmogelijk als je Gerdien heet, de Klazien uut Zalk avant la lettre. Achterlijke sukkel.

    2. Ritter

     Gerdien

     Deze illegale migranten zijn door hun eigen gedrag in moeilijkheden gekomen. Laten ze terugkeren naar het land van herkomst en dat land opbouwen. Als ze dat deden hadden ze nu geen problemen.

    3. Cootje

     Beschaafd Europa ? Heeft s,morgens wel eens een rondleiding gehad in een zorgcentrum of verpleeg huis , waar vele ouders hun leven lang belasting hebben betaald en verzorgd met 30 inwoners door 2/3 hard werkende verpleegsters , maar waar een tiental in hun eigen vuil liggen om te kunnen douche . Nee wij gaan zorgen voor een stelletje brandstichters die laten ook nog hun hele familie mogen laten overkomen. Wij zijn zelfs bereid on tot 2058 1 miljard extra uit tegeven aan het zuid Europese zooitjes , nooit niet gewerkt altijd in de zon gezeten , en de Nederlander onder Pinokkio is weer gekke henkie van de klas, we hebben een onbetrouwbare overheid , let op volgend jaar is u hypotheek rente aan de beurt , want daar is nog wat te halen voor de goede doelen

     1. Cootje

      Dat wordt in de buurt van ter Apel weer gratis reizen .

     2. Logica

      Rutte zei toch dat de hypotheekrente bij de VVD stond als een huis? Hij heeft niet gelogen w t stond is in de verleden tijd. Haha, komt betrpywbaar over qua uitstraling, verder liegt hij en geeft hij Nederland weg. Hij heeft zelfs het parlement niet geraadpleegd toen hij miljarden weggaf. Dom want het kartel had hem echt niet laten vallen.

    4. Jannes-46

     En dan te bedenken dat die mensen moesten vluchten terwijl ze hun betreffende moederland ijverig aan het opbouwen waren. Maar ze kunnen nog terug hoor, want ze zitten in de betreffende moederlanden te springen om hoogopgeleide vaklieden zoals deze “vluchtelingen” ongetwijfeld zijn, en daar willen wij in Nederland geen misbruik van maken ten koste van de opbouw van hun moederlanden. Nee, want zo egoïstisch zijn wij niet om hen als slaven te gaan gebruiken.

    5. .nexit2021

     nee , daarom moeten die mensen zo snel mogelijk weer naar huis. Of zijn zelfs die kampen voor die luie gelukszoekers ?

  2. Jack Flash

   Gauw even de polis nakijken en brandverzekeringspremie verhogen.

  3. Maurits Dekker

   Naast veel apothekers wordt nu dus ook de populatie van pyromanen sterk uitgebreid in ons land.

  4. Jannes-46

   Prima Gerdien want ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat jij ze in huis neemt. Dat bevestigt onomstotelijk dat je een superieur mens bent waar iedereen een puntje aan kan zuigen.

  5. M.Dikker

   Gerdien, volg het echte nieuws eens zou ik zeggen! Jij verdedigt mensen die de gastvrijheid van anderen misbruiken. Mensen die in quarantaine moeten omdat er een ziekte in hun verblijf is uitgebroken. Het interesseert ze niks om anderen te besmetten; ze steken hun kamp op diverse plaatsen in brand en belagen de brandweerlieden. Jouw morele kompas is nogal stuk!

  6. .nexit2021

   bij gerdien in haar achtertuin aub, ik hoef die leegvreters niet

  7. RvdBe

   Jij vind dat je recht hebt op een ander huis als jezelf je oude huis in de fik steekt en daarbij ook nog de brandweer loopt te hinderen.

 3. Chalres Bingley

  Moet je hier doen ,je huurhuis in de fik steken ,krijg je dan direct een villa in ’t gooi?
  Gaat een aanzuigende werking geven op deze vooral kansenparels.

 4. Ritter

  Zo net op het nieuws dat er meer tenten in brand zijn gestoken.

