Sylvana’s BIJ1 danst de horlepiep nu Gouden Koets achter museumtralies gaat: ‘Mooi, een passende plek!’

Vanuit de BIJ1-partij van Sylvana Simons wordt uiterst tevreden gereageerd op het feit dat de Gouden Koets van Willem-Alexander en Maxima nu in een museum komt te staan. De beweging noemt het een “passende plek” en maakt zich niet druk om de teloorgang van een traditie.

Gisteren bereikte ook BIJ1, de partij waarmee Sylvana Simons in maart hoopt deel te nemen aan de Tweede Kamerverkiezingen, het nieuws dat na de voltooiing van de restauratie van de Gouden Koets in een museum tentoon zal worden gesteld. De partij, die ook campagne voert tegen Zwarte Piet en andere in hun ogen kwalijke tradities, is er erg blij mee. Op social media laat de momenteel alleen in de Amsterdamse gemeenteraad vertegenwoordigde beweging weten:

“Het verleden kun je niet veranderen. Geschiedenis kun je niet uitwissen. Maar je kunt er wel van leren. Mooi dat de gouden koets nu een passende plek krijgt.”

Die ‘passende plek’ is dus het Amsterdam Museum, een plek die vorig jaar besloot om ook de term “Gouden Eeuw” niet meer te bezigen. Dat werd besloten omdat de instelling “voor steeds meer mensen relevant” wilde zijn en een “stap wilde zetten” om “andere perspectieven op die tijd mogelijk te maken.” Of de Gouden Koets dan ook gewoon “Koets” gaat heten, zegt het museum niet.

Overigens staat nog niet vast dat de Gouden Koets definitief verdwijnt, en rept de RVD slechts over een “tijdelijke” museumopname. Politieke commentators gaan er echter vanuit dat het koninklijke rijtuig nooit meer in gebruik zal worden genomen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. .nexit2021

  tja een achterhaalde ceremonie maar de reden waarom ermee gestopt word bevalt me voor geen milimeter.

  1. hans-e-pans

   Waarom is de Gouden Koets voor miljoenen gerestaureerd over een periode van jaren, terwijl men toen waarschijnlijk al wist al wist dat de Gouden Koets niet te handhaven zou zijn door de afbeeldingen erop hevig ter discussie stond en nog erger zou komen te staan door de wegmetonsschreeuwers zoals personen zoals Syvana. S..

 2. ikweetwatikwil

  Wat sil vindt lap ik aan mijn laars. Persoonlijk heb ik het altijd al een protserig ding gevonden en van mij mag hij in de verste hoek van het Amsterdams museum staan .
  De Gouden eeuw blijft voor mij de Gouden eeuw.

 3. LifeBuddy

  HaHaHaHa, ultra sLinks was zich al tot 0 aan het afbreken. Nu gaan ze verder tot – 100%. Je kan nu zien dat ze economisch gezien, Totaal Geen inzicht hebben naar het volk toe. Zelfs een potje voetbal laten ze nog in het – honderd lopen. LoooL.

 4. Bolkestein

  Ik begrijp die aanstoot van werkende negers wel hoor. Negers die werken of Zwarte Pieten die cadeautjes geven is natuurlijk ook niet wat negers verwachten. Die verwachten dat wij voor hen werken en dat zij van ons alles voor niks krijgen.

 5. Factor

  Sylvia wie?

 6. Pierre Tombale

  Tijdens een eerdere vreemde overheersing van ons land stond de Gouden Koets eveneens in opslag.
  Het is ook nu weer wachten op bevrijdingsdag voordat de normale gang van zaken wordt hersteld.

 7. M.Dikker

  Het is nu eenmaal een onderdeel van onze geschiedenis. Nazaten van slaven en andere “slachtoffers” willen graag musea over het slavernijverleden, meer les erover op scholen (nog meer), maar de afbeelding op de koets mag dan weer niet. Wat willen ze nou?!

 8. CLoVis

   
  ‘Sylvana’s BIJ1 danst de horlepiep…’?

  Dat lijkt me sterk;
  ze zijn stuk voor stuk ‘te dom om voor de duvel te dansen’.

 9. Cootje

  In de VOC tijd hadden we op dinsdag avond nog geen opsporing verzocht . En dat op zicht was al een gouden tijd.

