Vakbond FNV vindt zichzelf opnieuw uit als pro-migratieclub: “Neem eerlijk aandeel in opvang vluchtelingen Moria!”

Een groot scala aan maatschappelijke organisaties doet vandaag de oproep aan het kabinet om véél meer Moria-vluchtelingen uit Griekenland te halen. Het huidige vluchtelingenregime van Europa is “falend beleid,” vindt onder andere de arbeidersvakbond FNV. Dus moet Nederland “nu handelen” door flink meer migranten van Lesbos naar Nederland te halen.

De dagen dat vakbond FNV zich nog exclusief inzette voor rechten van de Nederlandse arbeidersklasse liggen lang en breed achter ons: tegenwoordig is de vertegenwoordigers van werknemers vooral bezig met internationaal beleid, zo kunnen we afleiden uit een oproep die vandaag in het Algemeen Dagblad, Trouw en De Volkskrant geplaatst werd. Samen met tientallen andere organisaties en privé-personen wil FNV dat Nederland veel meer vluchtelingen uit Moria haalt, waar onlangs een vluchtelingenkamp afbrandt. Nederland wil er nu 100 opnemen – en dat zijn er veel te weinig, aldus FNV en co.

Ook moet Nederland meer humanitaire hulp verstrekken aan de migranten die gestrand zijn op het Griekse eiland en een Europees migratiepact (‘Marrakesh 2.0’) afspreken “om te voorkomen dat dit soort rampen zich in de toekomst blijven voordoen.”

Behalve FNV hebben ook enkele migratie-organisaties de oproep ondertekend, zoals Stichting Vluchteling en GroenLinks.

Maar ook zijn er een hoop vreemde eenden in de bijt, zoals zowel de koepelorganisaties van bijna alle kerkelijke gezindtes – waaronder ook de katholieken en de protestanten -, de feministische organisatie Clara Wichmann en de Marokkaanse Ouderenbond. Eén ondertekenende club snappen we dan wél weer heel goed: Vereniging Asieladvocaten & Juristen Nederland. Logisch, natuurlijk: zij ruiken handel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. vandaag

  vol = vol

  stem sociaal , stem PVV

 2. Lodewijk Horstmar

  De sociale actiebereidheid van grote winkelketens, dulle en grijze organisaties en nu ook al de voormalige vakbonden, is doodvermoeiend. Allemaal ruiken ze de deuggoedkeuring van het mainstreamklootjesvolk en het bijbehorende publiciteits-kwartiertje-of-fame.

  Dat ze inhoudsloze kuddedieren zijn die zonder aarzelen en zonder principes de horlepiep dansen zien ze niet. Ze wanen zich Jezus op aarde, de heiligheid en goedheid zelve die zeker weet hoe ons system of morality voor de jaren ’20 eruit hoort te zien.

  1. Lodewijkske

   Stop maar, dit lijkt nergens op Pa !

 3. LifeBuddy

  Nee, geen eerlijk aandeel, Het volk wordt al jaren lang voorgelogen en bedrogen door de ultra sLinkse. Het fnv heeft de werkman in de Kou laten staan en alleen maar haar eigen zakken gevuld. Kok is daar een grote voorvechter van geweest. Geef die mensen een kans in hun eigen land en laat ze daar heel veel fruitbomen planten. Alleen op zo een manier kan je de wereld redden. En Stop de sLinkse Geraffineerde Propaganda van de NPO.!!!

  1. Cootje

   Wat had die Hans Janmaat toch een goed inzicht en hij verwoorden het uitstekend ,

 4. Peter Loosduinen

  “Neem eerlijk aandeel in opvang vluchtelingen Moria!”
  Ongelofelijk dat de FNV dit doet.
  Zij verkwanselen de belangen van onze arbeiders.
  Ben zelf lid geweest van deze club, maar ik zou vandaag direct mijn lidmaatschap hebben opgezegd als ik nog lid zou zijn geweest !!!!!!

  1. Blondie

   Ik ben in 1980 gestopt als NVV lid tot die tijd was het handig voor het verzilveren van de vakantie bonnen.

   De NVV / FNV zijn de verkeerde weg ingeslagen.
   Jammer, ze hebben de arbeiders in de kou laten staan.

  2. Dolph Thans

   U bent aan het stunten met geweest. “als ik nog lid zou zijn” is genoeg.

   1. Fascal

    Huh?

   2. homefront

    Is dolfje soms ook een taalnazi of heel vaak…

 5. Yoyo

  Lidmaatschap reeds opgezegd.
  BELACHELIJK dat het FNV zich hiermee bemoeit!!
  Het wordt met dag gekker in Nederland!

 6. Vrijedenkert

  Dit onderwerp heeft totaal helemaal niks te maken met de taak van een vakbond die moet opkomen voor de belangen van Nederlandse werknemers en deze moet behartigen!
  Een van de vele redenen dat vakbonden niet meer representatief zijn in de maatschappij en dus leeglopen…

 7. Blondie

  Een groot scala aan organisatie’s, oa Groen Links , Stichting Vluchteling , Marokkaanse Ouderbond en de Vereniging Asieladvocaten.
  Dat zijn aansprekende organisatie’s, jomel, jomel.