  Dus de illegale migranten hebben nu een manier gevonden ( het in brand steken van de tenten) om hun zin door te drijven. Ze willen per se naar Noord/West Europa want daar staat de “honingpot”.

  De les die de illegale migranten hebben geleerd is dus dat chantage werkt.

  1. Ernest Stern

   We hebben de onvoorstelbare ellende in die kampen zelf laten ontstaan. Vroeger of later loopt dat spaak.

   1. Ritter

    Ernest Stern

    Heeft u deze illegale migranten uitgenodigt om naar hier te komen?

    Ik niet. Dus ik ben niet verantwoordelijk voor de keuze van de illegale migrant om naar Noord/West Europa te reizen.

    Veelal jonge mannen met een agressieve houding die nu brandstichting gebruiken om hun zin door te drukken.

    Verreweg de meeste van deze asielzoekers zijn illegale migranten die naar Noord/West Europa willen om hier een uitkering, huis en andere goodies te krijgen. Ze weten precies in welk land ze moeten zijn. Eenmaal een verblijfsvergunning kan de familie overkomen.

    Nogmaals , voor hun keuze om de reis naar Noord/West Europa te maken ben ik niet verantwoordelijk.

    1. Grasmaaier

     Helemaal juist Ritter. Zo is het en niet anders.

   2. shews

    ernest is van de schuldcultuur, voelt zich schuldig en schaamt zich de he-le dag door

   3. Cootje

    Gelukkig allemaal rooms katholiek opgevoed . Een echte aanwinst voor onze cultuur . Een fijne uitbreiding voor onze toekomst en onze kinderen, mevr Halsema haar kinderen hebben ook ervaring opgedaan op een zwarte school. Misschien dat zij ze met een button 1873 op schipholl gaat verwelkomen . Het heeft ons al veel gebracht die cultuur verrijkingen aanwinsten voor Nederland

   4. Maurits Dekker

    We hebben de onvoorstelbare ellende in die kampen zelf laten ontstaan. Vroeger of later loopt dat spaak.

    Ze hebben de onvoorstelbare ellende in die kampen zelf opgezocht. Vroeger of later loopt dat spaak.

   5. Banne de Booyer

    Japan heeft het aantal gelukszoekers welke toegelaten worden op jaarbasis verdubbeld!! Nu mogen er jaarlijks 22 een verblijfsvergunning aanvragen mits ze een basiskennis japans in taal en geschiedenis kunnen opdreunen voor een commissie,Banzai!!

   6. Willem Bever

    Neen

 5. Bunky01

  Oma Ankie is nu al vergeten wat ze beloofd heeft. Ze werkelijk volslagen dement.

 6. Stanly2000

  Overlastgevers sneller uitzetten! Nog sneller?

  1. Maurits Dekker

   Hoezo nog sneller?

   Ze zijn nog niet eens begonnen!

   1. Stanly2000

    Inderdaad, de eerste uitgezette moet nog gevonden worden!!!

 7. Vliegenvanger

  Onvoorstelbaar dat we alles blijven pikken van leugendictator Rutte.
  Volgend jaar flink afstraffen tijdens de verkiezingen. Heel dat corrupte zooitje naar huis sturen. Kunnen ze in eigenhuis gelukszoekers opvangen.

 8. Neko-

  Rutte/VVD is in elk geval consequent…

  Boterzachte noodrem op dat ‘coronafonds’ (die 750 miljard waar Rutte een sloot weggegeven geld in gaat storten), en nu boterzachte voorwaarden inzake asiel…

  1. Cootje

   Het is ook niet bekend welke geaardheid onze premier heeft , maar boterzacht is wel werkbaar

 9. Maurits Dekker

  Op dit moment wordt voor de 3e keer brand gesticht in het migrantenkamp op Samos.
  Kennelijk vinden de criminele gelukzoekers dat het hele kamp verwoest moet worden.
  Op dit moment zijn er debatten in een commissievergadering in Den Haag, waar de eens zo fiere VVD zich, nu bij monde van haar kamerlid Bente Becker, gedraagt alsof zij GroenLinks v 2.0 zijn. Zij vindt dat de criminele pyromanen beloond moeten worden met een gratis leven in het beloofde land Nederland.