 10. Yoyo

  Mooi! En nu nog Silvana een passende plek in het museum.

 11. Ernest Stern

  Mensen die serieus menen dat onze Koninklijke Familie nog met goed fatsoen kan rondrijden in een koets met dit soort racistische afbeeldingen hebben elk contact met de realiteit verloren.

  1. Cootje

   Nee die kijken zuiver zwart wit en dat is volgens mij realistischs , en dat is niet op de publieke zenders eenzijdig geïnformeerd worden met huilie huilie

  2. M.Dikker

   O, dus dat slavernijmuseum kan ook weer dicht?

   1. shews

    Ja en Amsterdam moet worden opgeheven want ja groot geworden door slavernij

 12. Aborifa

  Mw. Simons mag wat mij betreft hierna de St. Vitusdans uitvoeren.

 13. Xenon

  Ons hele verleden moet uitgewist worden.
  Molens,kaas,oude grachtenpanden,klompen etc…
  Het komt allemaal nog aan de beurt.
  Links zal niet eerder stoppen voordat ons land
  volledig onherkenbaar is en alleen nog maar bestaat
  uit zonnepanelen,windmolenparken en minstens
  50 procent allochtonen.

  1. Banne de Booyer

   Het ideaalbeeld van links. Fout is dat er inkomsten van belasting, handel, industrie enz. nodig zijn. Op zeer kleine schaal is dit nooit voldoende om onze gasten uit verre oorden een volmaakt verzorgd leven te bieden na hun lange reizen. Van volkstuintjes op garagedaken en bakfietsen als algemeen transportmiddel worden we niets wijzer. Meer realistisch is dat er linkse van de buitenwereld afgesloten sprookjes enclaves ontstaan waar deze een kunstmatig maar perfect leventje kunnen creëren.

  2. Ernest Stern

   Ik vind Xenon wel een passende nickname bij deze waanzin.

   1. Factor

    etc

   2. shews

    Wij vinden ernest’s nickername uiteraard precies passen in de genderneutrale racistische waanzin

 14. Edjan

  Ik voorspel dat er een tijd komt dat de oorspronkelijke bevolking van Nederland steeds dunner wordt. Ga maar na: het geld wordt met de miljarden tegelijk weggesmeten aan de eu, het milieu en de nieuwkomers. En de oorspronkelijken moeten dokken. Er worden er steeds minder geboren en die zullen ook steeds dunner worden: totdat ze een soort immateriële geesten worden.

  Misschien, als ze dan zo weinig plaats innemen, kunnen ze ook in het museum gezet worden. Natuurlijk wél met een bordje met uitleg:

  “dit waren van -200.000 tot 2075 de oorspronkelijke, witte bewoners van dit gebied, vroeger Nederland geheten, dat eerst opging in de eu en later in Groot-Eurabië. Waarom deze oorspronkelijken zo dun zijn geworden, is niet bekend. Wij (nieuwe bewoners) hebben ze niet tot slaaf gemaakt. Wel is het opmerkelijk dat deze primitieven almaar weer opnieuw enthousiast stemden op regeringen die hen dit aandeden.

 15. Banne de Booyer

  En dan eindig deze voor kapitalen opgelapt koningshuis icoon in loods 13 van een vergeten defensie complex in nergenshuizermeveen na met tegenzin doorgegeven te zijn als een onkosten post

 16. Pffff

  Beetje bij beetje wordt Nederland afgebroken dus op naar het volgende. En ja inderdaad kijk wat de Duitsers hebben gedaan in Europa moeten we ook vergeten toch we krijgen zelfs duits op school. Rutte zit er tot zijn schouders in bij Merkel. En dit tuig zegt spring en Rutte zegt hoe hoog we zijn verloren jammer maar helaas

 17. ZeZijnErKlaarMee

  Ik vind het verbazingwekkend dat je in deze tijd van beschaafde wereld nog mensen hebt die niet beseffen dat een afbeelding als op de koets zo aanstootgevend.Gezien de koloniale geschiedenis van Nederland zal het mij niet verbazen dat die koets van geroofde goud is gemaakt.Wat mij betreft kan Nederland beter de goud smeden tot staven en die in gelijke delen schenken aan zijn ex-koloniën.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.