Sylvana’s BIJ1 jokt over Akwasi-OvJ Vreekamp om dan te beweren dat ‘extreemrechts onze rechtsstaat beïnvloedt!’

“Stop de normalisering van extreemrechts,” stelt BIJ1 in een verkiezingsaffiche. Een oproep waar op zichzelf natuurlijk niet veel mis mee is, maar met de redenaties die leidden tot die oproep des te meer.

De verkiezingen komen eraan. Niet alleen voor het CDA dat nog altijd rollebollend over straat gaat, maar ook voor onvertegenwoordigde partijen die hopen nog een zeteltje te kunnen pakken in maart. Zoals BIJ1, het electorale vehikel van Sylvana Simons. Die club probeert Nederland te framen als een land waar racisme en discriminatie niet alleen aanwezig zijn, maar ook nog eens toenemen.

Dat gebeurt door de opmars van extreemrechts, zo luidt de consensus. En dus deed de partij er gisteravond via Twitter een provocatief schrijven uitgaan:

“We zijn op het punt gekomen waar een officier van justitie van een zaak wordt gehaald omdat zij tegen racisme is.

Waar extreemrechtse bronnen zomaar worden overgenomen door journalisten. En waar extreemrechts onze rechtsstaat kan beïnvloeden. Onze democratie staat onder druk.

STOP de normalisering van extreemrechts.”

De tweet grijpt terug op het feit dat Openbaar Ministerie-medewerker Jacobien Vreekamp van de zaak van racistische bedreigers van columniste Clarice Gargard is gehaald, omdat naar aanleiding van haar rol in de zaak-Akwasi bleek dat zij de schijn van belangenverstrengeling heeft laten bestaan. Waarom? Nou, ze zat in een bestuur met een Kick Out Zwarte Piet-voorman. Dat is op zichzelf niet verboden, maar als je dan ook nog moet beslissen in een zaak waarin rapper Akwasi heeft geroepen dat hij Zwarte Piet op z’n gezicht wil timmeren, én vervolgens beslists dat er een sepot komt?

Ja, je kan op je klompen aanvoelen dat dát geen zuivere koffie is. Als Akwasi had geroepen dat hij Pipo de Clown wilde aanvallen, was het heel iets anders geweest. Maar daar zowel de strafbare uitlating van Akwasi als de nevenfunctie van officier te maken hebben met het afschaffen van Zwarte Piet, krijg je dus zoiets als de schijn van belangenverstrengeling.

Dus ja, het zal best dat OvJ Vreekamp tegen racisme is. Vermoedelijk zijn alle officieren van justitie in heel Nederland tegen racisme. Trouwens, je hoeft er niet eens voor bij het Openbaar Ministerie te werken. Ondergetekende is tegen racisme. Wie is er eigenlijk voor racisme? Dat zullen maar heel weinig mensen zijn. Dat de partij van Sylvana Simons dit er dan ook bijsleept, is op z’n minst poltiek opportunistisch en ietwat oneerlijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Blondie

  Zij weet niet beter.

  Stop met Schengen.
  NEXIT.

  1. LifeBuddy

   Blondie , zij weet precies hoe ze met ultra sLinkse Geraffineerde Propaganda stemmen naar zich toe weet te trekken. Meestal gaat dat op een Achterbakse wijze en betrekken ze discriminatie er ook nog bij. Kijk maar hoe geweldadig blm is, in dit fatsoenlijke land.

 2. M.Dikker

  Sylvana, die nog niet eens haar kappersopleiding heeft afgemaakt, wil ook wat zeggen. Stop met roken en ga terug naar school mens!

  1. bandini

   Rookt ze? Des te beter: zijn we sneller van haar af!!

 3. Peter Loosduinen

  Het enige voordeel van de deelname van SS aan de verkiezingen is dat ze de waarborgsom voor kandidaatstelling voor de Tweede Kamer bedraagt € 11.250,-.straks kwijt is !

 4. Peter Loosduinen

  De zin was niet mooi grammaticaal geformuleerd, maar u begrijpt het punt dat ik wil maken.
  De staatskas wordt een beetje gespekt door dit brutale kapstertje.

 5. Loelap

  Mw. Simons is geradicaliseerd. Blanken haat is gewoon het verdienmodel voor haar partijtje.
  Rascisme is op dit moment het stokpaardje van de media en Sylvana maakt daar handig gebruik van.
  Sylvana was vroeger trouwens niet vies van rijke blanke mannen gezien haar blanke exen.

 6. Kees

  Ieder artikel over dit mens is er een teveel, ze is de aandacht niet waard.

 7. Yoyo

  De opkomst van extreem rechts in Nederland??
  Volgens mij is zo’n beetje het justitiële apparaat opgetuigd met D66 – of ander linkse varianten.

  Ik denk dat Silvana S. dat wat scheef ziet.
  Zelf is ze extreem links, en daar is ze trots op.
  Prima.
  Waarschijnlijk is ze geïrriteerd dat er nu naar buiten komt dat er belangenverstrengelingen zijn in een zaak over haar stokpaardje racisme.
  En dat daar scherpe reacties opkomen , die het OM doen besluiten hier in te grijpen daar er anders geloofwaardigheid op de tocht staat.

 8. Lex

  Hebben ze haar dan nog steeds niet verbannen naar Suriname?

  Ongelooflijk dat dit hier nog rond kruipt en nog steeds in opspraak komt.

  1. Jack Flash

   Extreem rechts?
   Hier in Negerland?
   Huh?

   1. Lex

    Waar is hier?

    Wat is de overkant?

 9. maggeennaam

  In andere media wordt er met geen woord gerept over dit stuk uitbraaksel. Waarom komt de DDS steeds weer met dit stuk kots op de proppen? Is het niet veel beter deze klieder kots te ontwijken, te verzwijgen? Scheelt ruimte om andere en leukere dingen te kunnen plaatsen!

  1. Lex

   Ik zou haar in het donker nog niet tegen willen komen. Je schrikt je weesloos.

   Op een vast gebonden aan een stok op het boeren veld als …… om de vogels op afstand te houden.

   Maar dan moeten het wel zwarte vogels zijn.

 10. J.Pz. Coen

  Wie is er niet tegen discriminatie?, Sylvana zelf!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.