  En zo gaan we met z’n allen gestaag naar de sodemieter, want je kan er vergif op innemen dat nu alle kampen op de andere Griekse eilanden ook in de hens gaan. Waarna er weer debatten in Den Haag starten om meer ‘vluchtelingen’ op te nemen omdat hun kampen afgebrand zijn. Waarna …………….

 10. DutchOutlaw

  Stem PVV!!!!

  Wilt je dat er in dit land écht iets gaat veranderen stem dan PVV of FVD,want de huidige zittende elite zullen echt niks,maar dan ook helemaal niks gaan veranderen.
  Leugen op leugen (zo ook weer vandaag met de deal over de brandstichtende vluchtelingen). Ze blijven maar liegen,ze blijven zich chanteren door de asielindustrie,
  ze blijven zich chanteren door ‘linkse’ (gedoog)partijen,zde blijven achter Brussel aanlopen en ga zo maar doooooorrrrrr!!!!!!!!!!!!!

  Als we zo blijven doorgaan gaat Nederland echt naar de bliksem!

  Dus ga stemmen op 21 Maart 2021 en sloop dit kabinet en de gedoogpartijen.

  Nederland moet teruggegeven worden aan de Nederlanders.

  Ik stem altijd PVV (ben ik erg trots op)

  Je moet je pas echt schamen als je op partijen stemt die Nederland naar de haaien
  helpen,dan moet je echt het schaamrood op je kaken staan.

  Het is echt niet te geloven hoe de afgelopen jaren Nederland naar de afgrond
  gegleden is.

  1. Mogguh

   Hear hear……

  2. Cor Grijpstra

   @DutchOutlaw 🙂 🙂 🙂

   Stem op het FvD, PVV en SP voor een sterke oppositie.

   1. Stanly2000

    Sarko, mee eens. Geweldige meid, die Renske!

  3. Jannes-46

   Boterzachte VVD haalt slappe voorwaarden binnen.

  4. Jannes-46

   Stem PVV inderdaad. Steun de man die al sinds 2005 met zijn partij onvermoeibaar tegen die achterlijke islamitische doctrine strijdt.

 11. gargamel

  Als iemand asiel krijgt, kunt u zijn verblijfsvergunning niet intrekken en kunt u hem ook niet het land uitzetten.

 12. Blondie

  Het ruggengraat loze Rutte 3 kartel, belazerd weer de boel.

  De VVD toont eens te meer, hun leugenachtige karakter.

  Schandalig Rutte, deze gelukszoekers met aanstekers, zijn voor jou meer waard als de oudere Nederlanders en het verplegend personeel.

  Welke leugen volgt.

 13. Banne de Booyer

  Met een overheid die een 30 jarige afrikaan nog administratief neerzet als kind. Zodat de gunstige regelgeving van toepassing is! De miljoenen die vrijwel direct het zwarte gat in gestort wordt, is toch maar mooi bezuinigd op vervelende bejaarden!!

 14. palko

  Kortom, het zoveelste voorbeeld dat misdaad loont.

 15. HD

  Gaan de vrinden van Demmink nog iets met de kids doen, dan hebben ze er nog wat aan.

 16. Rieks

  We herkennen de Bolkestein lijn van 20 jaar geleden. Veel tegensputteren bij de toevloed van horden asielzoekers maar uiteindelijk toch akkoord gaan met elk getal.

 17. Rieks

  En het zelf in brand steken van het kamp wordt beloond! Ze mogen blijven. Ze hebben dit natuurlijk direct doorgebeld naar thuis en die stappen ook binnenkort in de boot. Zo werkt dat en onze politici snappen dit maar niet. Maar wel deals sluiten met Turkije om die horden te stoppen. Laten wij zo moedig zijn als de vrouwen in Belarus en de regering naar huis sturen.

