Te gek voor woorden! Boer voor €1000 op de bon geslingerd voor prachtige “ode aan de vrijheid”

Te absurd voor woorden! Een groot aantal boeren maakte op 5 mei een prachtig statement voor Bevrijdingsdag. Maar de overheid houdt kennelijk niet zo van eigen initatieven en greep deze week hard in: de boer wiens land gebruikt werd kreeg voor de actie een prent van €1000. Wegens het zogenaamd overtreden van corona-regels.

Wat is Nederland zo nu en dan toch een ongelooflijk vervelend land waar je meteen helemaal de graftakken wordt beboet als je ook maar een paar millimeter afwijkt van de normen.

Neem nu het initatief van een stel boeren, die op 5 mei met hun trekkers op het land van boer Thijs Wieggers in Gelderland een fakkel vormden. Het logo van het comité 4 en 5 mei, om het belang van vrijheid in ons land te onderstrepen. Een prachtig gebaar van een beroepsgroep die door hun harde werken heus wel weet wat vrijheid is – in hun beroep hebben ze dat niet zoveel.

Maar wat doet de Nederlandse overheid? Nou, die doet doodleuk gewoon dit:

“Volgens het Openbaar Ministerie zou het gaan om een verboden bijeenkomst, in verband met de coronamaatregelen.

De boer keek op van de boete, zo laat hij weten aan Regio8. “Ik was geen organisator, ik heb alleen het land beschikbaar gesteld”, aldus boer Thijs Wieggers.”

Het is maar weer eens duidelijk dat niemand bij het Openbaar Ministerie ooit in een trekker gereden heeft. Want zo’n ding is niet alleen langzaam, maar ook groot en lomp. Als tientallen boeren in hun trekker zitten, dan houden ze echt wel anderhalve meter afstand. Ruimschoots. Echt geen reden om een boete uit te delen, dus.

Wieggers gaat dus vanzelfsprekend in beroep tegen de boete die hij kreeg voor zijn eerbetoon aan de vrijheid. Mocht die door de hogere rechter niet worden geschrapt, dan weet hij wel wat hij gaat doen: het hele bedrag in munten van slechts 1 eurocent betalen op de stoep van het CJIB in Leeuwarden. Wieggers: “Laat ze erin stikken, in die centen.” Hoppa!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. CLoVis

   
  Altijd belangwekkend,
  de vooringenomen, ‘gekleurde’ handhaving in Nederland.

 2. Grasmaaier

  “Wat is Nederland zo nu en dan toch een ongelooflijk vervelend land waar je meteen helemaal de graftakken wordt beboet als je ook maar een paar millimeter afwijkt van de normen.”

  Ik zou het nog wat sterker willen stellen: Nederland is een kapot gereguleerd calvinistisch kutland waar de kleingeestige dominees het voor het zeggen hebben en de rubberentegelmentaliteit het hoogst haalbare is – ieder initiatief wordt de nek omgedraaid, ieder hoofd boven het maaiveld afgehakt. En de Nederlanders zijn domme, gedresseerde schapen die alles pikken en nooit, nooit, nooit ergens tegen in opstand komen.

  O ja, het Nederlandse volk behoort tot de gelukkigste op aarde. Dat zegt al genoeg over het gebrek aan ruggengraat en de mate van handtamheid.

  1. Blondie

   Wilders benoemde het in onze taal, Nederland is een corrupt land.

  2. Edjan

   @ Grasmaaier. “Het Nederlandse volk is het gelukkigste volk van de wereld”. Ja, vooral door een ruimhartige toewijzing van Prozac.

  3. Edjan

   @ Grasmaaier. Men zegt wel eens (enigszins slordig) dat de mens van de a a p afstamt. Alleen de Nederlander stamt af van het SCH a a p.

   1. wesly bentley

    Zeg maar alcohol.

 3. JFU

  Wen er maar aan….dit is het nieuwe normaal van Rutte. Weg democratie, weg vrijheid, weg welvaart. Facistische onderdrukking is de nieuwe toekomst.

 4. hans-e-pans

  Nederlanders wen er maar, of doe een poging om er aan te wennen, dit soort optreden van de Roverheid gaat de komende tijd alleen maar toenemen.

  1. Jack Flash

   Ik vat dit op als een oorlogsverklaring tegen het volk.
   Die 75 jaar hebben wij net niet gehaald.

 5. andergeluid

  Gewoon door gaan tot aan het Europees hof

  1. Augustus

   Het Europees hof is nog meer anti-blank dan het Nederlandse hof, daar valt niet heel veel te winnen.

 6. vandaag

  Gewoon sorry zeggen en alles is opgelost !

 7. HD

  Tja jammer voor de betreffende hardwerkende boer, maar we kunnen nu eenmaal niet allemaal Analkwasi of Grappenhous heten.

 8. Yoyo

  Tsja, dat moet een grove vergissing zijn geweest, die kwijtgescholden zal moeten worden.
  Anders is hier sprake van pure pesterij.

  1. Maurits Dekker

   Vergissing? Nee, deze boete is geen vergissing. De boeren gebruikten het woord VRIJHEID, en dat is dus inmiddels een in ongenade gevallen woord dat weldra op de verboden lijst staat.
   Stem het meest kwaadaardige kabinet dat ons land ooit had weg op 17 maart 2021.

 9. Maurits Dekker

  Niets wat in ons land gebeurt verbaast mij nog. Wij worden geregeerd door een bende volkomen zwakzinnigen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.