Sylvana Simons boos en in tranen, want ‘slechts’ honderd Mora-asielzoekers worden naar Nederland gehaald

Dat er honderd Moria-vluchtelingen naar Nederland komen nu hun Griekse vluchtelingenkamp in vlammen is opgegaan, stemt BIJ1-partijleider Sylvana Simons zowel boos als verdrietig. Op social media zinspeelt het Amsterdamse raadslid erop dat dit veel te weinig is.

De deal die het kabinet sloot om 100 Moria-migranten naar Nederland te halen ligt van alle kanten onder vuur. Niet alleen omdat de VVD boterzachte voorwaarden uit de onderhandelingen met ChristenUnie en D66 sleepte, maar ook omdat aan de linkerkant van het Nederlandse politieke spectrum men dat aantal veel te weinig vindt. Eerder deed ook Tunahan Kuzu zijn beklag, die uit woede uitriep dat dan ook het defensiebudget maar moest worden gedecimeerd.

Ook BIJ1-partijleider Sylvana Simons is ronduit ontevreden, zo valt op te maken uit een bericht dat zij gisteravond op Twitter zette. Dat Nederland Moria-vluchtelingen opvangt juicht de Amsterdamse politica toe, maar het aantal van honderd vindt ze echt veel te weinig. Getuige de emoticons die ze gebruikt kunnen we opmaken dat het nieuws de politica erg van streek heeft gemaakt: ze is zowel in tranen als aan het stampvoeten:

Onlangs publiceerde BIJ1 ook het verkiezingsprogramma van de partij, waarin werd verkondigd wat de beweging wil met de asielindustrie. “Er komt een generaal pardon voor alle asielzoekers en ongedocumenteerden die zich op dit moment in Nederland bevinden,” schrijft de partij in de paragraaf ‘Asiel en migratie’. Er zullen ook nooit meer asielzoekers worden uitgezet, verlangt BIJ1: “Nederland sluit alle detentiecentra voor asielzoekers en stopt met alle deportaties.” Ook worden verblijfsvergunningen afgeschaft en moet Nederland ‘de grenzen openen voor alle landen.’ In Brussel moet Nederland bovendien pogingen gaan wagen dat beleid in heel Europa voor elkaar te boksen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. LifeBuddy

  Laat die ultra sLinkse Sylvana Simons eerst maar eens gaan vragen aan rutte, waar die 10.000 kinderen gebleven zijn,die rutte met de pvda en cda Hier naar toe hebben gehaald en in de azconcentratie kampen hebben gezet.

  1. LifeBuddy

   ht*ps://www.nrc.nl/nieuws/2016/01/30/europol-minstens-10-000-vluchtelingenkinderen-vermist-a1409712. En 2 maanden later komt de politie met het verhaal dat er ineens een explosie van kinderporn heerst. Voor vele ultra sLinkse is het wel moeilijk om te weten hoeveel 1+1 =.

 2. Freba

  Beste Sil, neem lekker een paar vluchtelingen zelf op. Je hebt een dubbel woonhuis in Diemen/ Duivendrecht en geen vent, dus plek genoeg. Of blijf lekker in je lekker in je slachtofferrol, edoch snaveltje toe..Me goddo me sma.

 3. evil knievel

  100 xtra kozp aanhangers!
  N evt plunderaars/pyromaantjes!
  Wat loop je weer te grienen sultana!?🤨

 4. Maurits Dekker

  Voor Sylvana S. komt dwangverpleging rap dichterbij.

  1. hans-e-pans

   Die zorgverplegers schijnen tegenwoordig ook bij mensen thuis te komen om je in je vertrouwde omgeving te verplegen.

   Misschien iets voor Sylvana S?

 5. Eertienator

  Dat mens heeft een beste klap van de molen gehad maar wees blij niemand stemt op die partij anders hadden ze wel een zetel gekregen bij de vorige verkiezingen.

 6. Blitzkrieg

  Als Sylvana zo graag bij d’r vriendjes wil zijn kunnen we haar dan niet beter naar Afrika toe sturen?

 7. Petrazoveel

  Heeft ze van ellende haar haar afgeknipt?!

  1. rexm

   Haren afgeknipt, ja, ze wil als feministe op een man lijken, of was ze dat al.??

 8. rexm

  Het kamp uitgebrand, dank je de koek koek, aangestoken zal men bedoelen.
  Laat ze zelf een stuk of 10 opnemen, maar dat doet ze niet en maar toneel spelen.
  En trouwens, Ghana heeft nog een plekje over, op zouten dus.

 9. gargamel

  Silvana is alleen geïnteresseerd in de publiciteit en het geld dat ze ontvangt, wat ook geldt voor de zogenaamde hulporganisaties, die uit de begroting worden gefinancierd.

 10. Grasmaaier

  Weer honderd huizen (op termijn) afgeknabbeld van de te krappe woningvoorraad op een kokende woningmarkt. En later (als alle 400 nareizende familieleden ons land mede hebben bezet) 500 huizen minder – arme autochtone starters die een gezin willen stichten: verraden en uitverkocht door het misdaadsyndicaat Rutte & Co.

 11. Yoyo

  Ach, who cares wat ze vindt.
  Na een partijprogramma gefrobeld te hebben, met louter flauwekul standpunten, ben je definitief af om ergens iets van te vinden.
  Ga eerst eens die hersens laten verplegen.
  Het wordt bijna aandoenlijk.

 12. Logica

  Sylvana Simons, Sylvana Simons…….waar heb ik die naam toch eerder gehoord ?

  1. Maurits Dekker

   Sylvana Simons, Sylvana Simons…….waar heb ik die naam toch eerder gehoord ?

   In het Pieter Baan Centrum?

 13. macsjang

  Krokodillentranen, smerige drekbak.

 14. shews

  Hoeveel zou ss er opnemen in haar huis?

 15. M.Dikker

  Dat moet je toch ook niet willen; naar dat racistische Nederland gebracht worden…

 16. Jannes-46

  De rijke mannen zijn blijkbaar niet meer geïnteresseerd in Sylvana dus is zij andere verdienmodellen gaan cultiveren.

 17. Bes Tolen

  Welk verdienmodel? Velen in dit land hebben een verdienmodel basis immigratie van hulpkracht tegen vrijwilligersvergoeding tot hoogleraar in politieke manipulatie, van ethisch kromgegroeide onderwijzer tot vuile zaakjeskamerlid, van criminele mensenhandelaar tot onbekwame staatssecretaris. Voor de dodelijke opheffing van de Europese mens en tot de eeuwige verheffing van misleiding en bedrog van het mensdom als winstobject tot snel verworven rijkdom en macht over anderen.

 18. DennisEijs

  Ik snap het wel. Op deze wijze gaat haar omvolkingswens, van blank naar zwart, natuurlijk niet snel genoeg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.