  Stop met al die ongein, stop met Schengen.
  NEXIT.

  1. Cootje

   Is opsporing verzocht ook een organisatie ??? Elke week andere artiesten

   1. Fijnproever

    Opsporing verzocht matters

 8. Cootje

  Net als de thee partijen zitten de vakbonden om nieuwe leden verlegen anders kunnen ze nooit geen Zakkenvuller als hun oud collega kok worden. Verder zijn ze met het zelfde sop overgoten als hun socialistische dorpsgenoten .die ze altijd gesteund hebben met thee drinken , vakbonden hebben alles weggegeven in zogenaamde polder Akkoorden en handje klap met de regeringen gedaan , Lubbers nam een greep van 30 miljard gulden uit de ambtenaren pensioenen , oplichter kok nam de Nederlandse bevolking 0,25 cent af om ze niet meer terug te geven , en nu hebben ze onze pensioenen verkwanselt aan Europa en zijn dieven bende en het zo aangepast dat over 2/4 jaar de rekening komt , overal waar de invloeden van vakbonden en socialisten zijn geweest , heerst er armoede

 9. Cor Grijpstra

  ”De dagen dat vakbond FNV zich nog exclusief inzette voor rechten van de Nederlandse arbeidersklasse liggen lang en breed achter ons: tegenwoordig is de vertegenwoordigers van werknemers vooral bezig met internationaal beleid, zo kunnen we afleiden uit een oproep die vandaag in het Algemeen Dagblad, Trouw en De Volkskrant geplaatst werd.”

  ———————————————————————–

  Opruiend en dom guurrechts geklets van een DDS redacteur.

  ————————————————–

  Ach en ben het niet eens met deze oproep door het FNV, maar de draai die DDS er aan geeft is walgelijk.

  1. vandaag

   Je kan geen draai geven aan het feit dat een vakbond voor werknemers politiek gaat bedrijven op links specifieke populistische onderwerpen

   Wat heeft de FNV voor u gedaan afgelopen jaren anders dan een procentje of twee loonsverhoging binnen harken. Een visie loze club maar leuke springplank voor mislukte fnv bestuurders

   De fnv is zeker walgelijk en een minderwaardig clubje zelfverrijkers sinds cock

 10. Cootje

  Kan de nieuwe Hans Janmaat opstaan . Want we hebben een echte Democraat nodig

 11. Bolkestein

  Hoe komt het toch dat de FNV leden blijft verliezen? Asielimmigranten lijken godverdomme wel belangrijker dan werknemers. En dat noemt zich nog steeds een vakbond.

 12. Dolph Thans

  Helemaal mee eens. Wij profileren ons toch altijd als gidsland.

  1. Fascal

   ?

 13. Meriadoc Brandebok

  Ik ben dit grotendeels eens met DDS. De vakbond zou zich niet in het migratievraagstuk moeten mengen. Dat is niet haar taak

 14. homefront

  Waar bemoeid de FNV zich mee..

 15. gargamel

  “Ze willen migraties beheren, niet om migranten tegen te houden”, zei Orban, benadrukkend: “Het Hongaarse standpunt is – stop migranten. Dat zijn twee verschillende dingen. “

 16. Duckday

  maatschappelijke organisaties moeten eens hun geld spanderen aan al die zogenaamde vluchtelingen Laat die mensen die er voor zijn hun salaris afstaan en neem zo,n gelukszoeker op in huis MAAR dan zonder geld van de overheid te krijgen Ze hebben allemaal een zeer grote mand maar doen niks zelf Dit land is vol. Zorg dat die geluks zoeker hun eigen land opbouwen daar is nog veel te doen. Maar ze verdienen allemaal aan die gelukszoekers Dit is een miljarden bedrijf

 17. deZwaluw

  Deze vakbond is gekaapt door de linkse politiek.
  De leden betalen contributie om hun belangen te laten verdedigen.
  Maar deze vakbond verraad haar eigen leden door zich met hele andere zaken bezig te houden.
  Ter meerdere glorie van het eigenbelang.
  Kijk bv naar de zakkenvullende europarlementariër Jongerius.
  Je bent gek als je lid blijft van de FNV.

 18. RvdBe

  Heb mijn lidmaatschap opgezegd toen ze zich tot taak hadden gesteld om “foute” leden (dus de FVD stemmers) op andere gedachten te brengen.

 19. Petrazoveel

  Ben benieuwd hoeveel mensen hun lidmaatschap hiervoor opzeggen. Helaas krijgt de FNV voor iedere gemeenteambtenaar, wel of geen lid, €3 per maand.

 20. Opa73

  FNV is PVDA en Groen Links waar politici van die partijen die zijn afgeserveerd in de politiek nog een leuke boterham kunnen verdienen + de vriendenclub met Greenpeace

  1. plakband

   Opa73: de top van de FNV is van de uiterst linkse flank van de SP.
   Deze bestuurders varen bij voorkeur onder valse vlag.
   Het is passé om lid te zijn van de FNV.

 21. JFU

  Is de FNV een politieke partij geworden?