 18. gargamel

  En jij flikker zoekt nog steeds naar donaties, jij stinkende huichelaar.

  1. gargamel

   Om misverstanden te voorkomen, is dit niet tot reagurders gericht.

 19. gargamel

  De ware identiteit van deze zogenaamde vluchtelingen kan worden vastgesteld door in de banken en Western Union te bepalen welk document ze laten zien als ze geld ontvangen uit het buitenland. Maar het is niet in het belang van de overheid, hoe meer chaos hoe beter

 20. Piet Klein

  Pavlov politiek. Schrijnende beelden van vluchtelingen die een brandend kamp moeten verlaten. Waarbij de aanwijzingen sterk zijn dat ze het zelf hebben aangestoken (althans een aantal) om beweging te forceren. Het drama van de migratiepolitiek ligt in een schrijnende beeld op tafel en is bij uitstek geschikt om als politieke partijen je ware gezicht te laten zien. In een situatie waarin we klem zitten omdat er veel te veel migranten zijn binnengekomen en daardoor (en door ander wanbeleid) onze huizenmarkt volledig uit het lood is geslagen, sommige starters zijn kansloos en anderen moeten heel lang wachten. Nederland heeft een hoge woningdichtheid, problemen met vervoer. Je hart kan nog zo groot zijn de realiteit is dat we het niet aankunnen. Echter deze beelden laten het persoonlijk leed zien van vele migranten die naast absurde route, veel geld betalen aan mensensmokkelaars, via een rare route te worden opgepikt door een NGO en afgeleverd in vluchtelingen kamp waar de voorzieningen slecht zijn, een eeuwigheid mogen wachten tot dat ze een volgende stap kunnen maken om dan weer een eeuwigheid in bijvoorbeeld een Nederlands opvangcentrum te mogen doorbrengen. Via ellenlange procedures leven tussen hoop en wanhoop en al je geluk hebt een plek te vinden in NL maar nog steeds tegen top slechte kansen om een goed bestaan op te bouwen, moeite met integreren etc. Maar deze beelden dwingen tot pavlov reacties bij parlementariërs. Ze kunnen zich weer zich hard maken, hun ziel poetsen door ofwel dat er maar toch 100 wel mogen komen ondanks de tegenstand van de politiek tegenstanders of dat het toch maar 100, natuurlijk kinderen (welke idioot haalt kinderen weg uit hun gezin) worden toegelaten en sluizen niet opengaan. En zo kan je als parlementarier lekker gaan slapen omdat je toch een beweging hebt in de goede richting en je je goede hart hebt laten zien. Ideale politiek die Pavlov onderwerpen. Blijf er zelf in geloven want wij doen dat niet meer. Dit kruidenieren met wat totaal niet te maken heeft met het oplossen van de problemen waarmee NL te maken heeft. Jullie laten inderdaad je ware gezicht zien dan dat is totaal incompetent om de problemen van NL op te lossen. Diep beschamend hoe de politiek niet in staat is problemen op te lossen. En kennelijk staan de sterren verkeerd want het is achter elkaar, een volslagen mislukt corona aanpak, idiote bedragen worden zonder dat het nodig is weggegeven en daar mogen dat de kinderen voor opdraaien. Migratieproblemen worden niet opgelost. Maar dit pavlov item biedt u de kans om voor u zelf te denken dat u het hart op de goede plaats heeft zitten en je zelf hard kan maken door te schuren tegen de tegenstanders. Slaap zacht uw wel, maar u ware gezicht is dat u de meeste problemen niet kan oplossen. Slaap zacht.

 21. AidemediA

  Ja, rutte heeft goede leerlingen. Die kunnen liegen als de beste. Staatssecretaris mw. Broekers – Knol (vvd), aanwezig op de bruiloft van, minister huilie huilie aso grapperhaus. Er komt niemand uit Moria naar Nederland. Een dag later blijkt dat, “niemand”, ineens honderd gelukzoekers te zijn, die wel komen. vvd is liegen en bedriegen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.